Chillen in een bubbelbad

IMG_20150427_152043_20150428102849766

Gisteren had ik een baaldag. Dat was duidelijk. Het kwam denk ik door een twee dingen. Als eerste heb ik vandaag een afspraak met de bedrijfsarts. Die afspraken gaan iedere keer prima en toch komt de onrust voor iedere afspraak bovendrijven. Ik heb daar erg veel last van. Mijn eetlust verminderd, ik ben niet meer in staat om een fatsoenlijk gesprek te voeren en mijn concentratie is prut. Maak ik me dan ergens zorgen over? Pieker ik over de inhoud van het gesprek? Ben ik bang dat ik niet weet wat ik moet zeggen? Nee, niets van dat alles. Het is puur de angst voor het feit dat die afspraak om mij draait. Ik wil niet dat dingen om mij draaien. Ik wil niet in het middelpunt van de belangstelling staan. Er zijn wel meer mensen die daar niet van houden, maar bij mij is die angst extreem. Zo vind ik het bijvoorbeeld ook lastig om bij iemand op bezoek te gaan, maar vind ik het nóg lastiger als iemand bij mij op bezoek komt. Ik ga liever naar een bomvol voetbalstadion waar niemand mij kent en niemand op mij let. Met het openbaar vervoer reizen, heerlijk. Lekker anoniem opgaan in de massa. Maar helaas, straks zit ik in een één op één gesprek wat ook nog eens over mij gaat. Hieperdepiep hoera!

De tweede reden waarom ik gisteren een baaldag had was omdat ik de pech had overal op social media klaagberichten tegen te komen. De één had hoofdpijn. De ander een zere arm. Weer een ander bleef maar hangen in negativiteit. Maar wel allemaal Koningsdag vieren. Ik kon er gewoon even niet meer tegen. Groeistoornis, eetstoornis, verslaving, agressie, depressie, angststoornis, sociale fobie én chronisch ziek. Hoor je mij klagen? Uh, mag iemand dan niet klagen als hij of zij hoofdpijn heeft? Ja, natuurlijk wel. Het ligt ook niet aan die ander, het ligt aan mij. Het stoort mij. Dan kan ik heel lang gaan nadenken over waarom het mij stoort, maar dat is niet nodig. Ik ben chronisch ziek, heb een boel meegemaakt, moet alle zeilen bijzetten om overeind te blijven en dan kan ik het soms niet hebben dat iemand loopt te zeiken over pijn in zijn kop. Terwijl dat heel normaal is, want als ik pijn in mijn harses heb klaag ik daar ook over. Soms heb je gewoon van die dagen waarop het allemaal even teveel is. Dat is ook heel normaal. Er is maar één oplossing: alleen op social media komen als je je goed genoeg voelt om dat soort dingen op te vangen. Alleen op het eetstoornisforum lezen en schrijven als je extra energie hebt. Op de momenten waarop je je minder goed voelt geen blogs lezen met zware onderwerpen of pittige discussies. Stick to the feelgood vibes!

Terug naar vandaag. Ik was niet belachelijk vroeg op. Dat viel me nog mee. Wel was de spanning erg overheersend. De afspraak heb ik pas om 13:00 uur. Dat wordt dus een lange zit. Ik twijfelde of ik zou gaan zwemmen. Zwemmen doet me altijd goed. Tijdens het zwemmen is mijn hoofd volledig leeg en komt mijn lichaam tot rust, hoe gek dat ook klinkt. Mijn lichaam ontspant in het water waar ik hier op het droge altijd met aangespannen spieren zit. Twijfel, twijfel, twijfel. Is dat niet teveel met ook die afspraak van vanmiddag? Toen kwam mijn eigen uitdaging in mijn hoofd op:

Probeer de komende week iedere dag één beslissing te nemen waar je niet te lang over nadenkt. Zodra je merkt dat je te lang aan het afwegen bent, stop met denken en luister naar je gevoel. Vertrouw op je intuïtie, volg je hart en kies.

Ik twijfelde geen moment meer, stond op, gooide mijn zwemspullen in een tas en sprong om 7:30 uur op mijn fiets. Vijf minuten later lag ik in het water. Ik heb het expres rustig aan gedaan en maar een half uur gezwommen. Daarna tien minuten uitgezwommen in het buitenbad en vervolgens nog tien minuten lekker zitten chillen in een bubbelbad. Wat een heerlijk begin van de dag. ♥

32 reacties Voeg uw reactie toe

 1. beaunino schreef:

  Ja, ik herken dat wel. Om heel eerlijk te zijn heb ik het ook wel eens bij jou soms, maar net wat je zegt, dat is iets van mezelf. Succes straks hoor. X

  1. Marion schreef:

   Het leven is nu eenmaal niet één groot feest en als je eigen bordje vol ligt kan je de shit van een ander er gewoon even niet bij hebben. De kunst is om het bij jezelf te houden, maar dat vind ik soms verrekte moeilijk. Dank je wel. X

 2. Morgaine schreef:

  Jij en ik klinken als hetzelfde, en dan bedoel ik ook hetzelfde, qua berichten op Fb bijv, die negeer ik tegenwoordig en geef er geen aandacht aan, klagen over mijn pijnen of mindere dingen doe ik ook niet. Dan ben ik er gewoon even niet. Bij extra energie ben ik er wel, maar dan alleen op dat doel, 1 op 1 even bij vriendinnen die mij nodig hebben. Heb ik de energie even niet, kan ik dat gelukkig ook zeggen en kom erop terug als dat er wel is 😀

  Het zwemmen, jaaaaaaa elke dag het liefst! Warmwatertherapie deed ik, gezien ik niet meer ‘normaal’ mag zwemmen, is dus alweer een hobbeltje, omdat mijn chronische pijnen niet worden erkend door de regering, lees.. dat was wel zo, ineens vond men dat het niet meer zo was… nou ja, hobbels genoeg. Maar zodra ik in water lig, dan ben ik leeg, ontspannen, is alles helemaal oke.

  Heel veel sterkte voor straks!

 3. Zelf kan ik ook slecht tegen die klaagberichten probeer die dan ook meestal te ontwijken (zal ze zelf ook vast wel eens plaatsen haha) heerlijk lekker ontspannen in het water! x

 4. Lena schreef:

  Wat goed dat je bent gaan zwemmen, en ook de manier waarop je die beslissing hebt genomen. Sterkte met je afspraak!

 5. Kim schreef:

  Dat klinkt inderdaad als een heerlijk begin van deze dag! Ik hoop dat het gesprek straks goed gaat en meevalt. Ik zal voor je duimen (voor zover dat helpt – en je je er niet nog ongemakkelijker door gaat voelen).

  Ik vind het heel knap hoe je reflecteert op jouw rot dag van gister! Het eerste deel over de afspraak van vandaag is redelijk duidelijk, maar vooral het tweede deel vind ik heel erg knap. De manier waarop je beschrijft dat jij er last van hebt, maar het daarmee niet direct ‘slecht’ is dat iemand over zijn hoofdpijn klaagt vind ik mooi.

  Succes vandaag en ik hoop dat je tóch een hele fijne dag zult hebben vandaag. Liefs

 6. marielle schreef:

  Mooie “follow your heart” beslissing vanmorgen!
  Super dat je dat gedaan hebt, ik kan me echt goed voorstellen dat het soms heel zwaar is om al die berichten te lezen terwijl je het zelf zo zwaar hebt, goed dat je jezelf dan ook kan terugtrekken van dit soort berichten (bijv online) weer een keuze voor jezelf!
  Niet in de belangstelling willen staan, herkenbaar, daarom vind ik het zo knap dat je wel zo open bent op je blog!
  Prachtige foto overigens!

  Sterkte voor zometeen! Denk aan je
  lieve groetjes

 7. Carlijn schreef:

  Vervelend dat je zo’n baaldag had, ik herken dat wel hoor. Zit je zelf niet lekker in je vel en begint iedereen om je heen te klagen over een gebroken nagel bij wijze van spreken. Ik vind dat je het goed aangepakt hebt en vandaag gewoon weer ziet als nieuwe ronde nieuwe kansen. Ik ga aan je denken om 1 uur, succes Marion!

 8. Ik heb gelukkig geen afspraken meer met de bedrijfsarts maar ik weet zo wat je bedoeld. De dagen ervoor was ik al zo zenuwachtig! Alsof je je moet verdedigen ofzo ik vond het maar niks.. Heel veel succes met je gesprek straks.

  Social media lezen is inderdaad niet leuk als je niet lekker in je hum zit. Zeker ook dat je iedereen ziet op een plek waar je zelf misschien dol graag had willen zijn maar wat gewoon niet gaat..

  Sterkte xxx

 9. misssexandthecity schreef:

  Ik ben blij te lezen dat je gaan zwemmen bent,…..ik blijf sporten/bewegen het beste middel vinden tegen stress en ik mankeer niks en kan me ENORM storen aan klaaggezang :-),….ik pleit enkel schuldig als ik ziek ben 🙂 :-), dan zwelg ik van het zelfmedelijden :-),…..en ik duim voor een goed gesprek!

 10. Sabine schreef:

  Mooi reflectieverslag 🙂 ik hou ook niet van klaagberichten. Als ik zelf hoofdpijn heb of ongesteld moet worden ofzo, dan heb ik juist helemaal geen zin om ook maar iets te typen laat staan het met de wereld te delen. En inderdaad: om de toestand dan niet erger te maken is het ook beter om alleen positieve berichten te lezen 🙂

 11. Sofie schreef:

  Ja, ik snap wat je bedoelt. Soms denk ik ook: waar zeur jij nou over? Maar tegelijk vind ik ook niet dat ik anderen het recht mag ontnemen om ook te balen (al is het dan over iets heel klein in mijn ogen). Moeilijk soms!
  Zo fijn dat je toch bent gaan zwemmen. Soms moeten we wat minder nadenken en doen wat goed voelt. Liefs!

 12. Sammie schreef:

  Oh wat een heerlijk begin van de dag! Ik begon gisteren met heel veel haast, hele slechte start voor mij 😉 en vandaag bij de dierenarts, hoop dat de ochtend morgen beter begint. Ik hoop dat het gesprek goed ging vandaag!

 13. Kris10 schreef:

  het ‘ontvolgen’ van bepaalde faceboekvrienden heeft mijn humeur erg veel goed gedaan … Gisteren ook gaan zwemmen, kan zo’n deugd doen hè!

 14. IngridMoorenBlogs schreef:

  Terug naar de baarmoeder?Ik roep maar wat hoor 😉 Dat zwemmen bedoel ik.Ik herken dat met die afspraken….afgelopen zondag was ik echt een monster.Dus heb ik de praktijkondersteuner,bij wie ik onder toezicht sta 😉 voor de diabetes vandaag om een emailadres gevraagd.Dan mailen we gewoon lekker ;).Stel het ook eens voor aan je bedrijfsarts…..

  1. IngridMoorenBlogs schreef:

   Beetje veel smilies..irritant zeg1

 15. Saar schreef:

  Wat goed dat je meteen zo’n beslissing hebt genomen en dat dat ook nog eens positief is uitgedraaid!
  Ik heb ook zo’n moeite met van die negatieve berichten op social media. Ik durf ook wel eens melden dat het minder met me gaat, maar ik probeer daar een positieve draai aan te geven door ook te zeggen wat ik eraan ga doen. Dan is het ook weer een meerwaarde, omdat mensen daar misschien wat van kunnen leren. Denk ik dan 🙂

 16. Tessa | 52druppels.nl schreef:

  kan het me wel voorstellen wat je voelt… al krijg ik zelf juist vaak jeuk van mensen die op social media alleen maar laten zien wat voor een geweldig leuk, gezond, sportief en gezellig leventje ze leiden…

  1. Marion schreef:

   Ja, dat is ook waar. Nou, daar heb je bij mij in ieder geval geen last van 😀

 17. minoesjka2 schreef:

  Kijk een mooi voorbeeld hoe je je hart kunt volgen. Wees maar trots op jezelf dat je aan die dag zo’n mooi begin gemaakt hebt 🙂

 18. Myriam schreef:

  Fantastisch!!! Hoe is het trouwens geweest bij de bedrijfsarts? Of horen we dat morgen? Knuffelxxx

 19. Roos schreef:

  Je bent echt een topper in zelfreflectie Marion!
  En, fijn dat je dag toch goed begonnen is. 🙂

 20. joorloveswriting schreef:

  Wat fijn! Goed begin van de dag! 🙂

 21. Lonneke schreef:

  Goed dat je toch trouw zo vaak lekker naar het zwembad gaat even een ontspannen moment voor jouw. Ik hoop dat het bij de bedrijfsarts goed is gegaan.

 22. Els schreef:

  Wat fijn dat je toch lekker hebt gezwommen. Hopelijk ging het gesprek goed?

 23. Zonnewolk schreef:

  Wat een goede uitdaging heb je voor jezelf verzonnen! Hoe veel we wel niet piekeren, afwegen, toch wel, toch niet, nog meer twijfelen en het uiteindelijk niet doen. Goed om het dan gewoon wél te gaan doen en al helemaal mooi dat het zo fijn uitpakte! Ik hoop dat dit voor jou in het vervolg vaker gaat helpen.

 24. Nesrin - Daily Cup of Bla Bla Bla schreef:

  Scherp gesproken. Klagen over hoofdpijn en dit ook op social gooien is iets wat ik niet snel zou doen.
  Ik denk dat het een schreeuw om aandacht is plus hebben deze mensen blijkbaar niks ergs meegemaakt in het leven. Waarom anders wil je trending topic worden met je hoofdpijn?

 25. jackiedeklerk schreef:

  dat kan ik ook zo hebben net voor een afspraak die voor mij belangrijk is, niet echt zenuwachtig maar wel minder eetlust onrustiger humeuriger…
  En klagende mensen, sja… ze vallen meestal extra op als je zelf ook niet helemaal top in je vel zit…

 26. Wendy de Jong schreef:

  Ik vind het zo knap hoe helder je over jezelf en je problemen (én tegelijkertijd voorzichtig om anderen niet te kwetsen) jij kunt schrijven! Complimenten! 🙂

  1. Marion schreef:

   Dank je wel weer 🙂

 27. Rianne schreef:

  Ooit zei mijn baas ‘zou jij geen personeelsfunctionaris willen worden?’ Ik keek even bedenkelijk en toen zei hij ‘ nee, ik zie jou niet zo een twee drie bijvoorbeeld een verzuim gesprek voeren. In vergelijk met waar jij mee loopt zijn de meeste hier watjes..’
  Ik heb de opleiding wel gedaan maar kwam tot de conclusie dat hij eea heel goed had gezien…

 28. Joyce schreef:

  Heel erg herkenbaar, die dagen dat ik merk dat ik niets kan hebben klik ik social media gewoon lekker weg…. zoek het maar uit even genoeg aan mijzelf 🙂 Goed dat je naar je gevoel geluisterd hebt, trots op je! xxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.