Bedrijfsarts, gastblog en mediteren

headerba

Een aantal van jullie vroegen gisteren al hoe het gegaan was bij de bedrijfsarts. Ik geef iedereen even in één keer antwoord. Dat is wel zo handig. Het ging gelukkig goed. De vorige keer was een drama, weten jullie nog? Toen wilde ik gaan vertellen dat het goed ging en toen kreeg ik een black out. Deze keer had ik me voorbereid en in mijn agenda het één en ander opgeschreven. Het was een langer gesprek dan anders. Hij stelde een aantal vragen over hoe ik de toekomst zag en de terugkeer naar mijn werk. Ik kon daar nog vrij weinig over zeggen. Nu zie ik mezelf nog absoluut niet terugkeren. Ik weet echter hoe ik er negen maanden geleden voorstond. Als ik kijk naar waar ik nu ben en er vanuit ga dat deze groei zich zo voortzet, dan weet ik zeker dat ik er over nog eens negen maanden wéér heel anders insta. Daar kan ik nu echter nog niets over zeggen. Het gesprek heeft gelukkig weer een hoop angst weggenomen.  Je bent toch altijd bang dat je onder druk gezet gaat worden, jezelf moet verdedigen, niet serieus genomen gaat worden, dingen moet doen waar je nog niet aan toe bent, enzovoorts. Die angst is weer weg voor de komende 7 weken en dat zorgt voor heel veel rust.

Gisteren is ook mijn eerste gastblog online gekomen. Het is een artikel over geloof en spiritualiteit in een artikelenreeks die  ”Overleven” heet en verschijnt op de blog Daily Dose Of Rose. Het is echt heel apart om een artikel van jezelf op een blog van iemand anders te lezen. Ook omdat ik het al een poosje geleden geschreven heb zat ik af en toe echt van: Huh, heb ik dat zo geschreven? Oh ja! Ik ben blij dat ik het gedaan heb. Weer een angst overwonnen én een ervaring rijker. Als je het artikel wilt lezen klik dan hier.

Dan heb ik gisteren nog iets nieuws ervaren. Ik kreeg van iemand een meditatie in de vorm van trillingsfrequentiemuziek. Het eerste deel is een clearing en het tweede deel een reprogrammering. De muziek die je hoort verwijdert automatisch alles wat niet van jou is (gedachtes, gevoelens, energie van anderen etc.). Omdat ik hooggevoelig ben heb ik best snel last van energieën van anderen en ik kan me hier nog niet zo goed tegen weren. Ook hou ik de energie van anderen heel lang bij me. Ik was dan ook erg benieuwd wat dit voor me zou doen. Ik heb het idee dat ik nu een stuk rustiger ben. Ook heb ik vannacht veel beter en dieper geslapen dan anders.

Straks om 10:30 uur heb ik een afspraak bij Patricia voor een rozenkwarts massage. Het is een massage die, net als een hotstone massage, met verwarmde stenen wordt gegeven. Rozenkwarts is een hele mooie zachte en liefdevolle steen. Ze schenkt onder andere fantasie en creativiteit, bevordert de geestelijke groei en versterkt de liefde voor jezelf. Ik probeer eens per maand een massage te nemen. Ik merk dat ik er ontzettend veel baat bij heb, zowel lichamelijk als geestelijk.

Ik zou het leuk vinden als je een kijkje neemt op de blog van Roos en een berichtje achterlaat. Mocht je interesse hebben in de meditatie waar ik hierboven over schreef, laat dan een reactie achter in de comments. Als je wilt kan ik je de informatie en de meditatie per mail toesturen. ♥

62 reacties op ‘Bedrijfsarts, gastblog en mediteren’

 1. Hey marion
  Compliment voor je gastblog en je openheid!! Ik heb het zojuist gelezen.
  Wat fijn dat het een goed gesprek was bij de bedrijfsarts!
  Geniet van je massage! Wat mooi dat je zoveel effect merkt van de massage en de muziek!
  Fijne dag

 2. Wauw, prachtig wat je bij Roos neer hebt gezet! en ja, ik ben zeer geïnteresseerd in die meditatie, gezien ik daar ook nog wel wat last van kan hebben, het gaat met de dag beter, maar toch… zodra het eigen familie is bijv. Of heel dicht bij mij staat, kan ik dagen dragen van anderen, vaak weet ik het ook niet eens! Ik voel het dan, en schrijf het mijzelf toe, tot ik de persoon in kwestie zie of spreek en dan is het ineens weg.

  Kortom, die meditatie zou mij weleens heel goed kunnen helpen om te zien wat werkelijk van mij is en wat van anderen 😉

 3. Heb ik je nu net geantwoord of niet? Ik weet het niet meer, want het is tussen de telefoontjes door hier op mijn vrijwilligerswerk:)
  Super dat het goed is meegevallen bij de bedrijfsarts. Ik weet uit ervaring hoe lastig zulke contacten zijn. En die gastblog is ook heerlijk om te lezen. Dikke knuffel

 4. Je merkt pas vooruitgang als je terugkijkt ja, anders voelt elke dag ‘hetzelfde’. Fijn dat je gesprek goed ging. 🙂
  Ik ben ook wel benieuwd naar de meditatie. Mij lukt dat normaal nooit maar ik sta echt stijf van de spanning en stress… Dus ben benieuwd 🙂

 5. Wat goed dat je het hebt gedaan! Ik heb zelf ook een angststoornis door een burn out en men wat is het een lang proces geweest om te komen waar ik nu ben. Kijk terug en geniet van wat je al hebt bereikt. Ben heel trots op je. Of is dat raar om te zeggen? haha

  1. Nee, dat is niet raar. Is lief! Dank je wel! Het is ook een heel lang proces. Weet niet lang jij er al mee bezig bent, maar ik heb het idee dat ik er ook nog lang niet ben.

 6. Fijn dat de bedrijfsarts je de tijd geeft. ik ben ook hooggevoelig.Als er iemand in huis s’morgens al een rothumeur heeft..voel ik dat de hele dag.Jammer dat ik niet zo van de meditatie ben……

  1. Je hoeft eigenlijk niets te doen. Stil liggen en het gejengel (geintje) aanhoren. Maar als je er niet open voor staat denk ik ook niet dat je het moet doen. Als je het toch wilt proberen hoor ik het wel. 🙂

 7. Wat fijn dat het gesprek weer goed ging! En wauw, die meditatie klinkt interessant. Ik ben ook hooggevoelig dus die zou ik graag eens proberen 🙂 Geniet van de massage! Liefs,

 8. Ah heel fijn dat het gesprek weer wat angst heeft weggenomen en dat het beter dan de vorige keer ging!
  Die massage klinkt heerlijk. Ik ga snel je gastblog lezen als ik mijn laptop erbij pak 🙂

 9. Ik ga je gastblog zo lezen! Wat fijn dat het gesprek deze keer beter verliep. Wow die meditatie klinkt wel heel erg goed, zou je die mij kunnen sturen? Thnx alvast meis! ♥

 10. Wat interessant dat van je post bij Rose 🙂 ik denk niet dat je het moet zien als je geloof verloochenen. Mediteren doe je immers tot het universum, en dat is God zelf, in welke vorm dan ook. Dat jij niet gelooft in het scheppingsverhaal wil niet zeggen dat jij niet gelooft in iets hogers dan jezelf. Alles is één, vergeet dat niet. En ik ben heel benieuwd naar die meditatie en die massage… geniet ervan! Je bent goed op weg, en laat je niet tegenhouden door reacties van anderen. Iedereen is anders en heeft een andere kijk op het leven, en hier in NL laten we anderen maar al te graag weten hoe wij over dingen denken. Jij doet goed zoals het voor jou is, en dat is op dit moment het best voor jou.

 11. Wat fijn dat het goed ging bij de bedrijfsarts! Weer een opluchting en geen druk de komende weken. Geniet van je massage, zoiets lijkt me ook wel wat 🙂

 12. Wat fijn dat het goed ging bij de bedrijfsarts! Fijn om rust te hebben de komende weken :). Leuk dat je een gastblog hebt op Roos haar blog! 🙂 Ik ben benieuwd hoe de massage is gegaan vandaag! 😀

 13. Wat fijn om te horen dat het gesprek dit keer wel goed ging! Ik ben stiekem wel nieuwsgierig naar die meditatie, wat houdt dat precies in? Is dat iets voor zo’n nuchtere Harry als ik?

  1. Hahahahaha, dat weet ik niet meis. Je hoeft bij deze eigenlijk niets te doen. Luisteren naar het gepingel en that’s it. Ik denk alleen wel dat je er open voor moet staan. De andere meditaties die ik heb, dat zijn geleide meditaties. Die duren een uur en dat moet je je voorstellen dat jij het centrum van het universum bent. Ik denk dat dát niets voor jou is 😉 Laat me maar weten of je die muziek wilt. X

   1. Nee dat is niks voor mij nee. Ik vond het al vreselijk om onder begeleiding van een fysiotherapeut ontspanningsoefeningen te doen. “je arm wordt slap en warm” Mijn arm wordt helemaal niet slap en als je niet oppast haal ik uit en is jouw wang warm! Je mag het wel sturen, ik ben benieuwd. Alleen luisteren kan ik wel haha. Je weet waar je me kunt vinden he?

 14. Wat fijn dat het goed ging bij de bedrijfsarts 🙂 Ik heb ook je gastblog gelezen: echt prachtig! Ik worstel zelf ook nog wel eens met dit soort vraagstukken. Ik ben eigenlijk niet gelovig, maar twijfel wel heel vaak over dingen. Waarom gebeuren bepaalde dingen in het leven? Mijn vriend gelooft wel en heeft altijd een mooi antwoord vanuit zijn geloof. Wat ik dan ook weer mooi vind en soms geeft het ook troost. Zoals nu, ik lees net je blog nadat ik slecht nieuws heb gekregen uit Nederland en ik merk dat ik er alleen al door er over na te denken rustiger word. Meditatie heb ik ook eens gedaan maar vond het moeilijk het vol te houden na de cursus. Misschien zou een andere vorm van mediteren voor mij beter zijn.

 15. Wauw ik heb net je gastblog gelezen, prachtig verwoord! Fijn om te lezen dat het goed ging bij de bedrijfsarts en dat het gesprek een hoop angst heeft weggenomen. Zowel de meditatie als de rozenkwarts massage klinken heel erg goed, heel erg mooi dat het je zo goed doet. Ik zou graag die informatie en meditatie per mail willen ontvangen. 🙂 X

 16. Ik heb je verhaal op roos haar blog gelezen. Prachtig meis! Ik heb onwijs veel respect voor je, je bent mooi zoals je bent<3 Daar mag je heel erg trots op zijn.

 17. Wat fijn zeg dat het gesprek bij de bedrijfsarts zo goed vergaan is en je ook wat meer rust hierdoor hebt. Leuk dat je gastblogger bent, ik vind ook dat je erg goed kan schrijven en dingen kan verwoorden. Die meditatie lijkt mij ook wel erg fijn.

 18. heel mooi geschreven en ik vind het echt leuk dat je zo eerlijk bent. Daarnaast meditatie helpt echt, ik gebruik het ook al jaren en het geeft je inderdaad rust. en nu ga ik even jouw gastblog lezen.

 19. Fijn dat het nu wel goed ging bij de bedrijfsarts! Yay! Ik ga op de blog van Roos kijken, ben benieuwd Marion.

 20. Ik heb net je gastblog gelezen en daar een reactie achter gelaten.
  Super trouwens dat je alles zo goed kon verwoorden bij de bedrijfsarts 🙂 groeien doe je inderdaad, alleen heeft dat veel tijd nodig.

 21. Fijne update !!!! Handige tip van dat muziek om energien te weren. Bij mij blijft het ook enorm
  Hangen :-/ ik ga straks even googlen! Fijn dat het goed is gegaan bij de arbo. 🙂 ik ga straks je gastartikel lezen!!!! Goed bezig lieve Marion! ❤️ fijne dag vandaag!

 22. Wat fijn om te horen dat het goed is gegaan bij de bedrijfsarts, dat kunnen altijd van die slopende gesprekken zijn (wanneer ze niet goed gaan). Ik hoop ook trouwens dat je massage je goed heeft gedaan, maar daar heb ik geen twijfel aan. Wat heb je trouwens een prachtig stuk geschreven op de blog van Roos: je slaat de spijker echt op zijn goed hoe hypocriet er soms wordt gedaan. Ik heb dan ook echt met bewondering jouw artikel gelezen: inspirerend! X

 23. Fijn dat het nu wel goed ging bij de bedrijfsarts… Ik weet nooit zo goed wat ik van bedrijfsartsen vind…
  Die therapie met muziek klinkt goed, merk je er nu nog iets van ??

  Ik ga straks eens je gast artikel opzoeken

 24. Super fijn dat je gesprek met de bedrijfsarts zo goed ging!
  Heb met bewondering (ja echt) je gastblog gelezen, wat een sterk stuk lieve schat. Het laat zo goed zien waar jij voor staat, respect!

 25. Zaterdagochtend in bed met een glas sinaasappelsap en dan nog de blogjes die ik nog niet gelezen heb van Marion lezen heerlijk….
  ik wil heel graag een mail van je ontvangen met die meditatie!!!
  Verder kan ik alleen maar zeggen blijf lekker zo schrijven want het is een genot om ze steeds weer te mogen lezen ♡♡♡

 26. Hallo! Ik ben een stiekeme meelezeres (tot de dag dat bloglovin een reactie mogelijkheid in de app bouwt) maar ik wilde nu toch even zeggen dat ik het heel knap vind dat je zo persoonlijk schrijft. Daar is moed voor nodig, hetzelfde geldt voor je gesprek met de bedrijfsarts. Gelukkig is het goed gegaan! Ik ben stiekem ook erg benieuwd naar de meditatie, zeker over hoe jij beschreef dat het de dingen verwijderd die niet ‘van jou’ zijn. Wie weet waar ik allemaal mee rondloop 😛

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.