Resultaten April

result

Vorige maand durfde ik het sinds lange tijd weer aan om een paar doelen te stellen. Ik stelde een lijstje op met doelen die mijns inziens prima haalbaar waren. Ik wilde namelijk absoluut geen druk voelen. Het moesten doelen blijven en geen verplichtingen worden. Ben je benieuwd hoe het de afgelopen maand gegaan is? Lees dan verder.

Dagelijks mediteren.
Nope. Ik begon enthousiast met de 21-Day Meditation Experience van Deepak en Oprah. Volgens mij heb ik het volgehouden tot en met dag 19. Toen was ik er klaar mee. Ik heb ondertussen weer een paar andere meditaties en zo kan ik nu gaan afwisselen. Dat bevalt me beter. Ook merk ik dat ik op de dagen dat ik zwem veel minder behoefte heb om te mediteren.

De tuin zomerklaar maken.
Ach, wat is zomerklaar….

Minder blogs lezen.
Ja, dat is gelukt. Ik ben wel meer blogs gaan volgen, maar ik ben een stuk selectiever geworden in wat ik lees. Ik lees echt alleen de onderwerpen die ik interessant vind én als ik er tijd voor heb. Heb ik dat niet, jammer dan. Dan mis ik maar af en toe een paar artikelen. Daar vergaat de wereld echt niet van.

Minimaal twee, maar het liefst drie keer in de week zwemmen.
Ook gelukt. Het zwemmen doet me enorm goed. Ik ga wanneer ik zin heb en dat is inderdaad twee of drie keer in de week. Het zwemmen is voor mij puur plezier en ontspanning geworden. Dat het daarnaast heel goed is voor mijn lichaam is mooi meegenomen.

Mijn positiviteitsdagboek beter bijhouden.
Dat gaat ook heel goed. Meestal pak ik automatisch aan het einde van de middag mijn dagboek erbij en schrijf ik de positieve dingen van die dag op. Daarnaast kijk ik ook even terug naar de dagen ervoor. Echt een aanrader als je moeite hebt om je positieve gevoel vast te houden.

Iedere dag ontbijten en wel vóór 9:30 uur.
Yes! Hier ben ik ook zo blij om. Eindelijk! Een kwestie van volhouden en nu is mijn lichaam eraan gewend. Het is nu 7:30 uur en mijn buikje begint al te knorren. Vroeger was dat meestal rond 13:00 uur. Hoe ik dat in vredesnaam al die jaren volgehouden heb! Dit voelt echt een stuk beter én een stuk gezonder.

Eén keer per week een wandeling in de natuur maken.
Ook dat is gelukt! Nou ja, gelukt… Ik wist niet eens meer dat dit op mijn doelenlijstje stond. Ik ga uit mezelf al regelmatig wandelen, dus dit was een makkie.

Geen douchegel en/of bodylotion kopen.
Fail! Maar geen erge fail, want mijn bodylotion die ik na het zwemmen gebruik was op. Na het zwemmen gebruik ik liever een neutrale geur. De wat duurdere en luxere geuren van o.a. The Body Shop en De Tuinen bewaar ik liever voor thuis.

Geen plastic tassen gebruiken.
Zo, die was erg! Ik startte met deze challenge op 1 april en diezelfde dag ging ik al de mist in. We gingen sinds jaaaaaren weer een keer Chinees halen. Bij de vraag ”Sambal bij?” had ik door dat ik de mist inging. Heel even, echt héél even heb ik erover nagedacht om tegen de mevrouw achter de balie te zeggen dat ik toch de plastic tas niet om het eten heen wilde. Toen ik echter in de zak keek en de foe yong hai, rijst, pindasaus en vet lekkende loempia’s zag, gaf ik mijzelf gewonnen. Ik ben daarna echter wel weer met frisse moed verder gegaan. Heb twee linnen tassen in mijn rugzak gedaan en heb, op de tweede keer Chinees halen na, géén plastic tasjes meer gebruikt.

Al met al ben ik zeer tevreden over het resultaat van de afgelopen maand. Vandaag ga ik eens even nadenken over mijn doelen voor de maand mei. Ik denk dat de hoofdmoot voor mei toch gaat worden: Genieten van het mooie weer! Daar zijn jullie het vast wel mee eens. ♥

58 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Het is een kwestie van je doelen juist formuleren. Als je had gezegd “Geen overbodige douchegel kopen” dan was je doel wel geslaagd geweest. 😉

 2. Debby schreef:

  Knap dat je zoveel dingen tegelijk aanpakt hoor! Niet te streng zijn voor jezelf ;). Ik ben gisteren na het eten een uur in de bossen gaan wandelen. Wow! Dat moet ik vaker doen ❤ die lange avonden van nu, love them. En zwemmen is zo fiiiijn, ik wil ook weer. Eerst even die tattoo genezen.

  1. Marion schreef:

   Ik ben al een stuk milder voor mezelf in vergelijking met vroeger. Komt goed. Oh het bos is zo zalig! Echt!

 3. sofie schreef:

  Goed gedaan! Geniet inderdaad maar vooral van het lekkere weer 🙂
  Liefs,

  1. Marion schreef:

   Jij ook, meis. X

 4. Lonneke schreef:

  Goed dat je toch veel doelen hebt behaald en daar mag je trots op zijn. Wauw geen plastic tas gebruiken was wel een hele mooie zeg. Ik gebruik en koop eigenlijk als ik erbij stil sta te veel plastic tassen goed idee om hier wat meer stil bij te staan.

  1. Marion schreef:

   Te gek dat je een tas gekocht hebt! Ik zag het op instagram! Super!!!

 5. Sammie schreef:

  ach, wat is zomerklaar? hahahaha Minder blogs lezen? Daar heb ik gelukkig niks van gemerkt, ik zie je nog steeds dagelijks bij me langs komen gelukkig! 🙂 Fijne dag vandaag!

  1. Marion schreef:

   Voor sommige mensen maak ik een uitzondering 😉

 6. Kim schreef:

  “Ach wat is zomerklaar…” Hahaha!
  Voor het eerst in tijden weer doelen gesteld, en ze ook nog bijna allemaal gehaald! Dat vind ik wel een applausje waard! Fijn ook dat je merkt dat sommige dingen je echt goed doen, dat je je echt beter gaat voelen door bepaalde dingen in je routine te verwerken.
  Fijne dag, liefs!

  1. Marion schreef:

   Ja, dat vind ik inderdaad heel erg fijn: dat het routine is geworden! Ben ik heel blij mee. Thanks, Kim! X

 7. Deisy schreef:

  Wauw, wat goed zeg dat je zoveel doelen hebt weet te behalen deze afgelopen maand: iets waar je ongelooflijk trots op mag zijn hoor dame ❤ Goede tips trouwens van de positiviteitsdagboek: dat is namelijk echt iets wat mij helpt wanneer ik mindere dagen hebt om zoals jij zegt het positieve gevoel ergens terug te vinden of vast te houden. X

  1. Marion schreef:

   Ik moet altijd lachen hoe jij mij dame noemt. Vind ik zo leuk! Dat heb ik met meis. 😀 XXX

 8. kim schreef:

  Wat goed dat je (bijna) alles hebt kunnen afvinken!! Ook mooi om zo een lijstje te maken. Ik voel helaas wel al snel een verplichting als ik het op mijn blog plaats, maar met sommige puntjes is dat misschien ook wel goed. Ik ga er vandaag eens over nadenken!

  1. Marion schreef:

   Het is ook goed om er mee bezig te zijn om het geen verplichting te laten worden. Want waarom zou het een verplichting worden als je het op je plaatst? Je zegt er toch bij doel, geen verplichting! Het was voor mij ook wel een keer helpend om te zeggen: oké, doel niet gehaald, maar desondanks ben ik tevreden. Leren mild zijn voor jezelf is niet makkelijk en het dan ook nog eens aan de buitenwereld laten zien…. Het is een mooi leerproces. Geniet er maar van als het je lukt! X

 9. marielle schreef:

  Hoe je dit weer schrijft, geweldig!
  De tuin is vast zomerklaar in die zin dat alles weer kan gaan groeien en bloeien als het weer zonnig gaat worden!
  Weet je wat ik eigenlijk nog het mooiste vind…dat het je gelukt is niet jezelf te “verplichten”..in de zin van: niet elke dag die meditatie etc!
  Op deze manier ga je denk ik heel “gezond” met je doelen om!
  Succes voor mei, mooi doel, is dat een seintje naar de weergoden 😉

  1. Marion schreef:

   Het grappige is dat ik er ook amper mee bezig ben geweest. Het is dat ik vandaag een notitie in mijn agenda had staan: Doelen april??? Anders was ik het glad vergeten. Dat is wel een fijn besef, dat het dus eigenlijk al vanzelf gaat.

 10. Fijn dat het zwemmen zo goed gaat! En mooi dat je zoveel doelen hebt weten te halen. Allemaal zou ook niet te doen zijn… Ik ga met je meedoen en proberen geen plastic tassen meer te gebruiken!

 11. Jenn schreef:

  Mooie resultaten hoor, mag je trots op zijn!

  1. Marion schreef:

   Dank je wel! 🙂

 12. IngridMoorenBlogs schreef:

  Goed bezig Marion. Ik heb nu ongeveer 1 miljoen boodschappentassen .Maar ….nee bullshit,hoe doe je dat toch? Ik ga nu gelijk een plastic tasje in mijn tas douwen.Ja.sorry….ik hou het nog even bij plastic….

 13. Anne Solveig schreef:

  Wat goed! Zo leuk van die challenges voor jezelf! 🙂 Lekker is even wandelen he? Vind het fijn om te doen!

  1. Marion schreef:

   Ik ben zo blij dat ik zowel aan het water als naast het bos woon. Wandelen is echt heerlijk ja! 🙂

 14. Respect hoor! Heb het nog nooit gedaan een lijstje met mijn doelen opmaken maar ik denk dat ik er ook ga mee beginnen. Die linnen tassen is een kwestie van gewoonte. Ik sta soms ook nog aan de kassa zonder hoor.

  1. Marion schreef:

   Heel lang heb ik er één in mijn tas gehad tot ik van tas wisselde. En het vervolgens iedere keer vergeten. Nooit meer nu!

 15. joorloveswriting schreef:

  Wat goed zeg! 🙂 en dat zwemmen… dankzij jou zit ik ook te twijfelen om het ook te doen! 🙂 gewoon baantjes trekken! 😀 je leest wat je leuk vind toch? Doe ik namelijk wel!

  1. Marion schreef:

   Het is echt heerlijk dat zwemmen. Als je eenmaal begint wil je niet meer zonder!

   1. joorloveswriting schreef:

    Cool !!! Goed om te weten! 🙂

 16. Myriam schreef:

  Well done Marion. En inderdaad, wat heet zomerklaar? Dat vraag ik me nu ook constant af. 🙂

  1. Marion schreef:

   Hahahaha precies!

 17. Simplynspecial schreef:

  Heb je goed gedaan hoor, altijd fijn ook om te zien als je ergens bewuster mee bezig bent. Dat scheelt al enorm! Goed eten is ook belangrijk, als ik soms zie/lees hoe vroeg jij opstaat dan is 13.00 voor het eerst eten wel heel erg laat. Goed bezig dus 😉 En van het weer genieten is zeker een goed doel haha,

  1. Marion schreef:

   Ja, belachelijk gewoon en dan werkte ik er vroeger ook nog bij. Soms een hele dag op een lege maag. Zo blij dat ik dat nu niet meer doe/hoef te doen!

 18. Celine schreef:

  Goed bezig geweest Marion! Gefeliciteerd met het maar één keer gebruiken van een plastic tasje! Ik ben trots op je

  1. Marion schreef:

   Twee keer, meis. Twee keer. Die verrekte Chinees, hè! 😉

   1. Celine schreef:

    Ohh moet je nagaan 😉 ik las er al overheen. Je deed het niet met opzet en daar gaat het om, toch?

 19. Saar schreef:

  Al bij al ben je behoorlijk goed geslaagd! Doelen moet je ook een beetje kunnen aanpassen. Zo heb ik op mijn lijsten ook al een keertje iets gehad van, nah, dit was in het begin van de maand een goed idee, maar nu niet meer. Jammer dan. Goed, volgende. En dat werkt veel beter dan die druk inderdaad.

  Genieten van het mooie weer klinkt als een goed doel!

  1. Marion schreef:

   Oh ja, das ook een goeie. Doelen onder voorbehoud van…. 😀

 20. jackie schreef:

  dit is een geweldig resultaat…
  Mediteren zou ik vaker willen doen, gewoon ’s morgens iets eerder mijn bed uit komen ipv er aan denken als mijn hoofd al vol zit met zooi…
  die plastic zakjes is echt te grappig, hahaha… Ik heb trouw 2 tasjes bij, maar soms is dat niet genoeg en moet ik toch weer zo’n plastic tas gebruiken… Al gebruik ik die tegenwoordig weer als vuilniszakje ipv dat ik daar weer zakken voor koop…

  1. Marion schreef:

   Ik kan juist ’s ochtends niet mediteren. Dan ben ik vaak hyper en zit mijn hoofd vol ideeën. Die moeten er dan gewoon uit!

 21. Carlijn schreef:

  Goed bezig! Ik verbaas me er vaak over dat het niet gebruiken van plastictasjes zo veel moeite kost. Ik geloof niet dat ik die vaak gebruik. Zal er eens op letten. Mag je ook geen tasjes recyclen die je al hebt gekregen?

 22. Ik sta paf van je resultaten, ben op tafel gaan staan en gaf een oorverdovend applaus waarbij de luster naar beneden donderde en ik nu de hele meuk mag opruimen. Dank je wel, Marion 😦 !!

 23. LiefsvanLieke schreef:

  Wat goed dat je de meeste doelen hebt behaald. Daar kan je trots op zijn!
  En die tuin komt wel. Alles op zn tijd!

 24. Wendy de Jong schreef:

  Goed gedaan! Wat heerlijk dat je je doelen hebt gehaald zonder eraan te denken!

 25. Wanda schreef:

  Goed resultaat hoor! En dat van die plastic tassen… daar mag ik ook zeker weleens op gaan letten, ben nu te snel geneigd om ja te zeggen of er zelfs om te vragen terwijl het natuurlijk ook gemakkelijk bij elkaar in kan… niet die chinees natuurlijk!

 26. Flavie schreef:

  Je mag zeker blij zijn met je resultaat… goed bezig!!
  Super dat je zoveel gaat zwemmen… is zo goed voor lichaam en geest.
  Wat het ontbijten betreft, ik probeer dit ook… vroeger at ik pas rond 9u20 iets en ik stond echt op uur… nu eet ik om 8u muesli + yoghurt en om 10u een stukje fruit… raar maar waar, ik heb nog nooit zoveel honger gehad dan als ik pas om 9u20 iets at!

 27. Anne schreef:

  Super dat het zo goed is gegaan! Haalbare doelen stellen, ik vind het nog een hele kunst. 🙂

 28. Morgaine schreef:

  Dat ontbijten!!!! WOW, respect! Alweer een overeenkomst die jij dan nu doorbroken hebt! Ik moet dat nog doorbreken, was ook al ergens begonnen in april… had het zelfs op Fb gezet, natuurlijk meteen bravo van mijn eigen familie vooral, hahahaha Maar… het is bij mij nog steeds pas idd rond 1 uur of later zelfs 😉

  Ik kan dat ook nog zo als doel stellen, ik hou dat echt niet vol, vooral als ik zoals morgenochtend dan weer fysio heb met sportuurtje, dan krijg ik last, als ik daarvoor al gegeten heb… erna gaat wel, en dan eet ik wel eerder dan op andere dagen.

  De Chinees, hahahahaha misschien handig om ook wat oudere plastic tasjes bij je te steken? OF bij de Zeeman een statiegeld tas halen of 2, die zijn zooooooo handig en past alle chinees met gemak in!

 29. Madeleine schreef:

  Wat goed!!!!! Zo druk ook met je ziek zijn en ook nog eens je doelen aan pakken :). Petje af! Wat goed dat je ontbijt!!!!! Dat is een goed begin van de dag! Verder goed en lekker bezig! Trots op je 💖

 30. BySilke schreef:

  Aah superleuk! Ik hou zelf ook zo’n positief boekje bij, dat helpt wel vind ik! Beetje relativeren over de negativiteit 🙂 Goed ook van die plastic tasjes! Dat is hier goed ingekweekt, ik gebruik zelf amper plastic tasjes, haha 🙂

  1. Marion schreef:

   Ik hoop dat het voor mij nu ook een gewoonte is geworden. Zo zonde van al dat plastic!

 31. Sanne schreef:

  Als je iedere dag ontbijt heb je vele meer energie en is ook fijner om de dag mee te beginnen.
  en eens aan je eigen denken kan nooit kwaad

 32. Joyce schreef:

  Nou daar kan je zeker tevreden over zijn, goede resultaten my lady! Xxx

 33. Xaviera schreef:

  Wauw, super dat je zoveel doelen hebt gehaald! Daar kan je inderdaad heel tevreden over zijn. Ik moest erg lachen om ‘ach,wat is zomerklaar…’ dat kan ik ook heel goed toepassen bij mijn eigen tuin. 😉

 34. Estrella schreef:

  Mooie doelen! Een aantal ervan volg ik toevallig ook op.

 35. Irma schreef:

  Wat ben je dapper bezig geweest zeg. En fijn dat het positiviteitsdagboekje zo goed gaat!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s