Plannen voor de maand mei

on

Mei

Waar ik een jaar geleden nog verdwaald en verblind rondliep op de meest onoverzichtelijke wegen, ben ik er nu toch wel van overtuigd dat ik het juiste pad gevonden heb. Het voelt in ieder geval verrekte goed. Gisteren schreef ik over mijn doelen en resultaten van de maand april en hoe ogenschijnlijk makkelijk het allemaal ging. Ik heb de meeste doelen behaald en een aantal zijn al routine geworden. Die haal ik voor de komende maand van mijn doelenlijstje af. Wat blijft er over en wat komt er nieuw bij?

Doelen

 • 2-3 keer per week zwemmen
 • meer muziek luisteren
 • niet te ver vooruit kijken
 • bij twijfel mijn hart volgen
 • energie juist verdelen
 • niet bang zijn om fouten te maken
 • genieten van het mooie weer (doet dagelijks zonnedansje bij het opstaan)
 • lezen/schrijven/luisteren zonder oordeel
 • vertrouwen in mezelf opbouwen

Dat laatste is belangrijk voor me. Ik merk dat ik groei en dat mijn vertrouwen aan het toenemen is. Dat is gek, want het voelt nog niet natuurlijk. Zelfvertrouwen hebben is iets wat ik niet ken en daar moet ik erg aan wennen. Ik moet het ook rustig binnen laten komen, want ik voel regelmatig de neiging om het af te stoten. Gevolg daarvan is dat twijfel en onzekerheid de kop opsteken en ik merk nu heel erg goed dat ik dat niet meer wil. Het is vreselijk om altijd in angst en onzekerheid te leven. Nee, nu ik een beetje geproefd heb van hoe het anders kan laat ik me dat niet meer afnemen. Het opbouwen van mijn zelfvertrouwen is het belangrijkste doel voor de komende maand.

Plannen

Therapie: Als het goed is krijg ik deze maand de uitnodiging om met mijn vervolgbehandeling te beginnen. Ik merk dat ik er naar uitkijk. Ik heb heel veel gehad aan de twee behandelingen die ik in de eerstelijns heb gehad, maar ik ben klaar voor een volgende stap. De eerstelijns is een perfecte aanloop geweest naar het zwaardere en intensievere tweede deel. In mijn hoofd zit in ieder geval dat ik kan starten komende maand met deze behandeling. Laten we hopen dat mijn gevoel klopt.

Blogdate: Gisteren heb ik een afspraak gemaakt met Xaviera van de blog Soulheartedly. Vanaf het moment dat ik haar blog volg heb ik al het idee dat we op één lijn zitten. Zij had dat gevoel gelukkig ook en van het één kwam het ander. Maandag 11 mei om 11:00 uur hebben we afgesproken in het mooie Zwolle. Ik ben heel benieuwd hoe het is om elkaar in het echt te zien. Ik kijk er in ieder geval ontzettend naar uit!

Nog een date: Ik heb al een aantal keer geschreven over Patricia waar ik altijd naartoe ga voor de (edelsteen)massages. Afgelopen woensdag had ik weer een afspraak bij haar. De massage duurde tot 12:00 uur, maar uiteindelijk zat ik pas om 13:45 uur in de auto naar huis. We hebben heerlijk nagepraat over van alles en nog wat. We hadden zo de hele middag vol kunnen babbelen. We besloten dan ook maar om onze agenda’s erbij te pakken en een afspraak te maken om er samen een keer op uit te gaan. 29 mei om 10:00 uur komt zij mijn kant op en dan gaan we samen lekker wandelen en bankhangen in het Arboretum. Thermoskan thee mee en relaxen maar.

Twee afspraken gemaakt voor de komende maand (mijn psycholoog gaat zó trots op me zijn 😀 ) en een paar hele mooie doelen gesteld. Voor die doelen geldt nog steeds hetzelfde als vorige maand: het zijn doelen, geen verplichtingen. Mijn best doen is voldoende. Nu maar hopen op heel erg veel zon voor de komende vier weken.

Wat zijn jullie plannen voor de maand mei? ♥

51 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Morgaine schreef:

  Dat zijn hele mooie doelen en vooral ook geweldig dat je die 2 afspraken hebt staan 😀

  Ja, de maand mei, staat voor mij in het teken van verjaardagen eerlijk gezegd, pas na 17 mei wordt het weer rustiger en tot die tijd, ben ik te druk in mijn hoofd met al die andere data ervoor, hahahaha Dus ik laat het komen zoals het komt 😉

  Oh ja, ook hier wordt een datum gepland vandaag door mijn vriendin en oud klasgenote, zij is drukker dan ik, dus ze gaat vandaag even kijken voor een gaatje, waarin zij dan naar mij toe komt. 😉

  1. Marion schreef:

   Leuk dat jij ook een date hebt! Succes met de eerste helft van mei 😉

   1. Morgaine schreef:

    haha ja dank je, heb ik wel nodig 😉

 2. christine schreef:

  Heel goed bezig lieve Marion, ik ben blij voor je! liefs.

  1. Marion schreef:

   Dank je wel 🙂

 3. Deisy schreef:

  Wat een mooi en positief artikel zo in de ochtend, word er helemaal blij van! Ik denk dat je mooie doelen hebt gesteld voor jezelf en ik merk eraan dat jij heel goed (vaak) weet wat wel en niet voor jou werkt: naar je hart luisteren begin je dus aardig onder de knie te krijgen hihi 😉 Wat leuk trouwens dat jij en Xaviera elkaar gaan ontmoeten: dat wordt vast een ontzettende toffe date haha, want jullie zijn beiden echt heel leuk 🙂 In ieder geval een hele mooie maand gewenst ❤

  1. Marion schreef:

   Ah wat een mooie complimenten. Thanks, meis! ♥

 4. Rithika schreef:

  Wat een fije doelen en plannen. Ik heb niet heel veel plannen. Heb nu een weekje vrij en ik ga wat met vriendinnen afspreken.

  1. Marion schreef:

   Lekker! Geniet ervan!

 5. lezen/luisteren zonder oordeel lijk mij een heel moeilijk doel, want hebben we niet allemaal altijd een (voor)oordeel? Je oordeel aan de kant zetten en je er niet door laten leiden is al uitdaging genoeg.

  Alvast veel plezier gewenst op je twee dates.

  1. Marion schreef:

   Dat is wel één van mijn sterke kanten, geen/weinig vooroordelen hebben. Ik heb natuurlijk wel een mening ergens over, maar ik laat dat niet snel een oordeel worden. Ik wil dat alleen nog minder doen dan ik nu al doe. En dank je wel, gaat zeker lukken.

 6. Mooie doelen, alweer. Vooral doelen die haalbaar zijn, ik ben zeker dat je ze haalt.
  Mijn eigen doelen voor mei? Heb ik nog niet over nagedacht.

  1. Marion schreef:

   Lekker, gewoon go with the flow jij. 🙂

 7. Linda schreef:

  Mijn plannen voor de maand mei gesprek met mijn teamleider en vertellen dat ik gewoon op de afd.verder ga als verzorgende. Tweede rondje neuroloog in de hoop dat het allemaal mee gaat vallen met mijn rug !!Mijn verjaardag vieren met de mensen waarvan ik zielsveel hou.Met mijn allerliefste een weekje met de pinkster naar de Veluwe met de caravan.En ohhhh ja dan een dagje heen en weer reizen tijdens die vakantie want mijn kleine grote liefde wordt alweer 3 jaar !!

  1. Marion schreef:

   Die eerste twee hoop ik dat ze goed verlopen. De rest natuurlijk ook, maar dat komt wel goed!!! 🙂

   1. Linda schreef:

    Lieverd gaat helemaal goed komen al heb ik de neuroloog niet helemaal zelf in de hand denk dat het mee gaat vallen!!

 8. misssexandthecity schreef:

  Eerlijk, nog niet over nagedacht :-). Maanden vloeien hier in elkaar. Mei wordt rustiger, geen strak loopschema, geen voetbal en mijn 12-weken bikini-lijf programma loopt over 2 weken ook af. Ik ga maw in een zwart gat vallen :-). Nadenken over nieuwe doelen dus :-). Die van jou zijn er mooie!! Succes ermee!

  1. Marion schreef:

   Strak hoor, 12 weken volgehouden. Netjes!

 9. sofie schreef:

  Dat klinkt als een hele mooie maand met hele mooie doelen! Niet te ver vooruit kijken en lezen en luisteren zinder oordeel zijn echt heel waardevol 🙂 En vertrouwen op jezelf natuurlijk ook! Enjoy!
  Mijn mei is helaas alleen maar examens, maar ik mag in Juni dan weer lekker bijkomen als het goed is 😉
  Liefs,

 10. Els schreef:

  Wat fijn om te lezen mooie doelen. Wat goed van die afspraken! Heel veel plezier.

  Niet bang zijn om fouten te maken zou ook een mooi doel voor mij zijn…

 11. Kim schreef:

  Hele mooie doelen. 🙂 Dat zonnedansje bij het opstaan is een goed idee, ik ga ‘m ook doen. 😉
  Je psych zal misschien trots zijn op die twee afspraken, maar ik ben dat ook, haha. Goed bezig! Veel plezier met je dates, geniet ervan.

 12. IngridMoorenBlogs schreef:

  Ik ben een beetje jaloers op je dates. Ik kan dat nog steeds niet aan….mijn twee lieve internetvriendinnen willen me ook zo graag ontmoeten maar ik raak al in paniek als ik er alleen maar aan denk.Misschien zit het met dat zelfvertrouwen van mij ook niet goed. Voordat ik bij jou las dacht ik dat het veel beter met me ging…maar ik ben eigenlijk nog geen stap verder.

 13. Sammie schreef:

  Wat leuk dat je weer een blogger in real-life gaat ontmoeten! Leuk! Mooie doelen ook, komt vast goed!

 14. Bente schreef:

  Wat super leuk (en goed) van je dat je gewoon 2 afspraken gemaakt hebt! En ook een fijn vooruitzicht (hoewel natuurlijk wel spannend) dat je met de tweedelijns behandeling gaat beginnen!

 15. Lonneke schreef:

  fijn om te lezen dat je nu beter voelt en dat je stap voor stap weer wat zelfverzekerde wordt. Leuk dat je met een mede blogger een afspraak hebt staan en dat je de klik voelt. Ik wens je een mooi, fijne en zonnige maand mei!

 16. Northflix schreef:

  Wat een mooie doelen! Ik wens je veel succes!
  En uiteraard heel veel plezier met Xaviera! Ik hoop voor je/jullie dat het in het echt ook zo klikt.

 17. BySilke schreef:

  Superleuke afspraken heb je alvast gepland! Heel veel plezier met Xaviera, dat zal super worden 🙂 Succes met je doelen voor deze maand!

 18. Anne schreef:

  De maand mei is nog redelijk leeg. Ik wil ergens deze maand gaan verhuizen. Gewoon vast in mijn appartementje gaan wonen ook al is de helft nog niet af. Daarnaast wil ik weer muziek gaan maken (is al maanden niet meer gelukt) en ik heb in ieder geval twee overleggen gepland staan voor het vrijwilligerswerk dat ik doe voor de muziekvereniging.

 19. Madeleine schreef:

  Ik ben zo trots op je! ❤️

 20. Sanne schreef:

  Wat een mooie doelen heb je voor ogen.
  Het gaat je lukken, en bij twijfel maak een lijstje. altijd super handig.

 21. eigenwijsje2014 schreef:

  wat mooi en zulke goede doelen! Super ook dat je een date hebt met Xaviera 😄

 22. marielle schreef:

  Wat een fijne blog! Je klinkt zo sterk Marion! Dat zelfvertrouwen komt meer en meer naar boven!
  Wat leuk die afspraken en plannen!
  Jouw omgeving lijkt me echt mooi dus leuk dat je daar gaat wandelen!

  Geniet ervan!!

 23. Anita | Mindjoy schreef:

  Zo ontzettend leuk dat je een date hebt met Xaviera! En verder, goede doelen die je jezelf gesteld hebt! Voor de maand mei ga ik offline weekenden inplannen, even aan de slag met mijzelf en de dingen buiten het internet om! Merk echt dat ik weinig energie heb en niet toekom aan de leuke dingen. Nu mijn weekenden nog even niet bestaan uit werk moet ik het er maar van nemen denk ik zo!

 24. Dit zijn echt hele mooie doelen. Lezen, luisteren e.d. zonder oordelen is er één die ik zelf ook als doel zou moeten stellen. Ik ga er aan werken.
  Vind het echt fijn om te lezen dat je stapje voor stapje vooruit gaat en meer zelfvertrouwen krijgt.

 25. Miss Sentinelli schreef:

  Mooie doelen heb je opgesteld :). En zo mooi en goed dat je al een aantal mooie afspraken hebt gehad en dat er weer nieuwe aan zitten te komen :). Top !

 26. kim schreef:

  Mooie doelen! Fijn dat je zelfvertrouwen groeit! Ik moet soms ook even het knopje zelfvertrouwen vinden en ‘schijt’ hebben aan bepaalde dingen. Het knopje vind ik steeds vaker, maar helaas is dat meestal maar tijdelijk.
  En jaaa leuk van je (blog)dates! Leuke dagen om naar uit te kijken 🙂

 27. Flavie schreef:

  Mei wordt een hele fijne maand, met zo leuke plannen 🙂

 28. Nesrin - Daily Cup of Bla Bla Bla schreef:

  Gaaf dat je twee dates hebt gepland! Mooi overzicht Marion en jouw psycholoog mag zeker trots op jou zijn! Thumbs up.

 29. Maaike schreef:

  Dat zijn mooie doelen inderdaad! En leuke afspraken heb je gemaakt 🙂 Je mag ook trots op jezelf zijn!

 30. jackie schreef:

  Blijf vooral dat zonnedansje doen, want volgens mij werkt het…
  Mooie doelen, ook goed haalbaar denk ik..
  En leuke dingen in het vooruit zicht,

 31. Simplynspecial schreef:

  Wat leuk, 2 afspraakjes! Goed bezig 🙂 You go girl!

 32. altijdangelique schreef:

  En wat mag je trots op jezelf zijn! 😀

 33. Anneleen schreef:

  Wat een mooie doelen! Ik weet zeker dat het je gaat lukken, Marion!

 34. Joyce schreef:

  Wordt dus gewoon een heerlijke maand voor je 🙂 Ik vind je doelen echt super mooi, zou bijna zeggen dat ik ze deels 1 op 1 zou willen overnemen 🙂 Veel plezier met je blogdates en wij moeten binnenkort ook maar weer eens een datum prikken. Wat waarschijnlijk juni gaat worden want mei wordt ontzettend druk maar wel heel erg leuk 😀

  1. Marion schreef:

   Voor mij zit mei ook al vol genoeg. Juni lijkt me een goed plan! Met een beetje mazzel kunnen we dan ook een terrasje pakken in het zonnetje!

 35. Xaviera schreef:

  Die eerste twee zinnen vind ik zo mooi om te lezen, echt top! ♥ Heel fijn dat het zo goed voelt en mooie doelen heb je voor de komende maand. Ik kijk ook heel erg uit naar onze blogdate, ik kan bijna niet wachten! 😀

 36. aspasiablog schreef:

  Wat een leuke vooruitzichten heb je met die 2 afspraken!

 37. Sheelagh schreef:

  Fijn dat het goed met je gaat! Mijn plannen voor mei: niet te veel plannen 😉 en een weekje vakantie naar Normandië.

 38. Saar schreef:

  Prachtig blogje en mooie doelen, lieve Marion! Heerlijk ook die blogdate en die andere date ook. Ik hoop dat je ervan geniet!

 39. joorloveswriting schreef:

  Wat een goeie plannen zeg! 🙂
  Ik heb wel wat plannen deze maand. … Zoals meer makeup dragen!

 40. Korneel Dobbels schreef:

  Wat een leuke plannen. Topidee! 😉 Als je eventueel nog enkele tips zoekt om je zelfvertrouwen te vergroten, dan heb ik er hier enkele in de aanbieding. Neem je een kijkje? https://korigineel.wordpress.com/2015/05/14/3-manieren-om-je-zelfvertrouwen-te-boosten/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s