Krijg iedere maand zomaar € 50,-

on

Zomaar iedere maand € 50,- op je rekening gestort krijgen. Wie wil dat nou niet? Nou, het zal je verbazen hoeveel mensen nee zeggen tegen zo’n voorstel. Stel je maar eens voor dat je broer of zus je opbelt en zegt: ”Ik wil wat voor je doen. Ik wil graag iedere maand geld naar je overmaken.” Nee, even serieus. Ik hoor iedereen al heel hard JA roepen, maar stel je echt even voor dat je broer of zus dat tegen je zegt. Voelt het niet een beetje raar? Een beetje ongemakkelijk? Voor mij wel in ieder geval. En toch zei ik ja!

Ik krijg sinds gisteren iedere maand € 50,- van mijn zus. Ik heb het niet nodig, maar ik krijg het toch. Mijn zus geeft iedere maand een vast bedrag aan goede doelen en dit ligt een beetje in dezelfde lijn. Ja, ik krijg sinds oktober 10% minder loon en sinds deze maand zelfs 20% minder. Peter heeft ook geen inkomsten, dus nee, het is geen vetpot wat we hebben, maar dat is niet de reden waarom ik die € 50,- krijg. Ik krijg dat geld omdat mijn zus het fijn vindt om dat geld aan mij te geven en omdat ik weet hoe fijn zij dat vindt kan ik het ook van haar aannemen. Zij blij, ik blij.

Na zij blij, ik blij komt vervolgens jij blij. Want wat ga ik doen met die € 50,-? Wees niet bang, ik hou echt wel een deel voor mijzelf. Zo ben ik dan ook wel weer. Maar met het overige deel ga ik anderen blij maken en dát is nou precies wat mijn zus wil. Blijdschap, geluk en liefde met elkaar delen. Dat hoeft echt niet altijd door geld of materiële dingen, maar het is wel een manier. Het is ook dé manier waarop wij het gaan doen. Hoe? Gewoon rondkijken, lezen en luisteren wat mensen nodig hebben, wat ze graag willen hebben of waar ze gelukkig van worden. Geen grote dingen. Gewoon een klein extraatje wat een glimlach op iemands gezicht tovert. Vandaag ga ik de eerste persoon gelukkig maken met een kleinigheidje!

dopper

Bron

Gisteren schreef Kim over haar doelen voor de maand mei. Eén van die doelen is om meer water te gaan drinken. Ik schreef in een reactie dat ze eigenlijk altijd een flesje bij zich zou moeten hebben. Dat je dan sneller geneigd bent een slok te nemen. Daar reageerde Kim op met:

Ik wil al een hele tijd een Dopper, maar dat vind ik meteen weer zo een uitgave! Misschien dat ik er in de zomer eentje koop, of voor mijn verjaardag vraag 🙂

Bij deze krijg jij van mij een Dopper, Kim. Voldoende water drinken is heel belangrijk voor een gezond lichaam. Daarnaast zijn de Doppers duurzaam en bevatten geen schadelijke stoffen. Ze zijn er in de kleuren groen, oranje, rood, roze, blauw en wit. Als je mij je adres doorgeeft en er ook bij vermeld welke kleur je wilt hebben, dan komt de Dopper zo snel mogelijk jouw kant op! ♥

100 reacties Voeg uw reactie toe

 1. melly schreef:

  Jeetje meid, wat een ontzettend mooi gebaar. Van jou, van je zus….ik geloof in karma en het spreekwoord wie goed doet, goed ontmoet!! Respect

 2. Wat ben je toch een lieverd ❤

 3. heleen schreef:

  Super!!!! Je bent geweldig ♥♥♥

  1. Marion schreef:

   En jij ook, lieverd. ♥

 4. My Little Happiness schreef:

  Wauw kippenvel Marion! Goed bezig een extra duimpje voor jou! Delen geeft niet alleen de persoon die je blij maakt een goed gevoel maar jou zelf waarschijnlijk ook! Wat een goed initiatief van jou en je zus niet te vergeten ook!

  1. Marion schreef:

   Het is inderdaad het hele plaatje. Iets krijgen is fijn, maar het kunnen delen met anderen maakt het nog veel mooier. 🙂

 5. Lena schreef:

  Wat ontzettend leuk! Jij en je zis zijn heldinnen.

 6. Sanne schreef:

  dit vind ik super lief van je marion.
  wat een mooie flesjes.
  Vergeet je zelf ook niet hoor.

  1. Marion schreef:

   Nee hoor! Een eenvoudig rekensommetje leert dat er nog voldoende voor mijzelf overblijft! 😀

 7. livewithfear schreef:

  Ah superlief van je!!

 8. Celine schreef:

  Wat ongelooflijk lief! Zowel van je zus al van jou, bijzondere mensen zijn jullie

 9. kim schreef:

  Ahhh Marion, dit vind ik echt héééél lief, maar zoals je in het begin van je artikel zegt, is het toch wel een dingetje om zoiets liefs aan te nemen!
  Die glimlach is gelukt hoor! Vandaag stond ik met een naar gevoel op, maar dat is nu vervangen met blijheid (en adrenaline, haha)!

  1. Marion schreef:

   Ja, hè? Iedereen roept heel hard ja totdat het jezelf betreft. Iets aannemen is niet zo makkelijk als het lijkt. Vroeger vond ik het altijd zo’n onzin. Mijn zus zei altijd: Je moet eerst leren ontvangen om te kunnen geven. Had ze verdorie weer gelijk! 🙂 Ik ben blij dat de glimlach gelukt is meis! X

 10. O, wauw! Wat een onwijs lief gebaar van je zus en wat een super idee van jou om er zoiets mee te doen!

 11. Wendy de Jong schreef:

  Wat een supergaaf gebaar! Je bent een kanjer!

 12. Jenn schreef:

  Aah, wat mooi van jullie allebei!

 13. Kim schreef:

  Fijn dat jij en je zus zo’n band hebben, meis. Dat je dit aan kunt nemen, omdat je haar idee erachter weet.
  En super lief dat je er ook dingen als de Dopper voor Kim mee wilt doen. Terwijl je het zelf ook heel goed zou kunnen gebruiken. Je bent een lieverd!
  Fijn weekend!

 14. Marjolein schreef:

  Wat ben je toch een ontzettende lieverd!

 15. annemiekandalusi schreef:

  Wat zijn jullie grote liefdevolle schatten. En zo is het maar net. Als iedereen elke week of maand iemand blij maakt. Een gebaar, een kleinigheidje of wat er dan ookaar nodig is wordt de wereld weer een klein beetje mooier! Toppers dat jullie zijn.

  1. Marion schreef:

   Juist, dát is het! ♥ Dank je wel.

 16. altijdangelique schreef:

  O Marion ik zit hier gewoon te janken! Zo lief van jou en je zus.

 17. annelisaschrijft schreef:

  Super! Echt heel mooi verwoord.

 18. Carlijn schreef:

  Wat ben je toch een lieverd! Je zus ook trouwens! Wat een ontzettend mooi gebaar

 19. Dina schreef:

  Ooooh Marion, wat ben je toch een mooi mens! ❤

 20. Sara schreef:

  Wauw, wat een ontzettend mooi gebaar. Wat je in het begin van je post schrijft is waar: je neemt niet zo gemakkelijk geld van iemand aan, ook al is het een bekende. Dat is toch best wel een dingetje. Wat ontzettend mooi dat jij zoiets doet. ❤ Wauw.

  1. Marion schreef:

   Geld aannemen is zeker niet makkelijk. Het maakt het voor mij wel makkelijker met het idee erachter dat ik mijn zus gelukkig maak én dat ik ook nog anderen gelukkig kan maken. Zelfs nog een klein stukje eigenbelang ook 😉

 21. Anja schreef:

  Na het lezen van deze blog kan ik niet anders dan reageren ( normaal ben ik een lurker nl😃)… Geweldig gebaar van jou- en je zus natuurlijk- ik ga meteen eens denken of ik vandaag ook iemand blij kan maken ergens mee.

  1. Marion schreef:

   Wat tof dat je nu even reageert! Bij deze heb je al iemand blij gemaakt vandaag! ♥

 22. marielle schreef:

  Wat lief van jullie, Heleen en Marion!
  Heleen…echt mooi dit!
  Marion…wat ben je een lieverd dat je meteen weer aan anderen denkt. Wat een onwijs leuke fles is dat! Ik hoorde laatst dat het veel beter is dan die wegwerpflesjes.
  Sjonge…het doet me ergens aan denken.
  Iemand die ik ken (een dominee) zei me..je kan een keten van dankbaarheid bewerkstelligen door dagelijks drie dingen te noemen en dit te delen,

  Ik zie hier zo’n keten!

  1. Marion schreef:

   Ik moest wel eerst ja zeggen natuurlijk op die maandelijkse donatie van mijn zus. Dat was niet makkelijk hoor! Maar toen ik dit had bedacht werd het een stuk makkelijker! Geven én nemen 🙂

 23. Anna Naomi schreef:

  Ahww dat is echt héél lief! Spread the love 😀 ❤

 24. Wat goed van zowel je zus als van jou.

 25. Dat is nog eens lief! Zowel van jou als van je zus. En een reminder voor mij dat ik nog even een Dopper moet bestellen. Dat moet ik al drie maanden, haha.

 26. Petra schreef:

  Wauw…. Wat super mooi. Wat een lief gebaar. En wat een kanjer ben je toch. Dank je wel voor de glimlach op mijn gezicht.

 27. sofie schreef:

  Aawh wat een supermooi gebaar!
  Heel lief van je zus en wat mooi dat je dat weer doorgeeft 🙂 En ik zit hier ook met een glimlach op mijn gezicht, omdat het zo’n mooi gebaar is! Liefs,

 28. Madeleine schreef:

  Superwoman!!!! ❤️

 29. Laury schreef:

  Wat goed dat je andere mensen blij maakt op zo’n manier! Heel lief gebaar van je! ♥

 30. Sabine schreef:

  Dit is nog eens mijn bed uit stappen met een hele big smile! Een prachtig gebaar, mijn lichaam tintelt er helemaal van.

 31. missdoke schreef:

  Heerlijk! 😀 Mooi gebaar Marion 🙂

 32. Chantal schreef:

  Wat een mooi initiatief! Als iedereen dit zou doen, zou de wereld een heel stuk mooier zijn 🙂

 33. moonandbear schreef:

  Wat een mooi gebaar zeg, super!

 34. Xaviera schreef:

  Geweldig dat jullie dit doen, ik heb echt een smile van oor tot oor na het lezen van dit bericht! Heel mooi dat je het kunt aannemen van je zus en dan vervolgens ook weer iemand anders blij maakt. Wat ben ik blij dat er zulke mooie mensen op de wereld zijn met het hart op de juiste plek. Heel veel ♥♥♥ voor jou en je zus!

 35. Julia schreef:

  Heel bijzonder! Wat ben je toch een mooi mens, Marion!

 36. Els schreef:

  Wat enorm mooi gebaar. Ik vind het echt een prachtig idee. Wat zijn jij en je zus toch ernorm lief. Heel fijn weekend. Je heb me geinspireert om ook zo iets met een vriendin te gaan doen. 🙂

 37. Rithika schreef:

  Wauw wat lief!! Zowel van je zus als van jou.

 38. Dinie schreef:

  Marion en Heleen, jullie zijn twee toffe meiden.
  liefs en groeten van een super trotse moeder

  1. Marion schreef:

   Moeders!!!! 😀

 39. Wauw wat een geweldig mooi gebaar. Drie mensen heel erg blij gemaakt zo! En eigenlijk vier, want ik ben ook heel erg blij dat er mensen zijn die zulke lieve dingen doen 🙂

 40. Simplynspecial schreef:

  Wat ben je toch ook een lieverd Marion! Je doet het wel even 😉 Super lief gebaar, en van jouw zus is dat ook erg lief!

 41. Die zus van je is een ongelooflijk fantastisch mens. Zeg dat Thomas Pannenkoek het gezegd heeft !!!

 42. Nicole schreef:

  Wat ben je toch ook een een mooi mens!
  En zo knap om dat geld aan te nemen, is niet makkelijk!

  Een dopper, daar hoor ik vaak over haha. Heb zelf een tupperware fles waaruit ik drink 🙂

 43. Miss Sentinelli schreef:

  Echt super lief zeg, van jullie beiden! Echt een top gebaar :).

 44. aspasiablog schreef:

  Wat lief van je! En wat lief van je zus! Maar lees ik het nu goed dat jullie als koppel van minder dan één volledig loon leven?

  1. Marion schreef:

   Ja, dat klopt, maar ik had een goed inkomen hoor, dus het is te doen op 80%.

   1. aspasiablog schreef:

    Oei. Ik hoop het voor jou, dat het te doen is.

 45. Kirsty schreef:

  Wat lief dat je dit doet zeg! Met dit soort acties maak je denk ik inderdaad mensen heel blij!

 46. indian2day schreef:

  Aahw wat een lief gebaar. Super dat je dit doet!

 47. minoesjka2 schreef:

  Wat een mooie blog 🙂 Levert een warm gevoel op. Weet je, je kunt, ook al heb je zelf bijna niets, zoveel geven aan andere, en daar draait volgens mij het hele leven om : delen! En inderdaad niet alleen delen van materie, maar ook van emoties, gevoel en warmte.

 48. Anneleen schreef:

  Marion, jij bent fantastisch! Zo’n groot hart!

 49. Jantine schreef:

  Wat gaaf dat je het zo ook een beetje doorgeeft! Ik denk dat ik niet de enige ben die in de uitwaaiende kracht hiervan zit: volgens mij moet iedereen die dit blogje gelezen heeft toch in ieder geval een glimlach op hun gezicht van je gekregen hebben 😉

  1. Marion schreef:

   En daar doen we het voor. Meer glimlachen! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s