Krijg iedere maand zomaar € 50,-

Zomaar iedere maand € 50,- op je rekening gestort krijgen. Wie wil dat nou niet? Nou, het zal je verbazen hoeveel mensen nee zeggen tegen zo’n voorstel. Stel je maar eens voor dat je broer of zus je opbelt en zegt: ”Ik wil wat voor je doen. Ik wil graag iedere maand geld naar je overmaken.” Nee, even serieus. Ik hoor iedereen al heel hard JA roepen, maar stel je echt even voor dat je broer of zus dat tegen je zegt. Voelt het niet een beetje raar? Een beetje ongemakkelijk? Voor mij wel in ieder geval. En toch zei ik ja!

Ik krijg sinds gisteren iedere maand € 50,- van mijn zus. Ik heb het niet nodig, maar ik krijg het toch. Mijn zus geeft iedere maand een vast bedrag aan goede doelen en dit ligt een beetje in dezelfde lijn. Ja, ik krijg sinds oktober 10% minder loon en sinds deze maand zelfs 20% minder. Peter heeft ook geen inkomsten, dus nee, het is geen vetpot wat we hebben, maar dat is niet de reden waarom ik die € 50,- krijg. Ik krijg dat geld omdat mijn zus het fijn vindt om dat geld aan mij te geven en omdat ik weet hoe fijn zij dat vindt kan ik het ook van haar aannemen. Zij blij, ik blij.

Na zij blij, ik blij komt vervolgens jij blij. Want wat ga ik doen met die € 50,-? Wees niet bang, ik hou echt wel een deel voor mijzelf. Zo ben ik dan ook wel weer. Maar met het overige deel ga ik anderen blij maken en dát is nou precies wat mijn zus wil. Blijdschap, geluk en liefde met elkaar delen. Dat hoeft echt niet altijd door geld of materiële dingen, maar het is wel een manier. Het is ook dé manier waarop wij het gaan doen. Hoe? Gewoon rondkijken, lezen en luisteren wat mensen nodig hebben, wat ze graag willen hebben of waar ze gelukkig van worden. Geen grote dingen. Gewoon een klein extraatje wat een glimlach op iemands gezicht tovert. Vandaag ga ik de eerste persoon gelukkig maken met een kleinigheidje!

dopper

Bron

Gisteren schreef Kim over haar doelen voor de maand mei. Eén van die doelen is om meer water te gaan drinken. Ik schreef in een reactie dat ze eigenlijk altijd een flesje bij zich zou moeten hebben. Dat je dan sneller geneigd bent een slok te nemen. Daar reageerde Kim op met:

Ik wil al een hele tijd een Dopper, maar dat vind ik meteen weer zo een uitgave! Misschien dat ik er in de zomer eentje koop, of voor mijn verjaardag vraag 🙂

Bij deze krijg jij van mij een Dopper, Kim. Voldoende water drinken is heel belangrijk voor een gezond lichaam. Daarnaast zijn de Doppers duurzaam en bevatten geen schadelijke stoffen. Ze zijn er in de kleuren groen, oranje, rood, roze, blauw en wit. Als je mij je adres doorgeeft en er ook bij vermeld welke kleur je wilt hebben, dan komt de Dopper zo snel mogelijk jouw kant op! ♥

100 thoughts on “Krijg iedere maand zomaar € 50,-

 1. Jeetje meid, wat een ontzettend mooi gebaar. Van jou, van je zus….ik geloof in karma en het spreekwoord wie goed doet, goed ontmoet!! Respect

 2. Wauw kippenvel Marion! Goed bezig een extra duimpje voor jou! Delen geeft niet alleen de persoon die je blij maakt een goed gevoel maar jou zelf waarschijnlijk ook! Wat een goed initiatief van jou en je zus niet te vergeten ook!

 3. Ahhh Marion, dit vind ik echt héééél lief, maar zoals je in het begin van je artikel zegt, is het toch wel een dingetje om zoiets liefs aan te nemen!
  Die glimlach is gelukt hoor! Vandaag stond ik met een naar gevoel op, maar dat is nu vervangen met blijheid (en adrenaline, haha)!

  1. Ja, hè? Iedereen roept heel hard ja totdat het jezelf betreft. Iets aannemen is niet zo makkelijk als het lijkt. Vroeger vond ik het altijd zo’n onzin. Mijn zus zei altijd: Je moet eerst leren ontvangen om te kunnen geven. Had ze verdorie weer gelijk! 🙂 Ik ben blij dat de glimlach gelukt is meis! X

 4. Fijn dat jij en je zus zo’n band hebben, meis. Dat je dit aan kunt nemen, omdat je haar idee erachter weet.
  En super lief dat je er ook dingen als de Dopper voor Kim mee wilt doen. Terwijl je het zelf ook heel goed zou kunnen gebruiken. Je bent een lieverd!
  Fijn weekend!

 5. Wat zijn jullie grote liefdevolle schatten. En zo is het maar net. Als iedereen elke week of maand iemand blij maakt. Een gebaar, een kleinigheidje of wat er dan ookaar nodig is wordt de wereld weer een klein beetje mooier! Toppers dat jullie zijn.

 6. Wauw, wat een ontzettend mooi gebaar. Wat je in het begin van je post schrijft is waar: je neemt niet zo gemakkelijk geld van iemand aan, ook al is het een bekende. Dat is toch best wel een dingetje. Wat ontzettend mooi dat jij zoiets doet. ❤ Wauw.

  1. Geld aannemen is zeker niet makkelijk. Het maakt het voor mij wel makkelijker met het idee erachter dat ik mijn zus gelukkig maak én dat ik ook nog anderen gelukkig kan maken. Zelfs nog een klein stukje eigenbelang ook 😉

 7. Na het lezen van deze blog kan ik niet anders dan reageren ( normaal ben ik een lurker nl😃)… Geweldig gebaar van jou- en je zus natuurlijk- ik ga meteen eens denken of ik vandaag ook iemand blij kan maken ergens mee.

 8. Wat lief van jullie, Heleen en Marion!
  Heleen…echt mooi dit!
  Marion…wat ben je een lieverd dat je meteen weer aan anderen denkt. Wat een onwijs leuke fles is dat! Ik hoorde laatst dat het veel beter is dan die wegwerpflesjes.
  Sjonge…het doet me ergens aan denken.
  Iemand die ik ken (een dominee) zei me..je kan een keten van dankbaarheid bewerkstelligen door dagelijks drie dingen te noemen en dit te delen,

  Ik zie hier zo’n keten!

  1. Ik moest wel eerst ja zeggen natuurlijk op die maandelijkse donatie van mijn zus. Dat was niet makkelijk hoor! Maar toen ik dit had bedacht werd het een stuk makkelijker! Geven én nemen 🙂

 9. Aawh wat een supermooi gebaar!
  Heel lief van je zus en wat mooi dat je dat weer doorgeeft 🙂 En ik zit hier ook met een glimlach op mijn gezicht, omdat het zo’n mooi gebaar is! Liefs,

 10. Geweldig dat jullie dit doen, ik heb echt een smile van oor tot oor na het lezen van dit bericht! Heel mooi dat je het kunt aannemen van je zus en dan vervolgens ook weer iemand anders blij maakt. Wat ben ik blij dat er zulke mooie mensen op de wereld zijn met het hart op de juiste plek. Heel veel ♥♥♥ voor jou en je zus!

 11. Wat enorm mooi gebaar. Ik vind het echt een prachtig idee. Wat zijn jij en je zus toch ernorm lief. Heel fijn weekend. Je heb me geinspireert om ook zo iets met een vriendin te gaan doen. 🙂

 12. Wat ben je toch ook een lieverd Marion! Je doet het wel even 😉 Super lief gebaar, en van jouw zus is dat ook erg lief!

 13. Wat ben je toch ook een een mooi mens!
  En zo knap om dat geld aan te nemen, is niet makkelijk!

  Een dopper, daar hoor ik vaak over haha. Heb zelf een tupperware fles waaruit ik drink 🙂

 14. Wat lief van je! En wat lief van je zus! Maar lees ik het nu goed dat jullie als koppel van minder dan één volledig loon leven?

 15. Wat een mooie blog 🙂 Levert een warm gevoel op. Weet je, je kunt, ook al heb je zelf bijna niets, zoveel geven aan andere, en daar draait volgens mij het hele leven om : delen! En inderdaad niet alleen delen van materie, maar ook van emoties, gevoel en warmte.

 16. Wat gaaf dat je het zo ook een beetje doorgeeft! Ik denk dat ik niet de enige ben die in de uitwaaiende kracht hiervan zit: volgens mij moet iedereen die dit blogje gelezen heeft toch in ieder geval een glimlach op hun gezicht van je gekregen hebben 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s