Plogweek: Maandag 4 Mei

on

Screenshot_2015-05-04-05-09-25

Zoals jullie van mij gewend zijn ben ik er weer lekker op tijd bij. Het is vandaag maandag. Niet zomaar een maandag, nee, het is maandag 4 mei. Dodenherdenking. Voor mij nog altijd een dag om even extra stil te staan bij de vrijheid die wij op dit moment mogen ervaren. Het speelt hier in Wageningen, de stad van de bevrijding, natuurlijk enorm. Er zijn hier vandaag en morgen enorm veel activiteiten. Maar niet alleen daarom word ik eraan herinnerd dat we dankbaar mogen zijn dat we in vrijheid leven, mijn opa heeft ook gestreden in de Tweede Wereldoorlog en niet zomaar. Hij heeft dingen gezien en meegemaakt die wij hopelijk nooit mee zullen maken in ons leven.

Om 20:00 uur vanavond zijn we twee minuten stil. Herdenken we hen die voor onze vrijheid vochten. Zijn we hen dankbaar voor de vrijheid die wij nu mogen ervaren.

IMG_20150504_065707

Rond 7:00 uur leg ik de laatste hand aan mijn artikel en zet het online. Eigenlijk wil ik gaan zwemmen, maar ik doe het toch maar niet. Ik voel me niet fit genoeg. Ik ben ongesteld, heb behoorlijke buikpijn en ik heb gisteren aan het einde van de middag toch weer een paniekaanval gehad. Dat maakt dat ik nu erg moe ben en me gewoon niet happy voel. Daarnaast wil ik ook alvast boodschappen doen. Morgen ligt de hele stad hier plat vanwege het bevrijdingsfestival. Nee, wacht! Vandaag al! Je kan nu al niet meer met de auto naar de stad. OkΓ©, dan ga ik op de fiets en doe ik de grotere dingen even met de auto in Bennekom.

IMG_20150504_090536

Ik rij naar Bennekom en blijf maar aan mijn opa denken. Ik wil toch even bij zijn graf langs. Ik twijfel welke bloemen ik moet nemen. Als ik de witte roosjes wil pakken schiet de gedachte ”Kan het niet wat vrolijker?” door mijn hoofd. Ja, maar natuurlijk kan dat. πŸ™‚

IMG_20150504_092847

Nadat ik het graf bezocht heb besluit ik een rondje door het dorp te wandelen. Ik loop even bij Geels naar binnen om te kijken of ze daar de Doppers hebben die mijn nichtje graag wil. Helaas hebben ze de rode niet. Roze en groen is ook okΓ©, zegt ze, maar ik ga toch nog eerst even in Wageningen kijken. Ja, ik ben een zeikwijf. Daarna loop ik door naar het Kruidvat, de Etos en de Hema om nog wat mini’s te scoren voor mijn Mini Give Away die eraan komt. Ik heb uiteindelijk twee leuke pakketjes bij elkaar gesprokkeld.

IMG_20150504_101456

Ik loop weer naar de auto en en besluit dan spontaan (jaja!) te gaan shoppen bij de C&A in Ede. Ik wil een paar basics hebben en nog een mooie lange rok. Ik slaag goed en hang de prachtige…. ja echt prachtige…. (slik, snik…) jurk die net niet goed zit weer terug. Een prachtige maxi-jurk die aan de bovenkant net te wijd is. Ik ben gezegend met een kleine cupmaat. Dat heeft veel voordelen, maar ook een aantal nadelen. EΓ©n daarvan is dat zomerjurkjes negen van de tien boven niet goed aansluiten. In dit geval heel spijtig, want oooooh wat was die jurk mooi. Zucht….

collage

Nee, ik ben niet zo van de kleurtjes. Dat klopt. De rok heeft een dubbele band die niet vast gestikt is. Deze heb ik enkel gemaakt waardoor de rok helemaal tot op mijn voeten valt. Dat is uitzonderlijk voor mij, want ik heb erg lange benen. Ik ben dus erg in mijn nopjes met deze rok. Het jurkje is van een hele dunne stof en valt heel soepel. Perfect voor als het lekker warm is. Het t-shirt vond ik echt geweldig. Links de voorkant, rechts de achterkant.

Als ik klaar ben met shoppen maak ik een foto van de vooringang van de C&A. Ik ben tenslotte aan het ploggen. Achter mij vraagt een medewerkster van de Appie (ik bevind mij in een overdekt winkelcentrum) of ik daar toestemming voor heb. Sorry? Of ik daar toestemming voor heb! Uh nee, maar ik maak alleen maar een foto van de buitenkant. Ja, dat mag niet. Goed, ik ben een beetje van mijn stuk gebracht en vraag me af wat ik nu moet doen. Dan krijg ik een berichtje binnen en ben ik afgeleid. Echter ben ik helemaal ontregeld door madammeke Albert Heijn en vergeet ik spontaan dat ik nog boodschappen moest doen bij diezelfde Albert H. Lekker dan.

IMG_20150504_120039

Sowieso ben ik helemaal ongeconcentreerd bezig, want dit is mijn ontbijt en dat eet ik pas rond het middaguur. Ik dacht dat ik heel snel weer thuis zou zijn, maar die spontane shopactie gooide roet in het eten. Β Vanmiddag maar even inhalen. Nou nee, laat ik dat nu meteen maar even doen. Ik ken mezelf.

IMG_20150504_133142

EΓ©n megagrote krentenbol met kaas. Jammie.

IMG_20150504_143323

Dan is het tijd om blogjes te lezen en natuurlijk bekijk ik de reacties op mijn eigen artikel. Altijd zo ontzettend leuk!

OkΓ©, ondertussen schuiven we nog wat pijnstillers naar binnen. Ik zeg het nog maar een keer; God zal geen vrouw geweest zijn, anders had meneer dit geintje echt niet 13 keer per jaar geflikt.

IMG_20150504_153932

Op naar de C1000. Ik ga vanavond macaroni maken. Morgen zijn de winkels inderdaad tot 13:00 uur open, maar dan is het altijd superdruk. Morgen eten we makkelijk: Pannenkoeken!

IMG_20150504_154202

Op de terugweg neem ik meteen de kliko mee. Ik kom de buurvrouw ook tegen. Of ik donderdag haar papiercontainer buiten wil zetten. Maar natuurlijk wil ik dat! Het is chaos en paniek onder de ouderen wat betreft de data van de kliko’s. Er worden geen ophaalkalenders meer gemaakt. Nee, alles gaat digitaal en er is een app voor. Het goede mens is 96! Die heeft geen computer en al helemaal geen smartphone. Gekkigheid!

IMG_20150504_154240

Tering, Kees, zit je nou nog steeds op die muur? Maak toch eens een keuze! Of naar boven of naar beneden. Niet de hele dag heen en weer sjouwen.

IMG_20150504_160152

Dan is het tijd voor een stukje snooker. Bingham heeft hier de kans op de highest break. Helaas gaat deze rode bal er niet in en is zijn kans verkeken. Jammer! Ik had het hem gegund!

IMG_20150504_154759

Koude versnapering erbij.

IMG_20150504_173430

Ik heb echt vreselijke buikpijn, dus ook al heb ik vanochtend al gedoucht, ik ga nog een keer. Warm water op mijn hoofd, op mijn rug, op mijn buik, dat is wat ik nodig heb. Het heeft geholpen. Voor even…

Screenshot_2015-05-04-18-24-05

Dan krijg ik een berichtje van Xaviera. Maandag gaan we naar Zwolle en daar is net de nieuwe US Candles Store geopend. Ze stuurt me een link van een blogpost en ooooooh, wat ziet het er goed uit! Ik kan niet wachten om die tent leeg te kopen!

IMG_20150504_190236

Macaroni is echt teveel werk. Dat gaat ‘m niet worden. Dan maar pannenkoeken. Die zijn zo klaar. Ik wil nog even bankhangen na het eten, maar de koek is echt al helemaal op. Ik ga richting bed. Nog wat blogjes lezen en een spelletje Wordfeud spelen. Om 20:15 uur mijn medicijnen innemen en dan is het meestal binnen een uurtje wel gedaan met me.

Nou, dat was plogdag nummer 1 van deze week. Ik hoop dat jullie het leuk vonden. Morgen weer een dag en niet zomaar een dag: Bevrijdingsdag. Groot feest hier in Wageningen, maar daarover morgen weer. Eerst zo dadelijk om 20:00 uur twee minuten stilte waarin we herdenken en daarnaast dankbaar zijn voor onze vrijheid. β™₯

48 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Ik wil ook zo’n krentenbol met kaas !
  (zo’n pannenkoek ook, eigenlijk)

 2. Natasja schreef:

  Leuke plog, en wat een geweldig shirt heb je gekocht! Veel plezier morgen bij de US Candles Store, ik ben benieuwd wat je allemaal gaat kopen. Beterschap met je buikpijn x

 3. kim schreef:

  Ah wat leuk weer een plogweek! Goed dat je spontaan ging shoppen, vind je aankoopjes erg leuk πŸ™‚ bij mij zijn jurkjes ook lastig, 1,80m, smal van boven en wat breder beneden!

 4. melly schreef:

  Leuk geschreven weer. Dacht dat ik de enigste was die gek is op krentenbollen met kaas. ( mijn vriend kende dit niet haha) En wij hebben vanavond lekker pannenkoeken op MET spekjes

 5. christine schreef:

  ook hier 2 minuten stil…de hondjes ook! zeker weten! Mooi …je foto! Sterkte met de buikpijn, weet dat je er zo’n last van hebt altijd maar weer…slaap lekker straks Marion! liefs.

 6. joorloveswriting schreef:

  Wat een leuke plog! πŸ˜€ pfff wat een zeur van de ah… :0 Jammie pannenkoeken! πŸ˜€ leuk dat je weer een week gaat ploggen!

 7. zomersproetje84 schreef:

  Je hebt toch nog veel gedaan ondanks je vervelende buikpijn. De niet goed aansluitende bovenkantjes bezorgen mij vaak ook veel frustraties…Lief dat je zo’n vrolijk bosje roosjes op het graf van je opa hebt gelegd. Heerlijk dat je weer een plogweekje inlast. Ga ze weer met veel enthousiasme lezen!x

 8. Zonnewolk schreef:

  Ha, wat leuk om te lezen en te bekijken! Ik heb vroeger ook voor een jaartje in Bennekom gewoond, studeerde toen in Ede! Grappig zeg! Ben benieuwd naar de rest van de week.

 9. Marielle schreef:

  Yeah!!! een plogweek! Leuk!
  Wat ben je ontzettend leuk geslaagd!! Die doppers, wat gaaf al die kleurtjes. Leuke rok ook!! uh..ik snap mevrouw AH echt niet, je mag toch ook een ander gebouw fotograferen?

  m.b.t dodenherdenking, zeker een moment om bij stil te staan, mijn opa heeft zijn verhaal opgeschreven en dat is heel heftig!

  Ik hoop het morgen wat beter gaat met je!

  Lieve groetjes

 10. Cindy schreef:

  Pannekoekennnnnnnn *rent door het huis als Kevin van Home Alone*

 11. beaunino schreef:

  Oh ja, net wat je zegt met doe papiercontainer. Mijn moeder krijgt er de zenuwen van. Hopelijk morgen wat beter. X

 12. Vanessa schreef:

  Leuk dat je weer gaat ploggen. Ik kijk alvast uit naar morgen! Fijn dat je spontaan bent gaan shoppen, en mooie roosjes heb je op het graf van je opa gelegd. Ik hoop dat je buikpijn snel weer over is. X

 13. Anita | Mindjoy schreef:

  Krentenbol met kaas, heerlijk! Oh en kom ik daar gewoon mijn eigen hoofd tegen in je plog, ik schrok me een hoedje πŸ˜‰ Hoop dat je je morgen weer wat beter voelt.

 14. Wendy schreef:

  Een vriendin van mij heeft het ook wel eens gehad dat ze werd aangesproken bij het maken van een foto van de voorkant van een winkel. Zij deed het voor een werkstuk voor school. Mocht dus niet, tenzij ze toestemming had gevraagd (en gekregen). Vaag hè?

 15. altijdangelique schreef:

  AH die stomme ongesteldheid, grrrrr. Ook ik ben gezegend met cupmaat klein, maar voor ongesteldheid heb ik verdorie zo’n tietpijn dat het lijkt of ik cup F heb. Grmblll. Met jurkjes nooit zo’n problemen hierdoor, maar weer door andere dingen.
  Tof dat je zulke leuke dingen hebt weten te scoren, leuk dat je plogt en wat lief dat je je opa hebt bezocht. Tot morgen!

 16. Xaviera schreef:

  Yay, plogweek! πŸ˜€ Leuk dat je dit weer doet. Mooie bloemen heb je uitgekozen voor je opa zijn graf. Je kleding vind ik heel erg mooi, fijn ook dat die rok zo lang is. Ik zoek nog een tweede maxirok dus eigenlijk moet ik even een bezoekje brengen aan de C&A nu! Haha dat stukje over Kees, geweldig. Ik kreeg een heel hoog hebben-gehalte toen ik die blogpost zag over de US Candles! Dat gaat nog lastig worden met kiezen. πŸ˜‰ Veel sterkte met je buikpijn! X

 17. Kim schreef:

  Heel leuk om te zien! πŸ™‚
  Mooie bloemen heb je bij het graf van je opa gelegd. Ze zijn mooi Γ©n vrolijk.
  (En ik vind je geen zeikwijf omdat je toch nog wilde kijken voor de rode Dopper, haha)
  Tot morgen!
  Liefs, Kim

 18. Sanne schreef:

  Wat een leuk artikel. En wat een mooie kleedjes, mij past helaas ook niet alles.
  Die candle store kende ik nog niet. hopelijk is je buikpijn al vele minder?

 19. Claudia schreef:

  Dat shirtje is inderdaad erg leuk! En wat bizar dat je geen foto mag maken. Dat heb ik echt nog nooit gehad, weird!

 20. Els schreef:

  Wat leuk dat je weer gaat ploggen :-). Veel plezier bij US candles, ziet er gaaf uit. Hopelijk is je buikpijn minder nu? Ik kijk uit naar morgen :-). Weer een plog :-).

 21. Lonneke schreef:

  Lief om even bij je opa langs te gaan. Ik vind dat de overheid er maar vanuit gaat dat iedereen een smartphone heeft of internet. Mijn moeder 57 jaar heeft geen van beide en loopt hier ook soms op vast.

  Ik moet morgen voor 13.00 nog wel met mijn dochtertje boodschappen doen haha dat word nog wat. Ik hoop dat je morgen wat beter voelt.

 22. Sabine schreef:

  Met veel plezier en nog veel meer herkenning gelezen πŸ˜€

 23. Madeleine schreef:

  Leuke plog πŸ™‚ love it! Hmmm lekker een krentenbol! Ik kijk uit naar je nieuwe plog!

 24. Saar schreef:

  Leuke plog Marion! Wat een gedoe van die foto van die winkel zeg…

 25. silkedepraitere schreef:

  Jeej, leuk om lezen! Ik wist niet dat 4 en 5 mei zo speciaal waren in Nederland! Hier in BelgiΓ« gebeurt namelijk niets op die data πŸ™‚ Ik hou van je plogs, dit zijn mijn lievelingsartikels! En je ontbijtje, wow. Dat is echt instagram/Tumblr-waardig!

 26. Rithika schreef:

  Wat leuk weer een plog! Zwolle is zo leuk! Ben er vorig weekend geweest

 27. Lena schreef:

  Leuk om te lezen! Hoop dat je je beter voelt. Over die jurk: heb je weleens overwogen om kleding te laten vermaken? Dat zou de oplossing kunnen zijn voor bv deze jurk.

 28. Nicetobeout schreef:

  Leuk weer een plogweek!! En oh wat heb ik nu trek in krentenbol kaas. Wij hadden ook een dopper, maar we zijn hem krijt, geen idee waar die is :s

 29. Nesrin - Daily Cup of Bla Bla Bla schreef:

  Leuke plog weer Marion. Lief dat je naar het graf van je opa gaat, mooi.

  Also een reminder voor mij op zoek te gaan naar Doppler flesjes.

 30. Jantine schreef:

  Wat een leuke plog πŸ™‚
  Vooral ook om erachter te komen dat je hier best wel in de buurt woont, ik kom uit Rhenen namelijk πŸ˜‰

  1. Marion schreef:

   Wauw! Dat is dichtbij! Kon je de vliegtuigen misschien net ook wel horen πŸ™‚

   1. Jantine schreef:

    Klopt πŸ™‚ er komen elk jaar ook wat vliegtuigen hier over

 31. Joyce schreef:

  Ja heerlijk je plogjes πŸ™‚ Geniet ik altijd enorm van πŸ™‚

 32. Sammie schreef:

  Leuke plog dag! Leuke aankopen heb je gedaan, heerlijk hoor even spontaan shoppen πŸ™‚ Dat je niet zomaar een foto mag maken snap ik helemaal niks van, nog nooit gehoord!

 33. Nicole schreef:

  Koop je die radler bij de lidl? Stomme vraag zo he, reageer totaal niet op je blog zelf haha!
  Stom trouwens van die vrouw over die selfie bij de Appie, onzin dat het niet mag!

  1. Marion schreef:

   Hahaha, geeft niet hoor. Die Radler koop ik bij de Aldi! Superlekker!

 34. Myriam schreef:

  Je ziet er goed uit Marion, ondanks de maandelijkse vervelende toestanden πŸ˜‰ Prachtige bloemen!!!

 35. Tell me about it, die maandelijkse toestanden, ik kan daar ook van afzien. Vreemd, wat kunnen ze daar nu tegen hebben dat je buiten een foto maakt. Wanna play? Onder welke naam speel je, dan stuur ik je een invite.

  1. Marion schreef:

   Ja leuk! Ik speel onder … moet effe kijken…. Marion’-‘

 36. Carlijn schreef:

  Ik heb hetzelfde probleem met jurkjes. En ook vaak met shirtjes trouwens, maar laatst heb ik echt een super mooi en fijn jurkje gekocht bij de H&M die echt perfect zit. Ik heb nog nooit zoiets gehad dat zo mooi zit en ook nog lijkt alsof ik een voorgevel heb. Ik zal even een linkje voor je opzoeken, mocht je benieuwd zijn.

  Drie uur online shoppen later… http://www.hm.com/nl/product/96278?article=96278-C#article=96278-C

  1. Marion schreef:

   Wauw, te gek! Die is echt heel erg mooi! Leuk printje ook. Thanks, meis. XXX

   1. Carlijn schreef:

    Hij zit echt als gegoten, wil hem elke dag wel aan zo fijn haha

 37. jackie schreef:

  de week is al bijna voorbij, en ik zie nu pas dag je aan het ploggen bent…
  Leuk…
  Bij mij zijn maxi jurken altijd te lang, terwijl ik die het aller liefst draag, pas was ook bij C&A en echt leuke dingetjes gescoord

 38. Deisy schreef:

  Wauw, je kleding is echt leuk die je hebt gekocht zeg! Ik zie je er al helemaal in flaneren πŸ˜‰ En wat zijn die rozen mooi zeg en inderdaad wat vrolijker: heel mooi dat je naar je opa zijn graf gaat trouwens. Ik hoop dat je ongesteldheid minder tot last gaat zijn en je weer een beetje helemaal het vrouwtje voelt, want dat verdien je dame. X

 39. Flavie schreef:

  Ondanks de buikpijn toch fijn dagje!

 40. Lies schreef:

  Leuke plog, en wat een leuke aankopen. Wel een beetje apart van die foto. Nog even en je mag niks meer fotograferen :O

 41. anneleendebondt schreef:

  Ziet er een gezellig dagje uit! πŸ™‚ lief dat je de vuilnisbak voor je buurvrouw buiten zet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s