Plogweek: Dinsdag 5 Mei

on

Screenshot_2015-05-05-05-45-09

We zijn weer op tijd wakker. Al moet ik zeggen dat ik nog zeker een uur ben blijven liggen. Ik werd wakker met een helse koppijn. Daar had ik al rekening mee gehouden, maar het is toch altijd een tegenvaller. Pilletje in de mik en hopen dat het wegzakt. Meer kan je er toch niet aan doen.

005

But first… coffee.

017

Ik drink de koffie buiten op. Frisse lucht heb ik nodig.

Het is gek weer. Dan schijnt de zon. Dan trekt het dicht. Als het vanmiddag tijdens het defilé maar droog is. Dat de veteranen niet door de regen hoeven te lopen. Ik hoop dat het me lukt om er naartoe te gaan.

Dan is het tijd om blogjes te lezen. Ik heb zelf nog niets geschreven en er komt ook even niets in me op. Ik heb het nog niet gezegd of ik begin te schrijven. Ik schrijf een artikel over meningen en oordelen. Ik blijf het superleuk vinden om de reacties van anderen te lezen. Als je de definitie van oordeel googelt kom je regelmatig het synoniem mening of opinie tegen. Feitelijk is het hetzelfde en toch kijken we er anders tegenaan. Voor mijn gevoel is een oordeel net een stapje verder dan een mening. Hoe dan ook, ik vind het heerlijk om zulke artikelen te schrijven en vervolgens te lezen hoe anderen erover denken. Ik leer daar zoveel van.

028

Tijd voor ontbijt.

034

Kop thee erbij.

044

Dan stap ik op mijn fietsje richting de stad. Nu kan je hier nog fietsen, maar straks staat het hier bomvol. Het is nu 10:45 uur en de eerste dames zitten al vooraan hun plekje bezet te houden. Om 13:00 uur begint het optreden van Waylon. Ze moeten dus nog even!  Verder treden onder meer nog op: Dotan, Kraantje Pappie, Go Back Too The Zoo en als hoogtepunt én afsluiting van de avond om 22:45 uur Kensington.

154

Vervolgens fiets ik richting De Dreijen. Op dit terrein staan ieder jaar historische voertuigen opgesteld ter bezichtiging voor het publiek en de veteranen. De veteranentent staat hier ook (de witte tent op de achtergrond). Dat is het verzamelpunt voor alle veteranen die vanmiddag aanwezig zullen zijn bij het defilé. Het is vandaag voor een aantal oud-strijders uit WOII de laatste keer dat ze aanwezig zullen zijn in Wageningen om het defilé bij te wonen. Een hele bijzondere dag dus.

075</a

plogje1

plogje2

plog2

lucht

Dit is de lucht vlak voordat ik naar huis ga.

181

Ik ben echt nog geen minuut binnen als het losbarst. Hè, wat zonde. Waarom nou net vandaag? Al die festivalgangers zeiknat. Hopen dat het vanmiddag tijdens het defilé droog is.

185

Daar is ‘ie weer: de ondertussen wereldberoemde krentenbol met kaas.

190

Thee, thee en nog eens thee.

192

En mijn favoriete tussendoortje van dit moment: de kaas-pompoencrackers van Smaakt.

196

Tijd voor The Fly By. Vorig jaar heb ik alles door de lens van mijn camera bekeken. Dit jaar heb ik één foto gemaakt en daarna ben ik gaan genieten.

200

Omdat ik vanochtend al in de stad geweest ben neem ik de verstandige beslissing om niet naar het defilé te gaan. Ik kijk het op tv. Daarna lees ik nog een paar blogjes.

De wind staat gunstig, want de muziek knalt vanuit de stad hier de woonkamer binnen. Met een beetje mazzel kan ik vanavond meegenieten van Kensington als ik het raam open zet. 🙂 Ondertussen is het 17:00 uur. Ik kan de rust maar niet vinden. Denk dat ik maar even naar boven ga om te mediteren. *30 minuten later* Nou, dat hielp ook geen ene bal. Ik denk het gewoon veel te druk is in Wageningen op het moment. Geen idee hoeveel mensen er nu zijn, maar vorig jaar waren er in totaal 130.000 bezoekers! Gekkenwerk. Wageningen telt 37.500 inwoners. Die worden op 5 mei gewoon even verviervoudigd.

203

Om 18:00 uur ga ik eten koken. Macaroni. Dat moge duidelijk zijn.

208

En zo ziet dat eruit op een bord. Oh wat vind ik dit toch lekker! The Bomb!

Ondertussen lig ik op bed. Ik ben nog steeds onrustig. Morgen om 8:30 uur therapie. Dat zal er vast mee te maken hebben. Ondertussen schalt Dotan hier door de lucht. Het zal nog wel lang onrustig blijven. Het festival duurt tot middernacht en dan moet iedereen nog naar huis. We zullen het wel zien. Of nee, horen natuurlijk.

Ik hou het in ieder geval wel voor gezien, dus dit was alweer dag 2 van de plogweek! Voor degene die de vrijheid aan het vieren zijn: Enjoy!!! Voor iedereen die rustig geniet van onze vrijheid: Fijne avond! ♥

25 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Nicetobeout schreef:

  Wat een mooie foto’s allemaal. Ik had Kensington zo graag willen zien hier in Almere. Maar het hele festival werd afgelast hier :(((

  1. Marion schreef:

   Hier spelen ze pas om 23:00 uur, dus als je snel bent…. 😉

 2. silkedepraitere schreef:

  Jeeeej, een nieuwe plogpost (hihi)! Ook deze las ik met veel plezier, je fotografeert je eten echt heeeeeel mooi. Wel grappig, hier zeggen we ‘macaroni’ tegen zo’n pasta met kaassaus en hesp! Dit is onze ‘macaroni’ 🙂

 3. Anita | Mindjoy schreef:

  Het was idd bizar weer! Ik ben gewoon lekker thuis gebleven op de uitlaat momentjes van de hond na want was toevallig ook vrij. Hopelijk komt de rust zodat je lekker kan slapen vannacht!

 4. Myriam schreef:

  Lekker voedsel allemaal, hmmm krijg ik zowaar zin in een krentenbol met kaas!!! Njammie njammie. Hele mooie foto’s trouwens. Dag Marion xx

 5. Madeleine schreef:

  Leuke plog weer! Ik ben niet zo’n macaroni mens maar nu krijg ik er wel lekkere trek in! Heel maf weer vandaag ja. Geen peil op te trekken! Rust lekker uit en slaap lekker zo 💕

 6. Zonnewolk schreef:

  Het weer was inderdaad heel vreemd! ’s Morgens vond ik het best wel warm en opeens begon het keihard te regenen en onweren met als afsluiting veel wind. Gek weer toch altijd.
  Mooie foto’s maak je! Succes met therapie morgenochtend!

 7. Elaintje schreef:

  Mooie foto’s en goed getimed met het weer! Succes morgenochtend!

 8. kim schreef:

  Ik weet niet waarom, maar dit is het eerste jaar dat Dodenherdenking en Bevrijdingsdag mij echt raakt. Waarschijnlijk toch een combinatie van emotioneel zijn en verschillende documentaire stukjes zien.

  Ahh Dotan en Kensington, die zou ik wel willen zien!

 9. Sunnyman schreef:

  leuk plogje, om trek van te krijgen 😉

 10. Marielle schreef:

  Mooi verslag!
  Je artikel over oordelen vond ik ook erg mooi!
  Sterkte vandaag met therapie

 11. christine schreef:

  krijg ook honger al is het nog vroeg..
  Mooie foto’s Marion, hoop dat je hoofdpijjn snel is weggetrokken. De therapie is al geweest, hoop op een goeie ervaring. liefs

 12. Sammie schreef:

  Leuke plog weer met een hoop mooie foto’s! De oude leger voertuigen heb ik vorig jaar ook mogen bewonderen in Nijmegen, heel cool om te zien.

 13. Nesrin schreef:

  Wow veel bezoekers in Wageningen! Ik ben er twee keer geweest op 5 mei. Het is mij iets te druk.

 14. Els schreef:

  Wat een leuke plog! En wat een mooie foto’s van de bevrijdingsdag! Je blogpost over oordelen vond ik trouwens erg duidelijk en mooi om te lezen.

  1. Marion schreef:

   Wat fijn om te horen! En dank je wel! 🙂

 15. CrazyGreatLife schreef:

  Ooh wel een beetje jaloers dat je in Wageningen woont. Vooral door grote festival rondom bevrijdingsdag 🙂 mooi de voertuigen!

 16. Simplynspecial schreef:

  Het is echt raar weer inderdaad! Gelukkig de regenbuien kunnen vermijden hihi, hopelijk hou ik dat zo! Oh en ik zit nu naar die macaroni van jou te krijgen en krijg gewoon trek, doe mij een bordje!

 17. visionarylifeee schreef:

  Wat een heerlijke foto’s heb je toch allemaal gemaakt, lijkt mij echt bijzonder om zulke dagen in Wageningen te wonen hoor, ook al is het wel een beetje (erg) onrustig haha! X

 18. jackiedeklerk schreef:

  mmm, macaroni..
  Ik ga puber even om boodschappen sturen ik dek dat ik weet wat wij vanavond eten…
  dat ontbijt ziet er heerlijk uit, doet me er aan denken dat ik daar echt weer meer aandacht aan moet besteden

 19. Morgaine schreef:

  Prachtige foto’s in elk geval, en ik hoop zo dat je ooit alles op een rijtje krijgt voor jezelf, waardoor de hoofdpijnen zullen stoppen. Het kan, weet dat het kan! Mijn moeder heb ik ooit met haar kop tegen beton aan zien bonken van de migraine, nu vandaag? Bijna helemaal over, voor 99% verdwenen!

  En ook bij mij, de spanningshoofdpijnen, telkens minder en minder, weet dus dat het kan! Alleen het hoe, is voor iedereen anders…

 20. Flavie schreef:

  Zo’n knappe foto’s!!
  Mooie blogpost.

 21. Lies schreef:

  Ik moest werken met bevrijdingsdag, maar in Almere was het afgelast helaas dus had niet gekund. Leuke plog weer 🙂 Wel raar om alles achterstevoren te lezen hahaha

 22. joorloveswriting schreef:

  Wat een leuke plog! 🙂 jammer van het weer helaas toen. .

 23. Anneleen schreef:

  Die luchtfoto is zo mooi, wauw! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.