Plogweek: Woensdag 6 Mei

Screenshot_2015-05-06-05-37-00

Het is vandaag 6 mei en dat is voor Wageningen altijd The Day After. Ik zat vanochtend om 8:15 uur op de fiets, want om 8:30 uur had ik therapie. Het psychologencentrum waar ik heenga ligt midden in de stad, direct naast waar gisteren het hoofdpodium stond. De ingang is gelegen in een klein smal steegje ernaast. Wat weten we van kleine, smalle steegjes in een grote stad? Juist, daar kan je uitermate goed kotsen. Godallemachtig zeg! Ik heb nog nooit zoveel kotsplekken bij elkaar gezien. Overigens niet alleen in dat kleine straatje, nee, de hele stad lag er vol mee! Gelukkig stonk het in de hele stad dusdanig naar bier dat van de kotslucht nog maar weinig overbleef.

Pointing fingers

Therapie was op z’n zachtst gezegd interessant. Herinneren jullie mijn artikel over oordelen en veroordelen nog? Ik hoop het wel. Dat artikel schreef ik namelijk gisteren, dus mocht je je het niet meer herinneren dan is het misschien een goed idee om ook wat minder te gaan drinken. Hoe dan ook, ik denk dat ik wel weet waarom ik zo goed ben in het niet oordelen en veroordelen van anderen. Ik ben zelf als de dood om beoordeeld of veroordeeld te worden. Iedereen vind het wel een beetje belangrijk wat een ander vindt, maar in mijn geval is het volledig uit zijn verband gerukt. Mijn reactie is vergelijkbaar met wanneer iemand ongewenst je huis binnendringt. Neem mijn schoonvader. Die komt iedere week een uurtje langs. Jaar in jaar uit gaat op dinsdagmiddag om 13:30 uur de bel. De man is meer dan aardig, lief en vriendelijk. Is al in de 70. Is praktisch doof. Is zwaar astmatisch. Eén flinke klap op zijn hoofd en hij legt het loodje. En toch… iedere dinsdag rond 13:00 uur begint de spanning zich bij mij op te bouwen. Mijn psycholoog en ik zijn hier al heel lang mee bezig. Dat het geen normale reactie is, daar zijn we het wel over eens, maar waar komt die reactie vandaan? Ik ga er de komende twee weken mee aan de slag.

IMG_20150506_093019

Het was interessant, therapie, maar ook vermoeiend. Ik wilde voor mijn nichtje de Doppers gaan halen die zij graag wil hebben, maar die winkel ging pas om 10:00 uur open. Ik besloot naar Bagels & Beans te gaan voor een ontbijtje.

IMG_20150506_150942

Daarna ging ik naar De Tuinen. Mijn gezichtsreiniger was op. Ik koop altijd die van Zarqa; Sensitive Face Milk. Perfecte reinigsmelk. Echt een aanrader. De Tuinen heeft sinds kort een spaarkaart. Helemaal goed! Wie spaart er nou niet graag voor korting?

IMG_20150506_151009

Vervolgens deed ik nog een paar opdrachten voor Roamler en SmartSpotter. Zo verdiende ik mijn ontbijtje weer terug. Ik liep naar de andere kant van de stad. Ik wist dat ik daar nog iets moest doen, maar wat….? Ah, Hunkemöller. Ik wilde graag nog een nieuwe beha. Zonder beugels. Zonder vulling. Zonder meuk. Voor ik het wist stond ik met een centimeter om mijn borsten en had ik een beha van bijna € 30,- aan mét beugels. Ja, ik moet toegeven, dat staat toch een stuk beter dan die sportbeha’s van de Hema waar ik tegenwoordig in rondhuppel.

collage

We zijn weer thuis. Lunch! Aangezien ik niet kan ontbijten voor therapie (Wat een onzin! Nou, bluhuhduhuh jij!) eet ik nu alsnog mijn ontbijt. Daarna at ik weer de wereldberoemde krentenbol met kaas, maar omdat jullie anders weer allemaal trek krijgen in krentenbollen met kaas dacht ik, ik maak vandaag een keer geen foto van de krentenbol met kaas. Misschien morgen weer.

Wat moest ik nou toch doen aan de andere kant van de stad? Nou goed, wat het ook was, ik heb het niet gedaan. Oh ruk! De Doppers! Oh nee, en ik zou ook nog een afspraak maken bij de Sociaal Raadslieden…. Dat geheugen van mij is ook niet meer wat het geweest is. Morgen weer een poging.

IMG_20150506_120920

Beetje gek weer vanmiddag. Zon. Regen. Hagel. Onweer. Zon. Nog meer regen. Tussen de buien door bezocht ik nog even de Bostuin hier op de hoek. Hoe cool is deze bank!?! Daarna tijd voor thee en een paar blogjes lezen. Ik wilde eigenlijk een artikel over therapie schrijven, maar ik doe het niet. Ik hou het bij het korte stukje hierboven. Ik moet het eerst voor mezelf even allemaal laten bezinken en erover nadenken. Als ik er heel uitgebreid over gaat schrijven, dan zullen er logischerwijs reacties komen die er dieper op in zullen gaan en daar ben ik nog niet aan toe. Wie weet later deze week.

IMG_20150506_145717

Dan krijg ik een berichtje op Twitter van een medeblogger. Of ze even mag spuien. Natuurlijk mag dat. Ik vind het fijn dat iemand mij haar verhaal toevertrouwt en dat ik haar een luisterend oor kan bieden. Het valt me sowieso op hoe fijn de contacten tussen bloggers onderling zijn. Heel mooi om te zien en vooral ook om zelf mee te mogen maken.

IMG_20150506_160836

Ik loop nog even heen en weer naar de brievenbus. Ik twijfel of ik een bloemetje zal halen. Ik doe het niet.

135a

Nog even een foto van gisteren tussendoor.

IMG_20150506_182315

18:00 uur. Tijd om eten te maken! Ik ben weer eens te moe om te koken, dus warm ik de macaroni van gisteren op.

IMG_20150506_184800

Na het eten is het tijd om op bed te gaan liggen. Ik heb teveel gedaan vandaag. Mijn lies is opgezet. Stom stom stom. Morgen en overmorgen dus niet zwemmen en heel kalm aan doen. Meestal is een dag of drie rust voldoende om een doorbraak te voorkomen. Nu nog even rustig mediteren en daarna nog wat lezen of een spelletje Wordfeud.

Dag 3 van de plogweek zit er ook weer op. Het blijft leuk om te doen! Morgen zal een enigszins saaie dag worden, maar daar verzinnen we wel wat op. Voor nu, hele fijne avond! ♥

42 reacties op ‘Plogweek: Woensdag 6 Mei’

 1. Jammer dat het toch iets te veel was! Het ziet er wel uit als een lekker dagje. Soms kan therapie zo inspannend en vermoeiend zijn dan, hè. Ik vroeg mij trouwens af wat die opdrachten voor Roamler en SmartSpotter zijn? Ik denk dat niet…
  Ben benieuwd naar morgen!

  1. Dat zijn apps voor op je smartphone waarmee je een zakcentje kan verdienen door opdrachten uit te voeren. Als je even googelt op Roamler filmpje, dan krijg je een uitleg te zien!

 2. Ja de tuinen spaarkaart, zo tof! Goed dat je de therapie eerst voor jezelf op een rijtje zet voordat je het online zet. En een rustige dag is toch ook eens lekker morgen, geniet ervan!

 3. Vergeet niet om af en toe te ontbijten. Dan heb je meer energie, geloof mij maar.
  Eet desnoods wat fruit, nog eens gezond.
  Wat lief dat je een luisterend oor aanbied.
  Ik ga je artikel van gisteren eens lezen, ik heb nog niet veel tijd gehad.

  1. Ik ontbijt tegenwoordig altijd. Voor therapie ben ik alleen altijd zo nerveus dat het me niet lukt. Normaal eet ik altijd yoghurt, muesli en fruit. Heerlijk!

 4. Hey Marion
  Klinkt als een pittige opdracht voor therapie!
  Je had een volle dag!
  Wat leuk dat je jezelf verwend hebt met een bh.
  uh..je ontbijt ..dat had je toch bij Bagels en Beans op of las ik dat nu verkeerd (drie keer herlezen..haha)

  De tuinen kaart, ik kreeg mijn eerste bon met ik meen 2,50 korting maar vanaf 20 euro…daar kom ik niet aan, ik weet niet of de bon overdraagbaar is maar als je wilt, mag je hem hebben, je weet me te vinden.

  Fijne avond en leuke plog weer!

  1. Mijn oorspronkelijke ontbijt (wat ik eigenlijk had willen eten voordat ik ging) was die yoghurt, aardbeien en muesli. Vandaar dat ik het ontbijt noemde. Die kaarten staan op naam, maar lief dat je het voorstelt.

 5. Ojee je intro. Ik durfde bijna niet naar beneden te scrollen, bang voor de foto’s (overgeeffobie)! Zelf durf ik in het centrum van Amsterdam (als ik daar überhaupt kom, ik woon in een rustige wijk) ook niet zo goed de kleine steegjes te bekijken, bang voor wat ik tegenkom..
  En leuk hè die Tuinen spaarkaart! Ik was er al járen niet geweest, totdat ik een paar weken geleden weer ontdekte wat een leuke winkel het is! Vandaag heb ik er bruistabletten voor in bad gekocht 🙂

 6. Die laatste foto is heerlijk! En je ontbijtlunch, mmm, wil je die eens komen maken voor mij? 😀 Super dat mensen in jou een luisterend oor kunnen vinden. Dat snap ik meteen, volgens mij ben jij de perfecte schouder om op te huilen ❤ Veel plezier morgen!

 7. Fijn dat je zo open over je therapie praat, dat geeft mij de moed om zelf ook misschien eens wat op mijn blog te typen erover. Tot op de dag van vandaag ligt die drempel echt enorm hoog. En handig die Tuinen spaarkaart 🙂

  1. Het heeft mij veel geholpen om erover te schrijven. Het feit dat anderen herkenning bij je vinden maakt dat je je minder alleen voelt, maar ook de andere kijk van mensen die het niet herkennen heeft me geholpen. In het begin was het wel eng, want wie lezen het allemaal? Uiteindelijk is er alleen maar meer begrip gekomen uit mijn omgeving. Wie weet kan het jou ook helpen. Maar doe het alleen als het goed voelt. Xxx

 8. Leuk dat je schrijft over het positieve contact tussen bloggers. Volgens mij heb jij een hele leuke groep bloggers om je heen verzamelt. Komt ook doordat jij zelf vaak originele reacties geeft op blogposts van anderen. Je krijgt terug wat je geeft!

 9. Leuk om te lezen hoe je dag was. Als ik naar de dokter of psych moet kan ik van tevoren wel eten, maar vaak hou ik het dan niet binnen haha. Nou ja, dan eet ik voor de vorm (anders krijg ik nog ruzie met mijn moeder ook)

 10. Ik ben ook benieuwd waar jouw reactie vandaan komt wanneer je schoonvader langskomt,….boeiende materie en dit komt nu precies over als leedvermaak maar dat is het niet, ik vind het razend interessant om zo’n hersenprocessen te bestuderen,….en ik denk dat iedereen oordeelt en veroordeelt,…..want wij vinden onszelf allemaal stiekem geweldig en onze ideeën en theorieën ook,…..

  1. Mijn schoonvader is een voorbeeld, hè! Dat heb ik met bijna iedereen. Behalve met mijn zus. Dat laatste wat je zegt, ik wou dat ik dat ook een beetje vond. Dat is bij mij echter niet het geval. Maar wat niet is, kan nog komen…

   1. Dat het een voorbeeld was dat had ik volledig begrepen :-). Ik ervaar dat zo alvast en ik moet eerlijk bekennen dat ik soms ook oordeel of alvast iets heb van komaan,…….en neen ik ben er niet trots op,….gelukkig uit ik het zelden of nooit, niet dat ik mezelf zo geweldig vind noch mijn visies :-), maar toch!

 11. Het ziet er wel uit als een lekker dagje, jammer dat je hebt gemerkt dat het toch iets teveel was. Vandaag dan even lekker rust nemen en alles laten bezinken ❤ Wat ontzettend lief trouwens dat je een luisterend oor biedt voor iemand, dat vind ik echt een hele bijzondere eigenschap dame. X

 12. Ik vind jouw plogs altijd zo leuk, zie van alles! Ik moet ook maar weer eens ploggen.. vergeet alleen altijd de eerste 10 foto’s en dan is het alweer te laat 😉

 13. dat straatje klinkt zo ranzig dat ik daar echt niet in zou gaan…
  Zou kotsend op de plaats van bestemming komen…
  Perfect idee om na therapie even bij bagels en beans te gaan zitten…

 14. Een doorzetter en een schat, dat ben je! Knap hoe je zo over je therapie verteld, jij bepaalt zelf wat je wel en niet verteld he! Dus als je ergens niet over wil praten snap ik dat heel goed. Over die angst om beoordeeld te worden kan ik mee praten. Hoop dat de therapie je veel nuttige nieuwe inzichten geeft. Super tof dat je een keer een goede ondersteunende bh hebt gekocht, dat heb je verdient. Ennuh echt rustig aan gaan doen vandaag he… anders krijg je van mij een schop onder je kont!x

 15. Oh straks eens even vragen bij de Tuinen dan maar 😀
  En ik hoop dat je snel weer op de been bent, rust is goed en een dag is zo saai als je hem zelf maar bedenken kunt, zelfs een saaie dag kun je omturnen in een happy verwacht het onverwachte dag 😉

 16. Goed dat je de therapie even laat bezinken voordat je er (eventueel) een langere blog over schrijft. Die bank is inderdaad heel cool! Fijn dat je nu een goede BH hebt, daar moet ik ook eens naar kijken. Alles wat ik heb is half kapot, zit te strak of daar zakken juist de bandjes de hele tijd vanaf. :p Vreselijke dingen, BH’s! Vorige week heb ik ook die spaarkaart bij de Tuinen gekregen, heel fijn. Die macaroni ziet er heerlijk uit! Ik hoop dat je vandaag kunt genieten van een rustige dag en dat je lies al minder opgezet is. X

 17. Ik denk iedere keer als ik een blogpost van jou zie verschijnen, ha, daar is Marion weer. Wordt er zo zwaar doorgezakt bij jullie op 5/5? Amaai, da’ s precies Gent tijdens de Gentse Feesten. Heb je dan twee maal geontbijt Marion, super toch!!! En bedankt om géén krentenbol met kaas te presenteren, want ik zie altijd scheel van de goesting als ik die zie. Therapie. Het doet goed maar wat het allemaal losmaakt hé; Ik ben zelf nu een anderhalf jaar of meer zelfs bezig. Pfoe. Heavy. Maar moedig van jou, en ook van mij dat we verder doen. Dikke knuffel

 18. Zo herkenbaar….ik ga twee keer in de week shoppen met mijn zus en rond de tijd dat ze komt loop ik zeker …nou op z’n minst een kwartier te ijsberen.Dus hoor het graag als jullie erachter zijn waardoor dat komt 😉 Zulke banken moeten er veel meer komen….ook veel meer banken in de stad,dan kunnen er veel meer mensen naar buiten.

 19. Dat was een drukke dag. Goed dat je de therapie even laat bezinken. Schrijf als je er klaar voor bent of niet, dat is ook goed. Macaroni is heerlijk. Ik eet het overigens altijd net zoals jou: met ketchup en geraspte kaas. Hmmmmm.

 20. Dat jij zo vroeg op kan staan heb ik echt respect voor. Als ik vroeg op moet staan heb ik eerst sloten met koffie nodig (en ik vind koffie smerig)

 21. Ik krijg ook nooit een hap door mijn keel voor therapie, na twee keer een afspraak om half 3 (dat was geen, ik herhaal GEEN goed idee) ga ik voortaan maar om half 11. Dan zit jouw dag er al weer half op, maar mijne is dan net begonnen. Ik voelde hem trouwens al aankomen toen je zo vroeg door het centrum van Wageningen liep/fietste weet ik het.

  Grappig, wij hebben ook zo’n bomenbankje in de buurt staan.

 22. Erg herkenbaar dat je zegt dat therapie zo vermoeiend is. Na een uurtje babbelen, ben ik namelijk ook uitgeput… Ik vraag me soms af hoe dat juist komt, want een uurtje babbeltje is toch niet zoo vermoeiend? Maar emotioneel best wel… Je bent goed bezig, Marion! Echt waar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.