Plogs & Shoplogs

Plogweek: Donderdag 7 Mei


Getagd: , .

Screenshot_2015-05-07-05-19-13

Dit tijdstip verbaasde me een beetje, want ik kon gisteravond de slaap niet echt vatten. Dat gebeurt mij zelden, dus ik had eigenlijk verwacht dat ik ook wat langer door zou slapen. Niet dus. Geeft niets. Ik hou van vroeg opstaan.

Screenshot_2015-05-07-06-24-01

Deze ben ik gisteren vergeten en dus beginnen we daar vandaag mee. Ik blijf het bijzonder vinden dat ik op de dagen dat ik deze meditatie luister me een stuk kalmer en rustiger voel. Minder kwetsbaar ook.

IMG_20150507_071418

Koffie en blogjes lezen. Prioriteit nummer één!

IMG_20150507_082507

Na twee koppen koffie is het tijd voor het ontbijt. Een schaaltje sojayoghurt met muesli en een banaan. Lekkere grote kop thee erbij en klaar is Klara.

Om 8:00 uur bel ik de huisarts. Mijn medicijnen zijn weer bijna op. De volgende keer mag ik ze rechtstreeks bij de apotheek ophalen. Beter! Hoef ik niet iedere keer op het spreekuur te bellen.

wit

Daarna begin ik aan de Sharing Is Caring tag. Ik ben hier behoorlijk lang mee bezig, maar het is absoluut de moeite waard.

IMG_20150507_115359

Het heeft de hele ochtend geregend, maar om een uur of tien breekt dan eindelijk de zon door.

Ik bel met de Sociaal Raadslieden van Wageningen om een afspraak te maken. Ik kom er niet meer uit met de papieren voor het UWV. Dat komt omdat er twee ziektebeelden naast elkaar lopen. Dat maakt het er niet makkelijker op. Helaas kan ik pas 26 mei a.s. terecht. Het is niet anders.

IMG_20150507_142500

Geen idee hoe lang de zon nog blijft schijnen, maar ik neem het ervan en loop een blokje om. Letterlijk een blokje om. Ik loop om het blok huizen en dan ben ik weer binnen. Geen goed idee om te gaan lopen met zo’n pijnlijke lies.

IMG_20150507_111315

Geen krentenbol met kaas vandaag, maar een mueslibol met kaas. Ook lekker. Ik hap ook nog een bak Optimel kwark weg. Dat eet ik normaal nooit, maar ik kon het nu via de cashback actie van Scoupy gratis uitproberen. Wie Scoupy nog niet kent: Dit is een app voor op je telefoon en daarmee kan je producten gratis of met korting uitproberen. Het is hetzelfde idee als met coupons of geld terug acties, maar dan makkelijker. Je koopt het product, maakt een foto van de bon, stuurt het door naar Scoupy en voilà. Binnen een paar dagen staat het geld terug op je rekening.

IMG_20150507_115323

Tijd om te rusten. De zon schijnt en in de tuin kan ik uit de wind zitten. Wel met de jas aan, maar het is superlekker. De vogeltjes zijn druk bezig. Volgens mij zitten er twee nestjes in de heg. Ik kan hier wel uren blijven zitten, maar uiteindelijk trekt het toch weer dicht en wordt het te koud om buiten te blijven zitten. Ik kijk op mijn telefoon wat voor weer het volgende week wordt en … Say what???

Screenshot_2015-05-07-16-55-37

Check het weer voor maandag en dinsdag! Xaviera, we hebben mazzel!!! 🙂

IMG_20150507_143945

Eigenwijze snotaap als ik ben loop ik toch nog een naar de winkel. Onze C1000 wordt binnenkort Jumbo. Alle C1000 producten zijn dus vaak in de aanbieding op het moment. Nu ook twee pakken koffie voor € 4,-. Geen geld. De Bavaria Radler Appel 0,0% zit in de cashback actie. Deze ga ik lekker koud zetten voor volgende week!

Thuis schrijf ik nog wat en lees ik nog een paar blogjes. Dan toch even op de bank liggen.

IMG_20150507_170436

Om 17:00 uur loop ik naar de buurvrouw en zet haar papiercontainer aan de kant van de weg. Ik vind het zo tof dat we dit eindelijk voor haar mogen doen. Ik snap ook wel dat ze alles zo lang mogelijk zelf wil doen hoor, maar kom op, ze is 96! Weet je hoe zwaar zo’n papierbak is? Veel beter zo!

En nu is het over, schluss, finito, klaar. Ik ben op. Ik ga liggen. Ik doe he-le-maal niks meer. Oh ja, ik ga nog even ”koken”. Lekkerbekje in bierbeslag gaat de oven in, jonge velderwtjes hoeven alleen maar even warm te worden en ik heb verse krieltjes van de groenteboer die ik opbak.

IMG_20150507_180113

Tadaaaaa! Dinner is served!

IMG_20150507_183116

Na het eten ga ik direct naar boven. Liggen! Wat een genot. Ja mam, dat zijn jouw oude kussenslopen. Zijn nog steeds prima! Ze passen alleen niet bij de dekbedden. Ik heb geen flauw idee waar de bijpassende gebleven zijn. Gek eigenlijk, want je kan toch niet zomaar een paar slopen kwijtraken? Goed, whatever. Ik lig en ik sta niet meer op.

Screenshot_2015-05-07-18-39-58

Ik ga nog even wordfeud spelen. Vorig jaar in september wilde ik mijn moeder uitnodigen voor een potje wordfeud, maar ik nodigde per ongelijk de verkeerder oma driel uit. Toen ik er eindelijk achterkwam dat ik tegen een wildvreemde zat te chatten in plaats van tegen mijn moeder, dacht ik dat het bij één potje zou blijven. Echter nodigde de ”verkeerde” oma driel mij na het potje weer uit. We zijn ondertussen negen maanden verder en we spelen nog steeds iedere dag samen. Dat vind ik zo ontzettend tof! 🙂

Het was een beetje een saaie plogdag, maar het is niet anders. Morgen hoop ik weer iets fitter te zijn. Fijne avond allemaal und bis morgen! ♥

34 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s