Plogweek: Vrijdag 8 Mei

Screenshot_2015-05-08-08-41-47

Zo, mag dit in de krant of mag dit in de krant? Dat dacht ik! Gisteravond ben ik met de telefoon in mijn hand, terwijl ik een potje wordfeud aan het spelen was met Myriam, zomaar in slaap gevallen. Vannacht één keer wakker geworden en vervolgens doorgeslapen tot na 8:30 uur.

PicsArt_1431071293704

In eerste instantie was ik een beetje chagrijnig. Ik hou niet van laat opstaan. Ik hou ook niet van die stomme pijn in mijn lichaam. Bah. Dan bedenk ik me echter hoe bijzonder het eigenlijk is dat mijn lichaam zomaar de boel overneemt. Niets vroeg opstaan! Je hebt rust nodig. Dorst. Je moet meer drinken! Hoofdpijn. Even geen blogjes lezen vandaag! Allemaal signalen die het lichaam aan mij doorgeeft. Daar mag je je lichaam wel eens dankbaar voor zijn.

IMG_20150508_092943

Koffie!!!

IMG_20150508_102639

Even de kliko van buuf weer binnenhalen.

Ik heb gisteren veel met Peter gepraat. Er is geen enkele logica te vinden in het feit dat ik gespannen ben voor mijn neef die vanmiddag voor het eerst bij ons langskomt en dat ik komende maandag met een feitelijk wildvreemde naar Zwolle ga en me daar geen moment zorgen over maak. Dat rijmt van geen kant. Nu is mijn huisje mijn heiligdom. Mijn trots. Mijn veilige plekje. Dé plek waar ik volledig mijzelf kan zijn, totdat…. Totdat er iemand op bezoek komt. Iemand die wellicht ook wel iets van mijn huisje zal vinden. Daar begint de onrust. Is het wel netjes genoeg? Is het wel mooi genoeg? En alles wat er over mijn huisje gezegd wordt, reflecteer ik op mijzelf. Overigens is dat altijd negatief. Welke gek zou er nou iets positiefs over mijn huisje zeggen? Laat staan over mij. Peter zegt: Mensen komen hier voor jou, omdat ze jou graag willen zien, niet om je huis te beoordelen. Dat is zo. Dat weet ik. Maar toch… Soms word ik zo moe van dit alles. Waarom ben ik zo bang dat alles wat ik doe of wat van mij is niet goed genoeg is voor een ander? Waarom ben ik altijd bang dat ik nooit goed genoeg ben voor een ander?

IMG_20150508_111427

Time for tea. De hoofdpijn trekt langzaam weg. Ik ga toch een paar blogjes lezen. Niet veel, een paar.

IMG_20150508_114411

Ik voel me eindelijk goed genoeg om te ontbijten. Het is al rond 11:00 uur. Ik neem een dubbele portie yoghurt met muesli.

YES! Ik heb net mijn volgende Ik blij, jij blij, zij blij – bestemming gevonden! Joepie!!! Ik ben er heel tevreden mee. Is het al 1 juni? 😀

Nog een keer YES! Ik zie net dat Therme is toegevoegd aan de dierproefvrije cosmeticalijst van Naoki. Hier ben ik zo blij om! Ik hou van de producten van Therme. Ik ga helemaal los bij de eerstvolgende 1+1 actie!

IMG_20150508_124308

Ik ging nog even aardbeitjes halen bij de Spar. Aanbieding € 1,99 voor 400 gram en ze zijn erg lekker deze.

IMG_20150508_130639

Naar de apotheek om mijn medicijnen op te halen.

IMG_20150508_134604

Dan is het tijd om te lunchen. Ik zit nog best vol van het bord muesli, dus ik maak een lichte lunch.

Follow Your Heart! Ik moest zelf even spieken. Wat was de uitdaging voor deze week ook alweer? Doe de komende week in ieder geval twee keer iets impulsief. Zomaar, zonder er bij na te denken, gewoon doen. Ik heb zelf nog maar één spontane actie ondernomen. Wat zijn we toch een ordelijk volkje met z’n allen. Alles maar regelen en in het voren plannen. Ik zou echt graag wat spontaner willen worden. Helaas staan mijn angsten dat nu nog in de weg.

IMG_20150508_150454

Mijn neef is ondertussen langs geweest om de parasol op te halen. Ik kocht ‘m vorig jaar, maar het was echt een miskoop voor onze tuin. Ik had er niet bij nagedacht dat hij zoveel ruimte in zou nemen. Maar goed, ik kan mijn neef er blij mee maken. Hij was er ook echt heel erg blij mee. Supertof. Hij bleef nog een kop koffie drinken. Hij koffie, ik thee. Het was gezellig. Normaal gesproken word ik een uur voordat ik weet dat er bezoek komt nerveus en nu? Nergens last van. Geen idee. Ik denk door het gesprek met Peter. Ik besefte dat mijn neef juist alleen maar blij was, omdat hij een parasol kreeg. Het zal hem verder worst wezen. Ik moet me echt minder druk maken over wat anderen van mij vinden of over mij denken. Ik moet vooral ophouden met denken dat mensen altijd alleen maar negatief over mij zullen denken. Waarom zouden ze?

IMG_20150508_155838

Onder de voet van de parasol kwam een hele familie naaktslakken tevoorschijn. Ik denk wel acht kleine babynaaktslakjes! Zo schattig! Maar omdat ik weet dat de meeste van jullie dit niet zo schattig zullen vinden, heb ik er maar eentje op de foto gezet. Maar lief hè?

IMG_20150508_165525

Daarna kreeg ik tóch een instorting. Dat viel me tegen en ik rekende het mezelf meteen weer aan. ”Het ging toch juist goed? Geen spanning, geen paniek. Waarom dan nu toch moe zijn nu? Waarom stort je dan toch in?” Teleurgesteld liep ik naar buiten voor een wandeling, maar toen was ik het zat. Normaal gesproken stort ik óók in als ik bezoek heb gehad, maar ben ik daarnaast ook nog eens gespannen en heb ik vaak paniek. Nu had ik alleen de instorting achteraf. Ik moet juist trots zijn op mezelf dat ik maar één van die drie dingen heb gehad. Vette vooruitgang! Net als ik weer naar huis wil lopen besef ik dat we nog geen avondeten in huis hebben. Ik loop door naar de supermarkt voor brood en salade.

IMG_20150508_171037

Daarna nog even lekker in de tuin gezeten. Even ontspannen en ruimte om me heen.

IMG_20150508_182007

Om 18:15 uur is het tijd om te eten, zodat ik daarna kan gaan liggen. Ik eet lekker makkelijk een maaltijdsalade met pasta, gerookte zalm en sla.

IMG_20150508_184541

Het is ondertussen 19:00 uur. Ik lig op bed. Geurkaarsje aan. Lekker ontspannen.

Het gaat rap, mensen! Dit was alweer plogdag nummer 5. Morgen de één na laatste dag. Een aantal van jullie zie ik straks nog op de wordfeud en voor de rest wens ik iedereen een hele fijne avond! ♥

34 gedachten over “Plogweek: Vrijdag 8 Mei

 1. Dat instorten heb ik ook altijd. Ik weet het van tevoren en toch is het balen als het gebeurt. Maar ja, niks aan te doen! Fijn dat de paniek weg bleef. 🙂

 2. Jammer de plogweek nadert zijn einde!
  Wat een leuke en mooie plog weer! Mooi? Ja mooi!

  Waarom?
  – hoe je schrijft
  – hoe je verteld over het luisteren naar je lichaam, want de signalen zijn er maar ernaar handelen is ook een kunst! (schoot een beetje vol van je instagram quote rechts in beeld)
  – het gesprek met Peter en de uitwerking ervan
  – je tuintje en hoe je er kan genieten (heerlijk!)
  – het feit hoe blij je kan zijn met dingen, bijv. het nieuwe idee voor juni (oh..zo leuk dat je dit doet!)

  Fijne avond nog!
  Lieve groetjes

 3. Hahahahaha, je was gewoon in slaap gevallen. Super toch. Ik wou dat ik ook al wordfeudend in slaap viel. Ik stop ook plots met wordfeuden, maar dus niet omdat ik in slaap gevallen ben. Marion, jij bent een fantastisch mens, dat heeft nu totaal niets met de Wordfeud te maken natuurlijk, maar ik moet het effe kwijt. Je bent gewoon super, je denkt na, je bent gevoelig, je denkt aan anderen. Ik wou dat je dat nu zelf ook zou geloven. Want echt. Ik denk dat je enorm waardevol bent voor héél veel mensen. Nu nog voor jezelf; Ook dat kan je. Daar ben ik van overtuigd. Dikke knuffel

 4. Super dag heb je vandaag gehad! Fijn dat je lichaam dat zo kan aangeven toch? Het is alleen vaak wennen voor de geest om daar aan toe te geven. Enjoy your weekend!!

 5. Wat kun je weer trots zijn. Ben dat vooral :-). Zo’n vooruitgang! Ik vond het een mooie eerlijke plog.

  Jij ook een fijne avond, al slaap je waarschijnlijk al.

 6. Haha sorry, naaktslakken vind ik niet bepaald schattig nee. Eerder vies ieuw haha. Ondanks dat het baby’s zijn.. Toch leuk dat je mijn blog een bezoekje hebt gebracht 😉 Heel fijn weekend gewenst!

 7. Ah wat fijn dat je die zenuwen vooraf minder voelde bij het afspreken, dat is zeker een dikke vooruitgang! Ik had vandaag met wat vriendinnen afgesproken, om bij eentje te eten. Was van tevoren énorm zenuwachtig, durfde bijna niet te gaan en voelde als een terugval. Maar toen ik er eenmaal was ging het helemaal goed, was gezellig en geen spanning meer. Ben net thuis en viel het toch weer allemaal mee, haha.

 8. “Waarom ben ik altijd bang dat ik nooit goed genoeg ben voor een ander?”
  Auw…

  “Ik moet me echt minder druk maken over wat anderen van mij vinden of over mij denken. Ik moet vooral ophouden met denken dat mensen altijd alleen maar negatief over mij zullen denken. Waarom zouden ze?”
  Nog meer auw…

  Auw. Die twee stukjes zijn zo pijnlijk herkenbaar. Pijnlijk omdat je het weet maar toch… Je hoofd werkt je altijd tegen. Je belemmert jezelf, durft niet 100% ergens voor te gaan of van te genieten… In plaats van dat je van jezelf uit gaat, ben je alleen maar bezig met ‘of die ander jou wel goedkeurt.’ Ik heb genoeg situaties gehad waarin ik voor mezelf had moeten opkomen maar dat niet durfde. Want, wat nou als die ander mij ineens niet meer mocht?

  Auw. Je weet het, probeert er iets aan te doen, maar het lukt niet. Dit raakt mij nu zo. Heb net nog een uitgebreid gesprek met mijn vader gehad, over schaamte, over het feit dat je dingen anders zou hebben gedaan, voor jezelf zou zijn opgekomen als je niet zo druk bezig was met wat anderen over jou zouden denken.
  En weet je? Uiteindelijk is het jouw negatieve zelfbeeld wat je projecteert op anderen. Helaas.

  1. Het is ook pijnlijk. Voor iedereen die dit herkent denk ik. Altijd maar met de ander bezig zijn. Vreselijk vermoeiend en niet nodig. Die laatste zin, dat moet ik echt onthouden: Het is mijn negatieve zelfbeeld…. X

   1. Klopt. Ik las die zinnen gisteren echt op een moment dat ik al heel emotioneel was. Gevolg: een emotionele reactie.
    Dat negatieve zelfbeeld heb ik ook moeten leren. Maar denk maar eens na: keuren anderen jou af, of keur jij jezelf af? Waarom? Die angst voor wat anderen denken is puur de angst dat iemand jouw negatieve denkbeelden over jezelf gaat bevestigen. Daarom heb je (nou ja, ik) ook zoveel behoefte aan bevestiging.

 9. Wat een leuk stuk weer! Wel lastig om te lezen dat je zo een angst hebt dat mensen je niet goed genoeg zouden vinden. Ik zou je spontaan een knuffel willen geven. Volgens mij ben jij een top meid!

 10. Die openheid van je op je weblog is ongeëvenaard.
  Die onzekerheid over jezelf is een karaktereigenschap die niet per sé slecht hoeft te zijn. Waarom ook? Ik geef toe dat ik mij vaak hetzelfde voel. Als iemand op bezoek komt, waarom zou alles perfect moeten zijn en liggen thuis? Zolang het niet één rotzooi is kijken mensen daar echt wel doorheen (en vaak IS het een echte rotzooi bij ons thuis, want we hebben gewoon geen tijd om alles spic en span te houden als we wat ontspanning willen na ons werk). Het bezoek dat wij uitnodigen komt om ons te zien als mens en niet voor de chichi waarin we leven. Hoop ik althans, en is het anders, dan blijven ze maar van waar ze komen :).

  1. Je hebt gelijk ja. Die onzekerheid moet niet doorslaan naar angst, maar met de onzekerheid zelf is feitelijk niets mis. Zo heb ik het nog niet bekeken. Thanks, daar kan ik wel wat mee. En inderdaad wat betreft het bezoek, anders blijven ze maar weg.

 11. Je gaat met grote stappen voooruit als je het mij vraagt, dit was een mooie dag, vooral van je lichaam en je neef die op bezoek kwam. Ik snap dat trouwens wel, van het afspreken binnen huis en buiten huis. Het één is direct een kijkje in je leven en bij de ander kun je jezelf nog wat beschermen, ze zien alleen jou en elders.

  Home is where the heart is.

  Ooit dacht ik ook zo, maar nu, heb ik daar ronduit scheit aan, al is het omdat ik niet alles meer kan en dat heb geaccepteerd en als anderen dat niet willen accepteren, dan is daar het gat van de deur.

 12. Ik wil jou ook op Wordfeud 😀 En heel toevallig ken ik die neef die bij je langs is geweest, en echt, zelfs al heb je een vuilnisbak in je woonkamer omgekeerd zou ie er nog niks van denken 😉

  1. Ik weet het. Dat was ook wat ik besefte. Als er één familie is die niet oordeelt dan zijn jullie dat wel. Dat bracht me ook rust. Ja, leuk wordfeud! Je hebt me gevonden!!!!

 13. Wat een rit in de achtbaan aan gevoelens weer Marion. Ik vind het heel knap dat je dit deelt en wees hier trots op want lang niet iedereen kan dit.

 14. Mijn man valt ook steeds in slaap als ik met hem aan het wordfeuden ben….word ik zo pissig om! Het lijkt weer of je het over mij hebt…..ik krijg dan een enorme vreetbui na zoiets.Ik ben bang dat we moeten accepteren zoals we zijn want ik ben nu 52 en het gaat gewoon niet over.ik laat gewoon niemand meer binnen 🙂

 15. Wat mooi om deze dag te mogen volgen, Marion. Ik vind het bijzonder om te zien hoe je je dag steeds weer positief weet te draaien. Je voelt je slecht omdat je (in jouw ogen) laat op staat en baalt van je lichaam, maar vervolgens besef je je hoe mooi het is dat je lichaam zorgt voor dit momentje van rust. Knap dat je daarnaar hebt geluisterd, zelfs als je in jouw ogen misschien niet anders kon.
  Fijn dat het “meeviel” qua je neef die langskwam om de parasol te halen. Zo’n miskoop hebben wij ook vaak genoeg gehad, haha. We hebben hier in de tuin een schommelbank, maar het dakje wat erboven zat was van stof er bleef steeds vol water staan en ging uit eindelijk zelfs stuk. Daardoor moet het kussen altijd van de bank af, en ligt hij er eigenlijk überhaupt bijna nooit meer op, haha.
  Mooi dat je trots op jezelf kunt zijn nu, dat mag je ook zéker! Ik zou zeggen moet, maar dat is ook weer zo ‘moeten’ he? 😉 Ik ben in elk geval heel trots op je, lieverd!

  Heel fijn weekend!

 16. Jij bent de eerste die ik ken die vertelt dat ze dat rare gevoel heeft wanneer er iemand op bezoek komt. Ik heb precies hetzelfde. ik ben bijna blij dat ik nu iemand ken die dit ook heeft. 😉

 17. Is die clipperthee uit je theedoos lekker? Die geef ik mams morgen voor moederdag 🙂 Ik herken het maar al te goed, je ergens heel druk om maken, waarna het reuze meevalt. En dan kwaad worden op jezelf

 18. Je komt van ver Marion en je mag best trots zijn op jezelf dat je dit allemaal al kan! Je bent op de goede weg, echt waar! En ik blijf dit zeggen totdt je het gelooft 😉 jij was een van de eerste bloggers die ik volgde en ik heb je al ontzettend hard zien groeien. Liefs!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.