Follow Your Heart #6

FYHheader

Vandaag even geen Follow Your Heart artikel. Soms schrijf ik artikelen in een half uurtje, maar de FYH-artikelen kosten me vaak wel een dag. Ik zoek inspiratie in boeken, ik lees jullie mailtjes en reacties nog een keer door en ik luister goed naar mijn eigen gevoel. Gisteren was het een heerlijke dag. Een dag waarop ik de computer grotendeels uit heb laten staan. Ik heb even getwijfeld: Zal ik gaan schrijven of blijf ik buiten zitten? Het werd het laatste en ik heb er intens van genoten.

Minder online zijn. Ik las er laatst al over bij Saar en gisteren weer bij Anita. Petra en Xaviera hebben al langer een time-out ingelast. Ze luisteren allemaal naar hun gevoel. Minder bloggen, minder online zijn. Gewoon doen wat je nodig hebt. Gisteren deed ik dat dus ook en het beviel me goed. Zo heel af en toe steekt het de kop op: het gevoel dat bloggen een verplichting wordt. Dan wijs ik mezelf erop dat ik extra goed naar mezelf moet luisteren. Mijn hart moet volgen. Doen wat goed voelt. Krijgen we hier nou spontaan toch een Follow Your Heart artikel?

De reactie van Angelique op het artikel van vorige week is me het meest bijgebleven. Ze schreef: Toch vind ik je hart volgen doen waar je behoefte aan hebt. Als dit zekerheid is dan is dat toch ook gewoon je hart volgen? Ik ben daarover na gaan denken en ik vind het weer een mooie omschrijving van je hart volgen. Doen waar je behoefte aan hebt. Gisteren voelde ik ergens de verplichting om een artikel te schrijven, maar ik had heel erg de behoefte om rustig in de tuin te zitten. Lezen, nadenken, dromen, genieten. Ik koos voor het laatste en het voelde als de juiste keus.

Follow Your Heart. Doen wat je hart je ingeeft. Doen wat goed voelt. Doen waar je behoefte aan hebt. Mooie opdracht voor de komende week: Luister naar je jezelf. Doe waar je behoefte aan hebt.

De beste en mooiste dingen in de wereld kun je niet zien of aanraken – ze moeten worden gevoeld met het hart. – Helen Keller – ♥

30 reacties op ‘Follow Your Heart #6’

 1. Ja, dat klopt! Als je doet waar je behoefte aan hebt dan voel je jezelf een stuk lichter en beter. Al die verplichtingen moeten dan maar even wachten 😀

 2. Blogger moet zeker niet aan voelen als een verplichting. Ik heb net als jij dit weekend even niets aan mijn blog gedaan en de rust genomen voelde er fijn.

 3. Zo is het maar net, het is lente en de zon schijnt, het wordt even warm, ik hoop dat dit blijft, maar we weten het niet, dus pluk de dag! En doe wat je wilt!

  Bloggen kunnen we de hele winter weer binnen doen, en juist als het een verplichting wordt? Neem ook ik mijn time outs 😉

 4. Wat mooi omschreven door Angelique. Ik ben het helemaal met haar eens.
  En zoals hierboven ook al wordt gezegd: bloggen is nu eenmaal heel veel fijner als het geen verplichting is en je het gewoon doet wanneer je er zín in hebt!

 5. minder online…
  heb ik als ik thuis ben ook behoefte aan….
  gisteren ook lekker buiten geweest, uit eindelijk ’s avonds ook laptop uit want met een half oog alles maar dan is eigenlijk ook zo zinloos…

 6. Mooi geschreven Marion! En het zo waar dat je je hart moet volgen, ook al kan dit niet altijd laten we beginnen met kleine dingen.

  Een dagje offline wil ik zeker proberen of mijn telefoon een dagje thuis laten, dit lijkt mij best “spannend” 😉

 7. De reactie van Angelique vond ik prachtig. Dat is voor mij precies waar het voor mij ook omdraait. En even offline gaan was heerlijk om te doen en ik ga het ook vaker doen. Fijne dag vandaag.

 8. En zo is het maar net, ik las nu één offline dag per week in zodat ik alles los kan laten en de dingen kan doen die ik laat liggen. En het voelt goed!

 9. Ik heb het de laatste tijd ook, schrijven gaat wel. Dat vind ik leuk, al moet ik me er soms even toe zetten, en geeft een goed gevoel. Maar als ik dan al die ongelezen blogs zie. Pfff. Ik filter daar echt alleen mijn favo blogs uit en de rest markeer ik zo als gelezen. Was in het begin een grote stap, want straks mis ik iets belangrijks, maar het voelt zo goed elke keer

 10. Mooi geschreven marion. Je moet het graag doen en graag blijven doen. En wil je eens niet online gaan, dan ga je niet online.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.