Bladieblablog #27

on

Bladieblabla

Vandaag kwam mijn gastblog online op de blog van EmilyHet gaat over iets waar ik het hier op mijn blog eigenlijk zelden inhoudelijk over heb, namelijk mijn chronische ziekte. Ik schrijf wel veel over mijn psychische klachten, maar niet over mijn lichamelijke klachten. Ik ben er eigenlijk pas sinds kort achter hoe dat komt; ik wil er gewoon niet over nadenken. Ik ben bang. Bang om wéér zo ziek te worden als een jaar geleden, eventueel met alle gevolgen vandien. Als je mijn gastblog wilt lezen klik dan hier.

Vanmiddag dacht ik het zwemmen weer even op te kunnen pakken. Het aantal auto’s op de parkeerplaats en het aantal fietsen in het fietsenrek probeerde ik met man en macht niet te zien. Echter toen ik de ruimte met kleedhokjes binnenliep kon ik er niet meer omheen. Kindergekrijs uit alle hoeken. Niks mis mee. Zwemmen als je kind bent is het leukste wat er is. Ik moest dit maar gewoon verdragen.

Wat zo tof is hier in dit zwembad is dat er, ondanks dat het vakantie is en er een enorme opblaasbare stormbaan in het water drijft, toch twee banen vrij gehouden worden voor de banenzwemmers. Te gek! De ene baan lag al stampvol. Het oh-leuk-we-zwemmen-en-kletsen-tegelijk-en-houden-de-hele-baan-bezet-gehalte was extreem hoog. Ook dat kan ik mensen niet kwalijk nemen. Baantjes trekken is baantjes trekken en dat is ontzettend gezellig met zijn tweetjes. Ik weet het als geen ander. Kwam dit enigszins oprecht mijn strot uit?

De andere baan was bijna leeg. Mooi zo, dacht ik. Er zwom één B-er en twee BB-ers. Ik zal het even toelichten. Een BB-er is een zwemmer of zwemsters met badmuts én bril. Dat zijn de echte fanatiekelingen. De B-ers, waaronder ikzelf, dragen alleen een zwembril, geen muts. Dat zijn goede zwemmers, maar we houden het wel leuk. Dan zijn er nog bij hoge uitzondering BBB-ers, maar die herken je pas als je aan het zwemmen bent. Die mazzel had ik vandaag. Er was een BBB-er present. Een BBB-er is een Bitch met Badmuts en Bril. Zo één die te duidelijk laat merken dat ze vindt dat je te langzaam gaat. Die overdreven hard met haar handen op het water slaat als ze je inhaalt. Die midden in de baan blijft zwemmen ongeacht of ze heen of teruggaat. Die overdreven hard met haar benen op het water klapt tijdens een keerpunt. Die expres met haar handen je voeten aanraakt om te laten weten dat je voor de zoveelste keer ingehaald gaat worden. Zo eentje. Een BBB-er. Goed, ik heb een uurtje gezwommen, maar daar was ook alles mee gezegd.

Ik heb nog steeds een Give Away in de planning, maar weet je wat het stomme is? Ik heb geen zin om de foto’s te maken. Daarom komt ‘ie maar niet online. Hoe erg is dat!?! Morgen is een mooie dag om foto’s maken. Ja, deal! Overmorgen de Give Away online. Twee Give Aways moet ik eigenlijk zeggen, want het zijn twee pakketjes. Gewoon kleinigheidjes hoor. Je hoeft er niet de wekker voor te zetten.

Maar goed, laten we eerlijk zijn. Ik wilde alleen maar zeggen dat mijn gastblog online staat. ♥

39 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Carlijn schreef:

  Hahahahaha “ik wilde eigenlijk alleen maar zeggen dat de gastblog online staat” Het lijkt me trouwens hilarisch om met jou in het zwembad te liggen. Lekker droog en sarcastisch, daar hou ik van

 2. dansenindestorm schreef:

  Ik ga je gastblog zo lezen!
  En die BBB-er, bah! Dat maakt zwemmen niet leuker… 😦

 3. Sopdet schreef:

  Lijkt me dat je een baaldag had vandaag, vreselijk die dagen.
  Ik heb jouw gastblog gelezen. Ik vind het erg voor je, maar ergens het gevoel dat het laatste wat je wil aantrekken met die blog medelijden is. Wat ik er vooral bij denk is dat je ondanks jouw ziekte en de eenzaamheid in die ziekte, je heel sterk optrekt aan de kans die je nu krijgt. Dat beetje energie dat je nog hebt kunnen spenderen aan aangename dagelijkse dingen.
  Ik wens dat je met der tijd de kans krijgt om definitief thuis te blijven met een uitkering dat leefbaar is.

  1. Marion schreef:

   Dat is ook hetgene wat ik diep in mijn hart hoop. Ik wil niet meer terug naar vorig jaar. Ik wil een degelijk en aangenaam leven leiden en niet alleen proberen te overleven. Dank je wel voor je reactie. Fijn.

 4. mynameisblonde schreef:

  Heb de gastblog geschreven! sterkte!

  1. mynameisblonde schreef:

   Sterk! bedoel ik dus! 🙂

 5. Els schreef:

  Ik ga gelijk je gastblog lezen :-). En weer wat geleerd over wat BBB ers betekend. Ik herken je omschrijving maar al te goed toen ik baantjes zwom, hahah.

 6. enjoythegoodlife2014 schreef:

  Haha… die B’s. Hoe verzin je het! Ik heb je gastblog gelezen. Ik had nog niet eerder van die aandoening gehoord. Fijn dat je een manier hebt gevonden om met de ziekte om te gaan. Jammer voor je werk etc. maar je gezondheid staat altijd voorop. Je bent enorm gegroeid sinds ik je volg. Knap!

 7. Jenn schreef:

  Leuk geschreven weer! En ik ga je gastblog lezen 🙂

 8. Nesrin schreef:

  Ik ga zo naar de nlog van Emily, ben benieuwd!

  Betreft kinderen. Ik heb ze en nog vind ik andere kinderen buiten “vervelend” 😉 ik rol ook met mijn ogen als ik ze hoor en zie hahaha.

 9. Ik heb de gastblog gelezen. Je vertelde vroeger nog over die aandoening, maar nog nooit zo open en complexloos. Zouden meer mensen moeten durven, zodat het taboe doorbroken wordt.

 10. Marielle schreef:

  Respect voor het schrijven van je gastblog! ik hoop dat veel mensen het lezen!
  Belangrijk dat er kennis en begrip is/komt, want zo’n reactie als die van je collega..pfff

  Oh..laat ik nu altijd heel vroeg wakker zijn dus wekker zetten is niet nodig 😉

  Ben jij toevallig ook niet een BBB er (Bescheiden, Beschaafde, Bril)?? ‘-)

  Fijne avond en je Bladiebla’s blijven leuk!

 11. Heel knap om dit zo te delen. Chapeau!!

 12. Anneleen schreef:

  Ik ga zeker nog even kijken naar je gastblogje! 🙂

 13. Simplynspecial schreef:

  Je hebt het weer voor elkaar, me even laten lachen. Top! Haha, goeie uitleg ook. Ik denk dat als ik de volgende keer ga zwemmen aan jou moeten denken,en je B, BB, BBB uitleg hihi. Geniaal!

 14. Simplynspecial schreef:

  Ohja, ik heb gereageerd op je gastblog 😉 Wilde ik even zeggen.

  1. Marion schreef:

   Dank je wel, meid 🙂

 15. Claudia schreef:

  Whaha je verhaal over de BBer en de BBBer, echt hilarisch. Dat soort mensen zul je altijd hebben.

 16. Sanne schreef:

  Je gastblogje heb ik nog niet gelezen. Leuk artikel, alleen ik zwem dus niet zo graag .
  Ik ben benieuwd naar je give-away. Lukt het vandaag niet met foto’s maken dan heb je nog altijd morgen.

 17. kim schreef:

  Haha het eerste wat ik ook dacht was: huh B, BB? Echt waar, op jouw blog leer ik zoveel. Ik had voorheen ook nog nooit van een Lurker (hahaha) gehoord.
  Heel mooi gastblogje! Misschien vind je het nog niet prettig om er op je eigen blog over te schrijven, maar ik vind het daarom des te knap dat je het hier wel vermeldt.

 18. Sabine schreef:

  Echt hilarisch, lach me rot hier :p Mooie gastblog heb je geschreven!

 19. altijdangelique schreef:

  BBB, hahaha.
  Ik heb je gastblog gelezen. Het is een vervelende ziekte. Je gaat er goed mee om hoor.

 20. aroundsan schreef:

  Haha ik begin mijn ochtend goed door deze blog te lezen. Dat over die B’ers, BB’ers en BBB’ers… Hahaha, ik lig in een deuk. Ik heb trouwens jouw gastblog net gelezen, en ik vind het heel knap van je dat je er zo openhartig over praat.

 21. Liz schreef:

  Haha hilarisch je BB omschrijvingen! En O zo herkenbaar!
  Heb je gastblog gelezen, heel helder geschreven.
  En ook zo herkenbaar de ozo leuke reactie van je collega….
  Werd er ook verdrietig van….maar vergeet niet dat zo iemand waarschijnlijk serieus niet door heeft wat voor verschrikkelijk opmerking ze maken. Vroeger klapte ik altijd dicht als ik opmerking over mijn huidaandoening Vitiligo(zijn witte vlekken over het gehele lichaam, omdat er geen pigment is) kreeg, ieuuw! heb je schimmel ofzo?!?? En geeft het niet af?,, en heb een lange tijd als stewardess gewerkt en toen riep een leidinggevende keihard in het bij zijn van de gehele crew ” dat ze jou hebben aangenomen” ….
  nu confronteer ik ze er gelijk mee en dan pas realiseren ze hoe kwetsend hun uitspraken zijn. Heb ik wel echt flink op moeten oefenen hoor!

  1. Marion schreef:

   Dat lijkt me echt moeilijk, om mensen er direct mee te confronteren. Ik ben altijd volledig uit het veld geslagen. Allemachtig die opmerking van jouw leidinggevende. Ik zit hier echt mijn hoofd te schudden. Vreselijk. Maar je hebt gelijk, aanspreken die gasten. Ik moet dat ook gewoon doen mocht het me nog eens overkomen!

 22. Deborah Hamar schreef:

  B-, BB- en BBB-ers hahaha. Ja ik herken ze wel…
  Leuk geschreven.

 23. Morgaine schreef:

  OMG, ik kom niet meer bij hiero van het lachen!!! hahahaha

  Die BBB, wat heb je dat meer dan goed verwoord, ik ken ze ook ja en kom ze weleens tegen 😉 Soms zou je dan willen dat je een drijver bij je hebt of in de buurt om deze net voor ze aankomen voor hun hoofd te laten schieten, hahahaha

  Je gastblog ga ik natuurlijk ook even lezen ❤

 24. Myriam schreef:

  Hahahahaha, een bbb er. Wat zou ik zijn, een bber denk ik, zijnde een beginnende bedrenkeling 😉
  Ik kijk toch uit naar je give away hoor; Heb in mijn hele leven nog nooit iets gewonnen. Zegt ze met smekende oogjes 😉

 25. Stephanie schreef:

  Lool :D, liefst geen BBB’ers dus 😀

 26. joorloveswriting schreef:

  Geweldig over het zwemmen!!! 😛 ik ben wel nieuwsgierig geworden naar je give away!! En ik ben benieuwd naar je gastblog dus ik ga die even lezen! 🙂

 27. Petra schreef:

  Hahaha ik ben dus een B-er. We zouden het goed samen kunnen vinden. Had je niet de neiging om van de stormbaan af te gaan :-). Ga zo even bij Emily kijken.

 28. Xaviera schreef:

  Ik heb net je gastblog gelezen, heel knap dat je het verhaal over je ziekte daar hebt durven delen. Echt diep respect voor jou dat je dit nu gedeeld hebt! (Ik heb daar een langere reactie achtergelaten.) Haha je verhaal over de zwemmers is weer geweldig geschreven. Vreselijk die BBB-ers!

 29. Joyce schreef:

  Moehahahaahahaha een BBB-er ik ga stuk hier, want trust me in de tijd dat ik nog aan trimzwemmen deed kwam ik ze ook tegen. Jer en ik noemen ze altijd zieltjes 😉

 30. jackie schreef:

  een BBB-er, wahahaha geweldig…
  Als het om zwembad gaat ben ik meer een BADK Bitch aan de kant

 31. Deisy schreef:

  Ik had je artikel inderdaad gelezen, prachtig en open en heerlijk: precies wat ik gewend ben ❤ En moest zo lachen om dat stukje over het zwembad. Ik dacht echt: "waar heeft ze het nou over?", maar toen je het uit ging leggen viel alles op zijn plek.. echt geweldig! Heb hier helemaal dubbel gelegen ❤

 32. Flavie schreef:

  Door BBB-ers ga ik niet meer zwemmen! Irritante mensen!!

 33. Sammie schreef:

  hahaha, moest ontzettend lachen om je uitleg over bb-ers een de bbb-er. Geweldig!

 34. Emily Lotus schreef:

  Je gastblog is prachtig, dankjewel. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s