Een dag niet geblogd…

on

blogtopgreengirl

… is een dag niet geleefd. Ja, zo voelt dat tegenwoordig voor mij. Hebben jullie dat ook? Dat je dag niet helemaal compleet is als je geen artikel hebt geschreven? Gisteren ging ik er vol goede moed voor; een hele dag niet bloggen. Benieuwd hoe dat ging? Lees dan verder.

Het begon goed. Ik las een berg blogjes in de vroege ochtend en daarna ging ik de stad in. Eerst wat boodschappen doen, daarna lekker wandelen, in wat winkels neuzen en vervolgens even in Grand Café Suisse een kopje verse muntthee drinken. Heerlijk ontspannen! Aan het begin van de middag ging ik weer richting huis. Even een hapje eten. Beetje bijbabbelen met Peter. Het zonnetje brak zelfs door en ik besloot nog even in de tuin te gaan zitten. Mijn telefoon was bijna leeg, dus die legde ik aan het infuus. Kop thee mee en genieten van mijn tuintje, de blauwe lucht en de warmte van de zon. Zo, best warm die zon. Zeker met een een zwarte legging aan. Schoenen uit. Lekker. Pffff. Schoenen weer aan. Even bij het water kijken. Weer zitten. Dan zie ik dat Peter me wat vragend aankijkt vanuit zijn luie stoel in de woonkamer. Ik steek mijn hoofd om de hoek en roep heel hard: AFKICKUH!!! Ik mis mijn telefoon. Ik wil even lekker zinloos op social media rondneuzen. Ik heb vanochtend al genoeg phoneloze tijd gehad. 30% opgeladen is best voldoende. Ik pak mijn telefoon en …. Neeeee! Dat is het niet! Ik wil bloggen! Ik wil schrijven! Ik wil, ik wil, ik wil! Ik moet, ik moet, ik moet!

Ik leg mijn telefoon terug en pak een boek. Zo makkelijk geef ik mijzelf niet gewonnen. Puh! Ik kan best een dag niet schrijven. Echt wel. Tot mijn grote verbazing lees ik zo een heel hoofdstuk weg. Dat had ik niet verwacht. Waarom ik vervolgens dan ook de fout maak om het boek weg te leggen mag Joost weten. Dag boek! Hallo onrust!

Waarom zo moeilijk doen, Marion? Als je wil schrijven kan je toch gewoon schrijven? Natuurlijk kan dat. Natuurlijk! Niemand die mij verbiedt een artikel te schrijven. Ik vind het alleen reteleuk om mezelf zo af en toe eens flink te treiteren. Beetje mezelf pushen om mijn grenzen op te zoeken op een manier die absoluut geen kwaad kan. Wat ik vervolgens nog het allerleukste vind is dat ik uiteindelijk toegeef aan de drang om te bloggen, maar mezelf tegelijkertijd de loef afsteek door toch niets te schrijven. ♥

43 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Els schreef:

  Hahaha :-). Fijn toch dat je zoveel plezier beleefd aan bloggen?

  1. Marion schreef:

   Inderdaad. Heerlijk!

 2. bentenge schreef:

  Nee hoor, ik heb dat absoluut niet 😉

 3. Celine schreef:

  ‘Ik vind het alleen reteleuk om mezelf zo af en toe eens flink te treiteren’ echt Marion, ik hou van jouw manier van schrijven! Ben blij dat je er zoveel plezier aan beleefd, want ik lees jouw stukjes elke dag en het verveeld me nog steeds niet!

  1. Marion schreef:

   🙂 🙂 X

 4. Ik ken dit gevoel maar al te goed, maar afgelopen dagen ook wat minder blogjes verschenen en lekker genoten van mijn heerlijke dagen. maar het kriebelt wel altijd 😉

 5. Eéns de zon echt doorbreekt op een vrije dag (die strontplaneet komt tegenwoordig enkel op werkdagen piepen als ik binnen moet zitten) zal ik het bloggen ook wat meer links laten liggen!

 6. dansenindestorm schreef:

  Ik lees jouw stukjes met heel erg veel plezier! Dus ik vind het heel fijn dat je zo graag blogt. 🙂
  Liefs!

 7. BySilke schreef:

  Zo leuk geschreven, je klinkt zo vrolijk! Ik vind het grappig dat je je gsm ‘aan het infuus legt’ haha, superleuke woordkeuze. Klonk als een fijne dag!

 8. Een dagje bloggen is zeker geen ramp. Zelf heb ik vorige week wegens een hele week niet geblogd maar zit er nog altijd mee in mijn maag. Leuk geschreven weer.

 9. Ik wilde in het begin ook daaglijks bloggen maar dat werd een zo moeten en ik heb echt een hekel aan moeten, nu blog ik alleen wanneer ik echt zin heb en dat bevalt mij dus heel goed.

 10. beaucreathings schreef:

  moet je niet zoals ik , je wachtwoord vergeten……. zo erg.. x

 11. Leuk geschreven! Ik heb dit eigenlijk nooit. Gelukkig, want het is voor mij niet haalbaar om elke dag te bloggen.

 12. livewithfear schreef:

  Leuk artikel, das juist het fijne van bloggen! Lekker zoveel doen als je zelf wilt 🙂

 13. joorloveswriting schreef:

  Hahah leuk geschreven!!! 🙂 Als je een keer niet blogt is toch niet erg? :)…

 14. misssexandthecity schreef:

  Je hebt het je onnodig moeilijk gemaakt he, je moet doen wat je graag doet niks opleggen. Geniet van het schrijven 😉

 15. Sabine schreef:

  Hahaha hilarisch dit! Wat een heerlijke schrijfstijl heb je toch 🙂

  1. Marion schreef:

   Dank je 🙂

 16. Anita | Mindjoy schreef:

  En zo weet je dat bloggen voor jou een fijne uitlaatklep is waar je blij van wordt 🙂

 17. Kakel schreef:

  Deze variant kende ik nog niet. Ik zeg zelf vaak: een dag niet gelachen en ik leef nog steeds 😉 Ik heb heel lang (lees ruim 20 jaar) een depressie gehad en die lijkt voorzichtig op te trekken. (Ik maak het nog niet wereldkundig op mijn blog…)
  Wat een leuke foto! Schrijf jij ook met pen op papier? Dan hebben we (nog) iets gemeen!
  Via Myriam kwam ik op je blog. Ik vind je meteen een leuk mens. Ik denk dat ik fan word…
  Groetjes Kakel

  1. Marion schreef:

   Wat een leuke reactie! En ja, ik schrijf dagelijks nog met pen op papier. Ik heb meerdere dagboeken. Wat een lange tijd dat je al een depressie hebt. Goed te horen dat die eindelijk wat optrekt. Dank je wel voor je mooie compliment!

 18. Morgaine schreef:

  Ik zit hier met een glimlach, ja als het er zit dan moet het ook, en ja die onrust ook wel bekend, maar niet iedere dag. Ik vind het soms ook heel fijn om alleen een dagje bij te lezen en dan zelf niks neer te zetten. Maar dan heb ik het wel andersom, de vraag: moet ik nu wat neerzetten omdat velen diegenen opzoeken die hebben gereageerd bij hen en dan terug klikken en dan zien ze een ouder blogje nog staan?

  😉

 19. marielle schreef:

  tja…je bent gewoon een geboren blogSTER

 20. Wendy schreef:

  Hahaha, nou is het is in ieder geval positieve drang. 🙂 Je wilt het omdat je het leuk vind, niet omdat het je opgelegd is. 🙂

 21. Nicole schreef:

  Hahaha ik heb dat dus ook wel eens he.
  Dat ik dan denk: morgen komt er gewoon eens een keer NIETS online.. En uiteindelijk, staat er toch weer iets online 😛

 22. Dat grenzen opzoeken ken ik heel goed haha. Goed om eens dingen te proberen toch!

 23. chucky1012 schreef:

  Doe wat jij wilt!
  Bedenk dat er zoveel meer voor leuks te doen is naast het bloggen 😉

 24. Simplynspecial schreef:

  Grappig om te zien dat je onrust ervaart als je niet blogt en dat je er zoveel plezier aan beleeft 🙂 Ik herken het wel een beetje, na een tijdje zit het gewoon zo in je routine!

 25. beaunino schreef:

  Ja, dat herken ik ook wel een beetje hoor. Die onrust. Heerlijk toch, dat bloggen!

 26. Heel herkenbaar! Gelukkig schrijf je elke dag want ik volg je graag. We moeten alleen niet vergeten dat er meer dan bloggen is haha. Goed bezig.

 27. Joyce schreef:

  Moehahahaha denk dat je nu zelf ook gemerkt hebt dat afleiding het sleutelwoord is 🙂 Soms komt het er bij mij gewoon echt niet van en dan hebben we het over het lezen nog niet gehad 😉

 28. Wat schrijf je dat toch heerlijk! Denk dat bijna iedereen dat ‘jezelf even treiteren op een manier die geen kwaad kan’ wel herkent. Xoxo

 29. Myriam schreef:

  Fantastisch!!! Fijn dat je toch nog over niets hebt geblogd. Terwijl het eigenlijk over héél véél was natuurlijk. Ik kan ook niet zonder. Het is niet te doen. Ik moet mezelf echt stoppen om op zaterdag niets te schrijven als dochterlief schrijft. Maar zoals gisteren schrijf ik dan toch….

 30. Tjee! Iedere dag is hier onmogelijk, ze komen nooit op commando.
  Sterker nog zelfs als de woorden, zinnen en ruimte om te beginnen
  zich aandien dan krijg ik het nog niet cadeau, schrappen, schrijven,
  lezen, lezen, lezen… Ben altijd blij als mijn Koningskrabbel er uit is.
  En dan ben ik ook dagenlang in jubelstemming, dat wel ;-))

 31. Sammie schreef:

  Hihi, je hebt je dag leuk beschreven! Ik kan in het weekend heel goed zonder bloggen maar doordeweeks wil ik bloggen en blogjes lezen.

 32. Nina schreef:

  Ik heb de laatste jaren niet genoeg energie of een hoofd dat niet helder genoeg is om dagelijks te schrijven, en dat maakt mij best wel onrustig. Op dagen dat ik niet schrijf, en die zijn in de ruime meerderheid, lijkt het alsof er iets aan mij trekt en sleurt. Ik herken het dus helemaal!

 33. Petra schreef:

  Hahaha wat ben je toch een heerijk mensen. Gewoon doen wat goed voelt.

 34. Flavie schreef:

  Zo grappig om te lezen… als de drang er is… moeilijk tegen te houden 🙂

 35. jackiedeklerk schreef:

  best wel herkenbaar…
  Ik hoef mezelf dan niet te dwingen niet te schrijven, het ontbreekt serieus aan tijd om iets te schrijven…
  Maar niet of een tijdje niet reageren geeft mij ook zo’n gevoel, want lees toch graag wat iedereen doet/gedaan heeft/denkt enzo…

 36. Xaviera schreef:

  Haha die laatste alinea, wat ben je toch een geweldig mens! 😀 Het is prachtig om te lezen dat je zoveel plezier haalt uit het schrijven.

 37. Lies schreef:

  Zo af en toe mag je jezelf best uitdagen! Goed dat je het hebt gedaan en hebt volgehouden! Volgende keer alleen wel lekker verder lezen 😉

 38. Saar schreef:

  Dat gevoel heb ik niet. Ik heb het enkel als ik een goed idee heb voor een stuk. Dan moet ik echt aan het bloggen. Maar nu kijk ik even of een weekje pauze me wat oplevert 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s