Een dag niet geblogd…

blogtopgreengirl

… is een dag niet geleefd. Ja, zo voelt dat tegenwoordig voor mij. Hebben jullie dat ook? Dat je dag niet helemaal compleet is als je geen artikel hebt geschreven? Gisteren ging ik er vol goede moed voor; een hele dag niet bloggen. Benieuwd hoe dat ging? Lees dan verder.

Het begon goed. Ik las een berg blogjes in de vroege ochtend en daarna ging ik de stad in. Eerst wat boodschappen doen, daarna lekker wandelen, in wat winkels neuzen en vervolgens even in Grand Café Suisse een kopje verse muntthee drinken. Heerlijk ontspannen! Aan het begin van de middag ging ik weer richting huis. Even een hapje eten. Beetje bijbabbelen met Peter. Het zonnetje brak zelfs door en ik besloot nog even in de tuin te gaan zitten. Mijn telefoon was bijna leeg, dus die legde ik aan het infuus. Kop thee mee en genieten van mijn tuintje, de blauwe lucht en de warmte van de zon. Zo, best warm die zon. Zeker met een een zwarte legging aan. Schoenen uit. Lekker. Pffff. Schoenen weer aan. Even bij het water kijken. Weer zitten. Dan zie ik dat Peter me wat vragend aankijkt vanuit zijn luie stoel in de woonkamer. Ik steek mijn hoofd om de hoek en roep heel hard: AFKICKUH!!! Ik mis mijn telefoon. Ik wil even lekker zinloos op social media rondneuzen. Ik heb vanochtend al genoeg phoneloze tijd gehad. 30% opgeladen is best voldoende. Ik pak mijn telefoon en …. Neeeee! Dat is het niet! Ik wil bloggen! Ik wil schrijven! Ik wil, ik wil, ik wil! Ik moet, ik moet, ik moet!

Ik leg mijn telefoon terug en pak een boek. Zo makkelijk geef ik mijzelf niet gewonnen. Puh! Ik kan best een dag niet schrijven. Echt wel. Tot mijn grote verbazing lees ik zo een heel hoofdstuk weg. Dat had ik niet verwacht. Waarom ik vervolgens dan ook de fout maak om het boek weg te leggen mag Joost weten. Dag boek! Hallo onrust!

Waarom zo moeilijk doen, Marion? Als je wil schrijven kan je toch gewoon schrijven? Natuurlijk kan dat. Natuurlijk! Niemand die mij verbiedt een artikel te schrijven. Ik vind het alleen reteleuk om mezelf zo af en toe eens flink te treiteren. Beetje mezelf pushen om mijn grenzen op te zoeken op een manier die absoluut geen kwaad kan. Wat ik vervolgens nog het allerleukste vind is dat ik uiteindelijk toegeef aan de drang om te bloggen, maar mezelf tegelijkertijd de loef afsteek door toch niets te schrijven. ♥

About the Author

Posted by

Categorieën:

Kladbloggen

43 Reacties

‘Ik vind het alleen reteleuk om mezelf zo af en toe eens flink te treiteren’ echt Marion, ik hou van jouw manier van schrijven! Ben blij dat je er zoveel plezier aan beleefd, want ik lees jouw stukjes elke dag en het verveeld me nog steeds niet!

Zo leuk geschreven, je klinkt zo vrolijk! Ik vind het grappig dat je je gsm ‘aan het infuus legt’ haha, superleuke woordkeuze. Klonk als een fijne dag!

Deze variant kende ik nog niet. Ik zeg zelf vaak: een dag niet gelachen en ik leef nog steeds 😉 Ik heb heel lang (lees ruim 20 jaar) een depressie gehad en die lijkt voorzichtig op te trekken. (Ik maak het nog niet wereldkundig op mijn blog…)
Wat een leuke foto! Schrijf jij ook met pen op papier? Dan hebben we (nog) iets gemeen!
Via Myriam kwam ik op je blog. Ik vind je meteen een leuk mens. Ik denk dat ik fan word…
Groetjes Kakel

Wat een leuke reactie! En ja, ik schrijf dagelijks nog met pen op papier. Ik heb meerdere dagboeken. Wat een lange tijd dat je al een depressie hebt. Goed te horen dat die eindelijk wat optrekt. Dank je wel voor je mooie compliment!

Ik zit hier met een glimlach, ja als het er zit dan moet het ook, en ja die onrust ook wel bekend, maar niet iedere dag. Ik vind het soms ook heel fijn om alleen een dagje bij te lezen en dan zelf niks neer te zetten. Maar dan heb ik het wel andersom, de vraag: moet ik nu wat neerzetten omdat velen diegenen opzoeken die hebben gereageerd bij hen en dan terug klikken en dan zien ze een ouder blogje nog staan?

😉

Hahaha ik heb dat dus ook wel eens he.
Dat ik dan denk: morgen komt er gewoon eens een keer NIETS online.. En uiteindelijk, staat er toch weer iets online 😛

Grappig om te zien dat je onrust ervaart als je niet blogt en dat je er zoveel plezier aan beleeft 🙂 Ik herken het wel een beetje, na een tijdje zit het gewoon zo in je routine!

Moehahahaha denk dat je nu zelf ook gemerkt hebt dat afleiding het sleutelwoord is 🙂 Soms komt het er bij mij gewoon echt niet van en dan hebben we het over het lezen nog niet gehad 😉

Fantastisch!!! Fijn dat je toch nog over niets hebt geblogd. Terwijl het eigenlijk over héél véél was natuurlijk. Ik kan ook niet zonder. Het is niet te doen. Ik moet mezelf echt stoppen om op zaterdag niets te schrijven als dochterlief schrijft. Maar zoals gisteren schrijf ik dan toch….

Tjee! Iedere dag is hier onmogelijk, ze komen nooit op commando.
Sterker nog zelfs als de woorden, zinnen en ruimte om te beginnen
zich aandien dan krijg ik het nog niet cadeau, schrappen, schrijven,
lezen, lezen, lezen… Ben altijd blij als mijn Koningskrabbel er uit is.
En dan ben ik ook dagenlang in jubelstemming, dat wel ;-))

Ik heb de laatste jaren niet genoeg energie of een hoofd dat niet helder genoeg is om dagelijks te schrijven, en dat maakt mij best wel onrustig. Op dagen dat ik niet schrijf, en die zijn in de ruime meerderheid, lijkt het alsof er iets aan mij trekt en sleurt. Ik herken het dus helemaal!

best wel herkenbaar…
Ik hoef mezelf dan niet te dwingen niet te schrijven, het ontbreekt serieus aan tijd om iets te schrijven…
Maar niet of een tijdje niet reageren geeft mij ook zo’n gevoel, want lees toch graag wat iedereen doet/gedaan heeft/denkt enzo…

Zo af en toe mag je jezelf best uitdagen! Goed dat je het hebt gedaan en hebt volgehouden! Volgende keer alleen wel lekker verder lezen 😉

Dat gevoel heb ik niet. Ik heb het enkel als ik een goed idee heb voor een stuk. Dan moet ik echt aan het bloggen. Maar nu kijk ik even of een weekje pauze me wat oplevert 🙂

Add a Response

Your name, email address, and comment are required. We will not publish your email.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

The following HTML tags can be used in the comment field: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggers liken dit: