Loving Lazy Sundays #41

lovinglazysundaytop

Het was weer belachelijk vroeg vanochtend. 4:00 uur was ik wakker. Ik appte mijn zus… Echt waar? Om 4:00 uur ’s ochtends? Ja, echt waar. Ik appte mijn zus dat ze effe goed moest checken hoe laat mijn ouders aan zouden komen op Schiphol. Ik had namelijk net gezien dat ze een uur eerder zouden aankomen en mijn zus zou ze ophalen. Dat ze daar om 4:00 uur ’s ochtends om kan lachen vind ik echt briljant. Ik was volledig uit mijn plaat gegaan als iemand me op zo’n tijdstip wakker zou maken. Zus niet. 😀

Maar goed, mijn ouders zijn vier weken in Florida geweest en zitten, as we speak, in de auto op weg naar huis. Zo meteen gaan we lekker koffie drinken met z’n allen. De planning was om mijn vader meteen zijn verjaardagscadeautje te geven, maar ja, dan moet je wel iets kopen. Glad vergeten. Oeps.

IMG_20150516_182845

Sunday Sports
Gisteren speelde Steven Gerrard zijn laatste wedstrijd voor Liverpool. 17 jaar lang speelde hij voor de Engelse club. Het afscheid gisteren op Anfield Road was puur kippenvel.

IMG_20150516_182900

Vandaag is de laatste speelronde in de eredivisie. PSV is kampioen. Ajax is tweede. Er gaat alleen nog gestreden worden om de derde plek. Drie clubs maken daar nog kans op. De grootste kanshebbers zijn Feyenoord en AZ. Vitesse heeft nog een kleine kans. Zij kunnen nog derde worden als ze zelf thuis van Utrecht winnen, als Feyenoord uit verliest bij Zwolle én als Excelsior thuis weet te winnen van AZ. Hé, dit roept herinneringen op aan 2007. Was het niet op Woudestein waar AZ acht jaar geleden de titel verspeelde? Ik vergeet nooit meer die gozer die al een tatoeage op zijn been had laten zetten met ”AZ Landskampioen 2006/2007”. Oh mijn god, wat moet die gozer een slechte dag gehad hebben zeg. Ik hoop dat ‘ie er ondertussen om kan lachen.

Funny Shit

Heavy Shit
Het artikel van gisteren ging over een behoorlijk pittig onderwerp. Het is voor niemand makkelijk om over zelfdoding te schrijven, laat staan om erover te praten. Ik kan er (nog) niet over praten, alleen af en toe tijdens therapie. Verder kom ik nog niet. De reden waarom ik er wel over schrijf is om het onder de aandacht te brengen en onder de aandacht te houden. Psychische klachten kunnen, net als kanker, leiden tot de dood. Vat dit alsjeblieft niet verkeerd op, maar… Als het woord kanker valt staan meteen alle hulptroepen klaar. Je krijgt alle begrip van je werk dat je niet komt. Je krijgt een verwijzing naar het ziekenhuis en er volgt z.s.m. een behandeling. Nogmaals, begrijp me niet verkeerd. Mijn vader heeft kanker gehad en ik heb lopen smeken om een behandeling. Die hij overigens ook kreeg waardoor hij nu nog bij ons is. De vader van een jeugdvriendin ligt op dit moment op sterven omdat hij kanker heeft. Hij is niet meer te behandelen. Het is niet te vergelijken met elkaar en tóch doe ik het. Ik wil dat die wachtlijsten korter worden. Ik wil dat mensen met ernstige psychische klachten eerder geholpen kunnen worden.

En net als ik dit schrijf lees ik het volgende op teletekst:

Coalitiepartijen PvdA en VVD vinden het onacceptabel als ziekenhuizen om financiële redenen kankerpatiënten niet de zorg geven die ze nodig hebben. Ze vinden dat de minister moet ingrijpen. 

Het moet niet veel gekker worden in dit land …

Happy Stuff
Ja, dat loopt nu een beetje in de soep omdat ik dat vorige week vergeten was. Nu heb ik dus al een Happy Stuff artikel geplaatst en wordt dit kopje een beetje overbodig. Maar toch…

Ik ga zo mijn ouders weer zien na vier weken!!! Joepie!!!! Ik heb eindelijk de Doppers gekocht voor mijn nichtje! Ik ga vanavond zelf pannenkoeken bakken (uhoh…)! Na regen komt zonneschijn! Ik heb rode nagellak op! Nieuwe thee in de smaak Morocco Mint! Morgen zijn de schoolvakanties voorbij en kan ik weer lekker rustig zwemmen! Ik voel me langzaam aan steeds weer een beetje beter!

Music Maestro

We are one. We are one. We are. We are.

Ik wens jullie allemaal een hele mooie zondag! ♥

44 reacties op ‘Loving Lazy Sundays #41’

 1. Nee hoor, je wordt niet verkeerd begrepen. Je wil niet dat mensen met kanker minder zorg krijgen, je wil juist dat mensen met psychische klachten meer zorg krijgen! En volledig terecht. Ik begrijp nog steeds niet waarom er zo’n groot verschil in wordt gemaakt. Geniet van je pannenkoeken!

 2. Hoe fijn is het dat je zus daar om kan lachen, betere reactie ook dan boos worden hihi. Die zal vast gedacht hebben typisch Marion ;-). Vier weken Florida, heerlijk! Maar voor jullie fijn dat ze weer thuis komen natuurlijk. Ze zullen vast veel te vertellen hebben. Geniet nog van je zondag.x

 3. Echt? 4 uur?? Pff…buiten het feit dat ik dat tijdstip amper op mijn wekkertje voorbij zie komen, zou ik inderdaad woedend worden als iemand me wakker zou bellen. Woedend in de zin van dat ik me dood zou schrikken en daarna dus waarschijnlijk boos zou worden.

  Betreffende dat psychische: Daar moet ik je gelijk in geven. Heel vaak krijg je te horen dat ‘het nu wel genoeg is geweest’ De UWV-arts van mijn man zei letterlijk: “Chronische depressie? Ok. Maar je moet er niet in blijven hangen. Over 2 maanden kom je terug en dan lach je weer.”

  O, en fijn dat je ouders weer thuis zijn. Geniet er lekker van. Ik moet nog een weekje wachten voor mijn moeder weer thuis is van haar maandje Bali. 😉

 4. Lekker dat je ouders weer thuis zijn uit Florida. Ik ben ook zo iemand die om 4 uur ’s nachts makkelijk wakker gemaakt kan worden. Ik ben namelijk echt een nachtdier haha. Ik vind dat je helemaal gelijk heb over psychische problemen. De hulptroepen zouden daar óók eens klaar moeten staan!

 5. Oef…dit raakt me dan toch weer. ik vind de vergelijking toch heftig.Kankerpatiënten hebben geen keuze….als je dood gaat ga je dood.
  Kleine kinderen die helemaal niet dood willen…..om over wat het psychisch met je doet nog maar te zwijgen en dat moet je grotendeels toch ook zelf maar zien te verwerken.

  1. Ik begrijp dat het moeilijk is, maar als het leven zó zwaar is dat je je vrouw en twee kleine kindjes achterlaat (zoals mijn collega) … Dat kan je geen keuze meer noemen naar mijn mening. Maar nogmaals, het is niet te vergelijken. We hebben allebei dringend hulp nodig.

   1. Ik vraag me dan alleen weer af of psychische hulp dat had kunnen voorkomen.Zijn ook heel veel mensen die mét die hulp toch zelfmoord plegen….

 6. Ik vind het juist goed dat je het aankaart op die manier hoe je het hebt gedaan, ik denk dat veel mensen dat ook wel begrijpen hoor 🙂 wat fijn trouwens dat je jouw ouders weer na 4 weken terug ziet en wat leuk dat ze naar Florida zijn geweest: volgens mij ga jij een hele leuke zondag tegemoet hiHi 😉 Geniet er in ieder geval van lieve dame ❤

 7. Ik vind het juist heel mooi hoe je gisteren hebt geblogd. Volgens mij ben je niet verkeerd begrepen.
  Hele fijne zondag vandaag! Gezellig bijpraten met je ouders die na 4 weken weer thuis zijn!

 8. Als ik om 4:00 een appje zou ontvangen dan zou ik dat pas lezen wanneer ik wakker werd, en als ik wist dat het van iemand zoals jij afkomstig was geweest dan had ik er ook om gelachen.

  Goed dat je aandacht besteed aan psychische hulp. Juist omdat ik niet begrijp hoe iemand zoals Antonie Kamerling zelfmoord kan plegen heb ik, en iedereen die er niet mee te maken heeft gehad, mensen zoals jij nodig om het ons uit te leggen. Kanker kunnen we makkelijker begrijpen dan psychische problemen. Ik dank je voor het inzicht dat je ons verschaft.

 9. Fijne dag!!! Veel plezier met/bij je ouders!

  Over de hulp: jij hebt een missie en ik vind het een hele mooie, en zoals ik gisteren al schreef, er zijn ook mensen die hulp willen heel graag maar dit niet expliciet durven vragen, dat kan helaas ook ernstige en fatale gevolgen hebben.

  Lieve groetjes

 10. Jij ook een fijne zondag! Ik heb Studio Sport aan staan en straks ga ik naar mijn ouders om de verjaardag van mijn moeder te vieren. Hopelijk is de meeste visite dan weg (mn moeder verwachtte iedereen ’s middags, ik ben er rond 17.30 uur).

 11. Fijne zondag Marion, je hebt groot gelijk wat je schrijft, er wordt zo enorm bezuinigd !!!
  Veel plezier bij je ouders!
  Liefs

 12. Mooi artikel en ik vind het niet gek dat je de twee ernstige ziektes met elkaar vergelijkt. Want het is waar, ze kunnen allebei de dood tot gevolg hebben. Mooie geluksmomentjes trouwens en fijn dat je ouders weer veilig zijn teruggekomen!

 13. Fijne zondagnamiddag nog! Al voelt het voor jou waarschijnlijk bijna al aan als avond 🙂 Grappig ook dat je zus met die app kon lachen, maar daar zijn zussen voor natuurlijk! 🙂

 14. Dankzij jou ben ik al meer op de hoogte van voetbal gewoon dan voorheen 😉

  En ik snap je helemaal wat je zegt, het is niet alleen in die richtingen, er zijn nog zoveel meer ziektebeelden waar de zorg het laat vallen, hoef ik alleen maar naar mijzelf te kijken, fibromyalgie wordt gewoon amper erkend, dankzij deze regering, dat is niet echt, gooi het er maar uit!

 15. Wat je vergeet erbij te melden is dat, als ik je keurig antwoord geef, je mij op m’n sodemieter geeft dat ik moet gaan slapen! Terwijl jij mij appt!!! 😉

 16. Helemaal mee eens. Ik vind het ok erg dat mensen met kanker sneller serieus worden genomen en mensen met psychische klachten hun plan kunnen trekken. Iedereen gelijk voor de wet. Zo simpel is het. Hoop dat je een fijne zondag had.

 17. Wat lief van je zus, ik zou ook niet blij zijn om 4 uur s ochtends :-). Ik val altijd weer moeilijk in slaap. Hopelijk heb je een leuke dag gehad met je ouders. Wat gaaf 4 weken in Florida.

 18. om 4.00u wakker? toen sliep ik nog geloof ik.
  Het is inderdaad een heel pittig onderwerp. Wel goed dat je hier over schrijft.
  Het van je afschrijven kan ook helpen.

 19. Whaaa 04:00 een alarm appje dat je toch wat eerder op Schiphol moet klaar staan. Jij hebt een geweldige zus 😉

  Ik heb jouw artikel van gisteren nog niet gelezen maar ga dit zeker nog doen want ik vind het een heel belangrijk onderwerp. De wachtlijsten zijn enorm lang, heb iemand in mijn directe omgeving die ermee te maken heeft gehad. Het is niet normaal en ik begrijp jouw punt.

  Ik hoop dat jij een fijne zondag hebt gehad (aangezien het nu officieel maandag is 😉 ).

 20. Je vergelijking laat me maar niet los Marion. Misschien omdat kanker een dodelijke ziekte is en een psychische ziekte een dodelijke ziekte kan zijn. Die “hulptroepen” is denk ik ook een beetje overtrokken.Sommige mensen overleven het omdat zij het geluk hebben dat de standaard behandeling werkt.Werkt die behandeling bij jou niet dan ga je gewoon dood….ze hebben de kunde wel voor een “persoonlijke” behandeling ,maar dat kost teveel geld.Dus eigenlijk zijn we gewoon proefpersonen.Dat begrip van je werk is ook niet helemaal waar.Zoveel vrouwen van wie, na zware chemo-behandelingen,verwacht word dat ze weer aan het werk gaan.Wat dat betreft is de zorg helemaal knudde…..maar misschien verwachten wij ook wel teveel.

  1. Dat was dus echt niet mijn bedoeling, Ingrid, dat deze vergelijking jou zo bezig zou houden. Ik wilde me sterk maken voor de psychische patiënt, maar nooit met de bedoeling kanker minder erg te maken. Dat doe ik op zich ook niet, maar ik begrijp je wel. Misschien had ik de vergelijking toch niet moet maken. Ik twijfelde ook wel even. Het is ook boosheid van mijn kant. Boosheid over al het onbegrip en ook boosheid eigenlijk over het feit dat ik me zo vreselijk voelde en niemand me op dat moment kon helpen. En dat terwijl ik nog niet eens aan de bel getrokken had op dat moment… Misschien had ik het niet op deze manier moeten brengen. Zeker niet nu ik lees dat het jou bezig blijft houden en je hebt al genoeg aan je kop. Ik zal de volgende keer voorzichtiger zijn als ik dingen met elkaar ga vergelijken. X

 21. Dat heavy stuff stukje is weer zo een sterk stuk vanuit jou. Je legt de essentie zo mooi bloot maar het is zo waardeloos dat we er zo weinig aan kunnen doen….. of zie jij dat anders?

 22. fijn dat je ouders weer thuis zijn….
  Ik word niet eens wakker van een app geluid (gelukkig)…
  Spannend toch wel dat voetbal gisteren he, mijn vader en Tycho zaten elkaar lekker te pesten (de een voor ajax de andere voor feyenoord)

 23. Haha geweldig dat je zus het niet erg vond om een sms te ontvangen om 4 uur ’s nachts, dat zou ik zelf ook niet zo fijn vinden. 😉 Wat gaaf dat je ouders zo lang in Florida zijn geweest, hebben ze een leuke tijd gehad? Heel goed wat je schrijft onder het kopje heavy shit. Die wachtlijsten moeten inderdaad korter worden en ik ben het helemaal eens met wat je schrijft.

 24. Net zoals zoveel lichamelijke ziektes met minachting behandeld (en eigenlijk juist niet behandeld, je weet wel wat ik bedoel) worden, is het ook zo met psychische aandoeningen. Het is zoals iemand hierboven schrijft: het is niet dat mensen met een vreselijke ziekte zoals kanker de hulp die aangeboden wordt niet verdienen of mogen krijgen. Maar andere aandoeningen verdienen het óók om serieus genomen te worden. Niemand kiest zijn diagnose!

  Ohja, en om 4 uur op zijn is wel heeeel vroeg ja!

 25. Alle mogelijke problemen zouden de nodige aandacht moeten krijgen Marion, daar heb je gewoon gelijk in! Ook psychische problemen. Maar omdat het ‘in ons hoofd’ zit, lijken mensen daar nog altijd te denken dat je er bewust voor kiest. Om uit een dipje te komen kan je kiezen ja, maar niet wanneer het gaat over een ernstige depressie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.