Blogspiratie Tag

on

bloginspiratie

Komt spuit 11 aan met de Blogspiratie tag. Zeker 135 bloggers gingen mij al voor. In maart werd ik getagd door NinaSofie en Xaviera, vandaag vulde ik ‘m dan eindelijk in!

Dit zijn de regels van de Blogspiratie tag:
• Link naar deze blogpost
• Gebruik als illustratie een afbeelding die je inspireert
• Beantwoord alle vragen op jouw manier
• Nomineer vijf andere bloggers en laat hen weten dat je ze genomineerd hebt.

Als eerste bovenstaande afbeelding. Degene die mij al langer volgen zullen hem nog wel herkennen; één van de eerste foto’s die ik met mijn spiegelreflex camera maakte en die heel lang als header bovenaan mijn blog heeft gestaan. Deze foto straalt voor mij een nieuw begin uit. Niet alleen een nieuw begin omdat ik toen begon met bloggen, maar ik stond daar ook aan het begin van een compleet nieuw leven. Een compleet nieuwe ik. Al wist ik dat toen zelf nog niet …

Volop inspiratie of loop je vaak tegen het zogenaamde writer’s- of bloggers block aan?
Volop inspiratie. Dat is ook vrij makkelijk in mijn geval, want ik schrijf over mezelf. Ik schrijf over wat ik voel, wat ik denk, wat ik wil, wat ik niet wil. Er is altijd wel stof om over te schrijven.

Als de woorden even niet uit je vingers komen; hoe voel jij je dan?
Dat gebeurt me zelden, maar als het gebeurt vind ik het niet vervelend of zo. Dan ga ik gewoon wat anders doen en komt het later wel. Dat is ook echt het voordeel van niet met vaste schema’s bloggen. Ik schrijf en zet artikelen online wanneer het mij uitkomt. Zelden heb ik een kant en klaar artikel in concepten staan. Ik schrijf en zodra ik klaar ben met schrijven knal ik het de wijde wereld in.

Hoe blijf je gefocust tijdens het uitwerken van een bericht?
Ik schrijf het liefst zo vroeg mogelijk. Als ik om 4:30 uur wakker word ben ik een uur later vaak al aan het schrijven. Het enige wat ik nodig heb is koffie en stilte.

Welke brainstorm-techniek zorgt gegarandeerd voor blogspiratie?
Brainstormen doe ik niet aan.

Helpt muziek je ook als je blogspiratie zoekt?
Nee, ook niet. Ik luister wel veel muziek, maar dat staat volledig los van het bloggen.

Waar ontstaan de beste ideeën?
Meestal word ik ’s ochtends wakker en zit er wel vaag iets in mijn hoofd. Niet echt een idee, meer iets wat me bezighoudt. Ik denk daar verder niet over na. Pas als ik  achter mijn computer zit ga ik denken: Wil ik daarover schrijven? Kan ik daarover schrijven? Zo ja, dan klik ik op Nieuw bericht en schrijven maar.

In welke inspirerende omgeving werk je graag?
Gewoon lekker thuis op mijn vaste blogplekje aan de eettafel. Beelden, muziek of omgeving is niet echt iets wat mij inspireert. De inspiratie zit allemaal in het koppie.

Heb jij ook een ware ‘blogbijbel’ op je bureau staan voor als je het even niet weet?
Nee, geen blogbijbel voor mij en daar kies ik bewust voor. Ik wil mijn manier van bloggen vasthouden. Natuurlijk kan het beter, mooier, interessanter en professioneler, maar dat wil ik helemaal niet. Ik wil mijn authenticiteit niet kwijtraken. Volgens mij ligt daar nou juist mijn kracht.

Welke bloggers inspireren jou?
Iris: Zij inspireert mij op het gebied van groener leven. Dankzij haar tips ben ik overgestapt van energiemaatschappij, ben ik mijn afval beter gaan scheiden en heb ik weer oplaadbare batterijen in huis. Om maar een paar voorbeelden te noemen.

Sophie: Dankzij haar enorme (vrijwillige!) inzet hebben wij een goeie en betrouwbare dierproefvrije cosmeticalijst. Waar ik tot een half jaar terug nog alles kocht wat los en vastzat óf in de aanbieding was, koop ik nu voor 90% dierproefvrije producten.

Nesrin: Mijn inspiratie op het gebied van lekker jezelf zijn. Heerlijk met haar eigen stijl en flashy outfits!

Ingrid en Narda: Zij inspireren mij eigenlijk als enige twee wat betreft schrijfstijl. Ik kan het zelf niet, maar ik hou ervan: kort, krachtig, vol emotie én humor.

Dagmar en Lisanne: Twee meiden die allebei chronisch ziek zijn, maar ongekend positief in het leven staan. Zo positief dat ik ooit gestopt ben met hen te volgen. Ik kon gewoon niet geloven dat zij net als ik chronisch ziek waren en tóch zo optimistisch bleven. Nu zie ik in dat ik dat op dat moment niet wilde geloven, omdat het mij niet lukte. Dat geeft helemaal niet. Het is zelfs wel een beetje begrijpelijk. Nu volg ik ze allebei alweer een flinke tijd en ze zijn twee grote inspiratiebronnen voor me om nooit op te geven, hoe moeilijk en zwaar het af en toe ook is.

Saar en Xaviera: Dat moge duidelijk zijn. Deze twee lieve blogvriendinnen hebben mij gemotiveerd én geïnspireerd om meer te voelen, beter te luisteren naar dat gevoel, erin te geloven en er naar te gaan leven. Daar sta ik nu middenin en het maakt mijn leven iedere dag een stukje mooier.

Hoe zit het met andere bijzondere inspiratiebronnen?
Ik schreef het al bij vraag één; ik heb eigenlijk weinig inspiratiebronnen nodig aangezien ik over mijn eigen situatie blog. Feitelijk ben ik dus mijn eigen inspiratiebron. Er zijn weinig externe dingen die ik gebruik om inspiratie op te doen voor het bloggen. Wat ik wel leuk vind is quotes zoeken bij een bepaald artikel wat ik aan het schrijven ben. Soms doe ik dat achteraf, maar soms ook tijdens het schrijven en dan kan het best zo zijn dat die quote me weer inspireert om een andere kant op te gaan of om dieper op een bepaald onderdeel in te gaan. Dit is met name bij de Follow Your Heart artikelen het geval.

Zo, dit was dan de blogspiratie tag van Spuit 11. Ik ga niemand nomineren, want volgens mij heeft iedereen deze tag al eens ingevuld. Alhoewel… Myriam, Ingrid, NardaThomas en Adam, kan ik jullie nog verblijden met deze tag? Voel je absoluut niet verplicht, hoor! Thomas, jij zeker niet, want … mijn god… Ik ben bijna bang om erachter te komen waar jouw inspiratie vandaan komt! ♥

40 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Marielle schreef:

  Leuke tag!! Weet je, het schrijven is echt een “gave” dat het je zo te binnenschiet en dat je zoveel inspiratie hebt!
  Fijne dag

 2. Els schreef:

  Wat leuk om te lezen waar je je inspiratie vandaag haalt. Met zo’n persoonlijke blog kan het antwoord ook bijna niet anders zijn dan uit jezelf :-).

 3. Nu ben ik het wel heel zeker. Had bloggen nog niet bestaan, dan had jij het zeker uitgevonden.
  Wat het invullen van de tag betreft zie ik nog wel… Beloofd: als het zover komt zal ik zeker niet verklappen dat de inspiratie uit mijn achterwerk komt 🙂 !

  1. Marion schreef:

   Zie! Ik wist het… 😀

   1. Zeg me nu niet dat jij het er ooit al hebt zien uit komen, want dat zou zooooo gênant zijn 😦

    1. Marion schreef:

     Haaaahahahaa!

     1. Ik heb braaf je opdracht uitgevoerd.

 4. Rithika schreef:

  Leuk om je antwoorden te lezen Marion!

 5. chucky1012 schreef:

  Dat is een fijne tag en zulke leuke antwoorden waardoor we je beter leren kennen!

 6. beaunino schreef:

  Hahaha, die laatste zin! Wat ontzettend leuk om te lezen Marion. En helemaal dat ik je wat stijl betref inspireer (wélke stijl). Ik ga zeker kijken bij mijn collega inspirators. En natuurlijk ga ik hem invullen, je kent me, gèk op tags, quizzen, fb tests, etc. X

 7. Deisy schreef:

  Wat heb je deze tag weer heerlijk ingevuld zeg: echt jij haha 😉 Wat mooi om te lezen trouwens dat jij zoveel inspiratie hebt en altijd wel iets weet over te schrijven. En authentiek ben je inderdaad: en daar ben ik ook gek op ❤

 8. Sammie schreef:

  Hihi, leuk dat je de tag ook hebt ingevuld spuit 11 😉 Mooi om jouw antwoorden te lezen

 9. jackie schreef:

  Blijft toch leuk om bij andere te lezen…
  Super fijn dat ht bloggen zo vanzelf bij je gaat, hou dat vast levert de mooiste artikelen op

 10. Lonneke schreef:

  Ook leuk deze tag en je antwoorden. Ik schrijf ook het liefst in rust en stilte. Ik vind het toch elke keer knap hoe je alles verwoord, ik wou dat ik het kon en durfde 😉

 11. Myriam schreef:

  OOOO wat ben ik blij 🙂 Het was erg leuk om jouw tag te lezen, heel herkenbaar eigenlijk voor mij. En ik neem de tag met plezier op. Natuurlijk!!!! Eigenlijk ben ik ook wel een beetje bang om te weten te komen waar Thomas zijn inspiratie vandaan haalt 🙂
  Smuffel, a neen, dat was niet het juiste woord zeker? Wat is dat eigenlijk een smuffel?

  1. Marion schreef:

   Smuffel is gewoon een nieuw woord door jou in het leven geroepen! Iets met een smak en een knuffel. Dus 😀 Smuffels! XXX

   1. Myriam schreef:

    Maar neen, ik heb dat woord al bij een aantal Ollandse blogvolgers gelezen hoor Marion. Maar bij deze dus: nog maar eens een smuffel voor jou.

 12. Bente schreef:

  Fijn dat je geen druk voelt om iets te posten, en met die inspiratie zit het dus ook altijd goed 🙂 Niks spuit 11 hoor, ik vind hem nog steeds even leuk! 🙂

 13. Morgaine schreef:

  Hi hi, ja ik ken dat idee van spuit 11 zijn, toch kan het ook juist zijn voordelen hebben als je wat langer wacht, want ik zag hem al niet meer voorbij komen, hij was er toen ik kwam en overal leek wel. En nu is het weer even als nieuw en wie weet komt het zo ineens weer voorbij elders 😀

  Leuk om te lezen dat ik niet de enige ben die gewoon gaat tikken als ze zin heeft en inspiratie opdoet onderweg en onderwijl 😀

  X

 14. Nicole schreef:

  Heel mooi. En inderdaad, ik volg je omdat je puur vanuit jezelf schrijft en daar houd ik van!

 15. dansenindestorm schreef:

  Hele leuke tag!
  Ik vind het heel leuk dat jij blogt zoals ‘jij’ bent! Juist daarom volg ik je. Ik vind het mooi om te lezen wat jij denkt en wat jij vindt, ongecensureerd (oké, dat is waarschijnlijk niet helemaal waar, haha). Maar wel op jóuw manier! Ga daar vooral mee door!

 16. IngridMoorenBlogs schreef:

  Laat ik eens gek doen.Maar je weet het hè,kort en krachtig…….

 17. Sofie schreef:

  Mijn comment geraakt maar niet gepost, nu nog eens een poging 🙂
  Daar zijn ze dus, jouw bloginspiratiegeheimen, leuk hoor. Ik denk inderdaad dat jouw authenticiteit van heel hoge waarde zijn voor jouw blog, dat vind ik zelf in ieder geval heel waardevol.
  Liefs!

 18. Sabine schreef:

  Heel leuk om te lezen! Die authenticiteit van jou vind ik juist zo heerlijk. Je schrijft gewoon als jij. Heel fijn!

 19. Kakel schreef:

  Jouw tag heb ik net bij Ingrid gelezen. Ik ging helemaal blij bij haar weg. Narda schrijft ook super! Ik lees je nog maar heel kort maar heb je een beetje beter leren kennen. Leuke tag.
  Groetjes Kakel

 20. Xaviera schreef:

  Wat leuk om jouw antwoorden bij deze tag te lezen! Jouw authenticiteit maakt je zo bijzonder, het is prachtig dat jij precies doet met je blog wat bij jou past en wat goed voelt voor je. Jij bent inderdaad je eigen inspiratiebron, hoe geweldig is dat?! 😀 Heel mooi wat je bij het stukje over Saar en mij hebt geschreven, dankjewel! X

 21. Saar schreef:

  Ik krijg een lach op mijn gezicht van je lieve woorden! Dankjewel Marion, je maakt een pechdag als het ware weer een prachtige dag!

 22. Lisa schreef:

  Haha, geeft niks hoor! Hij blijft leuk.

 23. Anita | Mindjoy schreef:

  Spuit 11 of niet, altijd leuk om deze tag te lezen! Jouw blog is echt je eigen plek waar je schrijft over de dingen die je bezig houden en voelt. We krijgen echte een inkijk in je hoofd en je doet je niet anders voor dan je bent! Ik bewonder je daarvoor!

 24. joorloveswriting schreef:

  Wat een leuke tag! !! leuk om te weten over je blog inspiratie!

 25. mynameisblonde schreef:

  Hele mooie foto, dat blijft!
  Ik kan net niet ’s ochtends bloggen en al helemaal niet in stilte.
  ’s avonds is mijn vaste moment (hoewel, echt vaste momenten heb ik niet, oepsie) en ik blog in de woonkamer met de tv of een muziekje aan en iedereen loopt hier rond. 🙂

 26. kim schreef:

  Wat een prachtige foto! Ik denk niet dat ik in die tijd al blogde!
  Haha, ik heb mezelf aangepraat dat ik alleen maar blogjes kan schrijven in bed. Onzin natuurlijk, maar dat vind ik wel de fijnste plek!

 27. artisticstateofmind schreef:

  Dat over Lisanne en Dagmar heb ik ook gedacht. Hoe is zoveel positiviteit mogelijk, maar het kan! En dat ga ik steeds meer inzien!

 28. Nesrin - Daily Cup of Bla Bla Bla schreef:

  Mooi om te lezen Marion en het komt echt allemaal uit jouw heerlijke koppie! Jij bent uniek en daarom kom ik graag op je blog. Heel lief dat je mij noemt, makes me smile woman!

  Ehm die Thomas, dat is Thomas Pannekoek toch? Lol. Ik ken hem niet maar ben nu wel heel benieuwd naar zijn blog en waar hij inspiratie uit haalt.

 29. Sophie schreef:

  Leuk om te lezen en wat lief dat je mijn noemt als bloginspiratie! ❤

 30. Simplynspecial schreef:

  Leuk dat je ‘m in hebt gevuld, ik vind het zo’n leuke tag! Ik werk ook graag in rust, werkt toch prettiger! Lief dat je ook zoveel bloggers noemt in dit artikel 🙂

 31. Wildcard schreef:

  Mooie schrijfstijl, aangenaam om te lezen 🙂

 32. Estrella schreef:

  Wat een leuke tag! Om 4:30 wakker? Wow, dat lukt mij dus écht nooit haha!

  1. Marion schreef:

   Yep! Nu ook, precies 4:30 uur 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.