Bladieblablog #28

Bladieblabla

Wachten. Niet mijn favoriete bezigheid. Geduld hebben is ook niet mijn sterkste kant zullen we maar zeggen. Als het goed is krijg ik zometeen een telefoontje van Pro Persona over mijn vervolgbehandeling. Ik heb eergisteren gebeld om te informeren waar ik op de wachtlijst sta. Ik weet ondertussen dat ik helemaal bovenaan sta en ik hoop dan ook vandaag een datum te krijgen waar ik me op kan gaan richten. Ik ben eraan toe. Ik zie er tegenop, maar ik ben er wel aan toe.

Screenshot_2015-05-21-08-08-58

Ik wacht ook op mooi weer. Niet één dag. Gewoon echt een week. Of beter nog, twee weken! Niet dat halfslachtige gelummel van net aan 20 graden. Gewoon effe dik in de twintig, lekker zonnetje, geen spetters uit de lucht. Dat je ’s ochtends niet hoeft te twijfelen of je sokken aan moet trekken of niet. Gewoon, BAM, blote voetenwerk en BBQ-en.

Nou, koffie dan maar. Ik wacht overigens ook nog op bericht van mijn werk over de papieren voor het UWV. Hoop dat daar ook één dezer dagen bericht over komt. Altijd fijn als dat soort dingen op orde zijn.

Wachten, wachten, wachten. Wachten duurt lang. Bert zong er ooit al over. Die etterbak van een Ernie ging natuurlijk weer dwarsliggen. Ja, Ernie was eigenlijk best een etterbak, als ik er zo aan terugdenk.

Hahahaha! Ik heb gewoon een uur Bert & Ernie filmpjes zitten kijken! 😀

Ik las gisteren overigens mijn intakeformulier door wat ik in oktober ingevuld heb. Wat hoop ik te bereiken met de therapie: Zonder/met minder angst leven. Uit sociale isolement geraken. Mijn eigen gedrag begrijpen en er beter mee om kunnen gaan. Positiever zelfbeeld. Niet meer afhankelijk zijn van de goedkeuring van anderen. Oké. Nou, ik ben goed bezig, maar ik ben er echt nog lang niet dus! Geeft niet. Ik neem de tijd, ongeacht of ik die heb of krijg.

IMG_20150519_115213

Deze uitspraak vind ik zo ontzettend mooi. Het is lang niet allemaal koek en ei in mijn leven, verre van dat. Iedere keer als ik naar therapie ga ben ik vreselijk angstig en onrustig. Het begint de dag van tevoren en de dag van therapie ben ik uitgeput, maar kijk eens wat het me gebracht heeft! Iedere dag ben ik me bewust van het feit dat de depressie er nog is en weer erger kan worden. Die gedachte is altijd aanwezig, op de achtergrond, maar ik laat er mijn dag niet meer door bepalen. De diepe dalen die ik gezien heb zorgen er nu voor dat ik sterker ben dan ooit. Ik ben chronisch ziek, dat zal altijd zo blijven. Ik kan een heleboel dingen niet die andere mensen wel kunnen en als normaal beschouwen, maar het chronisch ziek zijn heeft me wel geleerd mijn grenzen aan te geven en voor mezelf op te komen.

PicsArt_1432188463435

Ik kocht Een Blik Vol Geluk! 

Mijn loon kwam gisteren binnen. Ik durfde bijna niet te kijken. In april had ik minder moeten krijgen, maar ik kreeg natuurlijk meer. Het gaat bij ons nooit zoals je het verwacht. Vorige keer ook. Waren ze het ook vergeten en werd het later in één keer gekort. Ja, lekker. Heb ik in ene een half salaris. Gisteren schrok ik me helemaal het apezuur. Ik dacht dat ze gek geworden waren. Oh ja, vakantiegeld erbij. Nu weet ik dus nog niet wat er van mijn loon overblijft. Ik heb het hele extra bedrag maar op mijn spaarrekening gezet, want het zal me niets verbazen als ik straks weer de helft moet terugbetalen. Of meer. Als het goed is krijg ik nu ”nog maar” 75% van mijn loon. Dat is € 500,- minder dan we gewend waren. Aangezien ik gewoon iedere maand opmaak wat er binnenkomt (behalve in december en mei), zal ik dus wel even aan de bak moeten deze maand om ergens 500 eurietjes te gaan besparen. Wat ben ik toch een lekker ding. Dat dringt gewoon nu pas tot me door.

Gisteren na therapie meteen mijn ouders gebeld. Ze moeten verplicht koffie komen drinken zaterdag. Ik moet nu echt even doorzetten. Iedere keer komt er één iemand langs en als dat goed gaat, dan is het voor mij over en klaar. Zo, probleem opgelost! Dat is natuurlijk vluchtgedrag. Zoiets moet je honderd keer doen voordat je van je angst af bent. Ik heb met mijn psycholoog afgesproken dat er twee keer per week mensen over de vloer moeten komen. Wel mensen waar ik me vertrouwd bij voel, maar dus wel even consequent twee keer per week. Ik krijg het serieus Spaans benauwd nu ik dit typ. Shit…

Nou, ik ga verder met wachten en nerveus zijn. In de tussentijd kan ik mooi mijn financiën eens in kaart brengen. Ik voel al een leuk artikeltje opborrelen. Dit is namelijk wel een uitdaging! De zon schijnt hier ondertussen. Het lijkt een mooie dag te worden. Geniet ervan en tot de volgende Bladieblabla. ♥

38 reacties op ‘Bladieblablog #28’

 1. Oh spannend dat wachten, ik hoop dat er snel duidelijkheid komt.
  M.b.t. de financiële situatie naar is dat. Sterkte hierbij! !

  Mooi weer is idd welkom.
  Succes met alles vandaag.

  Oh wat een leven hebben die Bert & Ernie!

 2. Haha Bert & Ernie, wat een jeugdsentiment. Geweldig!
  Die uitspraak van ‘Be Happy because you see the good side of everything” vind ik zo ontzettend mooi. Heel erg inspirerend. Succes met je financiën en dat het maar een mooie dag mag worden vandaag!

 3. Heerlijke bladiebladiebla… De zon ja, die is er vandaag, en ik heb alvast iets zomers aangetrokken. Hoop dat ik niet bevries als ik straks buiten kom. Gisteren heb ik gewoon een winterpull en mijn winterjas aangedaan en laarsjes, en ik had niets te warm…. Gruwel de gruwel de gruw. De financiën, ja. Daar valt hier ook wel één en ander over te vertellen. 😉

 4. Leuk chaotisch artikeltje! Die financiën. Ik moet ook nodig aan de bak om alles eens op papier te zetten. Dus kom maar op met je artikel over financiën!

 5. mooi geschreven, hopelijk volgt je volgende behandeling al snel.
  troost je , ik ben helaas ook geen goede spaarder.
  en ja de zon schijnt vandaag, ik ga de tuin tafels afwassen, zodat ik lekker buiten kan gaan zitten.

 6. Dat koffiedrinken zal vast wel meevallen! Succes ook met het telefoontje! 🙂 En ik wacht ook wel op dat prachtig weer 😦 Nu ik moet studeren is het me al gelijk, maar hopelijk is de vakantie wat warm!

 7. Mooi weer? Ik baal van dat iedere keer vest aan vest uit. Inderdaad even twee weken constant 25-27 graden, met strak blauwe lucht is iets waar ik ook op ‘wacht’ en hoop. Ja die Bert en Ernie zijn apartelingen, maar blijven leuk om naar te kijken. Mijn broer was en is er nog dol op, heeft er zelfs lp’s van. Dus dat liedje kwam ook meteen in mij op. Helaas hoort wachten erbij, irriteer me vaak ook dat het zo lang moet duren voor je iets geregeld krijgt of überhaupt iemand aan de lijn krijgt bij een instantie. Twee keer in de week bezoek…Dat haal ik hier absoluut niet. Soms meerdere keren in de week maar soms ook dagen/weken dat we niemand over de vloer hebben. Vaak ga ik juist bij iemand anders op visite. Nodig ook niet snel iemand uit. Weet niet waarom… Wat betreft de financiën met een beetje creativiteit komen jullie daar vast ook weer uit. Maar ben wel erg benieuwd hoe je dat gaat doen en of ik daar ook wat van kan leren!x

 8. Oh ik ben ook heel slecht in wachten 🙂 Lekker weer hoop ik ook op, vooral als ik straks in juli vakantie heb, dan mag het van mij wel erg lekker warm en zonnig zijn. Een blik vol geluk, leuk! Ik heb ze nog nooit zien liggen bij de Hema bij ons. Misschien kijk ik wel gewoon verkeerd haha

 9. Wachten is echt vreselijk! Daar heb ik ook een hekel aan. Ik hoop dat je snel duidelijkheid krijgt over die afspraak voor het vervolgtraject.
  Het is inderdaad een mooie uitspraak die je daar neer zet. Niet alles is rozegeur en maneschijn en dat hoeft het ook niet te zijn. Maar soms is het wel fijn 😉

  Succes met het bekijken van je financiën. Ik hoef dat nooit te doen. Mijn man is budgetbeheerder, die gilt wel even als ik minder moet uitgeven. Maar dat loopt wel tegenwoordig 🙂

 10. Ik krijg er al de zenuwen van dat er bij jou twee keer per week iemand over de vloer moet komen….sterkte! 500 Euro….dat is een hoop geld.Ben je ziek,word je nog gestraft ook….

 11. Succes meis… herkenbaar met de financiën. Ik ga mijn tweede ziektejaar in.. alleen heeft mijn werkgever nog een flinke schuld aan mij. Ik vind persoonlijk dat hij mijn salaris alszijnde afbetalingsregeling maar mag aanvullen tot 100% maar dat zal die wel niet doen.. dat wordt naar de rechter wegens de achterstanden vrees ik… geld = ellende momenteel… blegh… succes met alle dingetjes meis! XoXo Olivia 💕

 12. Dat blik vol geluk is leuk hè? 😀 Van sommige kaartjes kan ik echt ontzettend vrolijk worden.
  Trouwens, ik wacht ook op een week vol mooi weer. Gisteren heb ik echt prachtig weer gehad en vandaag schijnt de zon hier ook heerlijk. Kom maar op!

 13. Ik zit ook te wachten op van alles en nog wat. Wel wat andere dingen dan jij, maar ook wel voldoende om me de hele dag naar mijn telefoon te laten staren. (Koopt diegene nou ons huis? Word ik uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.) En samen met jou wacht ik ook op mooi lenteweer. 🙂

  Ik heb ooit gewerkt bij Pro Persona, dus ik kan me goed indenken wat er nu door je heen zal gaan. Veel succes!

 14. De financiën hebben wij al 25 jaar onder controle. Gewoon alle vaste inkomsten (zonder het vakantiegeld) en uitgaven optellen over het hele jaar en het verschil delen door 12. Dan weet je precies wat je gemiddeld per maand kan uitgeven. Geen goede of slechte maanden meer.

  Van het weer heb ik geen last, het is hier 30 graden en geen druppeltje gevoeld de laatste dagen.

 15. Ik hoop echt dat je snel duidelijkheid hebt over je traject! 2 mensen per week over de vloer is best veel maar elke keer zal het steeds minder moeilijk voor je worden en als normaal gezien worden. You can do this!!

 16. Vandaag schijnt de zon! Ik hoop dat je ervan kunt genieten.
  Wachten…wie dat heeft uitgevonden…
  Ik heb sinds 2 1/2 jaar therapie. Eindelijk begin ik wat van mezelf te begrijpen. Nu mag ik mijn goede eigenschappen in kaart gaan brengen (de therapeut zegt nooit “moet” want dan hang ik meteen in de gordijnen.) Ondanks de vooruitgang die ik boek, zou ik er het liefst mee stoppen. Maar dat is de kortste weg en die is voor losers…
  Groetjes en sterkte,

 17. Ook ik kan echt niet tegen al dat wachten. Ben zo ongeduldig als wat. Ik wacht al weken op een contract. Met de dag word ik nerveuzer. Pff
  Van het weer kan ik heel goed begrijpen. Ik heb daar gelukkig niet zo’n last meer van. 30 graden is het hier ook niet, maar als elke dag de zon schijnt ben ik al dik tevreden 😀

 18. Bert & Ernie daar kan ik nog steeds heel hard om lachen. Ik wil ook lekker warm weer! Heerlijke bladiebla weer Marion.

 19. hahahaha ja Ernie is een etterbak, dat vond ik nou altijd zo leuk, Bert was zo strak in alles, hahaha

  Als iemand zegt dat alles alleen maar goed gaat, zet ik daar altijd mijn vraagtekens bij, hoe iemand ook gaat in het dagelijks leven, er is altijd duister, en er is licht, bij iedereen, dus ook bij mij, jou en alle anderen om je heen. 😉

  Ik wens je heel veel sterkte met alles in de komende tijd, want ja, dat kan heel lastig zijn om iemand in je huis toe te laten, jij kunt het! I’m sure. X

 20. Ondertussen ken ik het resultaat van al dat wachten. Geen paniek – een knokploeg van Brugge is al onderweg, de levering bommen en granaten vertrekt morgenvroeg. Zandstraat nummer vier in Wageningen was het toch?

 21. Leuk geschreven weer Marion hihi 😉 Top! Ik ben ook toe aan blotenvoeten-weer! Zullen we dat even bestellen? Wordt ondertussen tijd dacht ik zo. Enne, wachten sucks. Big time!

 22. Ik baal serieus van het weer, sterker het bepaalt mijn humeur op dit moment heel sterk..
  Vervelend he dat wachten, ik kreeg eergisteren eindelijk antwoord waar ik opwachten.. Echt een zware tegenvaller, het weer zal zich onder tussen wel aan mijn humeur hebben aangepast 😉 (iets met donderwolken en veel regen)
  Sparen, zuinig doen, is bij mij elke maand een terugkomend iets
  Als ik dan eindelijk eens iets over hou, ga ik leuke dingen kopen o.O

 23. Lastig he, die financiële onzekerheid/moeilijkheden. Alsof het nog niet erg genoeg is dat je ziek bent, krijg je dat er ook nog bij. Anderzijds ben ik wel héél dankbaar dat ik leef en ziek ben in een land waar je überhaupt nog iets uitbetaald krijgt!!

 24. Lekker late reactie, maar ik lees braaf alles op volgorde en ik hoop dat je inmiddels bent gebeld en het bezoek van je ouders is meegevallen. Ik vind het heel dapper van je dat je ze op hebt gebeld en gevraagd hebt of ze komen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.