Loving Lazy Sundays #42

on

LLSvlinder

Vandaag gaat één van de beste Lazy Sundays van het jaar worden. Joepie! Het zonnetje schijnt ondertussen al. Het is BAM blote voetendag! De deur naar de tuin gaat zo open. Peter ligt nog lekker te snurken. De koffie smaakt geweldig. Dat ik erbij loop alsof ik vergeten ben van een paard af te stappen zal me een rotzorg zijn! Het is Loving Lazy Sundays time!

Wassup?
Ik heb cruesli gekocht. Zo, Marion, doe eens gek! Ja, lach maar, voor mij is dat eeeeeeeeeuwen geleden. Cruesli was één van mijn cravings. Dat durfde ik dan ook tijdens mijn eetstoornisperioden absoluut niet in huis te hebben. Nu heb ik het dan twee dagen geleden voor het eerst weer eens gekocht. Normaal maak ik zelf muesli met havermout, fruit, rozijnen en allerlei soorten noten, maar nu wilde ik mezelf een keer verwennen. Toch zit nog steeds dat label FOUT!!! aan cruesli. Ik vind het heerlijk, maar het blijft zondigen. Ik wil dat dat zondigen verwennen gaat worden. Geef me een pak of twee en dan moet het lukken.

voetbal

Sunday Sports
Waaaaaaaaah! Vandaag is de Indy 500! Het sportevenement waar ik het hele jaar naar uitkijk. Wat is dat dan, Marion, de Indy 500? Nou, dan rijden 33 auto’s 200 rondjes op een ovale baan. En dan? Nou, niks! Dat is gewoon superhysterisch te gek! Uh…. oké. *Weirdo* De meeste mensen snappen niet wat ik nou zo spectaculair vind aan de Indy 500. Ik zelf eigenlijk ook niet als ik er logisch over nadenk, maar dat moet je gewoon niet doen. Het heeft iets. Het is een gevoel. Een beleving. Ik heb serieus zitten huilen toen Tony Kanaan won in 2013. Ja, ik ben een beetje raar als het op de Indy aankomt. Voor wie ben ik vandaag? Ik ben altijd voor Tony Kanaan. Mijn favoriet. Daarnaast zou ik het Will Power ook wel heel erg gunnen. Het allermooiste zou natuurlijk zijn als een vrouw een keer de Indy 500 zou winnen, maar dat zit er gewoon nog niet in. Dit jaar doen er twee vrouwen mee: Simona de Silvestro start vanaf de 18e plaats en Pippa Mann (love that name!!!) start vanaf plek 25. Vanavond om 18:30 uur ga ik dus een keer niet richting bed, maar sleep ik mijn kussen en dekbedje richting de bank. Ooooh, ik heb er zo’n zin in!!!!

Maar eerst vanmiddag Formule 1! De grand prix van Monaco. Een race waar ik ieder jaar weer enorm naar uitkijk en die ieder jaar weer vreselijk tegenvalt. Ja, het is een fantastisch circuit, maar je kan er in principe niet inhalen. De race is negen van de tien keer oersaai. Gisteren zag ik op Sport 1 een jaaroverzicht uit 1998. Toen Formule 1 nog Formule 1 was! Monaco startte en ik riep meteen: Oh dat was die race dat Fisichella vanuit de tunnel in de bandenstapels plofte!!! De tombola van Spa! Man, wat een heftige race was dat! Ja, 1998 was denk ik het mooiste jaar ooit uit de Formule 1. Hoe zou het ondertussen met Michael Schumacher zijn? Ik vraag het me regelmatig af.

Voetbal! Wat een ontknoping gisteren in de Bundesliga. Hoe spannend wil je het krijgen dat de twee clubs die rechtstreeks kunnen degraderen ook nog eens tegen elkaar moeten spelen? Het ging alle kanten op. Dan was Paderborn de lul, dan HSV, dan weer Stuttgart, dan weer Freiburg. Man, wat een spanning. Uiteindelijk deed Huub Stevens het wéér en heeft HSV de nog een kans in de play offs. Die moeten ze gewoon winnen. HSV kan echt niet degraderen. Dan zijn er vanmiddag ook nog play offs voor Europa. Feyenoord, Vitesse, Heerenveen en Zwolle, maar dat volg ik wel via teletekst.

Funny Shit

Spiritual
Ik krijg de hele week al boodschappen (via mijn eigen kaarten, maar ook via readings van anderen) dat ik moet oefenen en deze tijd moet gebruiken om te leren en te studeren. Heel bijzonder. Vorige week liep ik al bij toeval (not) tegen een boek aan over engelen. Ik was al een poosje op zoek naar iets wat de basis zou uitleggen en dit boek doet dat precies. Daarnaast dus al die kaarten. Geen idee waar ik me precies in moet verdiepen en waar ik meer over moet leren, maar ook dat zal wel vanzelf op mijn pad komen.

Quote of the week

behappy

Deze quote hield me op de been de afgelopen week. Het was niet makkelijk. Vooral niet om te horen dat het nog wel eens heel lang kan duren voordat mijn vervolgbehandeling start. Ik kan heel lang begrip opbrengen voor anderen en voor situaties, maar dit kwam echt even heel erg hard aan. Nog steeds dreunt de klap na op de achtergrond, maar ik hou gewoon het vertrouwen erin dat alles gebeurt met een reden. Ook dit.

Music Maestro
‘Cos she will love you more than I could
She who dares to stand where I stood

Fijne zondag allemaal! ♥

38 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Ook voor jou een fijne zondag, geniet van de blotevoetendag !

 2. Xaviera schreef:

  Wat mooi dat je de hele week al die boodschappen krijgt en tegen dat boek bent aangelopen! Die quote is heel goed om bij stil te staan. Heerlijk blote voetendag, ik loop zoveel als het kan op blote voeten! Die zin over hoe je erbij loopt is echt geweldig hahaha. 😀 En wat goed dat je cruesli hebt gekocht, ik hoop dat je het inderdaad kunt gaan zien als een verwennerij! Sorry je stukje over sport heb ik even overgeslagen met lezen, ik heb echt helemaal niks met sport. 😉 Maar ik wens je uiteraard heel veel plezier met kijken! Fijne zondag!

  1. Marion schreef:

   Handig dat ik kopjes gebruik, hè! 😀 Ja, ik vond het ook heel mooi om iedere keer weer op dat punt gewezen te worden. Toen ik ook nog dat boek tegenkwam, super!

   1. Xaviera schreef:

    Haha, heel handig. 😉 Ja echt prachtig is dat!

 3. chucky1012 schreef:

  Heb een prachtige en zeer Fijne dag!
  Geniet van alle sporten die je leuk vindt 😉

 4. dansenindestorm schreef:

  Ik heb vanochtend ook cruesli gehad! 😀 Overwinningen, jee! Ik hoop dat het snel meer verwennerij mag worden dan zondigen, want dat verdien je 🙂 Daarnaast is het natuurlijk een enorme belediging voor de lekkere cruesli om een zondiging genoemd te worden ipv een verwennerij! Daar is het niet voor gemaakt! 😉
  Hele fijn dag vandaag! Veel liefs

  1. Marion schreef:

   Hahaha ja, je hebt gelijk. Ik heb dan ook net mijn welgemeende excuses gemaakt naar beide pakken cruesli. 😀

 5. Deborah Hamar schreef:

  Ik vraag het mij ook geregeld af, hoe het nu met schumi is…
  Weet je welke muesli lekker is? Die van de Lidl, nootjes met stukjes chocola. Mengen met een beetje Griekse yoghurt. Zelf doe ik daar dan nog een banaan en wat rozijnen of krentjes doorheen. Lekker…
  Voor jou een fijne zondag toegewenst.

  1. Marion schreef:

   Thanks voor de tip! Ga ik uitproberen.

 6. Kirsty schreef:

  Wat lekker dat je cruesli hebt gehaald! Ik at dat vroeger ook altijd; als ontbijt, maar ook wel eens als lunch en soms ook zelf als snack of toetje haha! Het is dat ik toen ontdekte dat er vrij veel suiker inzat, anders had ik het waarschijnlijk nog steeds gegeten 😛 Ach, ja, misschien moet ik het ook gewoon weer een keer proberen omdat het lekker is 🙂

 7. Morgaine schreef:

  Sorry van mijn statement over de Indy 500 die ik gisteren toch echt in de gids op mijn tv zag voorbij komen dat ik het ook zou kunnen zien, hahahaha dat hebben ze stiekem veranderd denk ik naar de race van Monaco, welke ik ook ken, want ja, ik heb ooms, lol… en een bio vader… mijn opa vond dat weer wat minder, dat gezoem… de hele tijd, hahahaha Mijn nicht en ik gingen ook plat toen die song kwam ooit van Shumacher in de ninetees? ken je die nog?

  Geniet ervan! Van alles, en wat de engelen betreft, het beginnen, begin gewoon te lezen, zonder oordelen, lees ook gewoon door en de kliks zullen vanzelf komen terwijl je het leest en snap je later ook de kaarten als vanzelf, trust me 😉

  En nu ga ik deze song even Online op Fb zetten naar mijn nicht toe, en even in een stuip liggen zodra ze straks online komt, hahaha

 8. IngridMoorenBlogs schreef:

  Verlies jezelf niet in de chaos van een ander…..de zorg is en blijft klote en verwacht er ook niet teveel van. 21 mei was het trouwens Europese blote voetendag,maar vooruit,vandaag mag het ook wel………..

  1. Marion schreef:

   Tering, die heb ik dan mooi gemist!

 9. Euhm, ik hoor het donderen in Keulen. Indy 500???? Tja, sport is niet zo mijn ding. En ja hoe zou het gaan met Michael Schumacher? Ik vraag het me soms ook af. Hmm, cruesli is zo lekker. Ik zou geen dag zonder kunnen. Veel kijkplezier!

 10. Marielle schreef:

  Hey,
  Prachtige quote
  Wat bijzonder he dat je soms zo sterk iets kan voelen zoals nu het leren! Vind jij het dan soms (uh ik dus vaak)ook lastig hoe dit daadwerkelijk toe te passen/uit te voeren, dat je wel een “vaag gevoel”of misschien wel een sterker gevoel/verlangen hebt maar de uitvoer wat lastig is/blijft?

  Fijne dag, geniet van de zon en ik hoop dat je toch niet zo heel lang hoeft te wachten!

  1. Marion schreef:

   Ik vertrouw erop dat dat wel komt. Het hoeft niet vandaag of morgen. Misschien pas volgend jaar. Vertrouwen 🙂

 11. Pirre schreef:

  Geniet lekker van je zondag, doe ik ook. Heerlijk in mn pyjama broekkie een beetje bloggen, van de zon genieten en lekker lezen. Love it! 😀

 12. Myriam schreef:

  Heerlijk dat zonnetje hé Marion. Vergeet ook niet dé voetbalwedstrijd van afgelopen week: AA Gent Standard, waardoor Gent voor het eerst yessss landskampioen wordt!!!!! Interesseert mij geen knijt hoor, maar kom.
  Dat van die engelen en zo dat interesseert mij ook buitengewoon. Doe jij zelf ook readings trouwens?

  1. Marion schreef:

   Op dit moment alleen nog voor mezelf, maar ik wil in de toekomst me daar wel verder in ontwikkelen. Dus wie weet ook wel voor anderen gaan doen. Lijkt me erg mooi.

 13. LiefsvanLieke schreef:

  Ik dacht toch echt dat ik net gereageerd had, maar ik zie mn reactie er niet bij staan. Dan nog maar een keertje. Sorry als je hem dubbel krijgt!

  Wat goed dat je crusli hebt gekocht. Weer een stap in de goede richting.
  Wij zitten nu ook voor de tv om Formule1 te kijken. Zeker nu we zelf over de baan en in de tunnel hebben gelopen is t extra leuk om te kijken.
  En die quote is mooi! Hij lijkt op een quote die ik in mijn kamer heb hangen en die mij altijd naar de kleine dingen kaat kijken: today may not be good, but there is good in every day.

  Fijne zondag nog!

  1. Marion schreef:

   Hij stond in mijn spam! Vraag me niet waarom… Lijkt me heel tof, vooral de tunnel! Ik heb wel een keer over een stukje Spa (Belgie) gereden. Was ook tof!

 14. Sabine schreef:

  Jij ook een fijne zondag! Geniet ervan op blote voeten 😉

 15. Anne schreef:

  Veel plezier met de Indy!

 16. Bente schreef:

  Haha ik hoop dat je heel erg genoten hebt van de rondrijdende auto’s! En natuurlijk van de zon en met blote voeten in het gras ❤

 17. Els schreef:

  Heel veel plezier met het sporten op TV :-)! Ik snap het wel hoor. Ik vond Formule 1 ook jaren het einde. Vind het nog steeds jammer dat het achter de decoder is gegaan. Nu volg ik het niet meer.

  Een hele mooi quote trouwens! Geniet nog lekker van deze mooie zondag! x

 18. Sanne schreef:

  de indy 500 heb ik ooit al eens van gehoord. het lijkt mij wel leuk om zoiets te zien. Zoiets zien, zorgt voor afleiding en door afleiding pieker je minder. denk ik dan toch? Die crusli ken ik niet en nog nooit van gehoord. inderdaad het is weer een lazy sunday. geniet er nog van en die quote is zo mooi en leuk. Weet je wat ook een goed boek is? eentje over dromen, als je dan raar droomt, dan weet je tenminste waar je droom over gaat.

  1. Marion schreef:

   Het piekeren gaat mij wel goed af de laatste tijd. Weinig last van. Ik heb ooit een boek over dromen gehad nu je het zegt! Zal eens gaan zoeken of ik die nog kan vinden. Ik droom heel erg vaak over dat ik in een lift sta en die lift gaat dat echt keihard omhoog, maar zodra de lift in beweging komt heeft de lift geen wanden meer. Doodeng!

   1. Sanne schreef:

    dat is wel eng, dat je zoiets droomt. ik ga ook eens zoeken achter mijn boekje.

 19. bentenge schreef:

  Kijk eens aan, ik heb alweer spijt van een commentaar die ik op een vorig logje gaf. Een heel mooi quote. Wat zeg ik ? Een schitterende quote. En het was inderdaad een prachtige zonnige zondag. Niet alleen een BAM blote voeten dag hier, ook de rest mocht de zon wel eens zien 😉

 20. Zonnewolk schreef:

  Ik hoop dat je zondag inderdaad zo lekker lazy was! Fijn om je zo positief te horen, na toch wel de teleurstelling van de week. Jij komt er wel! 🙂 Bikkel!

 21. Nesrin - Daily Cup of Bla Bla Bla schreef:

  Geweldige lazy sunday talk Marion. Ik hoop dat je lekker hebt genoten van cruesli, de heerlijke krokante bolletjes zijn ook lekker.

  Indy kende ik niet tot dat jij ermee kwam 😉 ik hoop dat het leuk was. Het was een mooie zonnige dag ik hoop dat je ervan genoten hebt!

 22. Sammie schreef:

  cruesli, dat heb ik al jaren niet meer op! pas weer eens chocopops gekocht, ook erg van genoten want dat had ik ook al jaren niet meer op.

 23. Flavie schreef:

  Fantastische quote!!

 24. joorloveswriting schreef:

  Wat een leuke lazy Sunday! !!! 🙂
  Lekker cruesli! !!! 😀

 25. Carlijn schreef:

  Oh wat stom ik was het helemaal vergeten te zeggen! Ik was op vakantie en de dag na de GP in Monaco was ik daar en moest ik steeds aan je denken. Ik heb een foto van de garage (weet ik veel hoe jullie dat in vaktermen noemen) van Max Verstappen voor je gemaakt. Ik lig nu nog als een gaar konijn in bed, maar van de week mail ik je de foto’s beloofd! En als ik het vergeet moet je me helpen herinneren! Ze waren al aan het afbreken, maar ik heb foto’s gemaakt van mega tribunes en een stapel autobanden haha

  1. Marion schreef:

   Wat gaaaaaaf!!! Super! Dank je wel! Zal Peter ook tof vinden!! XXX

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.