Persoonlijk

I Promise Myself


Getagd: , .

promises

Ik heb een paar beloftes aan mijzelf gedaan. Zolang ze alleen nog maar in mijn hoofd bestaan, kan ik ze altijd nog ongezien uitwissen. Daarom heb ik besloten ze op papier te zetten.

 • Ik ga nooit meer terug naar de situatie waar ik vandaan kom.
  Hiermee bedoel ik dat ik niet meer terugga naar de situatie zoals deze een jaar geleden was. Werken, thuiskomen, eten, naar bed. Ongeacht of ik ziek was of niet.
 • Mijn waarde staat vast.
  Ongeacht of ik ziek ben, werk heb of kan wat een ander kan. Ongeacht wat ik eet of drink. Ongeacht hoe ik eruit zie.
 • Ik sta achter iedere beslissing die ik neem.
 • Ik ga er alles aan doen om mijn dromen waar te maken.

Dat laatste is natuurlijk makkelijk gezegd zo. Als ik echt lef heb, en dat heb ik, vertel ik jullie nu meteen mijn allergrootste droom.

Een periode in stilte levenΒ 
Mijn ultieme droom: een periode in stilte leven. Gisteren heb ik besloten dit te gaan doen. Ik weet niet hoe, ik weet niet wanneer, maar het gaat gebeuren. Dat huisje wat ik in mijn dromen al zo vaak gezien heb, in het bos, aan de rand van dat enorme meer, dat huisje bestaat ook in real life. Dat moet! Er gaat een moment komen dat ik het ergens zie. Op televisie, in de krant, in een tijdschrift, op internet. Geen idee, maar zodra ik het zie gaat het gebeuren. Wordt het een week? Een maand? Een jaar? Geen idee, maar ik ga het doen. β™₯

51 Comments

 • Wat bohemiandreams zegt dat heeft een vriendin van mij ook al meerdere keren gedaan. Misschien is dat wat. Lijkt me wel heftig.

 • Wat een heerlijk idee om gewoon in stilte te kunnen leven! Geen gedoe, geen gezeur. Gewoon alleen jij en de natuur. Klinkt geweldig!
  Het is inderdaad best lastig om altijd beslissingen te nemen waar je 100% achter staat, ookal zou iedereen dat altijd moet doen. Hard one.
  Je kan het Marion! Ik geloof er in

 • Wat ontzettend mooi, die beloftes die je aan jezelf maakt. Ze zijn zo waar, soms heb je echt even een klein ‘geheugensteuntje’ nodig om ze niet te vergeten.
  Ik ben heel benieuwd naar je huisje aan het bos/meer πŸ™‚ Hoop voor je dat je het snel vindt en er heel erg van gaat genieten.

 • Nou, Marion, dit is wel heel sterk… Telepathie? Nog voor ik ΓΌberhaupt jouw artikel zag dacht ik nog aan dat huisje waar jij het verschillende keren over had en dat jij er echt naartoe ‘moet’ binnenkort en ik er later ook heen ga. Dus please als je het vindt….tell me!x

 • Daar heb ik ook al eens aan gedacht, om in een retraite te gaan of zo ergens in Frankrijk doen ze dat dan veel, maar ik denk, dat ik daar niet helemaal geschikt voor ben, want dan komen er weer regels aan te pas in een groep, dan liever net als jij, en dan zeg ik, een hutje op de hei, hahaha

  Ik wens jou toe, dat je het zult vinden en jij jezelf lekker terug kunt trekken ❀

  X

 • Wat een prachtige beloftes aan jezelf, heel inspirerend om te lezen! En die laatste… *droomt weg*…. een periode in stilte leven is ook een grote droom van mij. Ik hoop dat je dat huisje binnenkort zult tegenkomen, ik gun het je heel erg om die droom waar te maken! X

 • Vind het een hele mooie belofte: Mijn waarde staat vast. Zit zelf ook sinds een jaar ziek thuis en het is een stuk waar ik soms nog best veel mee worstel. Hele herkenbare behoefte aan een tijdje in absolute stilte. Heb dit weekend met m’m man gekeken naar de mogelijkheid om te verhuizen naar een huisje midden in het bos, in alle eenvoud. Zou dan alleen wel m’n man nemen, zou niet zonder hem willen. Heel benieuwd hoe jij dit uiteindelijk gaat invullen.

 • Dat huisje gaat op je pad komen. Dat gevoel heb ik heel sterk.
  De andere beloften zijn mooi. Je gaat niet terug en ik denk dat het ook niet meer kan omdat je zo’n enorme groei doorgemaakt hebt!

  Die van de waarde prachtig! !

  Dank je weer voor je openheid

 • Top dat je het nu op het ‘digitale papier’ hebt gezet. Zo wordt het toch een stukje echter. En dan heb je ook meteen een stok achter de deur wanneer je het even niet ziet zitten. Jij bent tot heel veel in staat, je moet er alleen ook in geloven πŸ™‚ Ik geloof in jou.

 • Wat een mooie beloftes aan jezelf!!
  En een periode in stilte leven is heel goed te realiseren. Hoewel het niet helemaal is wat je zoekt zijn er diverse organisaties die stilte weken “organiseren”.

 • Hele mooie beloftes! Het is zo belangrijk om inderdaad achter jouw eigen keuzes te staan en je dromen te volgen! πŸ™‚ Ik denk dat weinig mensen dat echt doen…
  Goed dat je dit hebt geschreven! Nu kan je er niet meer onderuit! πŸ˜‰

 • Heerlijke voornemens Marion!!! En in stilte leven ja, dat is wel iets bijzonders denk ik. Ik heb ooit een stiltedag gevolgd, en ik denk er binnenkort weer één te gaan volgen. Dat is heerlijk. Maar langer dan een dag heb ik het nog niet aangedurfd.

  • Misschien moet ik ook maar eens met een dag beginnen en dan langzaam toewerken naar een langere periode. Ik hoop ook eigenlijk mezelf een beetje tegen te komen in zo’n langere periode. Zo van, zie je wel, alleen leven is ook niet het walhalla. Iets wat ik nu vaak denk. Niet dat ik zonder Peter wil hoor, begrijp me niet verkeerd, maar er is iets in mij wat zegt dat ik (ooit) die stilte op moet zoeken.

   • Ik word er sowieso ook naar toe getrokken. Maar langere tijd maakt me toch wel wat nerveus. Misschien ooit. Wie weet. En ja, misschien is met één dag beginnen niet zo’n slecht idee. Het is immers héél iets anders dan wat we gewend zijn, zelfs al houden we van de stilte πŸ™‚

 • Hey wat mooi! Je brengt me hiermee op een idee… EΓ©n van mijn opdrachten voor dit jaar is een dag niet praten. Ik zag dat dan voor me dat ik gewoon bleef doen wat ik al deed en als iemand tegen me begint te lullen een briefje laten zien dat ik niet terug mag praten. Maar zoveel mooier en krachtiger om dat ‘niet praten’ om te zetten in ‘niet communiceren’. Gewoon echt alleen… Ergens…
  Maar na één dagje trek ik dan ook heel graag m’n lip weer los denk ik. Mooi plan Marion, I stay tuned…

 • Wat goed dat je de stap neemt om het op papier te zetten en wat heb je een mooie dingen erin gezet.. Kijk hier maar goed elke dag naar en houd je eraan!!

 • Wat goed dat je deze beloftes op papier hebt gezet, nu staat het inderdaad vast voor je en kun je ze niet “wissen” uit je geheugen. Ik hoop voor je dat je binnenkort je stilte huisje tegenkomt en je droom in vervulling kan gaan! Ik moet zeggen dat ik het ook wel een knappe droom vind; ik kan echt totaal niet tegen stilte, als het al een paar uur duurt ga ik toch zeker weer praten haha!

 • Jij liever dan ik! Mooi dat je die beloftes aan jezelf maakt. Het zijn nog goede beloftes ook. Succes met ze, ik hoor wel hoe het er voor staat! Dat hutje, in het bos en aan een meer, weleens aan Noorwegen gedacht? Wordt alleen wel een duur stilte weekje dan, dat is het nadeel πŸ˜‰ Xoxo

 • Heel erg mooi idee om een tijd in stilte te willen leven. Mijn yoga lerares doet het ook wel eens en wij konden ons daarvoor opgeven, maar ik denk niet dat ik het kan. Ik kan heel goed alleen zijn maar als ik andere mensen zie moet ik gewoon praten, haha!

 • Wat een mooie droom. Ik vind het echt een Marion droom en dat is een compliment πŸ™‚ Ik word spuug chagrijnig van stilte, maar een weekje zonder wifi beviel me fantastisch en dat was ook al een heel ding voor mij.

  Ik hoop dat je je droomplekje tegen komt, het goed voelt en je lekker je droom gaat waarmaken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s