Persoonlijk

Bladieblablog #29


Getagd: , , , , , .

Bladieblabla

Hè hè, eindelijk een keer geen gezwets over mediteren, inzichtkaartjes, intuïtie en ander zweefteverig geblaat! Ja, ik geef het toe. Ik ben een beetje op de zweverige tour de laatste tijd. Het helpt mij heel erg, maar ik snap dat een aantal van jullie af en toe denken: Ah komaan, Marionneke! Doe eens effe een keertje normaal! Komt voor den bakker. Vandaag maak ik het goed met een heleboel down to earth geblaat.

IMG_20150511_074955

KOFFIE!!!

Mannen zijn zeurpieten. Oké, niet altijd, maar soms… Gisteren bijvoorbeeld. We gingen makkelijk eten. Broodje vegaburger. Ik moest alleen nog even bolletjes halen. De rest was in huis. Zomaar uit het niets en met de grootste zeikstem aller tijden: Oh en niiiiieeet bolletjes met van die zaadjes erop hoor, want dat geeft altijd zo’n rommel. Wat? Rommel? Rommel? Een paar sesamzaadjes op je bord of op het aanrecht is toch geen rommel? Ik geef hem de wind van voren, maar als ik in de winkel kom verander ik in ene in een mietje. Ik kan het nog steeds niet geloven. Er lagen nog twee zakken bolletjes. MET ZAADJES! Ja, daar sta je dan. En wat ik toen deed… Ik ben de supermarkt weer uitgelopen en ben naar de bakker gegaan om witte bolletjes ZONDER ZAADJES te halen.

IMG_20150516_151804

Als het goed is gaat dan eindelijk de zomer eraan komen! Ik zie op weeronline nog een week regen, maar vanaf volgende week donderdag gaan de temperaturen omhoog, verdwijnen de druppels, komt de zon tevoorschijn en zie ik zelfs een keer 26 graden staan! Zou dat niet heerlijk zijn? Ik kan niet wachten. Ik ben niet zo’n lezer, maar voor deze zomer heb ik twee boeken liggen. De Circusvrouw van Jelmer Jepsen en De Kracht van Kwetsbaarheid van Brené Brown. Daar gaat nog één boek bijkomen: The Seeker’s Guide van Elizabeth Lesser. Deze is er gelukkig in het Engels zag ik. Dat vond ik jammer bij De Kracht van Kwetsbaarheid. Die kon ik niet in het Engels vinden.

Zelf ben ik trouwens ook aan het schrijven geslagen. Eergisteren ben ik begonnen. Het is een project van exact een jaar. Ik wil er niet teveel over uitweiden (ja, deze spelling moest ik opzoeken…), want ik weet nog niet wat ik er uiteindelijk mee ga doen. Ik weet ook niet of het interessant genoeg is om er iets mee te gaan doen. Voor mezelf is het in ieder geval wel een heel interessant project. Ik schrijf er het komende jaar aan, dan heb ik een jaar de tijd om ermee aan de slag te gaan en dan zal ik er eventueel een verslag van kunnen maken. Een boek is niet zozeer mijn streven. Bloggen is meer mijn ding. Dagelijks ergens mee bezig zijn en de interactie met mijn lezers. Goed, ik laat het maar weer los. Ik vind het heerlijk om erover na te denken en over te dromen hoe het allemaal gaat aflopen.

insta2

Deze joekel zat laatst bij ons in de tuin. Ik dacht eerst dat het een freakin’ horzel was of zo, maar toen ik dichterbij kwam (wat al een kunst op zich was) zag ik dat het een libelle was. Gelukkig maar. Ik zag mijn rustige tuinmomentjes al in het water vallen.

Over beestjes gesproken…. Er zwemmen weer een paar kleine, lieve, schattige, fluffy eendjes voorbij. Het is zo verschrikkelijk. Ieder jaar is het weer raak. Het gaat van 8 eendjes naar 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, geen eendjes meer. Aan de overkant woont namelijk onze grote vriend de waterrat en geloof me, die heeft geen honger op dit moment!

A

Daar zit ‘ie. In het midden. Achter een tak. De sneaky bastard.

B

F

ED

G

En weer een eendje minder…

Hey, niet klagen! Jullie wilden down to earth shit, dan krijg je down to earth shit!

Ondertussen is het hier zo donker aan het worden dat ik een extra kaarsje aangestoken heb. Het lijkt wel herfst. Laten we er maar van genieten, want voor je het weet gaat het weer sneeuwen. Vanavond eet ik restje macaraoni. Nu al zin in. Lekker opbakken en veel te veel geraspte kaas erover doen. Ketchup erbij. Nomnomnom The Bomb!

Tot zover deze nutteloze info op deze druilerige donderdagochtend! ♥

44 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s