Bladieblablog #29

Bladieblabla

Hè hè, eindelijk een keer geen gezwets over mediteren, inzichtkaartjes, intuïtie en ander zweefteverig geblaat! Ja, ik geef het toe. Ik ben een beetje op de zweverige tour de laatste tijd. Het helpt mij heel erg, maar ik snap dat een aantal van jullie af en toe denken: Ah komaan, Marionneke! Doe eens effe een keertje normaal! Komt voor den bakker. Vandaag maak ik het goed met een heleboel down to earth geblaat.

IMG_20150511_074955

KOFFIE!!!

Mannen zijn zeurpieten. Oké, niet altijd, maar soms… Gisteren bijvoorbeeld. We gingen makkelijk eten. Broodje vegaburger. Ik moest alleen nog even bolletjes halen. De rest was in huis. Zomaar uit het niets en met de grootste zeikstem aller tijden: Oh en niiiiieeet bolletjes met van die zaadjes erop hoor, want dat geeft altijd zo’n rommel. Wat? Rommel? Rommel? Een paar sesamzaadjes op je bord of op het aanrecht is toch geen rommel? Ik geef hem de wind van voren, maar als ik in de winkel kom verander ik in ene in een mietje. Ik kan het nog steeds niet geloven. Er lagen nog twee zakken bolletjes. MET ZAADJES! Ja, daar sta je dan. En wat ik toen deed… Ik ben de supermarkt weer uitgelopen en ben naar de bakker gegaan om witte bolletjes ZONDER ZAADJES te halen.

IMG_20150516_151804

Als het goed is gaat dan eindelijk de zomer eraan komen! Ik zie op weeronline nog een week regen, maar vanaf volgende week donderdag gaan de temperaturen omhoog, verdwijnen de druppels, komt de zon tevoorschijn en zie ik zelfs een keer 26 graden staan! Zou dat niet heerlijk zijn? Ik kan niet wachten. Ik ben niet zo’n lezer, maar voor deze zomer heb ik twee boeken liggen. De Circusvrouw van Jelmer Jepsen en De Kracht van Kwetsbaarheid van Brené Brown. Daar gaat nog één boek bijkomen: The Seeker’s Guide van Elizabeth Lesser. Deze is er gelukkig in het Engels zag ik. Dat vond ik jammer bij De Kracht van Kwetsbaarheid. Die kon ik niet in het Engels vinden.

Zelf ben ik trouwens ook aan het schrijven geslagen. Eergisteren ben ik begonnen. Het is een project van exact een jaar. Ik wil er niet teveel over uitweiden (ja, deze spelling moest ik opzoeken…), want ik weet nog niet wat ik er uiteindelijk mee ga doen. Ik weet ook niet of het interessant genoeg is om er iets mee te gaan doen. Voor mezelf is het in ieder geval wel een heel interessant project. Ik schrijf er het komende jaar aan, dan heb ik een jaar de tijd om ermee aan de slag te gaan en dan zal ik er eventueel een verslag van kunnen maken. Een boek is niet zozeer mijn streven. Bloggen is meer mijn ding. Dagelijks ergens mee bezig zijn en de interactie met mijn lezers. Goed, ik laat het maar weer los. Ik vind het heerlijk om erover na te denken en over te dromen hoe het allemaal gaat aflopen.

insta2

Deze joekel zat laatst bij ons in de tuin. Ik dacht eerst dat het een freakin’ horzel was of zo, maar toen ik dichterbij kwam (wat al een kunst op zich was) zag ik dat het een libelle was. Gelukkig maar. Ik zag mijn rustige tuinmomentjes al in het water vallen.

Over beestjes gesproken…. Er zwemmen weer een paar kleine, lieve, schattige, fluffy eendjes voorbij. Het is zo verschrikkelijk. Ieder jaar is het weer raak. Het gaat van 8 eendjes naar 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, geen eendjes meer. Aan de overkant woont namelijk onze grote vriend de waterrat en geloof me, die heeft geen honger op dit moment!

A

Daar zit ‘ie. In het midden. Achter een tak. De sneaky bastard.

B

F

ED

G

En weer een eendje minder…

Hey, niet klagen! Jullie wilden down to earth shit, dan krijg je down to earth shit!

Ondertussen is het hier zo donker aan het worden dat ik een extra kaarsje aangestoken heb. Het lijkt wel herfst. Laten we er maar van genieten, want voor je het weet gaat het weer sneeuwen. Vanavond eet ik restje macaraoni. Nu al zin in. Lekker opbakken en veel te veel geraspte kaas erover doen. Ketchup erbij. Nomnomnom The Bomb!

Tot zover deze nutteloze info op deze druilerige donderdagochtend! ♥

44 reacties op ‘Bladieblablog #29’

 1. Ik heb hier twee Engelstalige boeken van Brené staan. ‘The gifts of imperfection’ is volgens mij de Engelse versie van ‘De kracht van kwetsbaarheid’. Ook heb ik ‘Dearing greatly’. Beide super-boeken. Echte aanraders! Ik houd van Brené’s echtheid! 😊

 2. Heerlijke nutteloze info met een lach, ja de natuur is zooooooo wreed! De één zijn dood is de ander zijn brood krijg je dan, en zo is het ook, zelfs bij ons mensen. Helaas maar waar.

  Fijn dat je aan het schrijven bent, en doe maar lekker en zie later maar, je kunt het ook nog altijd in eigen beheer uitgeven als je zou willen 😉

  X

 3. Echt super leuk dat je gaat proberen om een boek te schrijven en ben er heel benieuwd naar, ik denk dat het je zeker gaat lukken. Wat een lekker weer komt eraan dat wist ik niet.

 4. Jaaa hier ook macaroni vanavond 😀 Goh… wat is de natuur eigenlijk hard he… Eendjes zijn zo schattig, maar oh zo kwetsbaar. Maar ja.. Ik ben wel super benieuwd naar je schrijfproject! Dat is toch vet cool! 😀 En ik ben super blij dat je het bloggen nog zo leuk vindt. Lekker blijven doen hoor! 😀

  1. Dank je wel. Ik had de titel al wel gevonden toen, maar hij was toen niet verkrijgbaar. Of ik heb verkeerd gekeken…. Niets meer aan te doen. Dit leest ook prima.

 5. Ik moest echt lachen om jou, mijn gezicht lag op het bureau van het lachen..

  Ah komaan, Marionneke! Doe eens effe een keertje normaal! Komt voor den bakker.

  Heerlijk geschreven Marion!!

 6. Ja de kracht van de kwetsbaarheid lijkt mij ook nog steeds wat om te lezen maar ik heb nog zoveel boeken staan die ik moet lezen. Spannend het schrijfproject! Benieuwd naar een update als je er eenmaal een tijd mee bezig bent.

 7. Ahhhhhhhh….rot rat!!! Pas was er een eend een moedereend met kleintjes aan het wegjagen….’pak een steen’zei ik tegen Hans,maar dat deed hij niet.Toen heb ik maar een witte boterham naar zijn kop gefrisbeed,maar dat hielp niet.Wat is het toch een verrotte wereld……

 8. Ik mis je gezweef 😦 …geintje!
  Wow dat je die rat op de foto kreeg!

  Lees je graag Engelstalig?
  Wat bijzonder dat schrijfproject? Schrijven zit echt in je bloed!

  Oh..en wat betreft Peter, Brood kruimelt ook 🙂

  Fijne dag, nog even en de winterspullen mogen echt weg! (bij wijze van spreken)

  1. Nou, Nederlands is ook prima, maar ik heb vaak wat moeite met de vertaling. Sommige Engelse woorden komen gewoon niet goed over in het Nederlands en dat vind ik altijd jammer.

 9. Mooie foto van die libelle. In een ver verleden ook zo’n libelle gefotografeerd, alleen waren die gekleurde vleugel gewrichten (?) mij nooit opgevallen. Bij jou komen ze op de foto heel mooi uit.

 10. ahh wat kan jij toch heerlijk schrijven! Hahaha, mannen.. Volgende keer niet aanpassen, samen opruimen, is het allemaal zo weg 🙂

 11. Haha, zeuren over zaadjes? Echt waar?! Hahaha, het is maar net waar je mee kan zitten he hihi. Wel lief dat je hieraan gehoor hebt gegeven 😉 Ah die rat ziet er wel vies uit zeg, zo zielig voor die eendjes. De natuur is niet altijd leuk 😦

 12. Ik moest erg lachen om de bolletjes! 😀

  Aww, die arme eendjes… Ik zit een beetje in dubio, want ik vind die rat ook heel leuk. Liever tamme ratten, maar deze heeft ook een lief koppie want ik heb nu eenmaal een zwak voor ratjes. En ratjes moeten eten.
  …maar, maar, maar BABY EENDJES. 😦

 13. Ik vind het zo leuk dat je bent begonnen met schrijven! Ik ben heel benieuwd wat dit project je zal brengen. Haha dat stuk over die zaadjes, geweldig geschreven weer! 😀 Zweefteverig geblaat of down to earth geblaat, ik vind het beiden heerlijk om te lezen!

 14. Humoristische down to earth shit moehahahaha. Echt die vent van je moet niet zo zeuren, mag je gerust tegen hem zeggen 🙂 Dan moet ie zijn bordje maar eens goed onder zich houden wanneer hij eet 😉 En de kracht van kwetsbaarheid wil ik ook nog steeds heel graag lezen 🙂 Ben benieuwd!

 15. Zalig hoor, al ben ik ook behoorlijk dol op zweverig gedoe. Maar je meent het toch niet dat je dan bolletjes zonder zaadjes bent gaan kopen bij de bakker. Marion…

 16. Zweverig of niet ik lees alles van je met veel interesse. En als jij je goed voelt bij het ‘zweverige’ dan is het toch prima. Lol om het zaadjes verhaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.