Vakantie!

on

top

De titel van dit artikel was in eerste instantie: Doelen voor de maand juni. Ik had het halve artikel al geschreven, verteld hoe ik het in mei gedaan had, maar toen ik wou beginnen aan het lijstje voor de maand juni besefte ik: Ik ben moe. Ik ben vreselijk moe. Ik wil geen doelen opstellen voor de maand juni. And so be it. Geen doelen voor de maand juni.

Mei ging heel goed. Ik deed wat ik van plan was. Ging zwemmen, verdeelde mijn energie goed, ging luisteren en lezen zonder oordeel, keek niet te ver vooruit en ik volgde regelmatig mijn hart. Ik had een prachtige ontmoeting met Xaviera, waar ik nog steeds met een glimlach aan terugdenk. Helaas kreeg ik wel een aantal ontstekingen in mijn lichaam en de uitnodiging voor mijn vervolgbehandeling, die ik hoopte te ontvangen, bleef uit. Dat laatste was een gigantische teleurstelling, maar al gauw kon ik de knop omzetten en het loslaten.

Het loslaten van het ziek zijn gaat me een stuk minder goed af. De ontstekingen zijn wel minder geworden, maar ze blijven sluimeren. Ik weet dat daar de moeheid vandaan komt, maar ik vind het oh zo moeilijk om niet te gaan zwemmen of wandelen. Toch heb ik die rust echt nodig. Dat is zo frustrerend aan die rotziekte; heb ik net twee maanden aan mijn conditie gewerkt, voel ik me goed en fit, moet ik het weer laten afbrokkelen en kan ik straks weer opnieuw beginnen. Ik moet dat loslaten, die frustratie. Het kost me veel te veel energie.

Ik ben moe. Lichamelijk én geestelijk. Ik ben nu bijna een jaar in behandeling en eigenlijk komt die therapiebreak me helemaal niet zo slecht uit. Volgende week woensdag sluit ik mijn therapie hier in Wageningen af. Ik heb geen idee hoe lang het nog duurt voordat ik in Veenendaal terecht kan, maar wat er ook gebeurt: Ik neem voor nu even vakantie. Eerst dacht ik: Vakantie? Mietje! Je werkt niet eens! Daarna bedacht ik me: Ik heb me de pleuris gewerkt het afgelopen jaar. Een jaar geleden durfde ik de telefoon niet op te nemen. Durfde ik de voordeur niet open te doen. Moest ik me bij ieder bezoek terugtrekken op de slaapkamer. Raakte ik in paniek als ik een mailtje kreeg van mijn werk. Durfde ik niet te sporten. Werd ik meerder malen per week huilend wakker en viel ik nog vaker huilend in slaap. Had ik paniekaanvallen waarbij ik óf bevroor óf mijn zelfbeheersing verloor. Hoezo ik werk niet eens?

Ik neem een maandje vrij. Ja, laat ik eens gek doen. Ik neem vakantie! Wat houdt dat in? Ik heb geen flauw idee, maar het klinkt verdomd lekker. ♥

46 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Marielle schreef:

  Een hele mooie, fijne, ontspannende en WELVERDIENDE vakantie!!!
  Je hebt niet gewerkt, je hebt gebuffeld!
  Take care

 2. Morgaine schreef:

  En zo is het maar net, net weet je? Op den duur, je merkt het nu al, ga je beter en beter op de langere termijn en dan merk je het niet eens zozeer op, dat heeft ook weer tijd nodig om het op een rij te zetten zoals je nu al doet, wat je wel bereikt hebt, te zien. Daar zit ik nu ook weer in, de volgende stap, ik kan meer, ik doe al meer, en het is er ingeslopen.

  Maar ook hier, even rust en stilte van alles, ik vind het vaak fijn als mijn fysiotherapeut even op vakantie is straks, dan nog kan ik wel komen trainen als ik wil, maar even… het hoeft niet, kan ik ook vakantie nemen 😉 En ja dat heb ook jij nodig!

  X ❤ X

 3. altijdangelique schreef:

  Wat ben je gegroeid zeg in het afgelopen jaar en wat goed dat je dit zelf ook kunt zien!
  Neem lekker vakantie meid. Het is welverdiend. Konden we maar eens vakantie van ons hoofd of lichaam nemen dat lijkt me heerlijk. Hahaha.

 4. Carlijn schreef:

  Ik heb hier zo veel bewondering voor! ❤️ Hopelijk wordt het de komende maand ook echt vakantieweer

 5. christine schreef:

  DOEN!!!! Je bent een toppertje! liefs

 6. Elaintje schreef:

  Zeker doen! En volgens mij is dit ook een goed voorbeeld van het luisteren naar je hart en lijf.

 7. Joyce schreef:

  Gewoon alles doen waar jij je goed bij voelt dat is mijn definitie van een vakantie, geniet er van lieve schat xxx

 8. Anita | Mindjoy schreef:

  Je hebt ontzettend hard gewerkt en goed dat je dus even vakantie pakt! Go with the flow en kijk wat je op dat moment nodig hebt!

 9. lauracollin schreef:

  Kijk eens wat je allemaal hebt bereikt afgelopen jaar. Dat doe je hartstikke goed. Ik vind dat je ook wel lekker vakantie hebt verdiend. Doen waar je zin in hebt, geen druk, geen gepush, gewoon waar jij zin in hebt. En heb jij even geluk dat het ook nog eens prachtig weer gaat worden deze week! 🙂

 10. zomersproetje84 schreef:

  Goed zo! Groot gelijk. Geniet ervan.x

 11. Rianne schreef:

  Een beter voorbeeld van ‘Follow your hart’ kan ik niet bedenken. Goed zo. Kiezen voor jezelf. Kiezen voor rust. En die conditie, hoe zwaar ook, komt wel weer. I know. Ik moet hem ook minimaal tweemaal per jaar uit de klei terug omhoog trekken .. (toevallig gaat mijn blog van vandaag daar over.).

  Rust goed uit meisje.. Dan komt de rest vanzelf weer. x

 12. Lena schreef:

  Sodeju, wat heb jij veel beteikt het afgelopen jaar! Petje af. Ik wens je een heerlijke vakantie, op wat voor manier dan ook.

 13. Berte schreef:

  Yeah! Lang leve vakantie, goed bezig Marion, Je hebt super hard gewerkt afgelopen jaar! Je mag echt trots op jezelf zijn en super dat je ook gewoon even de tijd neemt voor vakantie, je hebt het verdient!

 14. IngridMoorenBlogs schreef:

  Ik ben trots op je! Het is allemaal zo herkenbaar….van de week heb ik me nog in allerlei bochten gewrongen zodat iemand die ik ken me niet zag,wat baal ik daar toch van.Ik raak gewoon in paniek…..

 15. heleen schreef:

  Heel goed! Je hebt het zeker verdient! ♥

 16. Simplynspecial schreef:

  Groot gelijk Marion! Je bent goed bezig dus als je nu behoefte hebt aan rust dan moet je dat lekker doen 🙂 Helemaal verdiend!

 17. Sanne schreef:

  Geniet van je vakantie en je hebt het verdient. Iedereen heeft wel eens rust nodig. Dat is vooral het belangrijkste. Ik ben benieuwd wat je nog allemaal gaat doen.

 18. BySilke schreef:

  Als er iemand vakantie verdient ben jij het wel Marion! Je hebt al zoveel bereikt, je mag best ook eens aan jezelf denken!

 19. Northflix schreef:

  Geniet er lekker van, Marion!
  Je krijgt er ook nog eens mooi weer bij, dus zie het als support van Moeder Natuur! 😉

 20. dansenindestorm schreef:

  Wat een mooi artikel! Die vakantie heb jij dubbel en dwars verdiend. Je “werkt” dan misschien wel niet, maar jij werkt verdomde hard! Elke dag, de hele dag. Meer dan de gemiddelde mens. Ik hoop dat de vakantie je wat rust gaat brengen!
  Succes.

 21. kim schreef:

  Wat goed dat je dit gaat doen! En helemaal begrijpbaar. Laatst had ik ook een instortmomentje. Mijn vriend vond dat ik te weinig aandacht besteedde aan het beter worden en teveel aan mijn blog (en nietsdoen). Het duurde even, maar op een gegeven moment begreep ik waarom ik zo boos werd op die opmerking. Hij had natuurlijk gelijk, maar eindelijk had ik iets gevonden wat ik leuk vind (bloggen) en eindelijk heb ik een maandje ‘vrij’ kunnen nemen (geen verplichte colleges) en blij kunnen zijn, zonder elke dag te strijden tegen die angst. Nu weet ik dat ik deze maand (en de komende maanden) weer even flink aan de bak moet.
  Maar een maandje vakantie is heerlijk!

 22. indian2day schreef:

  Goed bezig! Het zal je zeker goed doen even lekker vrij…Doe lekker rustig aan dat is ook vakantie 🙂

 23. Deisy schreef:

  O wauw: wat een prachtig artikel zeg. En wat goed om te zien dat je zelf ziet hoe ver je bent gekomen en hoeveel bergen werk je allemaal hebt verzet. Je hebt keihard aan jezelf gewerkt en doet dat nog elke dag (waarvoor respect) dus die vakantie heb je dubbel en dwars verdiend hoor. Gewoon genieten van alles om je heen en alles over je heen laten komen. Ik weet zeker dat jij er een prachtige invulling aan gaat geven. X

 24. Manon - 10Notes.nl schreef:

  Aan jezelf werken is 10x zo lastig als een kantoor baantje, jouw rust is compleet verdient! Geniet van je vakantie 🙂

 25. Miss Sentinelli schreef:

  Je hebt het echt verdiend meid!! Geniet ervan!! Je hebt inderdaad keihard gewerkt, :D!

 26. Myriam schreef:

  Wat je zegt!!! Je hebt je rot gewerkt, en je verdient die vakantie meer dan wie ook. Ben benieuwd naar je vakantie. Zolang je maar blijft bloggen hé Marion 😉

 27. Nesrin - Daily Cup of Bla Bla Bla schreef:

  Lekker Marion! Take it easy. Goed dat je dit voelt en doet. Ik wens je een prachtige maand toe dat alles goed mag gaan.

 28. joorloveswriting schreef:

  Meid geniet van je vakantie! !!! Even helemaal niks is ook fijn!!!! 🙂

 29. Je heb je vakantie meer dan dik verdient 🙂 Geniet ervan Xoxo

 30. livewithfear schreef:

  En dat vrij nemen heb je ook verdiend! Je kunt het ook eigenlijk niet echt vergelijken met een baan ofzo. Het psychische werk dat wij dagelijks moeten doen voor alle simpele dingen, is echt veel zwaarder dan een baan! Trots op je!

 31. Weet je, soms heb je dat gewoon nodig. En dat is helemaal niet erg. Tijd voor jezelf is heel belangrijk. Alles een plekje geven. Een tijd van bezinning. Dat moet je jezelf soms gewoon gunnen.

  Pas je goed op jezelf? Probeer te genieten en als het even een k*t dag is, dan is dat maar zo. Morgen weer een kans.

 32. Vakantie. Ja, lekker idee. Maar verander dan wel dringend van teennagel-lakkleur. Die vissen moeten zich een bloemkool schrikken als ze zo’n kleur op zich zien afkomen.
  Geniet van de break in je kuur!

 33. jackie schreef:

  mag ik mee op vakantie?

 34. Wendy schreef:

  Je hebt helemaal gelijk! Lekker doen even zo’n maandje zonder doelen. Heerlijk! Geniet er van!

 35. Saar schreef:

  Geniet van je vakantie meid! Dat heb je zeker verdiend. Ik hoop ergens ook wel dat je snel vervolgtherapie krijgt, maar neem voor nu maar even je rust!

 36. Els schreef:

  Gewoon doen :-), een maandje zonder doelen! Geniet van je vakantie! Zoals je het beschrijft heb je in een jaar kei hard gewerkt!

 37. chucky1012 schreef:

  Jij hebt het wel verdient en ik gun je die rust en vakantie Xoxo

 38. Manonnie schreef:

  Groot gelijk! Je verdient het! Mooi om te lezen dat je veel geleerd hebt het afgelopen jaar, en dat je blijft knokken!

 39. Sabine schreef:

  Wat een super goed idee! Mag ook wel na zo een tijd hard werken: je hebt het verdiend. Geniet ervan!

 40. eigenwijsje2014 schreef:

  Oh ja die opmerkingen zal je heus wel krijgen, krijg ik ook.. Hoezo vakantie?!
  Maar wat je al zegt… je werkt keihard! Harder dan menig ander hoor en je verdient even een break….
  Geniet ervan!

 41. Zeker doen. geef je groot gelijk, als het maar goed voelt<3

 42. Xaviera schreef:

  Yes! Geweldig dat je dit doet Marion. Lekker een maandje niks hoeven van jezelf en ontspannen. Dat gun ik je heel erg! Xx

 43. Anne schreef:

  Fijne vakantie meid!
  Ik weet dat ik het een keer opperde tegen mijn moeder, dat ik even vakantie zou houden, een weekje maar. Mijn moeder begreep daar helemaal niks van. “Je kunt niet een week ‘niet thuis’ spelen.” Ze zei: Of je gaat óp vakantie (waar ik de puf niet voor had), of je doet normaal.” Dat was niet zo’n prettige reactie.

 44. Je hebt echt heel erg veel bereikt in een jaar, zo knap van je! Goed om even vakantie te nemen, want je hebt zeker hard gewerkt. Ik blijf het knap vinden dat je ondanks alles toch positief in het leven staat!

 45. Flavie schreef:

  Geniet dubbel en dik van je vakantie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s