Winactie: De Circusvrouw van Jelmer Jepsen

JJ1

Het boek De circusvrouw is een tragikomische rollercoaster over de zoektocht naar geluk, de grenzen van leugens en goochelen met de waarheid. 

In het kader van ”Krijg iedere maand zomaar € 50,-” bedacht ik iets leuks voor de maand juni. Jelmer Jepsen, een jeugdvriend van me, schreef in 2013 zijn debuutroman Vallen als het heet is. Vorige maand was het tijd voor de lancering van zijn tweede boek: De circusvrouw.

Op Twitter zag ik dat hij hier in de buurt was om zijn boek te signeren. Natuurlijk ging ik even langs. Ik kocht niet alleen een gesigneerd exemplaar voor mijzelf, het leek me ook ontzettend leuk om een tweede exemplaar voor één van jullie te kopen. Zo kon ik mezelf, Jelmer en één van jullie gelukkig maken. Tot mijn grote verbazing hoefde ik vervolgens maar één boek af te rekenen en kreeg ik een gratis exemplaar mee om aan één van jullie weg te geven. Hoe tof is dat?

Maar eerst, waar gaat het boek over?

De eigenzinnige Margriet Alberda (36) heeft een ogenschijnlijk gelukkig leven op Elba. In een poging haar ellendige verleden in Nederland te laten rusten, vluchtte zij halsoverkop naar het zinderende Italiaanse eiland, ver van al haar zorgen. Maar is het mogelijk om je verleden te verloochenen en zowel je geheimen als je verdriet voorgoed te begraven? Of blijft je verleden je altijd achtervolgen? Aldus de achterflaptekst.

Klinkt goed of niet dan? Nu zou ik natuurlijk heel sneaky dit boek de hemel in kunnen prijzen, maar dat doe ik niet. Ik heb het boek namelijk zelf nog niet gelezen. Dat ga ik de komende dagen doen. In mijn eigen achtertuintje. Op mijn ligstoel. Onder de parasol. Maar wees niet bang, dit boek gaat absoluut de moeite waard zijn. Niet alleen heb ik de debuutroman van Jelmer in één ruk (oké, in twee rukken, maar dat klinkt van geen meter) uitgelezen, de pers is ook zeer lovend. Een aantal citaten:

 • Jepsen is een nieuw talent. De circusvrouw staat bol van de humor en intriges. Kan direct verfilmd worden! ~ Daan van der Valk, H. De Vries boeken, Haarlem.
 • Trefzeker, humoristisch en met veel vaart. ~ Margriet
 • Bijtende dialogen. IJzersterk. ~ Zin Magazine.

Dat zijn nog eens mooie woorden. Goed, genoeg veren in de reet van mijn voormalig klasgenoot. Wat moet je doen om dit gesigneerde (ja ja ja, gesigneerde!) exemplaar in je bezit te krijgen?

 1. Laat in een reactie hieronder weten dat je het boek graag wilt lezen.
 2. Gooi de volgende tweet het luchtruim in: Ik doe mee met de winactie van en maak kans op het boek De Circusvrouw van  http://wp.me/p4c5Cx-3Zh #winactie.

Je kan meedoen tot en met zondag 7 juni a.s. Op maandag 8 juni maak ik de winnaar bekend. ♥

47 reacties op ‘Winactie: De Circusvrouw van Jelmer Jepsen’

 1. Dit lijkt me een mooi boek om te lezen omdat ik het verhaal niet ken en ik van lezen hou zeker nu de zomer eraan komt fijn op het strand of in huis languit op de bankstel of op vakantie!
  Dus doe ik graag mee en doe alles om kans te kunnen maken op dit te winnen boek.
  Lief dat je dit weggeeft.

  Twitter: @chucky1012

  Em: dots_223@hotmail.com

  Xoxo

 2. Ha Marion
  Ik heb geen Twitter dus kan denk ik niet deelnemen, maar wil wel zeggen want ontzettend leuk dat je dit doet en dat je hierbij dus iets doet voor een ander (boek geven) en ook voor Jelmer!
  het lijkt me een mooi verhaal, verleden…achtervolgen..pff dat is wel een item…
  Ik heb al lang niet gelezen (jezelf iets gunnen oid..) maar het lijkt me een mooi boek
  De kaft is ook mooi!

  Veel succes met de actie en voor de winnaar: veel leesplezier!

   1. haha pst…oke, wat lief! Dan doe ik mee..uh…tja…dat is natuurlijk wel het lot tarten als ik win “moet” ik wel lezen ;-).

    Dank je wel Marion!

 3. Je schreef vroeger al over die jeugdvriend – het moet ongelooflijk tof zijn te zien dat zo iemand zijn dromen kan waarmaken. Ik doe niet mee met de actie omdat mijn neus teveel jeukt, maar zou wel eens in het boek durven gluren. Wil je na het lezen in je zetel onder je parasol in de zon een impressie geven van het boek?

 4. Nou komt dat even goed uit! Ik ga binnenkort op vakantie en kan dan wel een nieuw boek gebruiken om te lezen. Gaaf trouwens ook dat hij zn dromen heeft waargemaakt en het zo goed doet ook! Lovende recensies.. wauw!

 5. Super lief dat je je jeugdvriend extra veren in zijn reet steekt en dat je van hem een exemplaar mag weggeven! Ik doe graag mee, ben door mijn leesvoorraad heen. Lijkt me een heerlijk boek voor in de tuin, op het strand, in het park, in bed, bij een meertje, op het terras etc. etc. Ga snel een tweet de lucht in gooien.x

 6. Ik heb zijn eerste boek niet gelezen maar ben wel ontzettend benieuwd dus doe graag mee met je winactie. Wat lief dat je er eentje hebt gekregen om weg te geven. Tweet is eruit 😉

 7. Ha! Tuurlijk doe ik mee. Ik herken mezelf alleen al in de titel. Na jarenlang met alle ballen gejongleerd te hebben heb ik ze nu noodgedwongen losgelaten.Het is tijd om nieuwe dromen te gaan waarmaken. Super leuk dat je dit boek weggeeft!

 8. Het lijkt mij heerlijk dit boek te lezen. Zit nu al weg te dromen als ik over reizen naar Italië denk. En dan gaat het ook nog over persoonlijke processen. Heerlijk! Ik houd ervan! 😉

  Ik doe dus graag mee met jouw win-actie Marion. De tweet gaat jammer genoeg niet lukken aangezien ik twitterloos ben 😉

 9. wat een leuke en lieve actie en ik doe graag mee (leuk voor mijn verjaardag de 15e hihihi) echt super leuk maar ook mega lief van je
  geniet lekker van het boek en van de week van het mooie weer…..

 10. Wat leuk! Leuk dat het een jeugdvriend is en dat je een extra exemplaar hebt gekregen om weg te geven. Het lijkt mij een mooi verhaal en ik vind de cover (don’t judge a book…I know) heel erg mooi.

  Ik zou het graag willen lezen en mee willen doen aan de actie maar eerlijk gezegd heb ik een stapel boeken liggen en lees ik nog steeds niet zo veel ik wil. Daarom gun ik het een ander van harte. Maar ik onthoud zijn naam en dit boek 😉

 11. Wat leuk dat je een gratis exemplaar hebt mee gekregen!! het is niet zo mijn genre dus ik doe niet mee maar wel heel leuk dat je deze winactie gestart bent 🙂

 12. Wat tof dat je hier een exemplaar van mag weggeven, het klinkt als een heel leuk en interessant boek! Ik doe mee en gooi zo mijn tweetje de lucht in. 🙂 Leuk dat Jelmer een jeugdvriend is van je!

 13. Oeh, deze sneakpeek van de achterkant nodigt uit tot meer lezen….
  Helaas geen twitter, maar las dat je dan alsnog een kansje mag wagen dus bij deze 🙂

 14. Wat leuk dat je een schrijver in je vriendenkring hebt! Ik doe niet mee met de winactie. Ten eerste heb ik geen twitter en ten tweede wil ik geen ‘echte’ boeken meer lezen, alleen nog digitaal. Papieren boeken zijn nu eenmaal van papier en het neemt ruimte in. Wel een leuk idee om het boek weg te geven. Ik wens jou en de winnaar van het boek veel leesplezier!

 15. Bijzonder dat je de schrijver kent. Normaal gesproken ben ik niet zo van de winacties en al helemaal niet van de bijbehorende tweets, maar dit boek spreekt mij zo aan dat ik toch maar een gokje waag! Je laat wel even weten wat je van het boek vond hè?

  1. Ik doe normaal ook nooit voorwaarden verbinden aan een winactie (en nu ook maar half half), maar de tweets zijn in dit geval natuurlijk niet ten promotie van mijn eigen blog 😉

 16. Wat lief een winactie. Ik doe niet mee, ik heb nog zoveel boeken liggen die ik nog moet lezen. ik denk dat iemand anders het beter kan winnen :-).

 17. Lijkt me een heel spannend boek! Ik ben zelf niet echt een leesbeest, maar mijn moeder wel. De laatste tijd zie ik mijn moeder niet vaak door werk enz, daarom zou ik dol graag als ik win dit cadeautje aan haar willen geven. Ik weet zeker dat ze het geweldig vindt!

 18. weetje zeker dat ze Elma heet en geen jacqueline ??
  Klinkt goed, klinkt alsof ik dit boek gewoon moet lezen om te weten welke stappen ik nog mag/kan maken en welke ik beter kan laten (alles achter me laten klinkt namelijk heel erg goed ;0 )

  Ik wil wel een kansje wagen

 19. cool!
  als mijn eerste boek ooit afgewerkt geraakt (moet voor mijn 40, nog maar anderhalf jaar pff…) dan stuur ik er zeker eentje richting Nederland… kan je het ook lekker uitdelen… ik doe mee… hoewel ik dit jaar hoegenaamd geen tijd maar ga hebben om de circusvrouw te lezen… maar het is altijd leuk om een boek te krijgen… bijna net zo leuk als er een te geven… super van jou!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.