Bladieblablog #30

on

Bladieblabla

Het is 3:30 uur. Dat weet ik op dat moment nog niet, maar wat ik wel weet is dat het verdomd vroeg is. Het is nog donker. De vogels fluiten niet. Dat betekent niet veel goeds. Niet veel goeds in de zin dat ik me al behoorlijk wakker en fit voel. Ik kijk op de wekker. Wat ik al zei; 3:30 uur.

Tegen beter weten in sluit ik mijn ogen weer. Denk maar aan een boterham met pindakaas. Hoe mijn moeder me daar vroeger mee heeft kunnen paaien. Ik begrijp er niks van. Dan kon ik niet slapen en dan zei ze: ”Denk maar aan wat leuks. Een boterham met pindakaas of zo.” Het werkte. Toen. Vanochtend niet. Om 4:00 uur stond ik onder de douche. Om 4:30 uur zat ik met een kop koffie buiten in de tuin wakker te worden samen met de vogeltjes. Een dag kan wat mij betreft niet mooier beginnen.

Jullie zijn natuurlijk allemaal VRE-SE-LIJK benieuwd naar welke parasol het is geworden! Nou, geen van beide. Vraag me niet hoe het kwam, maar na een uur was ik in ene helemaal flapjesaf. Ik vond het eigenlijk toch maar niks, die flapjes. Of toch wel? Of toch niet? Gek werd ik ervan. Ik ging nog een keer op internet kijken en binnen twee minuten vond ik de perfecte parasol.

parasol

Dit is ‘m. Te koop bij de Praxis voor € 50,-. Hij lijkt heel wit, maar in het echt is hij niet zo heel erg wit. Ecru staat er op de doos. Dat is het ook niet echt. Volgens Peter is het een beetje een vies vanillekleurtje. Mij doet het meer denken aan de kleur van citroenijs. Misschien moeten we allebei een keer naar de opticien.

In het kader van mijn therapie moet ik twee keer per week bezoek krijgen. Gisteren was het weer zover. Na een uur was ik uitgeput. Het bezoek bleef echter twee uur. Was even afzien, maar ik ben toch tevreden dat ik het heb volgehouden. Vandaag weer een leuke dag. Om 10:00 uur heb ik afgesproken met Patricia. We gaan lekker naar het Arboretum. Wandelen. Zitten. Liggen. Praten. Thee drinken. We zien het wel.

Het wordt vandaag bloody hot.

jje

Ik ben in het boek De Circusvrouw begonnen. Ik ben zwaar onder de indruk. Het boek is nog beter als het eerste boek en dat kan ik al zeggen na vier hoofdstukken. Ik kan bijna niet geloven dat Jelmer dit geschreven heeft. Het is raar om een boek van iemand te lezen waar je vroeger de zotste dingen mee uithaalde. Waarmee je naar concerten ging, hem voor dood achterliet op een toilet, maar wel tranen met tuiten huilde toen hij de verkering uitmaakte. Dat diezelfde persoon nu zulke fantastische zinnen uit zijn strot krijgt. Ik vind het geweldig. Als ik het iemand gun is hij het wel. Niet vergeten trouwens: Je kan nog tot en met zondag kans maken op een gesigneerd exemplaar van De Circusvrouw. Doe je nog niet mee aan de winactie? Klik dan hier en laat je naam achter. Echt doen hoor! Je gaat er geen spijt van krijgen.

IMG_20150604_185140

Nee, wij hebben geen bruinharige poedel in huis die we geschoren hebben. Dit is het haar van Peter. Peter gaat nooit naar de kapper. Zonde van het geld. Ik knip zijn haar eens per jaar. Volgens hem doe ik het twee keer per jaar, maar volgens mij is het gewoon ieder jaar voor de eerste tropische dag. Dat hij dan in ene bedenkt dat het best wel warm is met zo’n bos haar in zijn nek. Maar goed, wat boeit het. Eén keer per jaar. Twee keer per jaar. Het is gewoon altijd lachen. Hij gaat zitten op een stoel. Ik pak de keukenschaar. Knip lukraak alle lange plukken eraf. Ga dan nog even wat secuurder aan de voorkant te werk. Kort boven de oortjes, wat langer bovenop. Dan nog even met de tondeuse de nek bijwerken en voilà, na vijf minuten is meneer weer summerproof.

De kraan drupt. Die ga ik maar eens goed dichtdraaien. Het leertje moet vervangen worden. Dat roep ik al sinds we hier wonen. Ik ben benieuwd wanneer ik dat een keer ga doen.

Love is lightning, love is ice
It only strikes the lucky twice
Once, so you will know the price
And once for crazy faith
– Alison Krauss – ♥

35 reacties Voeg uw reactie toe

 1. chucky1012 schreef:

  Heerlijk om zo vroeg al de vogeltjes te horen fluiten!
  Mooie parasol!
  Ik ben nog nooit daar tuinen gaan bekijken waar je naar toe gaat.
  Je bent vast en zeker een goede kapster.

  Geniet van een prachtige dag Xoxo

 2. Marielle schreef:

  Intussen zit je dag er al half op maar ik wil je toch een fijne dag wensen!!
  haha dat haar, goed plan, mijn moeder doet het ook zelf bij mijn vader.

  De parasol ziet er mooi uit!! Gisteren moest ik bij elke parasol aan je denken.

  Wat bijzonder dat boek en ik kan me voorstellen dat het voor jou heel speciaal is omdat je Jelmer persoonlijk kent!

  Fijne dag en lekker onder de parasol!

  Groetjes

 3. Voor mij is die parasol blauw. Of groen met bruintinten.
  Draai dat haar in de spaghettisaus! Gegarandeerd succes als je nog eens je zusje te eten vraagt…

 4. IngridMoorenBlogs schreef:

  Geniet van het mooie weer….liggend,zittend,staand of hangend 😉

  1. IngridMoorenBlogs schreef:

   Ik was bijna al weg en toen dacht ik…..ben je zo vroeg wakker omdat je met Patricia naar het arboretum gaat?

   1. Marion schreef:

    Nee hoor. Ik ben gewoon een ochtendmens. Al moet ik zeggen dat dit wel erg overdreven was…

    1. altijdangelique schreef:

     Je bent gewoon een nachtvlinder 🌝⭐️🌍

 5. jackiedeklerk schreef:

  wat een tijd zeg, blehhhhh
  ik hoorde om 4 uur een mauwende kat, en was te lui om op te staan…
  Maar op deze manier buiten wakker worden klinkt wel heel erg goed (beter dan 6.75 telefoon en naar kantoor moeten sloffen)
  Een hele fijne dag vandaag, klinkt goed een beetje samen lummelen

 6. visionarylifeee schreef:

  Lijkt mij heerlijk om op zo’n manier wakker te worden zeg! Moet toch ook maar eens mijn wekker om 0400 uur gaan zetten haha. Parasol is trouwens mooi hoor meis en als jij er blij mee bent dan is het helemaal top
  X

 7. Dina schreef:

  Hahaha dat eerste stukje, zo heerlijk droog geschreven. Heel bijzonder dat je dat boek leest van iemand die je kent, dat lijkt me heel apart!

 8. Elaintje schreef:

  Het lijkt mij eigenlijk wel heel fijn om zo wakker te worden. Dan moet ik alleen wel ff wat eerder naar bed. Anders gaat het hem niet worden. Veel plezier in het arboretum!

 9. dansenindestorm schreef:

  Haha, fijn dat je de perfecte parasol hebt kunnen vinden! 🙂
  Heel veel plezier vandaag. Geniet ervan!

 10. Nesrin - Daily Cup of Bla Bla Bla schreef:

  Mooie parasol early bird Marion!

  Ik ben nu wel heel benieuwd naar het boek joh. Leuk dat je Peter ging knippen, ik mag hier elke week met de tondeuse over iemands hoofd heen 😉

 11. Xaviera schreef:

  Wat een mooie parasol! Daar zul je vast van gaan genieten deze zomer. 🙂 Heerlijk zo vroeg in de tuin met koffie en vogels, die rust buiten ’s nachts/ ’s ochtends vroeg is altijd geweldig. Zo Peter heeft echt een bos met haar zeg! Fijn dat je het boek zo mooi vind, ik ben er erg benieuwd naar. Ik hoop dat je een prachtige dag hebt met Patricia bij het Arboretum. 😀

 12. Madeleine schreef:

  Hihihi al dat haar! Mooie haren heeft Peter 😉 mooie parasol! Is echt lekker nu met de hete zon! Geniet vandaag.

 13. Sammie schreef:

  Oh ik zou me zelf met een hamer slaan als ik zo vroeg wakker werd denk ik haha, ik vind mijn huidige tijd van opstaan (6.15) vroeg genoeg! Leuk dat je voor een parasol bent geslaagd, mooi prijsje ook! Wat ik nog even wilde laten weten, je was 1 van de weinig die het wist, Tommy heeft weer een baan, mag maandag aan de slag na 4 maanden thuis. 🙂 Geniet van deze mooie dag!

  1. Marion schreef:

   Oh super! Dat is echt heel goed nieuws. Gefeliciteerd!

 14. Simplynspecial schreef:

  Het parasol dilemma was me even ontgaan hihi, maar deze is wel erg mooi! Lekker met het weer van dit moment. Het is inderdaad bloody heet, maar van mij mag het wel even zo blijven hoor. Mits ik ook eens vrij ben en optimaal van zo’n dag kan genieten hihi. Fijne dag vandaag, ik ga ‘lekker’ werken zometeen.

 15. Emily Lotus schreef:

  Wakker worden met de vogeltjes is wel echt een mooi begin van je dag. Lijkt me heerlijk. 🙂 Maar dit was wel errug vroeg ja, haha.

 16. beaunino schreef:

  Deze is ook mooi. Wat leuk van die jelmer. Ben me twitter wachtwoord kwijt en zo. Mag ik nou niet mee doen? :-(((((((((??????

  1. Marion schreef:

   Natuurlijk doe je gewoon mee 😀

 17. Anne schreef:

  Heerlijk bladieblablogje! Maar poeh hé, 3.30 is wel vroeg. Ik stond om 5.45 uur op om te wandelen/fotograferen. Ik heb het idee dat het nu al halverwege de avond zou moeten zijn…. En ik wil nog wel voetbal kijken! Misschien toch maar koffie drinken (al kan ik daar niet goed tegen).

 18. Wat leest dat toch heerlijk! Ik ben eigenlijk altijd een vroege vogel, mag er alleen niet voor zes uur ’s ochtends uit. Anders maak ik het hele huis wakker 😉 Xoxo

 19. Morgaine schreef:

  Marion! Ik kom niet meer bij hiero van het lachen om die parasol, geef je ons twee keuzes en dan ben je flapjesmoe, hahahaha Geweldig! Maar, nu je het zo schrijft, ik denk dat ik misschien hetzelfde had gedaan, nog een keertje kijken totaal elders. 😉 Mooie keuze! Geniet ervan!

  Goed van jou dat je het toch die 2 uur hebt volgehouden met de visite, en vandaag weer de dag in eigen handen neemt, geniet van alles, en zijn haar, dat is veel, voor een man, of de meeste mannen, hahaha

  X

 20. kim schreef:

  Zo, 3:30! Ik werd om 5:00 wakker maar ben tot 10:00 in bed blijven liggen, haha.
  En leuk dat je met Patricia hebt afgesproken:)

 21. Kirsty schreef:

  Wat was je vroeg op zeg! Wel fijn dat het al zo vroeg licht is aan de ene kant, dan lijkt het minder vroeg. Hopelijk heb je een fijne dag gehad!

 22. joorloveswriting schreef:

  Wauw mooie parasol!! Toch een andere hihi! 🙂 zo wel heerlijk vroeg! 🙂

 23. artisticstateofmind schreef:

  Haha die haar foto had ik ql voorbij zien komen. Mn vriend doet dat ook zo ongeveer haha! & wat vervelend dat je zo vroeg wakker was. Heel herkenbaar helaas!

 24. vintagirie schreef:

  Ooh het lijkt me zo frustrerend om zo vroeg wakker te worden. Je hebt wel een mooie dag uitgezocht om vroeg op te zijn. Alhoewel de regen nu met bakken uit de hemel komt 😛

 25. Wat een fijne blogs zijn dit toch altijd om te lezen! Alsof je met een vriendin zit te kletsen.. Hopelijk heb je een fijne eerste zomerdag gehad 🙂

 26. Ik moest lachen om sommige uitspraken haha. En je parasol is mooi, goede keuze :D.
  En wat een tijd 3:00, pff!

 27. Sabine schreef:

  Wat een hilarisch stuk heb je weer geschreven! Die vieze vanillekleur, een boterham met pindakaas om blij te worden en die haren. Ik lach me rot hier. Trouwens, wist je dat mannen vaker last hebben van kleurenblindheid? 😉

 28. Christel schreef:

  Ik was deze ochtend om 5u30 al wakker. Maar ben nog blijven liggen….maar ik zou ook de wereld al aangekunnen hebben.

 29. Joyce schreef:

  Wakker worden met de vogeltjes iets lekkerders bestaat toch niet? Wat dat betreft woon jij echt ideaal 🙂

 30. Flavie schreef:

  Al wakker voor de vogeltjes… dat is vroeg!
  Wauw mooie foto met de parasol!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s