Loving Lazy Sundays #44

on

LLSroos3

Er blaft een hondje. Dat hondje blaft al de hele nacht. Ik ben er een paar keer wakker van geworden. Snerthond. Nou, Marion! Jij dierenvriend! Dat valt me van je tegen. Ja, I know. Ik heb ook geen hekel aan dat hondje omdat hij me uit mijn slaap houdt, maar omdat het een snerthond is. Een jaar geleden zat ik om 3:12 uur (ja, exact om 3:12 uur) in mijn pyjama op mijn fiets. Ik was al een paar keer wakker geworden van het geblaf van het hondje. Aangezien het vakantietijd was vreesde ik het ergste.

Karel van de Weteringh had altijd al een hekel gehad aan dat stomme hondje van zijn vriendin. Nu de hondenoppas overleden was, zijn vriendin haar baan kwijt was en ze nog net genoeg geld hadden om hun droomreis naar Seychellen te betalen, zag hij zijn kans schoon. Hij overtuigde zijn vriendin dat een pension echt geen optie was. Veel te duur. And by the way, het hondje had nu ook al wel de leeftijd bereikt dat hij met regelmaat een bezoek aan de dierenarts zou moeten brengen en wie ging dat betalen? Juist. Het was echt beter om het beestje aan een boom te binden. Hij zou vast en zeker gevonden worden door iemand die veel beter voor hem kon zorgen. De vriendin keek nog wat vertwijfeld. ”Ja, prima! Je kan ook thuisblijven en zelf op de hond passen.” Karel wist dat zijn vriendin dat nooit zou doen. Ze hield veel van haar hondje, maar hij wist zeker dat ze nog net iets meer van het vijf sterren hotel, de BMW cabrio én het privé zwembad op hun dakterras van het hotel hield. En ja hoor, dat moesten ze dan maar doen, zei ze schoorvoetend. Om 2:30 uur ’s nachts stapten ze met z’n drietjes in de auto en bond Karel het zielig piepende hondje aan een boom. Hij kon het niet laten om even kort in zijn handen te wrijven toen hij weer in de auto stapte en vervolgens koers zette richting Schiphol. De krokodillentranen van zijn vriendin deden hem niets. Helemaal niets.

Met een bonkend hart zat ik op mijn fiets. Wat zou ik doen? Het hondje van Karel en Suus mee naar huis nemen natuurlijk, maar dan? Houden? Het klonk als een klein hondje. Peter heeft het niet zo op kleine hondjes. Naar het asiel brengen dan maar? Oh gunst, nee. Dat kan je zo’n beestje toch niet aandoen? Trauma’s zou hij oplopen. Ik fietste door verschillende straten. Soms stopte ik even om te luisteren waar het geluid vandaan kwam. Ja, nu hoorde ik het hondje duidelijk. Ik had ‘m bijna gevonden! Ik moest richting het kamp. Oh nee toch…. Zouden ze ‘m daar achtergelaten hebben? Of all places? Ik reed de straat in, tussen de woonwagens door en ja hoor, daar zat het hondje. Maar het hondje zat niet vast aan een boom. Het hondje zat gewoon achter een hekje. Ik stopte, liep naar ‘m toe en zei: “Ach gossie, moet jij helemaal zielig alleen … ” Verder kwam ik niet. Hij kleine schijtmormel liet eerst zijn tanden zien en begon vervolgens hysterisch naar me te blaffen. ”Wooohw, doe maar rustig!” In de woonwagen ging een lamp aan. Tering. Nou, krijg je het gedonder. Het hondje, het was een soort poedel, liet weer zijn tanden zien en begon nog harder te grommen. Voor zover je het grommen kon noemen…. Afgekeurde Jack Russel. Pfff.  Het gerommel en gestommel vanuit de woonwagen nam toe. Ik weet wie er wonen, dus ik liep in rap tempo terug naar mijn fiets. Ik schijt ‘m niet snel, maar voor bepaalde bewoners van het kamp loop ik met gemak een marathon uit binnen een uur. Ik sprong op mijn fiets, keek nog even snel naar het blaffende mormel wat ondertussen triomfantelijk met zijn voorpoten over het hek leunde en ging er vandoor. Ik zette mijn fiets in de schuur, liep naar binnen, zei tegen Peter ”Don’t ask” en ging weer in bed liggen. Tot zover mijn nachtelijke avontuur van circa een jaar geleden.

Wat een gek begin van Loving Lazy Sundays zeg. Is er dan geen sport? Jawel hoor!

Sunday Sports
voetbal
Vanavond om 20:00 uur is Formule 1. Te laat voor mij helaas. Max start helemaal achteraan. Hij heeft straf. Vorige week is hij achterop een andere coureur gereden. Gevaarlijk rijgedrag volgens de FIA. Ik snap de FIA niet, want als je de beelden goed bekijkt zie je dat Max op exact hetzelfde punt remt als de ronde daarvoor. Hij probeerde ook niet in te halen, maar hij moest uitwijken. Gaat Eddie Jordan (no disrespect) ook nog eens lopen zeiken dat hij zijn excuses had moeten maken. Zeker omdat hij nog maar 17 is. Wat? Als je niet fout zit hoef je toch ook geen sorry te zeggen? Max heeft gelijk. Hou de eer maar aan jezelf. Jij weet dat je niets verkeerd deed. Klaar. Vandaag gewoon weer je inhaalklasse laten zien.

Quote Of The Weekqotw1

Gratitude
Dankbaarheid speelt een hele grote rol in mijn leven op het moment. Soms denk ik wel eens dat het too much is, maar dat kan niet. Je kan nooit dankbaar genoeg zijn. Het is natuurlijk ook niet gek dat ik het zo sterk voel op dit moment. Ik heb heel wat zware jaren gehad. 2014 was misschien wel het zwaarste jaar van allemaal en dan nu beseffen dat de stijgende lijn niet alleen ingezet is, maar ook doorzet. Zie de quote hierboven. Dat is niet omdat het leven zoveel makkelijker geworden is, maar omdat ik anders in het leven ben gaan staan. Daarnaast merk ik dat ik nu pas geaccepteerd heb dat ik chronisch ziek ben. Ik dacht dat ik dat al wel gedaan had, maar ik voel nu pas dat het echt zo is. Ik besef dat ik veel minder kan dan iemand die helemaal gezond is, maar als ik zie hoeveel ik nog wél kan, dan kan ik daar alleen maar dankbaar voor zijn. Er zijn dagen dat ik bijna niets kan, maar dan nog kan ik genieten van mijn tuintje. Een kikker die voorbij hupt. Een slak op een tak. Gedoogkat die de tuin in komt, me even een kopje geeft en vervolgens op zijn vaste plekje gaat liggen. Dat is toch prachtig of niet dan?

Music Maestro
You are the bearer of unconditional things
You held your breath and the door for me
Thanks for your patience 

Geniet van het mooie weer vandaag. Fijne zondag allemaal. ♥

23 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Morgaine schreef:

  Dat hondje! En dat verhaal vooraf, helaas gebeurt dat wel, maar dat jij dan zo’n hondje moet tegenkomen, maar echt, ik zou niet op de fiets gestapt zijn midden in de nacht 😉

  Ik wens je heel veel plezier toe met de formule 1, en ja acceptatie, soms vraag ik mij dat ook nog weleens af, ik ben er bijna? Of is het net als heel veel, telkens weer een nieuwe proces die start van opnieuw accepteren. Hmm ja, ik denk nu even hardop 😉

  Een hele fijne zondag!
  X

 2. Myriam schreef:

  Je bent niet echt ’s nachts uit je bed gesprongen om dat hondje te gaan redden, Marion? Toch? Een heel mooi verhaal wel. Getting stronger every day!!! Goed bezig!!!

  1. Marion schreef:

   Ja echt, Myriam. Het idee van zo’n hondje… Nee, ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om door te slapen.

   1. Myriam schreef:

    Maar het was dan nog niet echt vastgebonden dat beestje 🙂

 3. Yvonne schreef:

  Och gut, ik begrijp echt niet hoe sommige mensen het in hun hoofd halen hun hond te dumpen. Ik begrijp óók niet dat er mensen zijn die andermans hond vergiftigen tot de dood toe. Kan hier zó kwaad om worden. Afgelopen jaar hebben wij onze hond namelijk op die manier verloren. En – het ergste is: Ik weet bijna zeker wie het gedaan heeft. Een mevrouw met een hond. Bah.

  Gelukkig weet jij me wat opvrolijken met de manier waarop je nu tegen het leven aankijkt. Mooi om die progressie te mogen lezen! Enne – er gebeuren inderdaad veel leuke dingen in de tuin. Ik word nu – op het moment van schrijven – omslingerd door de vogels uit de buurt.

 4. Xaviera schreef:

  Jeetje wat een verhaal over dat hondje. Ik kan ook echt niet begrijpen dat er mensen zijn die zo’n beestje gewoon ergens achterlaten…

  Prachtig dat stukje over dankbaarheid, ik ben heel blij voor je dat je zoveel dankbaarheid voelt en nu helemaal geaccepteerd hebt dat je chronisch ziek bent. ♥ Fijne zondag!

 5. Joyce schreef:

  Dat je echt bent gaan kijken! Ik vind je een held serieus waar. En je deelt het nummer van Alanis wat mijn persoonlijke favoriet Is, iets met de lyrics zeg maar. Dankbaarheid nee dat kan je echt nooit te veel hebben!

 6. Marielle schreef:

  dat verhaal!! Ik werd helemaal meegezogen in het verhaal!! mooi geschreven en wat een actie!

  Mooi die dankbaarheid!!!

  Geniet van je dag

 7. joorloveswriting schreef:

  Zo .. pfff wat kunnen mensen echt niet diervriendelijk zijn.. en zo een hond achter laten .

  Die quote klopt helemaal!!! Jij ook een fijne zondag meis!!!

 8. Deborah Hamar schreef:

  Ik moest even lachen om de start van je blog.. Of eigenlijk, om het einde van het eerste stukje.. Triest dat dit gebeurt.. Maar fijn dat dit “snert” hondje niet aan een boom gebonden zat… Jammer dat ie de boel zo wakker hield…
  Fijne zondag.

 9. Petra schreef:

  Jeetje wat een verhaal. Mooie quote en prachtige woorden over dankbaarheid. Fijne zondag meid.

 10. Nesrin schreef:

  Wat een verhaal joh!

  Ah Alanis Back to the good ’90s.
  Fijne zondag Marion.

 11. Pirre schreef:

  Op de één of andere manier kom ik altijd op een zondag op jouw blog ;p
  Leuk om te lezen weer. Geniet van je zondag. Ik zit ook nog heerlijk in m’n slaap kloffie op de bank blogs te schrijven en te lezen, love the sundays!

 12. Carlijn schreef:

  Wat een geweldig verhaal van die hond, het had een actie van mij kunnen zijn alleen schijt ik niet alleen voor mensen van het kamp, maar ook voor alle honden in het algemeen. De hond van onze buren is ook zo’n nachtelijke blaffer, bah

 13. Je bent een fantastisch mens! Hondjes redden, je man kaal scheren en dankbaar zijn voor al wat op je pad komt. Volhouden, zo!

 14. dansenindestorm schreef:

  Dat verhaal, wauw! Dat is niet iets wat je snel meemaakt, haha.
  Ik heb een hond, maar ik kan me zo goed voorstellen dat je een hondje dat ’s nachts blaft mega irritant vindt. Zou ik ook vinden, hoe lief ik ze ook vind.
  Wel heel erg tof dat je bent gaan kijken.
  Liefs

 15. Anne schreef:

  Kijk je geen tennis Marion? Ik vind Safarova echt een topwijf. In de finale bij zowel enkel als dubbel en dan de dubbel nog winnen ook. 🙂 Ik ben nu de finale bij de mannen aan het kijken.

 16. chucky1012 schreef:

  Zo dat is heftig van het hondje!
  Ik heb een hond en ze is de liefste 😉
  Ik ben een dierenvriend.

 17. Sopdet schreef:

  Wat heb je de gebeurtenis met dat hondje prachtig neergezet. Ik dacht even dat je een roman aan het schrijven was. Ik was zo meegezogen in het verhaal. Ik zie mij daar ook toe in staat. Eigenlijk momenten om nooit meer te vergeten he.

  Je staat mooi in het leven, eerlijk en met een open hart. Dat bewonder ik wel.

  Groetjes
  En geniet van de nieuwe week.

  1. Marion schreef:

   Dank je wel. ♥

 18. jackiedeklerk schreef:

  Ik heb om mijn huis nog 2 honden die echt buiten slapen, als die beginnen hoor ik dat meestal nog niet, tot diesel ook begint, dan vind ik zo’n orkest midden in de nacht wat minder….
  Dankbaar kan je volgens mij nooit te veel zijn, sommige dagen heb ik er wat meer moeite mee, ik ben op dit moment niet dankbaar vol al die onkruid in de tuin, wel voor de 2 kinderen die ik vanavond in de tuin aan het werk ga zetten 😉 (natuurlijk ga ik ze helpen)

 19. heleen schreef:

  Ja, ik weet het loop een beetje achter! Maar ben weer bijna bij met lezen! ♥

 20. Saar schreef:

  Kippenvel, dat nummer. Prachtig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s