It’s A Quote Tag

header960

Spuit 11 door de bocht. Op 8 april j.l. werd ik door Anita getagd voor de It’s A Quote Tag. Deze tag is bedacht is door Maaike. Zelf ben ik dol op quotes. Degene die mij op Instagram volgen zullen dat vast en zeker weten. Ik plaats dagelijks één of meerdere quotes. Deze tag is dus echt iets voor mij. Here we go!

The power of imagination makes us infinite – John Muir
Wat is de vreemdste droom die je ooit hebt gehad?
Goh, ik heb behoorlijk wat vreemde dromen gehad. Ik droom eigenlijk zelden normaal. Gelukkig kan ik me er meestal niet veel meer van herinneren, anders zou ik nog gaan twijfelen aan mijn eigen gezonde verstand. Maar goed, terug naar de vraag. Wat ik heel vreemd vond is dat ik heel erg lang, en dan bedoel ik echt jaren achter elkaar, over liften droomde. Dan ging ik in een lift staan. De deuren gingen dicht. Niets aan de hand. Knopje indrukken en gaan met die banaan. Maar dan begon de ellende. Zodra de lift in beweging kwam, kwam ik erachter dat de lift geen wanden meer had. Ik stond dan enkel nog op een plateau. Dat zou ook nog niet zo’n ramp zijn, ware het niet dat ik het altijd voor mekaar kreeg om in een lift te stappen die niet gewoon rustig omhoog of omlaag ging, maar met het tempo van de speed of light. Tering! Doodsangsten stond ik uit. Ergens is dat zomaar opgehouden. Nu droom ik nooit meer over liften.

Nothing is worth more than this day – Johann Wolfgang von Goethe
Wat was je favoriete moment van vandaag?
Vanochtend keek ik de Weekly Angelcard Reading van Doreen Virtue. Deze sloot prachtig aan bij mijn eigen situatie. Daarna deed ik een reading voor mijzelf. Het moment waarop ik praktisch dezelfde kaarten kreeg vond ik echt geweldig.

Success is often the result of taking a misstep in the right direction – Al Bernstein
Wat is je grootste blunder van de afgelopen tijd?
Blunders… Ik bega zelden blunders. Ik ben veel te bang om een blunder te begaan.

In the end, it’s not the years in your life that count. It’s the life in your years – Abraham Lincoln
Als je zelf een leeftijd mocht kiezen, hoe oud zou je dan willen zijn?
37. Dat ben ik nu en tot nu toe is mijn leven er ieder jaar nog op vooruit gegaan. Ieder jaar leer je bij en word je wijzer. Dat vind ik mooi en ik wil daar verder ook niets van missen. Ik vind het prima waar ik nu ben. Niets aan veranderen.

Fantasy is a way of looking at life through the wrong end of a telescope, and that enables you to laugh at life’s realities – Dr. Seuss
In welk sprookje zou je mee willen spelen?
Dat is een lastige. Automatisch denk ik dan aan het sprookje wat ik vroeger het mooiste vond: Het meisje met de zwavelstokjes. Maar ja, die gaat dood…. Welke dan? Het op één na mooiste sprookje dan maar: Het meisje met de rode schoentjes. Ik ging voor de lol nog even op wikipedia het verhaal nalezen. Niet dat dat nodig was, want ik heb het sprookje zo vaak op het luisterbandje wat ik vroeger had geluisterd dat ik het klikklakken van de schoentjes nog steeds in mijn hoofd kan horen. Maar wat schetst mijn verbazing? Vreselijk! Trauma! Het meisje met de rode schoentjes gaat in het oorspronkelijke sprookje ook dood! Daar kom ik op mijn 37e gewoon even achter. Nou, weer een illusie armer.

If one cannot enjoy reading a book over and over again, there is no use in reading it at all – Oscar Wilde
Welk boek heb je het vaakst herlezen?
Het Dagboek van Anne Frank. Vraag me niet hoe vaak ik het gelezen heb, maar vaak.

Het leven is een feestje, je moet alleen zelf de slingers ophangen
Wat zijn volgens jou onmisbare ingrediënten voor een feestje?
Ik heb tegenwoordig de pest aan feestjes, maar vooruit. Wat is onmisbaar op een feestje? Een goede fles drank en een diepzinnig gesprek laat in de avond buiten bij een vuurkorf.

Sunset is still my favorite color, and rainbow is second – Mattie Stepanek
Wat is je favoriete kleur als je NIET uit de standaard kleuren mag kiezen?
Hemelsblauw. Dus niet gewoon standaard blauw, maar hemelsblauw.

collage1

Fill your paper with the breathings of your heart – William Wordsworth
Op welk artikel dat je de afgelopen tijd hebt geschreven ben je het meest trots?
Trots ben ik het meest op de artikelen uit de categorie Spinsels & Gedachten. De stukjes die ik daar schrijf komen recht uit mijn hart. Uit mijn ziel. Die zijn heel anders geschreven dan alle andere artikelen. Die stukjes zijn me dierbaar en daarom plaats ik ze ook zelden. Het voelt te kwetsbaar. De allermooiste vind ik Walk After War. Die raakt me nog iedere keer weer.

Music in the soul can be heard by the universe – Lao Tzu
Welk liedje heb je als laatste geluisterd?
Diamonds van Rihanna. Het nummer is een herinnering aan iemand die me erg dierbaar is, maar die ik helaas niet meer spreek.

One that would have the fruit must climb the tree – Thomas Fullers
Voor welk eten mag je ‘s nachts wakker worden gemaakt?
Mij wakker maken is op zich wel riskant, maar oké…. Lastig hoor. Ik denk een goed stuk zalm uit de oven met een lekker sausje erbij. En doe er dan ook maar meteen lekkere frietjes bij!

You’re never fully dressed without a smile
Wat maakte je voor het laatst aan het (glim)lachen?
Mag het ook wie zijn? Peter. Who else?

Always do what you’re afraid to do – Ralph Waldo Emerson
Wanneer stapte je voor het laatst uit je comfortzone?
Afgelopen woensdag bij therapie.

Time you enjoy wasting is not wasted time – John Lennon
Als je nu een extra uur zou krijgen, wat zou je daar dan mee doen?
Iedereen gaat er maar vanuit dat we tijd tekortkomen. Ik niet eigenlijk. Maar goed, wat zou ik doen met een uur extra? Mediteren en muziek luisteren. En ja, dat doe ik tegelijkertijd.

The world is a book and those who do not travel, read only one page – St. Augustine
Waar zou je ooit nog graag heen reizen?
Naar dat huisje … Ik heb alleen nog geen idee waar dat is. ♥

22 reacties op ‘It’s A Quote Tag’

  1. Jeetje, jij bent snel. Ik ben nog aan het corrigeren. Dat moet je doen voor dat je een artikel online gooit, Marion. Dat weet ik, maar ik vergeet dat altijd. 😀

   Thanks, Myriam!

   1. Oja, dat vergeet ik ook vaak. Ik ben net achter mijn pc gaan zitten en ik begin bij de laatst geposte blogpost te lezen. Dus dat was jij.. Altijd fijn als jij het bent 😉

 1. Leuke tag! Die droom lijkt me erg eng, gelukkig heb je hem nu niet meer! Het dagboek van Anne Frank zou ik ook wel een keer willen lezen (heb ik nog nooit gedaan).

 2. Mooie invulling! Quotes, ik hou ervan! Ik hoop dat het huisje zich snel laat zien en hemelsblauw is idd prachtig!

 3. Mooi ingevuld! het dagboek van Anne Frank is 1 van de boeken over de oorlog die ik juist niet gelezen heb, denk dat ik het te populair vind en daarom juist voor andere boeken ga.

 4. Pfoeh, wat een geluk dat die droom met die lift is opgehouden. Lijkt me verschrikkelijk om elke nacht te moeten beleven. En huh, ik dacht dat alle sprookjes eindigden met ze leefden nog lang en gelukkig 😀

 5. Superleuk dit te lezen!!
  Dat huisje komt er, dan kan je genieten van de hemelsblauwe lucht met het boek van Anne Frank en een stukje zalm met een drankje.
  Liften..die zijn er niet! (was deze droom er toen je nog werkte en daarna niet meer?)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.