Persoonlijk, Psychische Shit

De Innerlijke Criticus


Getagd: , , , .

H1

Dat het geen makkelijk weekend zou worden, dat wist ik wel. De spanning is in mijn lichaam gekropen vanaf het moment dat ik hoorde dat ik maandag kon starten met de angstbehandeling. Ik stapte in een achtbaan van emoties. Omhoog, omlaag en over de kop. Nu vind ik dat nog niet zo heel erg. Ik ben ondertussen wel wat gewend. Nee, het ergste van alles is degene die naast me zit in de achtbaan….

Miss Criticus. Voorheen beter bekend als Madame Eetstoornis. Die laatste ligt gelukkig op de schroothoop. Dood. Miss Criticus is echter alive and kicking. Ze vermaakt zich kostelijk. Ik probeer haar duidelijk te maken dat het echt nergens op slaat wat ze zegt.

Loser! Je hebt gewoon therapie nodig. Je kan jezelf niet eens redden.
Ik had al therapie hoor. Er is niets veranderd.
Deze therapie is toch wel een stukje zwaarder hoor. Dat ga jij echt niet trekken.
Vast wel.
Dat klinkt al niet echt overtuigend.
Hou nou maar gewoon je mond.
Ook weer zo fijn voor Peter. Hij heeft het al zo zwaar gehad vorig jaar. Ga je nu weer iedere keer de sfeer verpesten? Voor therapie. Na therapie. Je kent jezelf toch? Je bent een hoopje ellende dan. 

En ze wint. Ik zit in de woonkamer op de rand van de salontafel. Mijn hoofd op Peter z’n knie. Huilend mijn excuses aan te bieden. Dat ik het zo vreselijk vind dat ik zo slap ben. Dat ik niet normaal kan doen. Dat ik niet sterker ben dat dit. Dat ik wéér therapie nodig heb. Of liever gezegd nog steeds. Peter is zoals altijd de nuchterheid zelve. Het is ook niet leuk, maar het moet. Het is maar tijdelijk. Het gaat weer beter worden. Dat schuldig voelen is nergens voor nodig. Dat zou ik ondertussen toch moeten weten.

Dat is ook zo. Alleen die shitstem in mijn hoofd is gewoon zo verneukeratief. Bah! Op deze kwetsbare momenten krijgt mijn innerlijke criticus alle ruimte. Mediteren lukt niet, want mevrouw tettert als een barende olifant overal doorheen. Muziek helpt wel. Goddank. Dan maar muziek luisteren vandaag en morgen. Het is simpelweg even uitzitten deze twee dagen. Zodra ik maandag de eerste afspraak heb gehad zal het ergste er wel vanaf zijn. Daar ga ik gewoon vanuit. Voor nu is het dit weekend muziek, Netflix en ijsjes eten. In willekeurige volgorde. ♥

50 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s