Ik heb weer hoop

hope

Mijn plan is om iedere dinsdag een verslag te schrijven van de therapiesessie die ik op maandag heb. Dat schreef ik vorige week dinsdag. Plannen maken is niet zo mijn ding. Plannen lopen bij mij nooit zoals ik ze gepland heb. Nu ook weer. Ik heb namelijk nog even geen behoefte om over gisteren te schrijven. Het moet nog even zinken. Even landen. Ging het niet goed dan? Jawel! Juist wel! Het ging fantastisch!

Moet je je voorstellen dat je je hele leven al bent zoals je bent en dingen doet zoals je ze doet, maar je hebt nooit begrepen waarom je zo bent, waarom je zo doet en waarom je je zo voelt. En dan in één keer, binnen een uur, is het duidelijk. Zomaar. Door een vrij eenvoudige oefening weet je in één keer wat je doet, waarom je dat doet en waarom je altijd alles vergeet. Dat is niet niks en daarom wil ik dit ook goed aan jullie uitleggen. Want ik hoop zo dat er mensen zijn die hier, net als ik, heel erg veel aan gaan hebben.

Je kan je voorstellen dat ik gisteren helemaal hyper thuiskwam. Alsof ik Napoleon was die ontdekt had dat de wereld niet plat was maar rond. Dat was wel Napoleon toch? Oh fuck nee, dat was Columbus. Wat deed Napoleon dan? Goed, iets met Frankrijk en snoepjes.

Ik heb gisteren twee ventilatoren besteld. Bij de Kijkshop. Voor degene die het gemist hebben, het gaat namelijk een beetje warm worden de komende dagen. Nu hebben wij maar twee verdiepingen hier in onze afgekeurde seniorenwoning en de slaapkamer is vanaf morgen gewoon een sauna. Een ventilator is geen overbodige luxe. We hadden al een ventilator, maar waar die gebleven is? Joost mag het weten. Ik ben trouwens ook van plan om een nachtje buiten te slapen. Heerlijk onder de sterrenhemel.

Ik dwaal af of niet?

Ooooh, ik ben zoooooo ontzettend enthousiast over gisteren. Daarom kan ik er nog niet over schrijven. Ik moet eerst even kalmeren. Even bijkomen. Even rustig worden. Oh ja, volgende week gaan we ook kijken naar de mogelijkheden voor dagbesteding of vrijwilligerswerk. Doodeng, maar wel iets wat ik heel erg graag wil. Mijn angst om te werken (lees: paniekaanvallen te krijgen, ziek te worden, beoordeeld te worden) is zo immens groot bij mijn huidige werkgever, dat ik daar nooit direct kan re-integreren. Echt onmogelijk. Ik heb er alleen nooit aan gedacht om eerst eens op vrijwillige basis ergens anders te starten. Ik wist ook helemaal niet dat die mogelijkheid bestond.

Vandaag ga ik even nagenieten van gisteren. Hoe gek dat ook klinkt. Nagenieten van therapie. Are you out of your freakin’ mind? Toch ga ik het doen. Ik ben blij! Ik zie weer mogelijkheden! Ik heb weer hoop! ♥

59 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Eric schreef:

  En geniet gelijktijdig maar van het weer… en het leven! 🙂

 2. debby schreef:

  Wat een mooi stuk en zo herkenbaar voor mij. Ik heb behoorlijke last van hypcronderie gehad, vreselijk het was bijna een dagtaak voor me. Met therapie heeft dit me uiteindelijk zeer goed geholpen.

 3. Lilian schreef:

  Nou, ik ben nu ook wel benieuwd! Fijn dat het zo goed gaat en dat er weer nieuwe mogelijkheden komen. Vrijwilligerswerk vind ik ook heel leuk, er zit veel minder druk achter en vaak zijn het hele lieve sociale mensen die er werken. Succes!

  1. Marion schreef:

   Ja, daar hoop ik op. Ik ben vreselijk bang dat ik de druk niet aankan en ik hoop daar met vrijwilligerswerk weer anders in te kunnen gaan staan. Djw!

 4. Marielle schreef:

  wat superfijn!
  nou je maakt me nieuwsgierig!
  haha en hoe je het ook weer schrijft …”het ei van columbus” 😉

  Fijne dag en geniet maar lekker na!
  Handig een ventilator!

 5. En zo heb je toch een verslag van je therapie sessie geschreven 😉
  Geniet lekker van het weer en je gelukzalige gevoel.

 6. Deisy schreef:

  Ik ben zo ongelooflijk blij om te horen dat je therapie zo goed gaat en dat je er echt alles uit haalt en zoveel aan hebt ❤ Ik vind het trouwens ook prachtig om te horen dat je vrijwilligerswerk of voor mogelijkheden voor dagbesteding zit te kijken: dit laat maar weer eens zien hoe ver je bent gekomen en hoe wat je allemaal al hebt bereikt. Je bent een topper meis ❤

 7. Desi schreef:

  Ah wat fijm dat je er zoveel van leert! Het geeft zo’n fijn gevoel als je eindelijk begint te snappen waar bepaald gedrag vandaan komt. Ik ben heel benieuwd naar de oefening, maar ga eerst maar lekker genieten van dat fijne gevoel

 8. Sammie schreef:

  Dit klinkt allemaal zoooo goed, ik krijg er gewoon kippenvel van! Heel blij voor je! Benieuwd naar het verslag 🙂

 9. Dina schreef:

  Oooh YES, ik vind het zo fijn om te lezen dat het allemaal zo positief ging gisteren. Je merkt gewoon aan de manier waarop je schrijft dat je die hyperheid (dat is ook echt geen woord, maar je snapt wel wat ik bedoel toch?) helemaal te pakken hebt. Ik ben zo blij voor je! 😀

  1. Marion schreef:

   Ah ja, woord of geen woord, who cares!!! 😀 Thanks 🙂

 10. Anita | Mindjoy schreef:

  Wat een heerlijk artikel, kreeg er helemaal een lach van op mijn gezicht. Zo benieuwd wat je door die oefening te weten bent gekomen! Gaaf dat je weer een stap gaat zetten en op vrijwillige basis ergens aan de slag gaat. Topper dat je bent! X

  1. Marion schreef:

   Doodeng, maar ik vind het ook heel gaaf. Dank je wel. X

 11. altijdangelique schreef:

  Heel fijn voor je!
  Ik ben zo benieuwd 😀

 12. kim schreef:

  Oooh dit berichtje doet me zo goed! En ik kijk uit naar je uitleg-artikel. Neem de tijd, laat alles maar bezinken 🙂
  Toen ik voor het eerst bij mij laatste psycholoog kwam, had ik ook een soort eureka moment. Een gevoel dat het goed zou komen. Dat hij het begreep en mij écht kon helpen. Nu moet ik zeggen dat hij mij in een paar maanden ook naar buiten kreeg. En niet alleen naar buiten, maar ook in een bus. En na een half jaar zelfs in een vliegtuig! Of nou ja, ik deed dat allemaal zelf, maar wel met zijn hulp!
  Vrijwilligerswerk lijkt me een super goed idee. Ik begon ook met een paar uur per week werken. En dat was vrijblijvend. Mocht me ziek melden wanneer ik dat nodig had (en omdat ik die optie had, gebeurde dat bijna nooit!).

  1. Marion schreef:

   Stiekem hoop ik ook een beetje op dat laatste. Ik ben zo bang dat mensen me niet ”moeten” omdat ik zo vaak ziek ben 😦 Dus jouw berichtje geeft mij nóg meer hoop!!!! XXX

 13. Wat fijn!! Ik ben hartstikke blij voor je, word er zelf ook een beetje hyper van als ik dit zo lees 😉 Geniet van je rust vandaag, goed om alles even te laten bezinken!

 14. Jane schreef:

  Wat geweldig!! Je hebt me super nieuwsgierig gemaakt!! Maar eerst ff rustig laten bezinken inderdaad 🙂

 15. Wat een heerlijk geschreven bericht. Fijn dat je duidelijkheid hebt over en voor jezelf! Zet m op deze week! XoXo Olivia 💕

 16. MichielZiet schreef:

  Het schiet alle kanten uit, maar ik voel de blijdschap. 😀 Woohoo!

 17. Myriam schreef:

  Lieve Marion, ik ben zo ontzettend blij voor jou!! En ook héél benieuwd. Dat vrijwilligerswerk heeft mij ook enorm veel deugd gedaan. Ik heb er onder andere een fantastische vriendin bij gevonden. En gewoon, je komt tot de vaststelling dat je eigenlijk wel nog iets kan. Goed hoor. Dikke knuffel.

 18. Wat heerlijk dat je weer hoop hebt. Hoop is zo belangrijk!

  Ik moest echt lachen om je Napoleon en Columbus verwarring. Hahaha!

 19. BySilke schreef:

  Woehoeeeew Marion! 😀

 20. Guy Doms schreef:

  1 woord: RESPECT!

 21. Joyce schreef:

  Klinkt goed! Is je ook gegund uiteraard, ben ook nieuwsgierig naar die methode. Misschien heb ik er ook wat aan 🙂

 22. IngridMoorenBlogs schreef:

  Ik ben heel benieuwd…..laat ons gerust maar even wachten hoor zucht.

  1. Marion schreef:

   Hahaha. Ik had niet verwacht dat mensen allemaal zo benieuwd zouden zijn. Ik denk bij nader inzien namelijk dat niemand er wat aan heeft, omdat niemand dezelfde klachten heeft als ik. Alleen mensen met een sociaal fobie hebben er wat aan. Ach, het levert wel kijkers op 😀

   1. IngridMoorenBlogs schreef:

    Sociaal fobie check…

 23. chucky1012 schreef:

  Wat fijn en doe het rustig aan en veel succes!

  Xoxo

 24. beaunino schreef:

  Goed zo, heerlijk genieten de komende dagen Marion. Ik ben wel nieuwsgierig nu hoor!!

 25. Jenn schreef:

  Wat fijn om zo’n positief bericht te lezen! Ik ben heel benieuwd nu.

 26. sofie schreef:

  Wat ben ik blij om dit te lezen Marion! Jeverdient het 🙂
  Ik kijk uit naar het verslagje, maar geniet er eerst zelf maar even van
  Liefs,Sofie

 27. Roos schreef:

  Wat ontzettend fijn!!! Ben erg benieuwd naar je doorbraakervaring. 🙂 Ennuh, nagenieten van therapie is totaal niet raar. Sterker nog, ik heb vorig jaar een half jaar therapie gehad en ik vond het gewoon leuk. Zag het als en cursus waarbij ik niet alleen over mezelf maar ook over andere leerde, haha… X

 28. jackiedeklerk schreef:

  ik heb ook besloten een nachtje buiten te gaan slapen…
  En, ik wil weten hoe jij nu weet waarom je alles vergeet (en de rest, maar vooral dat vergeten)

  1. Marion schreef:

   Ik zal het morgen (of overmorgen) luid en duidelijk uitleggen 😀

 29. Xaviera schreef:

  This made me smile!!! 😀 Wat heerlijk om te lezen dat je weer hoop hebt en dat het duidelijk is waarom je doet wat je doet en voelt wat je voelt. Het zou fijn zijn als je een mooie dagbesteding of vrijwilligerswerk kunt vinden. Dikke kus! X

 30. Anne schreef:

  Super!!! Ik ben ook bezig met kijken of ik vrijwilligerswerk kan doen om de zomer door te komen (als de muziek na volgende week stopt heb ik niks meer). Ik woon naast een woonzorgcentrum waar ze vrijwilligers zoeken voor koffie schenken en zo. Ik heb al contact gezocht, maar toen ik een reactie kreeg sloeg de twijfel weer toe.

 31. Berte schreef:

  Wauw wat een mooi artikel!! Ik wordt er zelf ook helemaal blij van 😀

 32. B schreef:

  Wat is dit super fijn om te lezen! Word er blij van. Echt fijn voor je.

 33. Sabine schreef:

  Wat fijn voor je! Je maakt me wel vreselijk nieuwsgierig 😀

 34. Nina schreef:

  Heerlijk!! Ik kan vrijwilligerswerk van harte aanbevelen, het heeft mij alleszins heel erg geholpen in mijn genezingsproces. De drempel is daar toch wat lager dan bij echt werk, waardoor paniekaanvallen en de angst om ziek te worden veel minder zijn. Het heeft mij weer het zelfvertrouwen gegeven om op zoek te gaan naar een echte job!

 35. Wat fantastisch voor je! Als ik dit zit te lezen, krijg ik er een lach van op mijn gezicht, eigenlijk zie ik je al bijna helemaal vrolijk rondhuppelen, ik zie het helemaal gebeuren. Hier en daar nog een dansje en het geluksmoment is compleet. Xoxo

 36. Hier word ik blij van!!! En nieuwsgierig.

 37. Els schreef:

  Wat een heerlijk artikel! Wat super fijn zeg! Geniet nog lekker na :-)!

 38. joorloveswriting schreef:

  Wat fijn meid!!! Geniet er van! Handig zulke ventilators met het warme weer! 🙂

 39. natuurlijkespiritualiteit schreef:

  Hoe meer een sessie binnen komt, hoe meer er verwerkt moet worden en hoe meer tijd je nodig hebt. En je mag ook eens even lekker trots op jezelf zijn. Dat je nu zoveel Ziet. Dat is goed. Dat is echt bij jezelf komen. Wat goed dat je dat nu zo ziet en dat ook erkent! Ik ben daar achter gekomen afgelopen vrijdag toen mijn trotse gevoel dat ik eindelijk weer eens zonder angst de stad in durfde, zich uitte in een huilbui. Van geluk welteverstaan. Maar ik was zo trots, ik wist niet wat me overkwam. En nu dein ik nog lekker op dat gevoel. Is fijn. Gewoon lekker in m’n eentje met die stroming mee deinen. Ik wens je een fijne deining toe! ♡☆

 40. InsightMoments schreef:

  Haha Napoleon! Ik lig hier in een deuk! Ben benieuwd naar je verhaal! Geniet van het nieuwe! x

 41. Madeleine schreef:

  Wat fijn om te lezen lieve Marion 🙂 You go go go go girl. Oh onder de sterrenhemel slapen wat lekker romantisch. Ik verlang er ook naar om buiten te slapen, zo lekker. Dan slaap ik beter! Helaas hebben we geen tuin of balkon! Geniet ervan… 🙂

 42. Miss Sentinelli schreef:

  Wat super fijn om dit te lezen! Dit maakt mij helemaal vrolijk :). Al ben ik zeker wel benieuwd naar je verhaal haha.

 43. Ik heb het net gevraagd aan Joost, en ook hij weet niet waar de ventilator staat !
  Die therapie gaat echt goed de juiste richting in, echt blij voor je !!!

 44. Taallent schreef:

  Zo de energie spat eraf. Top. Mooi dat je je zo voelt

 45. Morgaine schreef:

  Te gek dat je vrijwilligerswerk mag doen, ik mag vanmiddag weer, 2 uurtjes in de week, houdbaar en zelfs als ik mij niet lekker voel, kan ik er toch vaak heen, omdat ik in mijn geval rustig kan zitten en doen, vandaag ga ik meemaken hoe het is met deze hittegolf, de tuin ligt namelijk pal in de zon, nul schaduw, binnen dus eigenlijk ook te warm, bladiebla, zien of mijn collega’s nog leven 😉 hahahaha

  En ondertussen doe ik dus nu 8 maanden bijna…. de tijd is omgevlogen en toen ik eraan begon, had ook ik een soort van… ‘pffffffff, wat als… gaat het mij wel lukken bla…’

  En ja het lukt! Ook ik kan gewoon afzeggen als ik echt niet lekker ben, zelfs als ik op vakantie wil zomaar ineens, kan ik het gewoon een dag van tevoren melden… liever verder van tevoren natuurlijk, maar oké, dat lijkt met ook logisch.

  X

 46. Carlijn schreef:

  Heb je inmiddels al buiten geslapen? Dat lijkt me zo gaaf, waarom heb ik dat nog nooit gedaan? Gewoon op een luchtbed? Ik weet niet of ik dat durf hoor. Straks gaat het regenen, of landt er een vogel op mijn hoofd of zien de buren me liggen of word ik lek geprikt door muggen of of of.

  Het lijkt me zo mooi, maar ik geloof dat ik nogal een angsthaasje ben. Misschien ga ik vanavond rond een uur of 12 wel even buiten zitten en sterren kijken.

  Weet je wat trouwens echt super gaaf was, denk dat je dat ook heel bijzonder zou vinden. Van de week fietste ik ’s avonds naar huis en ineens dacht ik ‘huh, wat is dat dan? Twee sterren terwijl het niet donker is???’ Bleek een planeet en een ster te zijn! Op 900 miljoen kilometer. Dat is toch bizar, dat je dat zomaar met je blote oog kunt zien!

  1. Carlijn schreef:

   Laat maar, nu regent het hahaha

   1. Marion schreef:

    Hahaha hahaha ja !!!!

 47. Saar schreef:

  Ik ben een beetje achter met lezen op jouw blog, maar van dit berichtje krijg ik een grote glimlach op mijn gezicht! Wat ongelofelijk fijn meid!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.