Nieuwe plogweek!

plogweek2

Vanochtend werd ik wakker en besloot zomaar spontaan om deze week weer eens te gaan ploggen. Ja, ploggen is een gek woord. Sommigen vinden het zelfs een stom woord, maar wat doe je eraan? Ik vind koffiebonen een stom woord, maar daar kan je ook niets aan veranderen. Benieuwd wat ik allemaal op de planning heb staan voor deze plogweek? Lees dan verder.

Vandaag is de drukste dag van de week. Ik heb vanmiddag therapie. De rest van de week staat er niets, maar dan ook niets in mijn agenda. Ja, bij zaterdag staat Jarig! Waarom daar zo enthousiast een uitroepteken achter staat weet ik niet, want ik hou helemaal niet van verjaardagen. Niet van die van mezelf en niet van die van anderen. Ineens gingen mijn gedachten terug naar vorig jaar. Ik zocht het artikel op wat ik de dag na mijn verjaardag schreef.

Verjaardag, taart en drama

Dat gaat me dit jaar dus echt niet gebeuren. Ik had al een voorstel liggen bij mijn ouders om rond die datum een keer koffie te gaan drinken, maar laat ik nou slim zijn en dat gewoon echt pas ergens over twee weken doen. Ik hou niet van verjaardagen. Ik wil mijn verjaardag niet vieren. Ik ga mijn verjaardag niet vieren. Zo, die knoop is doorgehakt. Wat ik wel mooi vind is dat ik op mijn verjaardag de keuze heb gemaakt om hulp te gaan zoeken. Komende zaterdag dus precies een jaar geleden.

Ondertussen heb ik weer eens een hard stukje uit mijn neus zitten peuteren en nu heb ik een bloedneus. Hebben jullie dat ook? Dat er soms van die droge harde stukjes in je neus zitten die er met snuiten niet uit willen en dat je dan geen andere optie ziet om ‘m er met je vingers uit te pulleken? Nee? Oh.

Hoe gaat het trouwens met mijn bezuinigingsplannen? Nou slecht. Deze maand moet er sowieso wat van de spaarrekening afgehaald worden. Dat geeft niet. Daarvoor is dat ding. Peter had nieuwe broeken nodig en ik had nog wat … nee, dat is niet waar. Ik had niks nodig, maar ik kan gewoon niet naar de C&A gaan en niets kopen. Dus ik kocht een hele mooie broek en hij zit zo fijn dat ik straks gewoon ga kijken of ze er nog ééntje hebben. Ik heb dunne, wijde broeken nodig, zodat ik mijn liezen zoveel mogelijk kan ontzien en deze broek is dus echt perfect. € 20,- vind ik een mooi prijsje. Straks dus even langs de C&A.

rakker

Daarnaast is ons horgordijn kapot. Afgelopen week was er een hondje op bezoek en die was een beetje enthousiast toen hij een stok in de tuin vond. Met stok en al rende hij dwars door de hor heen naar binnen. Hilarisch! Maar ja, wel het hele horgordijn naar de gallemiezen. Verder is onze vloermop echt aan vervanging toe. De vloer wordt ondertussen viezer als je hem mopt dan wanneer je dat niet doet. Dan hadden we nog iets nodig, maar dat weet ik niet meer.

Gisteren ging het aan het einde van de middag ineens helemaal fout. Ik had vreselijk last van de wandeling die ik gisterochtend gemaakt had. Het onderhuidse weefsel wordt dan meteen onrustig en pijnlijk en als ik niet meteen plat ga dan ben ik het haasje. Die ontstekingen komen binnen een paar uur opzetten. Ik was dus al best gespannen en toen kwam er ook nog eens onverwachts bezoek. De bel ging, ik voelde de paniek opkomen en het was gebeurd. Ik kon geen woord meer uitbrengen en bevroor. Het erge is dat ik dan dus ook echt niets kan. Ik kan de visite niet aankijken, niet fatsoenlijk gedag zeggen, niets. Dat voelt echt zo ontzettend klote. Gisteren was er echter ook een ander gevoel: ik werd boos. B. komt hier al jaren. Hij weet dat ik ziek ben. Hij weet dat hij van tevoren moet bellen en het dan toch niet doen. Ik vind dat zo respectloos naar mij toe. Ik werd eindelijk een keer niet boos op mezelf, maar op de ander. Ik faalde niet. Ik hoefde me niet schuldig te voelen. Ik kan hier niets aan doen.

Goed, ik ga dus ploggen. De vorige keer zette ik de plog iedere keer om 20:00 uur ’s avonds online. Ik weet niet of ik dat nu ook ga doen of dat ik ze de volgende ochtend online zet. Ik kijk even hoe het loopt. Ik verwacht namelijk dat ik vanavond best moe ben van therapie. Als ik dan al die foto’s nog moet bewerken, een artikel … Wacht. Dat ga ik dus gewoon niet doen. Ik begin vandaag met ploggen en de plogs komen de volgende ochtend online. Strak plan. Bis morgen! ♥

41 reacties op ‘Nieuwe plogweek!’

 1. O dat boze herken ik heel erg. Dat gevoel alsof mensen gewoon niet meedenken of geluisterd hebben. Terwijl het helemaal niet slecht bedoeld is.
  Ook ik heb mijn verjaardag gisteren niet gevierd. Het leverde dit jaar geen protesten op van mensen. Ik heb gezegd, ik vier mijn verjaardag niet, dus ook geen bezoek. Dat is mijn wens en behoefte. Dit werd klakkeloos geaccepteerd tot mijn verbazing.
  En ja ook dat neus pulken herken ik hoor. Hahahaha.
  Leuk dat je weer gaat ploggen!

 2. Ik heb ook een hekel aan mijn verjaardag. Dit jaar was mijn moeder thuis en kwamen opa en oma. Mijn andere was me vergeten te bellen. En er stonden drie mensen onaangekondigd voor de deur. Een vriendin die al een half jaar niks heeft laten horen en twee mensen die ik eigenlijk amper ken en daar moest ik ook nog eens voor uit bad komen.

  Mag ik je complimenteren? Misschien vind je dat moeilijk om te horen, maar ik merk echt aan alles dat je enorme stappen zet. Je hakt zo knopen door: ik nodig ze later wel uit, de plogs komen ’s morgens. En je wordt boos op een ander in plaats van op jezelf. Dat vond ik helemaal terecht overigens.

  Dus lieve Marion, ga zo door!!

 3. Wat een goede knopen heb je doorgehakt mbt je verjaardag en wanneer de plogartikelen online komen! Super meis!! Leuk dat je gaat ploggen, vind het altijd zo leuk maar stiekem ook best wat werk. Kijk uit naar morgenvroeg 😉

 4. Als jij je verjaardag niet wil vieren is dat je goed recht! Lekker níet doen dus 😉 C&A kom ik ook graag. Je moet het wel net treffen in die winkel. Als ik er kom zie ik meestal ook maar 1 of 2 leuke dingen. Ik zie de plogs wel verschijnen, leuk 🙂

 5. ’t Is jouw verjaardag! Als jij beslist dat er niet gevierd wordt, dan wordt er niet gevierd. En ik ga tijdens mijn lunchpauze bij C&A passeren 🙂

 6. Wat goed dat je eens voor jezelf kiest! (En wat leuk dat je weer gaat ploggen!) Je kiest er zelf voor je verjaardag niet te vieren, je besluit zelf dat je die nieuwe broek mag kopen omdat hij zo lekker zit, en bovenal was je eens boos op een ander.

  Wat betreft het niet vieren van een verjaardag: lekker rustig toch zo? Het is jouw dag en of je hem wel / niet viert moet helemaal jouw keuze zijn.
  Broeken heeft een mens nou eenmaal nodig, met een kapotte hor krijg je vliegen en ander ongedierte binnen en met een vieze mop heb je een vuile vloer. Soms moet je sommige uitgaven nou eenmaal doen.

  Succes met je therapie vandaag!

 7. Is het onaanvaardbaar dat ik niet eens wist wat ploggen was? Zo nieuw in deze blogwereld. Maar na lang naar het woord zitten te staren en het daarna hebben op te geven, zocht ik het eens op. Dus nu kan ik volledig meespreken: ja doen. Lijkt zo leuk.

  De verjaardagen daarentegen zijn écht niet leuk. Alle aandacht naar jou of juist helemaal geen aandacht. Beiden zijn zo moeilijk te verduren en als er dan mensen komen, is het zo druk. Maar proficiat dat je de knoop hebt doorgehakt. En ik zal je nu alvast succes wensen bij de therapie!

 8. Lekker handig dat hij niet even belde voor die op visite kwam. Goed dat je boos werd op iemand anders en niet op jezelf! Ik kijk uit naar je plogs 🙂 Helemaal leuk!

 9. Leuk, een plogweek!
  En wat goed van je dat je voor jezelf kiest. Meerdere malen, trouwens. Knap, en terecht! 🙂

 10. Weet je wat nog erger is? als je zegt dat je je verjaardag niet wilt vieren om wat voor reden dan ook, en zijn familie staat met taart, drank, en de hele rattaplan voor de deur…. ja echt dat is mij dus ooit overkomen toen ik net samen woonde, zijn verjaardag toen… we wilden samen iets doen, staan al zijn broers en zussen plus kids en aanhang voor de deur, op een 2 kamer flat niet te harden in midden aug…. zit je dan…

  En mocht je je afvragen hoeveel broers en zussen hij heeft? 7!!!! allemaal toen gehuwd en al kinderen… hij was de jongste van die zeven… en alleen wij hadden nog net geen kind.

  Neuspulken, ja dat doet iedereen want die irritante harde stukjes die er niet uit willen moeten eruit, dat gaat zeer doen als je ze laat zitten, hahahaha

  X

 11. Gadverredamme Marion…jouw blogs dus niet meer onder etenstijd lezen 😉 Herkenbaar van die verjaardagen…..en dan een zus hebben die dat nog steeds niet respecteert,dus dan verzin ik ook altijd maar iets anders,maar eigenlijk zijn we gek.Nee is NEE toch…..

 12. Dat van je neus is heel herkenbaar. Ik heb ook regelmatig last van “bloedpropjes”. Omdat ik ook heel vaak verkouden ben ben ik langs de KNO-arts geweest, maar die had ook niet echt een verklaring. Lekker dan. Oh, en je verjaardag niet vieren komt me ook heel bekend voor. Ik heb daar ook helemaal niks mee.
  Goed, maar wat ik dus vooral wilde zeggen: ik kijk uit naar je plogs!

 13. Haha, fijn om te lezen dat ik niet de enige ben met harde stukken in mijn neus 😛 Ben benieuwd naar je plogweek. Misschien moet ik ook eens gaan ploggen, dat vind ik altijd zo leuk bij anderen 🙂

 14. Ik vind verjaardagen ook nooit leuk, ben blij dat ik er weer even voor een jaartje vanaf ben! Heb het dit jaar met mijn vriend ‘gevierd’ en had vriendinnen beloofd dat ik het ook voor hen zou vieren. Maar daar is na drie weken nog niks van gekomen, haha.

  En terecht dat je niet de fout bij jezelf legt wat betreft onverwachts bezoek!

 15. PLOG 🙂 🙂 🙂

  Superleuk!!
  Herkenbaar mbt verjaardagen en onverwacht bezoek…pfff vind ik ook niets!
  Fijne dag, voel je jezelf wat beter na gisteren?

 16. Leuk verhaal! Supergoed om voor jezelf te kiezen! 😀 Zeker bij de visite, mensen kunnen best rekening houden met elkaar dacht ik zo. Ik houd trouwens ook niet zo van verjaardagen. Meestal vier ik het alleen met een klein etentje, is ook supergezellig trouwens. Ben benieuwd naar de foto´s!

 17. Ik peuter nooit in mijn neus. Chips, alweer gelogen… O, en ik heb te vaak een bloedneus. Er zijn mensen die nooit bloedneuzen hebben. Daar kan ik me nou niets bij voorstellen. Lijkt me wel makkelijk trouwens, niet altijd een zakdoek bij de hand hoeven houden en niet van die rot bloedvlekken in mijn kleding.
  Herkenbaar is dat gevoel, mensen die weten wat er is maar het gewoon een soort van ‘negeren’, erg irritant. Leuke foto aan rechts trouwens! Die is nieuw toch? Ben benieuwd naar je plogs! Xoxo

 18. Niet verklappen, maar ik durf ook wel eens in mijn neus… sssjjjttt. Hilarisch zoals je dat schrijft. Niet? Oh…. Hahahaha. Ik heb je post van vorig jaar gelezen, wat heb je een enorme weg afgelegd Marion. En wat goed dat je beslist om de plog pas morgen online te zetten. Vind ik leuk!!!!

 19. Mooie nieuwe profielfoto !
  Ik ken iemand die de harde brokken uit zijn neus verzamelt in een sigarenkistje. Hij beweert dat die na drie jaar zo hard zijn dat je ze kunt slijpen als een diamant.
  ‘Ploggen’ is wat mij betreft een echt werkwoord geworden, de manier waarop jij het aanpakt is schitterend!

 20. Zo leuk dat je gaat ploggen!
  Doe het lekker allemaal op je eigen tempo en als je geen zin of moe bent doe je het op een andere dag.
  Je blijft sprongen maken en vooruitgang boeken 😉

  Ga zo door Xoxo

 21. Verjaardagen heb ik ook niks mee. Hahaha dat snot verhaal met harde snot komt mij bekend voor. Bloedneus sowieso Al haha! Bij action heb je een goedkope mop 🙂 en leuk dat je weer gaat ploggen! Rustig aan xx

 22. Als je geen zin hebt om je verjaardag te vieren gewoon niet doen. It’s that simple! Het is tijd dat iedereen wat meer rekening met je houdt, juist zoals dat vervelende bezoek. Lijkt me goed dat je je eens boos gemaakt hebt. En nou ja – tussen ons gezegd en gezwegen – stiekem zit ik ook wel eens in mijn neus te pulken. Not very ladylike maar die harde stukje moeten er gewoon uit.

 23. Wat leuk een plogweek! En je hebt groot gelijk dat je de plog niet dezelfde dag online zet. De volgende ochtend is prima toch :-)! Veel plezier met ploggen! Hoe was de therapie?

 24. Super dat je nu boos op een ander werd, misschien raar om te zeggen maar je vat hem wel 🙂 Het is gewoon een stap de juiste richting op en het teken dat je steeds sterker wordt. Goed bezig meis en ik kijk uit naar je plogs 🙂

 25. Verjaardagen inderdaad: ik vind het ook nooit leuk echt (wel van anderen overigens), maar toch voel ik mij verplicht om het te vieren altijd 😦 Ik vind jouw keuze dan ook echt mooi, gewoon inderdaad voor jezelf ❤ Ik ben benieuwd naar je plogweek, dus ga even snel bijlezen haha 😉 X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.