Plogweek: Maandag 6 juli

on

plogweek2

Maandag 6 juli. Dag 1 van deze plogweek. Wat stond er op het programma? Nou, vrij weinig en dat is maar goed ook. Ik voelde me niet helemaal top door een paniekaanval die ik zondagmiddag had gehad. Op de planning stond therapie en een paar boodschappen doen. Kijk gezellig mee! 

005

Het is nog vroeg. Zo vroeg dat ik nog even gezellig naar de maan kan kijken. Ik vind het altijd een mooi idee dat we allemaal naar dezelfde maan kijken. Ik heb een paar Amerikaanse volgers op Instagram en het idee dat ik in de ochtend naar deze mooi maan kijk en zij op hetzelfde moment naar diezelfde maan kijken voor ze gaan slapen, ja, dat vind ik een mooi. We all look at the same moon.

011

We beginnen met koffie en een kaartje.

048

Mooie kaart, al wist ik niet meteen wat ik ermee moest. De kleur van de grond en de handen doen me aan Afrika denken. Call me crazy, maar ik heb een band met Afrika. Ik wist nooit waar die band vandaan kwam tot een helderziende vrouw mij vertelde dat ik in een vorig leven lerares ben geweest op een school in Afrika. Ze vertelde me nog meer, dat is iets te privé, maar het verklaarde wel een heleboel. Ik was dat weer een beetje vergeten en deze kaart herinnert mij daar weer aan. We are all connected.

038

Ontbijt.

036

Kop thee erbij.

026

En blogjes lezen. Daily Cup of Bla Bla Bla van de leuke Nesrin is één van de blogs waar ik dagelijks kom.

023

Ik droeg mijn ketting met maanstenen. Deze ketting heb ik … goh hoe heet dat ook alweer? Als je een sieraad bij een juwelier koopt die al van iemand anders is geweest? Kan er niet opkomen. Deze ketting was één van de eerste dingen wat op mijn pad kwam dankzij het volgen van mijn intuïtie. Ik was al weken op zoek naar een sieraad (liefst een ring) met een mooie steen en kon ‘m maar niet vinden. Op de dag dat ik de zoektocht opgaf vond ik deze. Ik kwam terecht in een straatje waar ik niet eerder geweest was. Daar zat een juwelier. Normaal was ik daar niet naar binnen gegaan, want hij zag er nogal prijzig uit, maar er stond een vrouw de sieraden op te poetsen in de etalge en die glimlachte naar me. Ik liep naar binnen en zag meteen een ring die ik prachtig vond. De dame schudde resoluut haar hoofd, liep weg en kwam met deze hanger terug. Het was love at first sight. Als ik het me goed herinner is deze ketting van een oudere dame geweest. Haar kinderen hebben het sieraad aan de juwelier verkocht. Ik vind het een mooi idee dat iemand anders deze ketting ook met veel liefde gedragen heeft.

056

Mijn zelf in elkaar geflansde kaptafel.

053

Ik trok nog een kaartje. Ik vind het zo bijzonder dat er 88 kaarten in dit setje zitten en dat continue dezelfde kaarten tevoorschijn komen. Deze krijg ik nu voor de tweede keer. Er is nog een andere kaart en die heb ik al drie keer gekregen. Ik trek deze kaartjes maar af en toe en echt iedere keer zijn het dezelfde. Heel bijzonder.

IMG_20150706_114949

Tijd voor therapie. Om de cliënten wakker te houden hebben ze gekozen voor dit enerverende tapijtje.

IMG_20150706_132020

Ik had een selfie gemaakt na therapie, maar dat ging me toch iets te ver. Janken met de pet op was het. Tering wat was het heftig. Niet leuk meer dit. Ik heb gewoon een f*cking probleem met mezelf. Bah. Dan maar naar de Appie om pannenkoeken en drop te halen.

065

En een verrukkelijk biobroodje met kaas en pompoenpitten. Normaliter probeer ik zo gezond mogelijk te eten, maar op dit soort dagen gun ik mezelf het lekkerste van het lekkerste.

066

Stil geld.

072

Dit was het niveau van de rest van de dag. Met een berg snotlappen naast me. Niet omdat ik verkouden ben, maar het was nog even flink nahuilen. Toen ik uitgehuild was ging ik blogjes lezen. Of nou ja, lezen. Ik deed een poging. Zeker toen ik bij Myriam terecht kwam. Tering zeg. Zij schreef een blogje over ene meneer Jambon en de titel van dat blog was JOBROTATION. Ondanks dat ik maar één jaartje Franse les heb gehad (of twee, weet ik veel), wist ik nog wel dat dit verhaal over meneer Ham ging. Monsieur Jambon. Echter door die Franse Zjambon gooide ik meteen de Franse benadering erin. De titel leverde verdomd veel problemen op. Djoprotazjon. Huh? Zjop-ro-ta-zjon. Met de klemtoon op zjon. Ja! Zjoprotazjion! Wtf is dat? Djop… Djop… Ooooooh djoproteesjun. Djop-ro-tee-sjun. Tering man.

IMG_20150706_175600

Therapie is echt heel zwaar. Ik ga erover schrijven wanneer het goed voelt en als ik denk dat het zin heeft. Ik zie wel hoe dat loopt. Al met al was het een beetje een hele erge pleurisdag. Ik schoof rond 18:00 uur deze pannenkoek naar binnen en ging vervolgens naar bed. Op bed deed ik nog een poging tot een spelletje Wordfeud, maar al snel vielen mijn ogen dicht. Ik was zo moe. Dit was dan ook de laatste foto die ik nam en zo eindigt plogdag nummer 1 met een pannenkoek.

Vandaag dag 2 van de plogweek. Hoe deze dag verloopt zien jullie morgenochtend. Fijne dag allemaal. ♥

44 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Marielle schreef:

  Dank je voor een inkijkje in je leven! het blijft leuk die plogweken!

  Wat heftig zeg de therapie, ik hoop dat het je heel veel goed zal doen en mogelijk gaan er kilo’s tissues doorheen maar dat mag!!! Laat de gevoelens maar toe!
  Sterkte en kracht op deze weg!!!

  Wat ontzettend bijzonder dat van die ketting, dat kan gewoon geen “toeval” zijn, net als de kaart die je trok!

  Vandaag een nieuwe dag, succes vandaag ook ivm de nasleep van gisteren.

  Sterkte en …respect voor je!

 2. Het vreselijk moeilijke woord heet ‘tweedehands’, Marion 🙂 !
  Ik ben verschrikkelijk blij dat iemand anders dan ikzelf dit soms ook heeft. Echt evidente woorden ineens niet meer weten. Of die wereldberoemde acteur op tv zien, en ineens denken van: “Die Charel, wie is dàt nui weer?” Of een meikever zien en weten van ‘dat is zeker geen olifant, maar wat dan wel?’.

  Laat de tranen vloeien als ze naar buiten willen, dat is hun absolute recht!

  1. Marion schreef:

   Nee, nee, nee, niet tweedehands. En ook niet okkazjon. Er is een speciaal woord voor tweedehands sieraden. Ik weet het zeker! Bananaman.

 3. Madeleine schreef:

  Jeetje mina. Wat een dagje! Ik hoop dat je weer wat bent bijgekomen 🙂 vandaag is een nieuwe dag met nieuwe kansen! Rustig an vandaag!!

 4. Elaintje schreef:

  Leuk, een plogweek. Tjsa, therapie kan echt zoveel losmaken. Ik was de laatste keer ook nog helemaal van slag erna. Ook al was de afspraak zelf niet heel boeiend. Het heeft tijd nodig. Fijne dag vandaag!

 5. Myriam schreef:

  Ondanks het feit dat je een shit dag had, heb je mij héél blij gemaakt met oa je interpretatie van jambon en job rotatie. Ik grinnik nog na. HART versterkende knuffel xxx

 6. altijdangelique schreef:

  Ik vind je plogs altijd zo fijn! Een realistische kijk in het leven.
  Het enige wat ik kan bedenken is antiek voor de sieraden, maar volgens mij bestaat er inderdaad een woord voor.
  Xx

 7. chucky1012 schreef:

  Zo dat was wat en zo heftig!
  Schitterend sieraad.
  Inderdaad gun jezelf eens iets lekkers als je zo veel verdriet hebt.

  Xoxo

 8. IngridMoorenBlogs schreef:

  Haha…ik ben ook afgehaakt bij Mirjam.Wat een prachtige ketting! We hebben toch niet nog meer levens hè Marion….alsjeblieft niet hoor!!!

  1. Marion schreef:

   Ik weet het niet. Ik sluit het niet uit, maar uh, veel erger dan dit kan het niet worden toch?

   1. IngridMoorenBlogs schreef:

    Ja hoor..het kan altijd nog erger.

 9. Heftig, dikke knuffel! De kaart betekend ook dat je terug mag gaan naar je eigen roots.. welja, dat is denk ik ook wel gebeurd met je therapie. Verleden maakt ons heden, maar je mag je ook de goede dingen herinneren uit het verleden. Het is een heftige kaart.

  1. Marion schreef:

   Oké, dank je wel voor die toelichting over de kaart. Fijn. Ik hou ‘m deze week maar even bij me.

 10. Morgaine schreef:

  Wat een prachtige maansteen collier/hanger is dat, ik heb even op synoniemen net gekeken voor 2de hands sieraden, maar dat kennen ze daar dus ook niet, behalve ‘gedragen’ naast occasie zoiets…

  En zo werkt het ook, je kunt soms nog zo zoeken naar een sieraad met edelstenen wat je graag wilt, maar ze komen altijd naar jou toe en zo’n zoektocht kan soms zomaar zijn, uit het niets, en bij echt zoeken heel lang duren voordat je het vindt. 😉

  Het is minder te lezen dat je een mindere dag hebt gehad, het hoort er wel bij, maar toch, dikke knuf voor jou! ❤

  1. Marion schreef:

   Ik ben bang dat het toch gewoon tweedehands was. Of occasion. Maar dat ga ik nu dus echt niet meer toegeven na met overtuigende reactie bij meneer Pannenkoek. 😉

   1. Morgaine schreef:

    zou ik ook niet doen, dit blijft ons geheimpje 😉 hahaha

   2. Marielle schreef:

    ik heb nog even zitten denken
    – gedragen sieraden…of is dat te voor de hand liggend..hihi…heb je wat in te brengen tegen TP 😉

 11. Het enige wat ik nog kan bedenken is vintage, maar dat wordt volgens mij meer voor kleding gebruikt.
  Heftig dat je therapiesessie zo zwaar was meid. Wel goed om alles er gewoon lekker uit te gooien. Ik hoop dat je je vandaag wat beter voelt!

 12. Celine schreef:

  He jakkes, wat naar van je therapie zeg! Ik hoop zo dat het je uiteindelijk zoveel moois zal opbrengen, dat gun ik je echt.

  Ik dacht even dat je pannekoeken met drop ging eten, ik schrok al. Gelukkig viel het mee 😉,
  of zal het misschien toch heel lekker zijn?…

 13. Sammie schreef:

  Ik vind het altijd zo knap dat je zoveel foto’s weet je maken, ik vergeet het altijd als ik me voorneem om een dag te ploggen 🙂 Hoop dat deze dag beter is!

 14. Xaviera schreef:

  Heftig zo’n dag met de therapie meis, ik hoop dat het vandaag beter gaat. Heel goed dat je alle tranen de ruimte hebt gegeven om te komen. Wat mooi die kaart, ik moest ook gelijk aan Africa denken toen ik hem zag. En ook aan wat je mij hebt verteld over jouw band met Africa, heel mooi! En die ketting is prachtig. Ik kan mij goed voorstellen dat het love at first sight was! Super leuk dat je weer aan het ploggen bent, daar geniet ik altijd heel erg van. Knuffels! ♥

  1. Marion schreef:

   Oh ja, daar hebben wij het ook nog over gehad. Mooie dag was het. ♥

 15. Anita | Mindjoy schreef:

  Ook al was je therapie zwaar, hopelijk heb je er veel aan gehad en ga je er nog veel aan hebben! Leuk om zo weer een inkijk te krijgen in je leven. Doe het rustig aan deze week, maar dat was je volgens mij al van plan!

 16. dansenindestorm schreef:

  Ik hoop dat je weer wat bent bijgekomen van therapie. Heftig hoor!

 17. Anne schreef:

  Ik duim voor je dat vandaag een betere dag is.

 18. Sabine schreef:

  Mooi plog, mooi zo een kijkje in je heftige dag. Mooie kleur nagellak trouwens 😉

 19. Joyce schreef:

  Knuffel meis, dit soort dagen zijn killing… Hoop dat je je alweer ietsje beter voelt xxx

 20. Simplynspecial schreef:

  Ik blijf het leuk vinden om mee te mogen gluren in jouw leven 😉 Die ketting is bijzonder zeg, zeker omdat je weet dat iemand anders ‘m al gedragen heeft. Ben benieuwd naar de rest van je plogdagen. En dankje, ik heb ook trek gekregen in pannekoeken hihi.

 21. joorloveswriting schreef:

  Hopelijk gaat het nu wat beter met je na je therapie!!! Lekker broodje zeg ❤ ik ben benieuwd naar je komende plogs ❤ 😀

 22. Nesrin - Daily Cup of Bla Bla Bla schreef:

  Ik stond vanochtend stil bij jouw foto op Instagram van de maan. Heel mooi gevonden ‘We all look at the same moon’.

  Ik hoop dat het beter met je gaat. Lekker slapen en morgen een glimlach van zonnestraaltjes op de snoet. Sterkte M!

  (zo lief dat je mij noemt en laat zien….ahhh ik liet het meteen aan mijn man zien 😉 )

 23. misssexandthecity schreef:

  Oranje tapijt, wie verzint zoiets,……gelukkig had jij mooie slippers aan, me like!! En therapie is heftig, maar soms moet de vieze wonde zo gereinigd worden en je weet wat ze zeggen zachte heelmeesters geven stinkende wonden,…..en er is niks mis met huilen!

 24. Sanne schreef:

  ik vind het moedig dat je hier over schrijft. En als het goed voelt, dan kan je hier over zeker schrijven.
  Daarnaast heb ik weer wat bijgeleerd over jouw. Dat je iets hebt met afrika, dat heb ik met parijs op één of andere manier.

 25. Els schreef:

  Weer een heftige dagje met therapie. Hopelijk ben je er weer een beetje van opgeknapt? Ik vind die kaarten zo mooie die je trek. Zo bijzonder dat ze zo passen :-). Ik vind de kaart ook heel afrikaans lijken :-).

 26. debby schreef:

  ah wat heftig zeg met je therapie, misschien raar zeggen meid, maar soms moet je door diepe dalen gaan om die mooie top te bereiken.

  1. Marion schreef:

   Nee, zeker niet raar. Zo voel ik het ook. Djw. X

 27. simplyme_tineke schreef:

  Wat leuk dat je aan het ploggen bent. Heel veel sterkte met je therapie en de nasleep die het geeft. Uiteindelijk zul je er sterker uitkomen.

 28. Emily Lotus schreef:

  Maansteen! Dat vind ik zó mooi. Ik heb ook meerdere kettingen ervan 🙂
  Sterkte met de therapie – het is niet gek dat het zo zwaar is, maar dat maakt ’t niet minder emotioneel.

 29. jackiedeklerk schreef:

  hay, ik ben even uit mijn cocon gekropen ik vind plogs zo leuk ik moest gewoon even komen kijken…
  Die ketting is echt prachtig, mijn ervaring is ook niet naar iets zoeken want je vind het niet.. Pas als je niet op zoek bent vind je de mooiste dingen…

 30. Deisy schreef:

  O wauw, die ketting is echt mooi zeg ❤ En je gedachten over de maan trouwens ook haha: uiteindelijk kijken we inderdaad allemaal naar dezelfde maan. Ik hoop dat je therapie wel heeft geholpen en dat je er positieve kijk op hebt, ondanks dat het ongelooflijk zwaar is geweest. Grote knuffel in ieder geval. X

  1. Marion schreef:

   Thanks, meis. X

 31. Lena schreef:

  Respect voor je openheid! Heb net je eerdere blogpost gelezen over of je ook te open kunt zijn over jezelf (It’s not what you do), maar ik denk toch echt dat dit jouw kracht is. Je openheid, je eerlijkheid. En jouw schrijfstijl natuurlijk. Nogmaals: respect.

  1. Marion schreef:

   Dank je wel, Lena. Dat vind ik echt fijn om te horen. X

 32. Anneleen schreef:

  Ik vind therapie vaak ook erg zwaar en energievretend. Op een of andere manier ben ik altijd bekaf nadien… Hoe dat komt weet ik nooit precies. Maar jij bent op de goede weg meid! En wauw, zo leuk dat je een aantal Amerikaanse volgers hebt !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s