Plogweek: Woensdag 8 juli

on

plogweek2

Woensdag 8 juli. Dag 3 van deze plogweek.  Wat staat er allemaal op de planning? Zoals gewoonlijk bar weinig. Ik ben nog steeds niet helemaal ontstekingsvrij, dus ik moet het rustig aan blijven doen. De enige must vandaag is de apotheek. Hoe enerverend kan je dag zijn. Kijk dus vooral gezellig mee!

IMG_20150708_072901

De dag eindigde gisteren met migraine en begint vandaag op dezelfde manier. Bah bah. Dat betekent zitten, slikken, liggen en weer verder slapen. Dat lukt echter niet, want ik ben gisteravond zo vroeg in slaap gevallen dat ik mijn medicatie vergeten ben. Of niet? Of wel? Of toch niet? Ja uh, beter teveel antidepressiva dan te weinig. Slikken met die handel.

koffie2

Buiten wakker worden. Heerlijk. Het is nog droog. Met de nadruk op nog, want men voorspelt behoorlijk wat regen voor vandaag. Binnen no time voel ik de eerste druppels al. Ik ga naar binnen, maar ga meteen weer naar buiten. Die druppels voelen eigenlijk wel lekker. Dat duurt echter niet lang. Ik ga me niet zeiknat laten regenen. Ik ben gekke Henkie niet.

Tijd voor blogjes lezen. Ik zie dat ik een pingback moet goedkeuren. Ik ken de link die erbij staat echter niet, dus ik wil eerst even kijken hoe of wat. Het blijkt dat mijn artikel over Michelle Steenman en de wachttijden bij de GGZ gelinkt is in een artikel op PsyNed. De redactie van PsyNed kreeg onderstaande ingezonden brief gericht aan de directeur curatieve zorg van VWS inzake misstanden in de GGZ. Wij plaatsen deze brief in het kader van de opinie en actualiteit. Kijk, daar ben ik blij om. Op deze correcte manier willen we deze misstanden onder de aandacht brengen. Als je de brief wilt lezen, klik dan hier.

Dit zette me ook aan het denken over iets anders. Ik krijg regelmatig mailtjes van bedrijven met een voorstel tot samenwerking. Die sla ik eigenlijk altijd af, omdat het niet echt bij mijn blog past. Gisteren kreeg ik echter weer twee mailtjes en ik ben daar maar eens op ingegaan. Voor nu alleen eens vragen wat het precies inhoudt. Het geld groeit me niet op de rug op dit moment en als ik wat extra’s kan verdienen of wellicht wat producten kan gaan testen, dan zeg ik daar op dit moment geen nee tegen. Daarnaast lijkt het me ook wel leuk om te doen en om erover te schrijven. Voorwaarde is wel dat het producten zijn die ook daadwerkelijk gebruik of kan gebruiken. Ik ga geen kipkerriesalade testen en ook geen reviews schrijven over kattenvoer of babybillendoekjes. Een bijkomend voordeel is natuurlijk ook dat je soms iets weg mag geven en dat levert extra lezers op. Met een beetje mazzel zitten daar dan weer wat mensen tussen die mijn blog gaan volgen en zo kan ik wellicht mijn bereik weer wat vergroten. Uiteindelijk is het mij daar om te doen: Niet zoveel mogelijk volgers hebben, maar zoveel mogelijk mensen bereiken.

IMG_20150708_112457

De hoofdpijn is eindelijk wat gezakt en dus ik kan gaan ontbijten. Het is ondertussen al 11:00 uur, maar als ik me zo beroerd voel krijg ik echt geen hap door mijn keel.

IMG_20150708_132733

Na het eten ga ik naar de apotheek om mijn medicatie op te halen. Toch wel lekker die regen. Normaal moet je best lang wachten en nu was er niemand. Daarna nog even naar de stad. Ik ga naar De Tuinen om thee te halen. Ik kocht ook daadwerkelijk alleen thee. Goed, hè? Oké, ik kocht twee doosjes thee in plaats van één, maar verder heb ik me netjes ingehouden.

IMG_20150708_133617

Dan naar de Hoogvliet voor mijn favoriete broodjes, yoghurt en bananen.

IMG_20150708_135742

Wat een weertje! Ik vind het prima hoor, die regen. Ik heb een plu in de auto liggen en die natte schoenen drogen vanzelf weer op.

IMG_20150708_150630

Dit is de nieuwe thee die ik kocht. Ik ga ‘m thuis meteen testen en yes, wat is ‘ie lekker zeg!

IMG_20150708_151652

Ik maak twee van deze broodjes voor de lunch.

Tijdens het eten (inderdaad, ik eet niet mindful) lees ik bij op het eetstoornisforum. Daar krijg ik een supermooi berichtje binnen. Of het niet eens tijd wordt dat er onder mijn profielfoto Ervaringsdeskundige komt te staan in plaats van Teamlid, wat ik tot nu toe nog ben. Ja, natuurlijk wordt het daar tijd voor! Ervaringsdeskundige word je pas als je langere tijd echt hersteld bent van je eetstoornis. Dat ik nu die ”titel” krijg doet me toch meer dan ik had verwacht. Het besef dat ik echt, echt, echt klaar ben met die verrekte eetstoornis. Dat ik nu echt, echt, echt hersteld ben. Dat besef is goud waard. Méér dan goud!

IMG_20150708_144722

Onderweg naar huis zag ik de hele straat al volhangen met gele ballonnen. HALLO JUMBO! Vandaag werd in onze wijk de Jumbo geopend. Twee weken terug namen we afscheid van onze geliefde C1000. Ik vind het nog steeds jammer dat die weg is, maar helaas, doe je niks aan. Ik ging een kijkje nemen en de winkel ziet er prachtig uit, dat moet ik toegeven. Ik had niks nodig, maar ging wel direct één ding checken….

IMG_20150708_144919

Biologische eieren! Een must voor mij. Dat was een minpuntje van de C1000. Ze hadden alleen maar bio-eitjes per 6 stuks en die waren duur: € 1,99 per doosje. Ondanks dat kocht ik ze altijd, hoor. Ik vertik het om andere eitjes te kopen. Maar kijk hier! Grote dozen bio-eitjes voor een hele mooie prijs. Me is happy!

Ik was wel een beetje overmoedig. Naar de apotheek én naar de Hoogvliet én naar de Tuinen én ook nog naar de Jumbo. Iets teveel van het goeie. Ik ga op de bank liggen en kijk naar de Tour. Niet echt mijn ding meer, want ik krijg altijd zo’n vreselijk naar gevoel van al die valpartijen. Ik word er echt naar van in mijn buik. Deze keer bleef het bij een lullige valpartij van de meneer op de motor. Het ging heel langzaam en hij viel heel zacht in de berm. Gelukkig maar.

IMG_20150708_183453

Wéér pannenkoeken? Ja, die verrekte dingen zitten per acht verpakt! Kan ik ook niks aan doen. En Peter vindt ze niet zo lekker. Ja, aha’tje. Je kan ze invriezen, maar dan moet ik ze na zes dag weer ontdooien. Zonde van de energie. Kan ik ze beter gewoon binnen 48 uur oppeuzelen. Toch? Ik heb honger en eet vier pannenkoeken. Een dubbele met kaas, eentje met stroop en eentje met jam. Daarna is het tijd om te gaan liggen en te rusten. Ik speel nog een spelletje Wordfeud en ga daarna muziek luisteren. Mooie afsluiter van de dag. Rond 21:00 uur gaat het spreekwoordelijke het licht uit.

Dat was alweer plogdag nummer 3. Ik hoop dat jullie het nog steeds volhouden, want echt spectaculair is het allemaal niet. Gaat het ook niet worden trouwens. Het is echter wel hoe mijn leven er op dit moment uitziet. Ik kan nog weinig en dat vind ik helemaal niet erg. Ik heb lange tijd boven mijn kunnen moeten leven en dan is het heel erg fijn om nu eindelijk alles op je eigen manier en in je eigen tempo te kunnen doen. En ik vind het zo ontzettend tof dat jullie allemaal blijven meelezen. Echt te gek. ♥

39 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Carlijn schreef:

  Ik vind het juist goed dat je plogt op niet spectaculaire dagen. Dat geeft tenslotte een beter beeld van iemand. Als jij elke dag vrolijk door het bos huppelt met je koppijn en je ontstekingen voel je je volgende week slechter en dat zien we dan niet. Wat heb je er aan? Helemaal niks. En jouw commentaar is sowieso altijd leuk!

 2. christine schreef:

  fijn om je te lezen Marion, je klinkt zo goed en zo mooi ontspannen! Mooi compliment op het eetstoornisforum voor je!!

 3. Nesrin schreef:

  Een heel mooi compliment van het eetstoornisforum! Count yourself rich!

  Ik vind jouw plogs heel leuk, juist omdat omdat je het met gevoel schrijft of het nu om thee, pannenkoeken of regen gaat.

 4. Isolde schreef:

  Juist heel erg goed om te laten zien hoe een echte dag er uit ziet, en niet een goede dag. Als je alleen over de goeie dagen plogt ontstaat echt een verkeerd beeld, en de kracht van jou blog/plog zit hem nu juist in dat het echt gaat over jou en niet de beste versie van jou.
  Al gun ik je uiteraard dat je je veel beter voelt!

 5. kim schreef:

  Wat mooi dat je jezelf nu ervaringsdeskundige kunt noemen 🙂
  Ik weet af en toe ook niet meer of ik mijn AD heb genomen, ik neem het dan maar niet. Of de helft (druppel medicijnen).

 6. Sammie schreef:

  Leuke plog weer, ik vind de Jumbo niet zo’n leuke winkel, maar dat kan ook aan het filiaal liggen natuurlijk 🙂 Het regende gister echt heel hard! Was niet leuk op de snelweg gisteren middag. fijne plog dag weer 🙂

 7. Simplynspecial schreef:

  Gewoon lekker doen wat je aankan en wat goed voelt voor je ❤ Wat een stap. Ervaringsdeskundige!

 8. debby schreef:

  Ik vind het ontzettend leuk je plogs te zien. Die thee lijkt mij heerlijk zeg

 9. Morgaine schreef:

  Ik denk dan ook dat de meeste levens er eigenlijk wel zo uitzien, met hooguit werk erbij, ik bedoel… Er zijn er maar weinig die elke dag reizen, of op een hoog niveau leven, en als ze zich wel zo voordoen? Dan gaan er bij mij alarmbellen af. 😉

  Ik vind het leuk om zo met jou mee te mogen kijken, en vooral ook respect dat je zo’n plogweek weet vol te houden, hoeveel foto’s ik ook neer mag zetten, dat is meestal een bijzondere dag of ik ben elders, natuurlijk ook wel thuis, maar toch, om dan bij alles wat ik doe een foto te maken, ik ga het vergeten tussendoor, of het is al gedaan en denk dan.. oh ja.. camera, hahaha

  En toch ooit, zal dit een doel kunnen worden, een plogdag uit mijn leven? 😉

  Gefeliciteerd trouwens met jouw nieuwe TITEL! Van Deskundige, dat lijkt mij inderdaad een geweldige overwinning! Zo niet je grootste voor de rest van je leven! ❤

  X

 10. dansenindestorm schreef:

  Geen gedoog-kattenvoer reviews? Jammer! 😉 Je bent leuk!
  Super gaaf dat je nu ervaringsdeskundige bent! Heb je verdiend!

 11. Dina schreef:

  Echt ontzettend jammer van de migraine zeg, wat balen. Ik heb nu wel zin in pannenkoekjes door jou hihi. En wat leuk trouwens dat je misschien gaat samenwerkingen met bedrijven, eens zien wat daaruit komt! 🙂

 12. Nicetobeout schreef:

  En weer krijg ik spontaan trek in pannekoeken whaha. Klote van die migraine, maar Aleve werkt altijd wel snel en goed gelukkig. Tenminste bij mij wel.

 13. Jenn schreef:

  Ik vind het juist leuk om plogs te zien van normale, niet spectaculaire dagen 🙂 Gefeliciteerd met je nieuwe titel 🙂

 14. brightmorningdew schreef:

  Ik vind het ook leuk om een normale dag gewoon te zien! En ik vind het leuk voor je dat je nu toch samenwerkingen wil aangaan! Het is echt wel leuk soms om gewoon op die manier producten te testen die je anders niet zo snel zou kopen/waar je misschien niet direct het geld voor hebt!

  Super balen van je migraine trouwens.. heel vervelend is dat 😦

 15. Linda schreef:

  Zo vervelend om te gaan slapen met migraine en ermee wakker te worden -_- gelukkig zakt het dan toch! En wat leuk dat je de stap gaat maken om een samenwerking aan te gaan. Ik vind het iedere keer weer zo leuk en leerzaam. En leuk om contact te hebben met anderen en ideeën te sparren 🙂

 16. Marielle schreef:

  Of wij het volhouden?? Ik dacht net…shit het is alweer donderdag!

  Van harte gefeliciteerd, ervaringsdeskundige!! Echt fijn voor je

  Wat leuk je plannen met je blog. Het lijkt me zo fijn om zo’n blog te kunnen maken! De jouwe vind ik vooral zo leuk omdat het over van alles gaat, humor, diepgang, kwetsbaarheid, leerzaam, motiverend en inspirerend etc

  Veel regen ja gisteren, de natuur is blij :-).

  Fijn van de eitjes!! Ik krijg ze altijd vers van iemands eigen kippen en die krijgen heel goed voer (o.a. elke dag groente en verse kruiden en grassen enz) dat voelt gewoon goed, die kippen hebben het fijn en de smaak is ook super (uh…van de eieren dus 😉

  Sterkte met je migraine!!

  XX

 17. Anita | Mindjoy schreef:

  Wat een mooi stap op het forum, totaal verdiend!! En jumbo vind ik veel beter dan c1000, hier zijn ze ook overgegaan namelijk. Ik vind je plogweken altijd ontzettend goed, ook doordat je precies laat zien en merken wat je wel en niet aankan. Niks saai, gewoon realiteit

 18. Miss Sentinelli schreef:

  Wat een mooi bericht van het eetstoornisforum, en zeker verdiend, gefeliciteerd :D! Ik ben een keer bij de Jumbo geweest en eerlijk gezegd nooit meer haha, veel te druk voor mij. Misschien lag het aan de winkel of de dag zelf hoor, maar doe mij maar gewoon de Aldi of AH :).

 19. Deisy schreef:

  Dat is ontzettend fijn dat je ervaringsdeskundige bent geworden: dat lijkt mij inderdaad prachtig als je zo’n lange weg als jou hebt afgelegd. Ik vind je plog juist helemaal leuk meis: mooi om een kijkje in jouw leven te krijgen en je schrijft zo heerlijk ❤ Ik blijf dus uitkijken naar je artikelen. Hoop alleen dat jij je wel iets beter gaat voelen, want dat is je zo gegund. X

 20. Hoe krijg je het voor elkaar? Zelfs die saaie dagen zijn fijn over te lezen, je schrijft gewoon zo fijn! Oké, ik twijfel trouwens of fijn het goede woord is, maar hopelijk begrijp je wat ik bedoel. Ik ben benieuwd, als je reviews gaat schrijven. Zullen vast top stukken worden dan! Xoxo

 21. Sabine schreef:

  Spectaculair of niet, niets is leuker dan op zo´n leuke manier een inkijkje in je leven te krijgen! Trouwens, volgens mij is de regen uit Colombia overgewaaid naar Nederland, want hier is het inmiddels weer prachtig weer 😉

 22. jackiedeklerk schreef:

  hey…
  regen in de zomer vind ik lekkerder, ik ga altijd even buiten staan (maar laat me ook niet doornat regenen)
  Leuk al die aangeboden samenwerkingen zolang ze goed voelen lekker doen…
  Als wij pannenkoeken in huis hebben redden ze het geen dag en dan heb ik er niets van op, zoon ontbijt, luncht,bruncht met die dingen, hahaha

 23. livewithfear schreef:

  Ik vind je plogs heel leuk om te lezen ook al doe je niet allerlei spectaculaire dingen! En leuk dat je toch misschien een soort samenwerking aangaat om wat te verdienen of een winactie te houden oid. Hopelijk gaat het inmiddels wat beter met de migraine. xx

 24. BySilke schreef:

  Je plogs vind ik een van de leukste dingen om te lezen. Aan thee kan ik ook echt mijn geld goed uitgeven, hoewel dit in de zomermaanden toch minder is. En jouw theezakjes bewaar ik voor speciale gelegenheden, want ik leerde veel lekkere smaken kennen! Je hebt zeker gelijk dat je ingaat op samenwerkingen, ik ben er al benieuwd naar!

 25. Inge schreef:

  Wat een mooi compliment, die titel! Zeker verdiend, mag je trots op zijn! Dat je geen bijzondere dag hebt gehad, maakt mij helemaal niet uit. Ik lees het nog steeds met plezier!

 26. joorloveswriting schreef:

  Ik vind je plogs zo leuk!!!!!!!!!! ik kijk er alijd stiekem naar uit!! 😛 ondanks dat je niet zoveel doet… 🙂 Maar toch wel leuk dat je plogt 🙂

 27. Myriam schreef:

  Tuurlijk lezen we mee, je schrijft dan ook echt te gek. Ervaringsdeskundige, goed hé Marion. Echt goed!!! En dat samenwerken met bedrijven, dat lijkt mij ook wel wat. Maar al heb ik vrij veel volgers, ik krijg nooit een aanbieding. Hoe zou dat komen denk je?

  1. Marion schreef:

   Ik denk door de onderwerpen, de stijl van je blog en met name ook je lezers. Uiteindelijk moeten jouw lezers het doen voor zo’n bedrijf.

   1. Myriam schreef:

    Ja, da’s natuurlijk zo.

 28. Linda schreef:

  Zo onwijs trots op jou ervaringsdeskundige 👍 zo blij voor je vooral omdat ik zelf weet hoe het voelt !!💋💋💋💋

 29. simplyme_tineke schreef:

  Ik vind het leuk om je plogs te volgen. Zeker vanwege het feit dat je open en eerlijk bent over wat je meemaakt. Het hoeft niet altijd spectaculair te zijn, zo zit het leven ook niet in elkaar. Ga zo door 🙂

 30. eigenwijsje2014 schreef:

  Dat weinig kunnen herken ik helaas enorm. Bijna elke dag moet ik 2x overdag even gaan liggen (lees slapen) om het vol te houden. Ik durf ook niet meer auto te rijden dus dat is ook nog eens iets wat me tegenhoud.. Bluh, hopelijk snel verbetering@!

 31. Els schreef:

  Wat leuk dat je zoveel benaderd wordt door bedrijven :-). Ik ben benieuwd wat er binnenkort allemaal van op je blog komt :-). Oh ja, pannenkoeken moet je idd binnen 48 uur opeten. Zonde om in te vriezen :-).

 32. Mrs. Brubeck schreef:

  Wil je met mij wordfeuden? 🙂

  1. Marion schreef:

   Jaaaa leuk! Mijn naam is Marion’-‘

   1. Mrs. Brubeck schreef:

    Gewoon marion hé… Niet met dat tekentje achter?

    1. Marion schreef:

     Ja wél met dat tekentje erachter. Zijn drie tekentjes. 🙂

     1. Mrs. Brubeck schreef:

      Ok uitnodiging moet er zijn 🙂

 33. Anneleen schreef:

  Vervelend dat je zo’n last had van migraine. Daar kan je je zo ellendig door voelen vind ik…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s