Plogweek: Donderdag 9 juli

on

plogweek2

Donderdag 9 juli. Dag 4 van deze plogweek. Wat gaan we vandaag doen? Ik ga in ieder geval straks naar mijn ouders. Vanmiddag weer even aan therapie werken. Verder weet ik nog niet hoe de dag gaat verlopen, maar ik las gisteren in alle reacties dat het jullie niet uitmaakt of ik over iets interessants of over een boterham met pindakaas schrijf. Kijk, dat geeft de burger moed. Lees weer lekker mee zou ik zeggen.

IMG_20150709_055737

Ik was weer holladijee vroeg vanochtend. Zo vroeg dat het zelfs nog een beetje donker was. Ik stak een kaarsje aan. Lekker sfeervol. Ik zette koffie en begon de ochtend met blogjes lezen. Daarna zet ik mijn eigen plog in elkaar en online.

Dan krijg ik een bericht binnen waar ik al op zat te wachten. Er was iemand die wilde oefenen met Tarot leggen en ik had mij daarvoor aangemeld. Ik kreeg de volgende reading:

Verleden: In het verleden heb je jezelf een beetje in de weg gezeten. Je was liever lui dan moe. maar als je je aan je luiheid overgaf voelde je je schuldig omdat je eigenlijk moest werken. Zo is het ook nooit goed. Daarom heb je de keuze moeten maken tussen hard werken en vrede hebben of niets doen en daarvan genieten.
Heden: Je hebt te maken met een tijd waarin het belangrijk is om je open te stellen voor alle mogelijke informatie, ideeën en impulsen die er vanuit je omgeving komen. Die zou je wel eens nodig kunnen hebben. Let op dat je geen oogkleppen op hebt en zet je voelsprieten zo ver mogelijk uit.
Toekomst: De honingpot zit inderdaad halfvol, daar ben je inmiddels wel achter. Je gaat ervan uit dat er na regen altijd zonneschijn komt en je kunt je overgeven aan een kinderlijk vertrouwen dat alles uiteindelijk wel ergens goed voor is.

Ik ben zeer blij met deze reading. Vooral het laatste stukje over de toekomst vind ik mooi. Ik heb het gevoel dat die toekomst niet meer zo ver weg is. Hebben jullie ooit een reading laten doen of zou je het leuk vinden om het een keer te laten doen?IMG_20150709_100447

Ik ga eerst even naar de Action. Zoals de meeste van jullie wel weten heb ik een flinke voorraad thee. Regelmatig neem ik wat smaakjes mee naar mijn ouders en mijn moeder vindt ze heerlijk. Ze wilde voor haar verjaardag wel een theedoos. Ja, lekker dan. Ze is in maart jarig! Dat duurt me te lang. Ik deed van alle soorten thee die ik had vier in een zakje en haalde bij de Action een theedoos voor mijn mams.

IMG_20150709_101750

Ik kan er niks aan doen, maar ik word altijd zo ontzettend blij als ik iemand wat kan geven. Dit is dan ook mijn ikbenzoblijwantikgamijnmoedereencadeautjegeven-hoofd.

IMG_20150709_102616

It’s a beautiful day ♫

IMG_20150709_122959

Na een gezellig ochtend met koffie, thee en een boel gebabbel gaan we lekker lunchen met z’n allen. Mijn lieve nichtje is er ook. Die zit hier tegenover mij aan tafel, maar dat zien jullie niet. Jullie zien alleen een beschuit met aardbeienjam.

IMG_20150709_131936

Na de gezellige ochtend bij mijn ouders doe ik even snel boodschappen bij hun in het dorp.

IMG_20150709_133838

Ik weet niet of jullie het weten, maar ik ben echt panisch voor wespen. Echt paaaaanisch. Vanaf het moment dat ik bij de winkel wegrijd zit ik achter deze wespenbestrijder. Je gaat het niet geloven, maar pas één straat voor mijn huis gaat hij linksaf waar ik rechtdoor moet. Het is een godswonder dat ik heelhuids thuisgekomen ben, want ook al weet ik dat die wesp op het dak niet echt is (godallemachtigtering, als er zulke wespen zouden bestaan zou ik echt naar de maan verkassen), ik krijg er de kriebels van. De rillingen lopen over mijn rug. Zelfs nu weer als ik de foto zie.

034

Zo’n ochtend is vermoeiend voor me. Ik zet een kop thee en ga eerst even rustig bijkomen op bed. Daarna ga ik met mijn huiswerk voor therapie aan de gang. Ik schrijf in mijn gedachtendagboek en doe een concentratieoefening met muziek. Daarna ga ik lezen op het eetstoornisforum.

IMG_20150709_171701

We kijken de halve finale tennis op Wimbledon. Sharapova tegen Serena Williams. Ik ben wel fan van Sharapova. Ik vind haar echt een topper. Helaas is niemand opgewassen tegen de kracht van Serena. Ik zie dat de andere halve finale gewonnen is door een (voor mij) onbekende Spaanse. Ik hoop dat ze enige weerstand kan bieden in de finale. Zou wel leuk zijn, maar ik vrees het ergste.

IMG_20150709_182908

Ik sluit de dag af met een wazig bord rijst met groenten en tofu in satésaus. Was lekker, maar die tofu en die satésaus vielen me wat te zwaar op de maag. Na het eten ga ik douchen en mediteren. Daarna luister ik muziek. Ik sluit af met het trekken van een inzichtkaartje.

Principes zijn er om je leven te leiden, niet om je leven te beperken. En zo is het. Fijne dag allemaal. ♥

45 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Nesrin schreef:

  Ahhhh ikbenzoblijwantikgamijnmoedereencadeautjegeven (ff gekopieerd en geplakt hoor) foto is geweldig.

 2. eigenwijsje2014 schreef:

  hmm een Reading, weet niet of dAt wat voor me is. Ben nogal sceptisch haha..
  Heb trouwens wel moeten lachen om je plog. Met je “maar die zien jullie niet, jullie zien alleen een beschuitje met aardbeienjam”.

 3. Madeleine schreef:

  Leuke plog! Wespen zinn ook vreselijk. Je wilt niet weten hoe mijn zusje bezig is als er een wesp ziet. Mooi trouwens je Reading! 🙂 komt goed Marion , rustig aan!

 4. Myriam schreef:

  Mooi mooi mooi, je hoofd staat er geweldig op, echt, je ziet er goed uit!!!. Heerlijke inzicht kaart ook

  1. Marion schreef:

   Dank je wel, Myriam. Ja, ik vond het ook een mooi kaartje!

 5. Deisy schreef:

  Fijne blog meis en die selfie is en blijft mooi zeg ❤ Een reading zou ik ook nog weleens willen doen. Ik heb hem in een heel ver verleden gedaan maar opnieuw zou zeker geen straf zijn 😉 Mooie boodschap voor wat betreft de toekomst zeg Marion: past helemaal bij jou. X

 6. Anita | Mindjoy schreef:

  Reading is alweer erg lang geleden, maar zou wel weer fijn zijn denk ik! Hele mooie selfie, oh en wat jij met wespen hebt, heb ik met slangen. Durf ook geen plaatje aan de raken waar er één op staat.

 7. chucky1012 schreef:

  Brrrrr wespen nee enge beesten!
  Wat zie je er goed uit en had je een fijne dag bij je ouders.
  Leuk kado zo een bewaardoos voor theezakjes.

  Fijne dag Xoxo

 8. marielle schreef:

  Van mij mag je vaker ploggen…haha zo leuk hoe je schrijft.
  Superleuke foto van jezelf en cadeautjes geven / kaarten sturen kan ik ook zo van genieten!

  Wat bijzonder die reading!

  Fijne dag vandaag!

 9. Lilian schreef:

  Dat inzichtkaartje ben ik het echt zó mee eens! 🙂

 10. storminjehoofd schreef:

  Wow, die wespenmobiel is echt wel creepy, ik krijg al de kriebels van de foto.

 11. Ik zou ook echt de kriebels krijgen van die wesp denk ik. Heb het ook niet zo met die beestjes als ik eerlijk ben.

 12. Jenn schreef:

  Leuke plog weer! En wespen zijn idd vreselijk. Ik ben er een keer door gestoken en sindsdien ren ik het liefst hard weg als ik er een zie.

 13. Carlijn schreef:

  Ik zou ook de kriebels krijgen van die wesp op die auto. En van het idee dat die zo dicht bij mijn huis moet zijn.

  Ik ben trouwens wel een beetje verbaasd over die Reading. Volgens mij klopt dat heel erg goed? Zou dat ook bij nuchtere Harry’s werken? Nu ben ik nieuwsgierig

  1. Marion schreef:

   Oh nee! Die link had ik nog niet eens gelegd met de wespenman! Zo dichtbij mijn huis. Maar misschien was hij juist net bij iemand geweest en woont hij vlak bij mij in de buurt. (Alsof ik die auto dan nog niet eerder gezien zou hebben… duhuh.) Uh ja, die reading klopt zeer goed. Ik denk dat het bij iedereen werkt, maar het gaat er mijns inziens niet zoveel om of het klopt, maar met name met wat je ermee doet. 🙂

   1. Carlijn schreef:

    Oeps, sorry 🙈 hopelijk heeft hij zijn werk goed gedaan en zijn ze allemaal weg…

    Wat doe je dan met die informatie die je bij zo’n reading krijgt? Ben niks nieuwsgierig hoor

    1. Marion schreef:

     In dit geval is het vrij makkelijk: lekker wachten tot de toekomst begint en verder mijn oren en ogen open houden. Ik betrek dat laatste vooral op mijn ziek zijn in combi met mijn werk. Ik weet van mezelf dat ik vaak maar één weg zie, terwijl er veel meer mogelijkheden zijn. De readings die ik voor mezelf doe zijn vaak voor de komende week of ik trek een dagkaart. Ik vertrouw er dan op dat dat klopt en doe er wat mee. Staat er bijvoorbeeld op dat ik naar buiten moet, dan doe ik dat ook gewoon. Weer of geen weer. Als er staat dat ik gezonder moet eten ook. Maar soms staat er ook dat ik liever moet zijn voor mezelf en dan ga ik shoppen 😀

 14. zomersproetje84 schreef:

  Erg mooie reading, goed dat je zelf ook vol goede moed naar de toekomst kijkt. Ik denk ook dat die snel komt. Ik heb er nog nooit een gehad, maar lijkt me erg interessant en spannend om dat mee te maken. Precies waarom wachten met een cadeau tot je moeders/iemand anders zijn verjaardag. Ruud is ook bang voor wespen, ik minder…Maar ben ook eens gestoken en dat was geen pretje. Enjoy your day.x

 15. Sammie schreef:

  Die enorme wesp op dat busje.. hahaha,. dat zie ik niet vaak! Leuke plog weer 🙂 Ik vind je selfie zo leuk!

 16. Leuke plog! Mooie selfie. Dat tarot leggen vind ik ook altijd zo interessant. Leuk dat iemand dat voor je gedaan heeft.

 17. Vlijtig Liesje schreef:

  Leuk dat de Tarot reading zo’n goed gevoel gaf. Ik vind Tarot kaarten altijd erg interessant. Of je er nou in gelooft of niet, de betekenis die je er aan geeft is toch veelzeggend over hoe je in het leven staat.

  1. Marion schreef:

   Precies dat laatste, zo zie ik het ook. 🙂

 18. Morgaine schreef:

  Een heerlijke plog weer! En die wesp, die is wel gigantisch ja, ben ook niet dol op wespen, maar muggen vind ik erger 😉

  Een reading, ja zo vaak, van keltisch kruis in het nu, tot in de toekomst en ook nog jaarleggingen, die kunnen ook, ook erg bijzonder om een keer te laten doen 😉 Elke maand 1 kaart, je schrijft op wat er gezegd wordt en dan het liefst die 12 zinnen of voorspellingen in de kast leggen, en dan terug kijken als het jaar om is, zien of het klopt 😉

  Verder leg ik zelf, zo nu en dan, ben er al lange tijd mee bezig maar er gaan soms maanden voorbij dat mijn deck gewoon opgeborgen staat.

  X

 19. dansenindestorm schreef:

  Rot dat die wespenbestrijder zo lang voor je bleef rijden! Krijg ook nogal de kriebels bij de gedachten aan (zulke grote) wespen.
  Ik hoop dat je vandaag een fijne dag hebt.

 20. Emily Lotus schreef:

  Mooie reading. 🙂
  Ik ben ook panisch voor wespen. Ik probeer ’t niet te zijn, maar het lukt me nooit. Als klein meisje is er ooit één in mijn nek vast blijven zitten en sindsdien kunnen ze niks meer goed doen voor me. Ik heb dan zo’n moeder die voor geen enkel dier bang is en wespen gewoon vanuit haar hand voert, en dat heeft ze heel vaak gedaan in mijn bijzijn om me minder bang te laten zijn – maar nee hoor…

 21. Wat een blije foto van je 🙂 Ik heb ook niets met wespen, vorig jaar nog gestoken, voelde alles behalve als een feestje :’) Xoxo

 22. Ik vind plogs op een of andere manier gezellig. Ik word er blij van, ook deze. Leuk!

  Readings zijn niet mn ding, ik ben daar te nuchter voor. En daarnaast de angst dat t slecht uitvalt en het mn dagelijks leven beinvloed. In die zin dapper dat je t durft te laten doen!

  Zie uit naar je volgende plog. 😉

 23. Anne schreef:

  Blij hoofd op die foto! 🙂

 24. heleen schreef:

  Die wesp! geweldig! (Zo ben weer helemaal bijgelezen!)

 25. Sabine schreef:

  Weer met een grote glimlach gelezen dit 😀 Heb meteen dat ‘It’s a beautiful day…!’ in mijn hoofd zitten 😉

 26. Inge schreef:

  Je ikbenzoblijwantikgamijnmoedereencadeautjegeven hoofd is echt zo leuk! Super blij (en schattig ook!) Mijn gezicht werd direct één grote glimlach! 🙂

 27. joorloveswriting schreef:

  Haha je foto is echt geweldig leuk! 🙂 en die foto met die wesp op de auto! 😛 Ach ik haat ze ook… haha ik word er nogal panisch van… Leuke plog weer. En gezellig dat je naar je ouders bent geweest 🙂

 28. Rianne schreef:

  Leuke plog! Heel toevallig heb ik m’n moeder ook laatst een theedoos gegeven met allemaal theetjes! 🙂

 29. BySilke schreef:

  Die eerste foto is echt heel heel erg mooi! Je hebt talent hoor Marion 🙂 Stom van die wesp, bah! Ik ben er normaal niet echt bang voor, maar deze lijkt me toch niet zo fijn. Zo’n reading lijkt me echt heeeel interessant, maar tegelijk ben ik ook bang dat het erg confronterend kan zijn..

 30. Waarom ben ik de enige die vindt dat die selfie van jou er schitterend uitziet! Dat Peter een gelukzak is… (ik ben hier thuis anders ook wel een gelukzak, daar niet van). Die theedoos voor je moeder: goed idee. Als kind gaf ik mijn moeder ooit een pispot gevuld met snoepjes (echt waar). Daar kon ze toen hard mee lachen, maar ik denk dat ze die theedoos toen ook wel leuk zou gevonden hebben. Helaas hadden ze toen nog een internet en kon ik die idee van je niet lezen…

 31. debby schreef:

  Zo leuk deze plogweek! Zo leer ik je telkens iets beter kennen en dat vind ik leuk. Wat ziet dat eten er trouwens lekker uit.

 32. Simplynspecial schreef:

  Jeej een selfie 🙂 En was je moeder blij met de theetjes?

  1. Marion schreef:

   Heel erg blij 🙂

 33. Wendy schreef:

  Cadeaus geven is gewoon heel erg leuk. Ik word daar ook altijd blij van.

 34. Flavie schreef:

  De Action… om happy van te worden 🙂 en cadeautjes geven is zo fijn…
  Knappe foto van je!! 🙂

 35. Ah zo mooi die foto van jou! Zo scary die reuzewesp. Als ik al maar denk ergens een wesp te zien, zet ik het al op een lopen. Doodsbang ben ik ervoor.

 36. Joyce schreef:

  Die laatste zin Is idd heel erg mooi, en wespen brrrrrrr praat me er niet van……

 37. Anneleen schreef:

  Lief dat je een theedoos voor je moeder hebt meegenomen! 🙂 Als ik die foto van de Action zie begint het weer te kriebelen bij mij om er langs te gaan 😉 ze hebben er dan ook zo’n leuke spulletjes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.