Plogs & Shoplogs

Plogweek: Vrijdag 10 juli


Getagd: , .

plogweek2

Het gaat hard. Dag 5 alweer van deze plogweek. Vandaag wil ik het rustig aan doen, want ik had gisteren toch weer meer last van de ontsteking in mijn lies. Het verrekte ding gaat maar niet helemaal weg. Ik moet echt even easy going doen. Toch zal ik mijn best doen er weer wat van te maken vandaag. Kijk mee!

IMG_20150710_065632

Zoals gewoonlijk begin ik de dag met koffie drinken, blogjes lezen en vlogs kijken. Het is nog vroeg, want ik zit weer eens in het donker te koekeloeren.

IMG_20150710_090725

Nadat ik gelezen heb wat ik wil lezen en de plog van gisteren online heb gezet, ga ik voor de laatste keer richting de C&A. De broeken die Peter fijn vindt zijn nu maar € 15,-. Ik ga dus even inslaan. Ik moet zelf echt niks kopen deze keer, want het loopt alweer de spuigaten uit en dat terwijl ik moet bezuinigen.

IMG_20150710_105300

Ja, mislukt. Er hing een hele fijne chillbroek van hele lekkere zachte stof. Die kon ik echt niet laten hangen, hoor. Daarnaast heb ik nu twee zwarte broeken, maar geen gekleurde shirtjes. Oké, gelul. Ik heb wél gekleurde shirtjes. Ik kon me gewoon niet inhouden. Gelukkig waren ze te klein. Moet ik volgende week weer terug. LOL.

IMG_20150710_121255

Ik ging even met het kanon in de weer.

Ingid

Natuurlijk had ik weer eens geen geduld en vertikte ik het om mijn statief erbij te pakken. Gevolg is wazige foto’s, want zo’n lange zware lens kan je amper stil houden in je hand. Volgende keer ga ik er eens rustig voor zitten. Met statief.

IMG_20150710_130628

Het is nog steeds wennen bij deze nieuwe supermarkt. Er is één heel groot verschil met de C1000; de rijen bij de kassa zijn verdwenen. Jumbo heeft natuurlijk de ”bent u vierde in de rij, dan krijgt u de boodschappen van mij” slogan, dus die kijken wel uit met die rijen. Bij de C1000 stond je bijna iedere dag als tiende in de rij en dat overdrijf ik echt niet.

IMG_20150710_145824

Als ik terugkom is het tijd om te lunchen. Kaas en komkommer. Gewoon te lekker voor woorden.

IMG_20150710_133037

Dankzij zus kwam ik weer eens op pinterest terecht. Ik ben mijn oude wachtwoord kwijt en om de één of andere reden weigert pinterest mij een nieuwe te sturen. Ik maakte dus een nieuw account aan. Misschien ga ik er wat mee doen. Misschien ook niet. Ik zal het wel zien.

IMG_20150710_161038

Dan ploft er iets op de deurmat. Geheel onverwacht. Al had ik het eigenlijk wel kunnen verwachten, want deze lieve dame vergeet nooit iets, laat staan een verjaardag. Zo zo zo lief. Heerlijke thee erbij en een Minionopzetpoppetje. Dank je wel, lieve M. Je maakt mijn dag weer helemaal stralend.

IMG_20150710_162259

Mijn dag wordt vervolgens nóg stralender. Ik vertelde laatst al dat ik iemand uit Amerika volg op Instagram en zij maakt deze (zie foto) stenen van klei. Ze zijn best prijzig, maar toch besloot ik ze voor mijn verjaardag te bestellen. Ik vind ze zo ontzettend mooi! Toen belde zus. Nee, ik hoef niets voor mijn verjaardag. Echt niet. Je raadt het al! Deze prachtige stenen krijg ik van mijn zus cadeau. Ik ben helemaal in de zevende hemel. Ik heb gisteren gemaild met Amy en ze gaat meteen met mijn stenen aan de slag. Ze hoopt ze over twee weken klaar te hebben. Ik kan niet wachten.

IMG_20150710_165824

Ja, Peet, ik snap er ook echt hélemaal niets van dat gedoogkat de hele tijd naar binnen wil. Gek, hè?

Ik bracht nog een uurtje door op het ligbed in de tuin. Gedoogkat gaf het uiteindelijk op en ging gezellig onder het ligbed liggen. Aan het einde van de middag keken we naar de halve finale tennis tussen Federer en Murray. Peter en ik. Niet gedoogkat en ik.

IMG_20150710_183208

Nog een zeer groot pluspunt van de Jumbo! Ze verkopen de vegetarische saucijzenbroodjes van Valess. Deze zijn echt ontzettend lekker. Peter houdt helemaal niet van al die vleesvervangers, maar voor deze maakt hij een uitzondering.

IMG_20150710_184347

Bij het saucijzenbroodje maakte ik deze superlekkere salade met olijven, feta, croutons, pijnboompitten en pistachenootjes. Gelukkig heb ik de helft nog over. Dat eten we dus morgen lekker nog een keer!

spir1

Na het eten ga ik zoals gewoonlijk weer op bed liggen om te rusten. Ik trek ook weer een inzichtkaartje. Ik vind dit fijn om in de avond te doen. Zo kan ik er nog even rustig over nadenken. Ik schreef het afgelopen maandag al toen ik dit kaartje voor de tweede keer trok uit de 88 kaarten die er in het setje zitten; het is bijzonder hoe vaak je dezelfde kaarten krijgt. Nu kreeg ik ‘m verdorie weer! Ik denk dat ik maar even stop met kaartjes trekken. De boodschap is wel duidelijk. De realiteit is goed zoals die is. 

67 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s