Plogweek: Vrijdag 10 juli

plogweek2

Het gaat hard. Dag 5 alweer van deze plogweek. Vandaag wil ik het rustig aan doen, want ik had gisteren toch weer meer last van de ontsteking in mijn lies. Het verrekte ding gaat maar niet helemaal weg. Ik moet echt even easy going doen. Toch zal ik mijn best doen er weer wat van te maken vandaag. Kijk mee!

IMG_20150710_065632

Zoals gewoonlijk begin ik de dag met koffie drinken, blogjes lezen en vlogs kijken. Het is nog vroeg, want ik zit weer eens in het donker te koekeloeren.

IMG_20150710_090725

Nadat ik gelezen heb wat ik wil lezen en de plog van gisteren online heb gezet, ga ik voor de laatste keer richting de C&A. De broeken die Peter fijn vindt zijn nu maar € 15,-. Ik ga dus even inslaan. Ik moet zelf echt niks kopen deze keer, want het loopt alweer de spuigaten uit en dat terwijl ik moet bezuinigen.

IMG_20150710_105300

Ja, mislukt. Er hing een hele fijne chillbroek van hele lekkere zachte stof. Die kon ik echt niet laten hangen, hoor. Daarnaast heb ik nu twee zwarte broeken, maar geen gekleurde shirtjes. Oké, gelul. Ik heb wél gekleurde shirtjes. Ik kon me gewoon niet inhouden. Gelukkig waren ze te klein. Moet ik volgende week weer terug. LOL.

IMG_20150710_121255

Ik ging even met het kanon in de weer.

Ingid

Natuurlijk had ik weer eens geen geduld en vertikte ik het om mijn statief erbij te pakken. Gevolg is wazige foto’s, want zo’n lange zware lens kan je amper stil houden in je hand. Volgende keer ga ik er eens rustig voor zitten. Met statief.

IMG_20150710_130628

Het is nog steeds wennen bij deze nieuwe supermarkt. Er is één heel groot verschil met de C1000; de rijen bij de kassa zijn verdwenen. Jumbo heeft natuurlijk de ”bent u vierde in de rij, dan krijgt u de boodschappen van mij” slogan, dus die kijken wel uit met die rijen. Bij de C1000 stond je bijna iedere dag als tiende in de rij en dat overdrijf ik echt niet.

IMG_20150710_145824

Als ik terugkom is het tijd om te lunchen. Kaas en komkommer. Gewoon te lekker voor woorden.

IMG_20150710_133037

Dankzij zus kwam ik weer eens op pinterest terecht. Ik ben mijn oude wachtwoord kwijt en om de één of andere reden weigert pinterest mij een nieuwe te sturen. Ik maakte dus een nieuw account aan. Misschien ga ik er wat mee doen. Misschien ook niet. Ik zal het wel zien.

IMG_20150710_161038

Dan ploft er iets op de deurmat. Geheel onverwacht. Al had ik het eigenlijk wel kunnen verwachten, want deze lieve dame vergeet nooit iets, laat staan een verjaardag. Zo zo zo lief. Heerlijke thee erbij en een Minionopzetpoppetje. Dank je wel, lieve M. Je maakt mijn dag weer helemaal stralend.

IMG_20150710_162259

Mijn dag wordt vervolgens nóg stralender. Ik vertelde laatst al dat ik iemand uit Amerika volg op Instagram en zij maakt deze (zie foto) stenen van klei. Ze zijn best prijzig, maar toch besloot ik ze voor mijn verjaardag te bestellen. Ik vind ze zo ontzettend mooi! Toen belde zus. Nee, ik hoef niets voor mijn verjaardag. Echt niet. Je raadt het al! Deze prachtige stenen krijg ik van mijn zus cadeau. Ik ben helemaal in de zevende hemel. Ik heb gisteren gemaild met Amy en ze gaat meteen met mijn stenen aan de slag. Ze hoopt ze over twee weken klaar te hebben. Ik kan niet wachten.

IMG_20150710_165824

Ja, Peet, ik snap er ook echt hélemaal niets van dat gedoogkat de hele tijd naar binnen wil. Gek, hè?

Ik bracht nog een uurtje door op het ligbed in de tuin. Gedoogkat gaf het uiteindelijk op en ging gezellig onder het ligbed liggen. Aan het einde van de middag keken we naar de halve finale tennis tussen Federer en Murray. Peter en ik. Niet gedoogkat en ik.

IMG_20150710_183208

Nog een zeer groot pluspunt van de Jumbo! Ze verkopen de vegetarische saucijzenbroodjes van Valess. Deze zijn echt ontzettend lekker. Peter houdt helemaal niet van al die vleesvervangers, maar voor deze maakt hij een uitzondering.

IMG_20150710_184347

Bij het saucijzenbroodje maakte ik deze superlekkere salade met olijven, feta, croutons, pijnboompitten en pistachenootjes. Gelukkig heb ik de helft nog over. Dat eten we dus morgen lekker nog een keer!

spir1

Na het eten ga ik zoals gewoonlijk weer op bed liggen om te rusten. Ik trek ook weer een inzichtkaartje. Ik vind dit fijn om in de avond te doen. Zo kan ik er nog even rustig over nadenken. Ik schreef het afgelopen maandag al toen ik dit kaartje voor de tweede keer trok uit de 88 kaarten die er in het setje zitten; het is bijzonder hoe vaak je dezelfde kaarten krijgt. Nu kreeg ik ‘m verdorie weer! Ik denk dat ik maar even stop met kaartjes trekken. De boodschap is wel duidelijk. De realiteit is goed zoals die is. 

67 reacties op ‘Plogweek: Vrijdag 10 juli’

 1. Wat een kanjer van een lens! Welke gebruik je eigenlijk? Trouwens: een hele hele dikke proficiat met je verjaardag, geniet er maar van! Je slaatje ziet er heerlijk uit, vol lekkere dingen 🙂

  1. Dit is een 75-300 mm. Deze gebruik ik eigenlijk alleen als ik de natuur in ga speciaal om foto’s te maken. Het liefst gebruik ik de standaard lens. Veel handzamer. Dank je wel!

 2. Gefeliciteerd met je verjaardag! Ik heb weleens een camera met zo’n grote lens vastgehouden. Wat een gewicht ja! Daarom ben ik voor een systeem camera gegaan, weegt gelukkig een stuk minder.

 3. Gefeliciteerd met je verjaardag lieve Marion!!

  Mooie camera heb je. Inderdaad een kanon. Prachtige foto.

  De Jumbo heeft zo zijn voordelen. Stond ooit als vierde in de rij maar het personeel was snel 😦 en had geen zin om daar een welles/nietes spel te spelen.

 4. Wat een fijne dag! fijn die broeken in de opruiming! Die stenen vind ik ook echt leuk! Oh… en je verhaal van geen statief… zo herkenbaar.

  Ik wens je vandaag een fijn verjaardag.

 5. Nog een jarige vandaag, en ook al wil je het niet vieren, ik wens jou toch een felicitatie toe! Dat al je wensen uit mogen komen, maar pas op! Ze kunnen namelijk ook uitkomen wat je wenst 😉

  Een heerlijke dag weer zo onverwacht met mooie dingen, mooie foto’s en van je kanon en statief, hahahaha dat heb ik dus ook, en dan heb ik nog niet eens zo’n grote lens erop geschroefd zitten. Ik heb net dus uit losse pols een lieveheersbeestje zitten fotograferen, meer vaag dan scherp denk ik… statief stond 2 meter verderop van mij vandaan trouwens, lol… en mijn radijs staat in bloei! had ik nog nooit gezien, ook hele fijne bloemetjes, maar dat is wel gelukt geloof ik. Moet het nog zien, vanavond pas camera legen.

  Fijne dag lieverd! Geniet toch een beetje van alles, ook al vier je het niet. ❤

 6. In het klein en met bril is t best een mooie foto! Doet me denken aan… Ik heb zelf een Nikon en gooide heel veel wazige foto’s weg, uiteindelijk heb ik nu een bril, vraag me nog altijd af of de foto’s echt wazig waren. :p

  En gefeliciteerd natuurlijk!

 7. Oh dat vegatarische broodje ziet er goddelijk uit zeg. Zelf ben ik niet zo vd vega, maar dit wil ik wel proberen. 🙂 Lief dat je de steen van je zus krijgt en uit amerika. Helemaal wauw! Fijne dag vandaag en geniet met van het mooie weer….xx

  1. Moet je echt een keer proberen hoor! Zijn heel lekker! Nou, ik krijg er 10! 10 stenen! Lief, hè? Ik ben zo happy. Dankjewel, meis. De dag is gelukkig weer voorbij als ik dit typ. 😉

 8. Als je zulke foto’s wil maken kun je het beste een macroflitser (ringflits) gebruiken. Met een statief werken gaat heel lastig als je bloemen en insecten wil fotograferen. De bloemen gaan nog wel, maar die insecten zijn verdwenen zodra je het statief er neerzet. (hoewel dat ook afhangt van de soort insecten, maar vlinders zijn bijvoorbeeld meteen weg zodra ze een schaduw opmerken)

 9. Gefeliciteerd! Maak er een leuke dag van 🙂
  Dat is me nog eens een lens, haha. Ik ben opzoek naar een nieuwe, maar kan niet zo goed kiezen. Zoveel keus in al die lenzen én ze zijn prijzig. Kaas met komkommer op brood is trouwens hemels 😉 Xoxo

  1. Ik moet eerlijk bekennen dat ik ‘m niet heel vaak gebruik hoor. Het is toch best een gedoe iedere keer. Macrolenzen (of micro ik weet het verschil nooit) vind ik overigens ook heel erg leuk. Misschien nog wel leuker! Succes met het uitkiezen. Dank je wel!

 10. Hoera! Van harte gefeliciteerd!!
  Wat een leuke plog weer en “bloos”… ;-).

  Elke keer als ik je foto’s zie of in dit geval je “kanon” denk ik, ik wil ook weer….helaas de vaardigheden een beetje verleerd. Ik heb het in mijn hoofd ooit een keer naar dat natuurgebied te gaan bij jou in de buurt, lijkt me zo mooi!

  Haha..ik moest zo lachen om de reactie over Peet de kat 😉

  Wat een prachtige stenen en wat heb je toch een lieve zus!! (al zegt dit ook heel veel over jou natuurlijk)
  Ik hoop echt voor je dat de ontsteking binnen de perken blijft.

  Lieve groetjes

  ps…je hebt me geïnspireerd, ik trek nu ook af en toe weer een kaart, heb van iemand een set gehad van Wayne Dyer.

  Jammer dat de plogweek bijna ten einde is!!!

  1. Dank je wel! Ja, ben heel blij met die stenen. Ze houden mijn aandacht erbij zal ik maar zeggen. Ik vind het heel erg mooi en bijzonder dat je ook weer af en toe een kaart trekt. ♥

    1. Ja, dat klinkt inderdaad een beetje vaag. Ik denk dat de stenen mij kunnen helpen focussen. Ik laat bijvoorbeeld een steen maken met de tekst “All is well”. Soms, als ik onrustig of paniekerig ben, dat helpt het me om daar aan te denken. Om dan een steen vast te houden met die tekst erop helpt me om mijn aandacht erbij te houden en niet weg te drijven in gepieker of angst. Ik heb ook een steen met Gratitude erop. Dankbaarheid is iets waar ik veel mee bezig ben op het moment en ik kan dat denk ik nog beter doen door een steen bijvoorbeeld naast mijn computer te leggen. Zodat iedere keer de aandacht weer terugkomt bij dankbaarheid. Zo bedoelde ik het. XXX

 11. Van harte gefeliciteerd! Grappig die slogan van de jumbo. Hier heb ik een supermarkt om de hoek met maar liefst 51 kassa’s. Meestal staan er niet heel lange rijen, maar ondanks de hoeveelheid kassa’s komt het toch wel eens voor dat ik gewoon 20 minuten in de rij sta te wachten. Daar broodje ziet er superlekker uit. Het is bijna 7 uur. En krijg hier dus spontaan honger van. Ga mijn eten maar eens maken..

  1. Dank je wel. Die slogan is niet helemaal correct geloof ik, maar ik had geen zin om de juiste op te zoeken 😀 51 kassa’s????? Nee! Broodje was erg lekker!

 12. kaas en komkommer is zeker een goede combi! Ik ben ook altijd te lui om mijn statief te pakken, raar eigenlijk want zoveel moeite is het nou ook weer niet haha 🙂 Leuke plog weer!

 13. Door deze plog te lezen, ga ik ook nog eens een kijkje nemen op Pinterest 🙂 soms kan ik er uren op zitten rondklikken en dan ben ik er weer even verdwenen, is zo in vlagen bij mij…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.