Plogweek: Zondag 12 juli

plogweek2

Zo, daar is ‘ie dan. Dag 7 en direct de afsluiter van deze plogweek. Het gaat een saaie dag worden, dat kan ik jullie nu alvast vertellen. Zo’n dag als gisteren werkt altijd even door in hoofd en lichaam, dus vandaag staan we zwaar in de relaxstand. Lees lekker mee als je zin hebt. 

IMG_20150712_054206

Het is weer vroeg zoals gewoonlijk. Gisteren ben ik volgens mij al rond 20:00 uur in slaap gevallen en dat betekent dan ook dat ik weer vroeg uit de veren ben. Ik knutsel voor de lol wat aan mijn bureaublad en zet er een paar mooie zomerse foto’s op.

IMG_20150712_071613

Dan is het tijd om mijn verjaardagsplog in elkaar te zetten. Als die online staat ga ik zelf blogjes lezen.

IMG_20150712_084729

Helaas kan ik mijn aandacht er niet zo goed bijhouden. Het lezen wil maar niet lukken. Op de blog Bij Voorbaat Dank staat nog een aflevering van Super Soul Sunday op mij te wachten. Ik besluit die te gaan kijken. Het is een aflevering met Daniel Pink. Ik had nog nooit van hem gehoord, maar de aflevering was zeer de moeite waard. Het gaat erover dat de wereld op dit moment gerund wordt door mensen die met name de linker helft van hun hersenen gebruiken, de rationele kant. Hij voorziet dat in de nabije toekomst de mensen die met name hun rechter hersenhelft gebruiken veel meer aan het woord zullen komen. Ik denk dat hij daarin gelijk heeft. Je ziet de verschuiving al op veel gebieden en ik denk dat het ons allemaal ten goede zal komen. Mocht je de aflevering willen bekijken, klik dan even door naar de blog van Wendy. Zij heeft een directe link geplaatst naar de uitzending

IMG_20150712_053328

Het is nog droog, dus ik ga heel even buiten in de tuin zitten met een kop koffie. Het is een beetje gek weer. Warm, koud, zon, wind, regen, onweer, zon, warm, koud en zo gaat het nog wel even door de komende weken. Ik vind het wel lekker hoor, de ene dag dit, de andere dag dat. Prima.

IMG_20150712_081402

Tijd voor ontbijt!

IMG_20150712_100502

Rond 10:00 uur krijg ik een berichtje van mijn neef. Of hij even een cadeautje af kan komen geven aan het begin van de middag. Tering. Ik had me voorbereid op een rustige dag. Wat nu? Lichte paniek. Je kan toch geen nee zeggen tegen iemand die een cadeautje wil brengen? Ja, dat kan wel. Nee, dat kan niet. Het is je neef! Niks aan de hand. Wat is dit toch voor ongein? Nou, daar komen de tranen. Kom maar op met de tissues. Ik heb hier geen grip op. Dat is zo ontzettend vervelend. Ik wéét dat ik nergens bang voor hoef te zijn en toch klapt die spanning als een stroomstoot door mijn lichaam. Schouders gaan omhoog, vuisten gebald, ademhaling versnelt. Geen controle. Het tegenhouden van de negatieve gedachten is nog het moeilijkst van alles. Ik besluit om mijn gedachtendagboek in te vullen. Dit helpt om de chaos in mijn hoofd te ordenen. Ik beslis direct na het invullen dat ik ja ga zeggen. Het heeft geen nut om deze angst uit de weg te blijven gaan, want dan zal er niets veranderen. Mijn neef stuurt terug dat hij alleen het cadeau af wil geven, maar ik zeg hem dat hij gewoon even binnen moet komen. Dat is voor mij meteen een mooie oefening voor therapie.

Screenshot_2015-07-12-12-38-10

Op de blog Eeach Scar Has A Story lees ik over The Quiet Place Project. Een app die je kan downloaden op je smartphone en die je even een momentje stilte brengt. Je hebt rustige muziek, maar ook bijvoorbeeld een oefeningen van 90 seconden om even uit de drukte van de dag te stappen. Ik heb de app op mijn telefoon gezet en vond het erg aangenaam. Nog een aanrader dus!

IMG_20150712_150912

Dit is het cadeautje wat ik van mijn neef kreeg. Is het niet supertof? Het is nog even schrikken als ik de deur opendoe. Hij staat wat afwachtend voor de deur en geeft aan dat er twee kleine meiden in de auto zitten. Of die ook even binnen mogen komen. Lekker ding die neef van mij. Alsof ik zou zeggen: Nee, die laat je maar lekker in de auto zitten. Het scheelt. De kleinste is net zo verlegen als ik. Zou ik ook zijn als ik Peter voor het eerst zou zien. Ik probeer me te concentreren op het gesprek en de aandacht niet op mezelf te richten. Dat is vreselijk moeilijk, maar het lukt voor 50% denk ik. Ze blijven kort, hooguit een kwartier, en ik ben blij dat ik ja gezegd heb. Dit was een goede oefening voor me. Het is moeilijk om mensen in mijn eigen huis te ontvangen en een cadeautje krijgen maakt het nog moeilijker. Het is niet dat ik het mezelf niet waard vind, het is die verrekte sociale fobie. Ik ben bang dat ik niet ”goed” reageer. Dat ik iets vergeet te zeggen of iets verkeerds zeg. Dat ik teveel zeg of juist te weinig. Zo kan ik nog wel even doorgaan, maar dat zal ik jullie besparen. Het gaat redelijk goed naar mijn idee. Zo’n kwartiertje voelt voor mij wel als een uur. Dat komt omdat de spanning zo hoog is. Nadertijd ben ik dan ook weer bekaf.

IMG_20150712_145711

Eerst maar even wat eten. Ik heb niet echt honger, dus ik hou het bij twee crackers met kaas en komkommer. De foto’s zijn niet al te best, maar het is donker en regenachtig weer buiten en ik heb geen zin om mijn camera tevoorschijn te halen. Ik maak de foto’s met mijn mobiel en die weet niet zo goed om te gaan met grijze weersomstandigheden. Het is ook gewoon koud. Ik doe een trui aan. Ik doe een blouse aan. Ik doe een ander t-shirt aan. Ik doe een vest aan. Ik doe weer de trui aan. Oh fuck it. Nevermind.

IMG_20150712_150702

Eindelijk is het tijd voor tennis. Ik hoop op een prachtige finale en jawel, dat wordt het. Wat een niveau laten beide mannen zien. Ik kijk niet zo vaak tennis, maar deze partij heb ik met erg veel plezier gekeken. Ik had een lichte voorkeur voor Federer, maar ik gun Djokovic de overwinning evengoed.

IMG_20150712_183652

Mijn avondeten is nomnomnom The Bomb! Bistrokrieltjes, jonge velderwtjes en een lekkerbekje in bierbeslag uit de oven. Wat wil een mens nog meer?

Dit was alweer de laatste dag van deze plogweek. Ik vind het erg leuk om te doen, maar ik ben ook altijd blij als de week erop zit. Zeker nu, omdat ik mijn plogs als enige artikelen had. De vorige keer zette ik de plogs iedere avond al online en schreef ik in de ochtenden een gewoon artikel. Dat heb ik nu expres niet gedaan, omdat dat echt teveel werk is. Dat betekent dus wel dat ik een hele week niets ”fatsoenlijks” geschreven heb en wauw, wat heb ik dat gemist zeg! Ik kan niet wachten tot ik weer een Follow Your Heart artikel kan schrijven of een Bladieblablog! Heerlijk!

Ik wil jullie bedanken voor het meelezen en het achterlaten van alle leuke en lieve reacties. Het is ondertussen alweer maandag, dus ik wens jullie een hele goede week toe. Bye bye, zwaai zwaai! ♥

40 reacties Voeg uw reactie toe

 1. christine schreef:

  fijne week! Ik heb met veel plezier meegelezen!!

 2. Wilma schreef:

  Mooie plogweek weer Marion! Was leuk om te lezen.
  Jouw blog volg ik nog altijd en ik heb er nog steeds heel veel aan.

  Fijne week Marion, je bent een mooi mens.

  1. Marion schreef:

   Dat is echt heel lief. Dank je wel, Wilma. ♥

 3. Myriam schreef:

  Die app is de max, het greep me naar de keel. Ik installeer hem zo. Die blog lijkt me ook interessant. Je hebt het toch maar goed gedaan met je neef en twee kindjes!!!! Zou ik ook ontzettend missen, dat schrijven….

 4. Nesrin schreef:

  Ik vond dit best spannend en las ook snel door want ik was benieuwd of je je neef in huis zou ontvangen.
  Goed van jou Marion. Echt. En een super leuk cadeau!

 5. Nesrin schreef:

  Oh en Super Soul Sunday ga ik kijken!!

 6. Anita | Mindjoy schreef:

  Wat super goed dat je je neef met kids hebt ontvangen! Ik heb weer met veel plezier de plogs bekeken en gelezen, maar idd een follow your heart lees ik ook weer ontzettend graag! Jij ook een fijne week! X

 7. zomersproetje84 schreef:

  Super goed dat je ja hebt gezegd tegen je neef en zijn cadeautje. Ook al was het ‘maar’ een kwartier het is een begin. Heb ook genoten van je plogweek. Dacht net even te gaan mediteren (heb de meditation app ook geïnstalleerd) maar dat viel vandaag niet mee. Maar goed ook dat is oefenen.

  1. Marion schreef:

   Duurt bij mij ook altijd een paar dagen voordat ik er weer helemaal in zit. Gewoon doorzetten. Na een paar dagen kijk je echt uit naar die momenten. Tenminste, dat hoop ik 🙂

 8. IngridMoorenBlogs schreef:

  Toen jij dat berichtje van je neef kreeg wou ik me al verstoppen.Knap dat je ze even binnen gelaten hebt….

 9. Dina schreef:

  Wat ontzettend lief van je neef zeg. Altijd als ik iets met Minions zie, moet ik op de een of andere manier vaak aan jou denken. Heel goed dat je hebt toegestemd met het bezoekje, goede (onverwachtse!) oefening!

 10. dansenindestorm schreef:

  Stoer mens! Heb je ‘toch maar mooi gedaan’! ❤

 11. Sammie schreef:

  ook deze laatste dag weer leuke foto’s en wat lief dat je neef een cadeautje kwam brengen en dat het voor jou een goede oefening was die je hebt doorgezet, helemaal leuk dat kussen 🙂

 12. Je hebt weer wat leuks gemaakt van de plogweek! Echt heel knap van je dat je je neef toch binnen hebt laten komen met de kids en dat je het cadeautje hebt aangenomen. Ik wens je een hele fijne week!

 13. Morgaine schreef:

  Oh wat geweldig dat je jouw neef toch even binnen hebt kunnen laten met kids die je niet verwachtte, daar mag jij ontzettend trots op zijn!!!! nog 100 uitroeptekens erachter.

  En ik vind het gewoon absoluut volwaardig hoor jouw plogweekjes, ik geniet daar net zo van, als van je geschreven blogs, maar ik snap het wel, dat heb ik ook wel, soms heb ik zin in foto’s en de andere keer moet ik wat kwijt en schrijf ik weer. Of ik combineer het 😀

  X

 14. livewithfear schreef:

  . Ik wéét dat ik nergens bang voor hoef te zijn en toch klapt die spanning als een stroomstoot door mijn lichaam – dit is echt zo herkenbaar. Altijd weten dat er eigenlijk niets engs is maar dat je er toch nog zo heftig op reageert. Frustrerend 😦 Wel goed dat je het hebt gedaan want anders verandert er inderdaad niets. En wat een leuk cadeau! 😀

 15. Marielle schreef:

  Niets fatsoenlijks??

  Nou ik vond het weer een heerlijke plogweek en juist de variatie in een plog is zo leuk!

  Die man van dat filmpje zou wel eens gelijk kunnen hebben, gevoel, spiritualiteit zijn allemaal dingen die meer voorkomen tegenwoordig.

  Marion, super, echt wat een stap, groot compliment!! JIj komt er wel!

  Lieve groetjes en ik kijk alweer uit naar je volgende b/plog

 16. Sabine schreef:

  Ik vond het superleuk, die plogweek! Ben ook wel weer benieuwd naar de volgende follow your heart 😀

 17. Jenn schreef:

  Leuke plogweek was het weer! Ik ga eens kijken naar de app 🙂

 18. Lena schreef:

  Je schrijft vaak: het wordt een saaie/rustige dag, heb geen plannen, maar er gebeurt altijd genoeg! Heb genoten, dank voor je mooie posts. Ooit wil ik ooit gaan ploggen.
  Fijne dag.

 19. Anne schreef:

  Het was leuk om te volgen!! Ik moest ineens aan een app denken die ik een hele tijd op mijn telefoon had staan. Ik denk dat ik ‘m gewoon ben vergeten om op mijn huidige telefoon te zetten. http://sam-app.org.uk/ Het is een app die is ontwikkeld door de universiteit van Bristol: Social Anxiety Management. Ik deed vaak de ademhalingsoefening.

  1. Marion schreef:

   Bedankt! Ik ga ‘m meteen beluisteren.

 20. Genoten van je plogweek! Wat lief dat je me hebt genoemd! ;D Goed dat het bezoek is gelukt, zie je nou wel, je kan het gewoon. Xoxo

 21. Wat leuk dat kussen! Knap van je dat je even hebt doorgezet al had je neef wel op voorhand even mogen vermelden dat hij niet alleen kwam. Of had je dan direct neen gezegd?

 22. kim schreef:

  Oh ik ben zo trots op je dat je in de stress schoot, je gedachten opschreef en toen alsnog ja zei! Die gedachten zijn het ergst hè. Wanneer je eenmaal flink aan het piekeren bent, is het lastig dat te stoppen. Wat ik soms doe is dan heel vaak “ik kan het, ik kan het, ik kan het” in mijn hoofd te herhalen. Dan hoor ik die stomme piekergedachten in ieder geval niet meer!

 23. Heel tof dat je dat bezoekje hebt ontvangen. Mét kinderen dan nog. Ha

 24. Ha? Haha?? neen, ik duwde te vlug…

 25. Ha.. had je dus twee maand geleden voorspeld dat dit ging gebeuren, je zou me voor gek hebben verklaard. Nou, gek ben ik wel, maar zo lopen er nog rond. Ik heb genoten van die plogweek, echt waar!

 26. joorloveswriting schreef:

  Wauw! Wat goed dat je neef toch liet komen bij je huis!!! Fijn en met veel plezier heb ik al je plogs gelezen! 🙂 jij fijne week meis!

 27. Wauw wat goed dat je het bezoek toch binnen hebt gelaten! Wat een stap.. en misschien ook wel goed dat het plotseling kwam, zodat je niet dagen lang al zenuwen aan het opbouwen bent.

  Ik heb erg genoten van je plog weekje. Ben ook benieuwd naar je gewone blogjes weer!

 28. Christel schreef:

  Knap can je dat je “ja” hebt gezegd. Je ploegwerk was zeker leuk.

 29. hey goed man! stapje voor stapje… ik ga even die app opzoeken, nieuwsgierig

 30. Els schreef:

  Wat jammer de laatste plog dag :-). Het ws erg leuk om te zien en te lezen. Wat knap dat je ja hebt gezegd op het bezoek van je neef. Het kussen is echt kei tof!

 31. Dat kussen is echt fantastisch!!

 32. Nicetobeout schreef:

  Leuk dat cadeau!! En wat knap dat je toch ja hebt gezegd, al was het erg zwaar. Het is idd raar weer, ik weet ook niet meer of ik nu wel of geen jas of wat dan ook aan moet af en toe :S Ah wel..

 33. Flavie schreef:

  Een minionkussen!!!! Dat zouden de mini-me’s schitterend vinden!! 🙂

 34. Joyce schreef:

  En toch heb ik echt genoten van je PLOG week, vooral omdat er toch ook hele persoonlijke stukken in terug kwamen. Goede stap je neef te laten komen…. (euh…. dat staat er krom, je snapt wat ik bedoel :p) en het kussen is DA BOMB 😀

 35. Anneleen schreef:

  Knap dat je je neef toch op bezoek hebt laten komen! Ik kan me voorstellen dat dit helemaal niet evident voor je is… En wat een leuk kussen had hij bij, een cadeau dat helemaal bij jou past! 🙂 ik heb trouwens enorm genoten van je plogweek. Ik lees/bekijk je blogjes dan wel een tijdje later maar daarom niet minder leuk 🙂 altijd leuk om op deze manier een kijkje te nemen in iemands zijn leven!

  1. Marion schreef:

   Ahw, thanks meis! X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s