Invincible Heart

IMG_20150709_055737

Ik ben het even kwijt. De positiviteit. Ik lig te draaien en te woelen in bed. Gedachten schieten alle kanten op. Ogen open. Ogen dicht. Muziek aan. Muziek uit. Linker zij. Rechter zij. Ik ben de rust kwijt. Waar is dat kinderlijke vertrouwen in de toekomst gebleven?

Ik ben bang voor wat er komen gaat. Ga ik het allemaal wel redden? Ga ik hier wel uitkomen? Wat als…. Wat als…. Wat als…. Wat als het niet gaat lukken en ik weer terug moet naar de situatie waar ik vandaan kwam? Het antwoord daarop is simpel: Dat gaat niet gebeuren.

Op 26 mei 2015 maakte ik mijzelf een aantal beloften:

 • Ik ga nooit meer terug naar de situatie waar ik vandaan kom.
  Hiermee bedoel ik dat ik niet meer terugga naar de situatie zoals deze een jaar geleden was. Werken, thuiskomen, eten, naar bed. Ongeacht of ik ziek was of niet.
 • Mijn waarde staat vast.
  Ongeacht of ik ziek ben, werk heb of kan wat een ander kan. Ongeacht wat ik eet of drink. Ongeacht hoe ik eruit zie.
 • Ik sta achter iedere beslissing die ik neem.
 • Ik ga er alles aan doen om mijn dromen waar te maken.

Ik ben niet iemand die beloftes breekt.

Mijn verjaardag en de dagen eromheen waren iets teveel van het goede. De spanning liep te hoog op. Ik stelde mezelf teleur en soms moet je dat gevoel even verwerken voor jezelf. Dan kan iedereen om mij heen zeggen dat ik het goed doe, maar het moet door mijzelf gevoeld worden. Deze dagen zijn moeilijk. Ze zijn zwaar, vermoeiend, pijnlijk en frustrerend, maar bovenal zijn ze leerzaam.

“The spirit of her invincible heart guided her through the shadows.” – Gabriel Garcia Marquez ♥

41 reacties op ‘Invincible Heart’

 1. ‘Het komt wel goed schatje!’ 😉 Een hele dikke knuffel voor jou lieve Marion. Dat je even geen positiviteit meer ziet hoeft niet te zeggen dat je deze niet in jouw draagt ❤

 2. Ik kan het natuurlijk niet mooier zeggen dan Gabriel Garcia Marquez Marion, maar jouw invincible heart zal je ook door dit dal heen leiden, recht naar je droom en de verwezenlijking er van. You can do it. XXX

 3. Sterkte Marion.

  Neem de tijd om stil te staan ook bij deze gevoelens.
  Ook nu weet je weer lering te trekken uit deze moeilijke dagen.

  Die beloftes zijn schitterend en n blijf vertrouwen!

  Ik ken een lied en de ze zin kwam in me op.
  “Leer me hoe ik kijken moet, door de ogen van een kind Leer mij geloven laat me zien, leer me hoe ik kijken moet; want het is zo lang geleden dat ik onbevangen naar de wereld keek, veel te lang.

 4. Ik weet zeker dat jij ook vervelende gevoel gaat overwinnen: de energie en kracht die er in jou schuil gaat, wordt door iedereen gevoeld die jou ook maar kent en het zal die kracht en energie zijn die jou door de moeilijkste tijden gaat dragen. Heel veel liefde gewenst ❤

 5. Mooi geschreven. Ik snap goed dat het allemaal even teveel is nu, neem rustig de tijd om het gevoel te verwerken meis. Dikke knuffels! ❤

 6. Ik hoop dat jij ook kan voelen wat wij denken, namelijk dat jij het WEL kan. En dat het allemaal wel goedkomt met jou. Knuffel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.