Loving Lazy Sundays #49

LLSlove

Vandaag weer geen standaard Loving Lazy Sundays. Het is vandaag namelijk precies veertien jaar geleden (dacht ik.. hoop ik…) dat ik in de vroege ochtend een telefoontje kreeg. Vandaag was dé dag. Mijn zus ging bevallen. Zelden heb ik zo’n zware dag meegemaakt. Jij? Je bedoelt je zus? Nee, ik!

’s Ochtends vroeg richting Arnhem. Nou, je kent mij met auto’s, snelwegen en andere soorten wegen. Gelukkig wist ik het ziekenhuis te vinden. Kwam ik daar aan moest madam zo nodig in Ede bevallen. Hop, weer terug naar waar ik vandaan kwam. De stress was ondertussen al bijna niet meer draaglijk. Komen we in Ede aan, mag zij gewoon lekker in bed gaan liggen. Ja, en ik dan? Nou, ik ga maar even roken. Roken, roken, roken en weer terug naar de bevallingskamer of hoe zo’n ding heet. Ik werd steeds nerveuzer. Dan weer naar buiten kijken. Dan weer naast mijn zus zitten. Toch maar weer roken. IJsberend voor de ingang van het ziekenhuis. Weer terug naar mijn zus. Ik als trouwe steun en toeverlaat. Ja, zo ben ik. Hoor ik mijn zus in ene zeggen: “Mam, wil je Marion wegsturen, alsjeblieft? Ik word gek van haar.” Nou ja zeg! Ik werd gewoon de gang opgestuurd! Dat geloof je toch niet! Echt opschieten deed ze vervolgens ook niet, want ik heb tot het einde van de middag op die gang gezeten. Gekkigheid. Maar oké, uiteindelijk is het allemaal goed gekomen, dus uh… Nou vooruit, zand erover. Zo ben ik dan ook wel weer.

Sunday Sports
De Tour. Ik kan er niet inkomen. Die valpartijen. Vreselijk. Nee, ik laat het maar even voor wat het is.

Happy Stuff
Mijn verjaardag is voorbij ♥ Ik (oké, mijn schoonvader) zette mijn gewonnen fiets in elkaar ♥ 600 volgers op instagram ♥ 21-day Meditation Experience ♥ Ik schreef mijn eerste review ♥ Vriendin F. die vroeg of ik een reading voor haar wil doen ♥ Mijn eigen ritme aanhouden ♥ Zelf pizza maken ♥ Me steeds minder schuldig voelen ♥ Een nieuw telefoonhoesje ♥ Iemand tegenkomen die ik al heel lang niet gezien had ♥ Nieuwe muziek ontdekken ♥ De geur vanilla satin ♥ Een bezoek aan de kapper ♥ Een geweldig cadeau van mijn zus krijgen ♥ Twee nieuwe bloesjes die perfect zitten ♥ De Happinez ♥

Quote Of The Week
Sometimes you have to stand alone to prove that you can still stand.

Soms is het nodig om even niet te praten of te schrijven over hoe het gaat. Ik merkte dat het me even niet hielp. Een aantal goedbedoelde adviezen sloegen de plank volledig mis, kwamen keihard aan en maakte dat ik me vreselijk onbegrepen en eenzaam voelde. Ik kon nog maar net voorkomen dat ik ver de diepte in ging. Gelukkig heb ik dan Peter hier die, hoewel hij het ook niet volledig begrijpt, er heel erg goed mee om weet te gaan. Ik moet even nadenken hoe ik in de toekomst wil blijven schrijven over mijn behandeling, want erover blijven schrijven wil ik absoluut. Dat is één van de doelen die ik met mijn blog wil bereiken: het verminderen van het taboe op psychische klachten. Ik wil mensen laten weten dat ze niet de enige zijn. Dat het moeilijk is om hulp te vragen, maar dat het je echt verder gaat helpen. Dat je weer een stukje van je leven terugkrijgt. Ik ga er eens rustig over nadenken hoe ik dit ga aanpakken.

Music Maestro
Wat een genot dit nummer! Het is de negen minuten waard. Echt waar. Just watch, listen and enjoy.

Fijne zondag allemaal. ♥

 

50 reacties op ‘Loving Lazy Sundays #49’

 1. Kun je mij eens zo’n zelfgemaakte pizza opsturen? Kleef er geen postzegel op, want dat smaakt zo vies.
  Gelukwensen met de verjaardag van je nichtje! Jammer dat je zelf de bevalling niet mocht leiden.

 2. Haha en ben je er al achter of die zware dag inderdaad veertien jaar geleden was? Gefeliciteerd in ieder geval. Ik ben ook met die 21-daagse meditatie begonnen.

 3. Gefeliciteerd met je nichtje!
  Ik was niet bij de bevalling van mijn oudste nichtje (ik heb er 2, van 14 en 11), maar zal nooit het gevoel vergeten dat ik had toen ik haar voor het eerst in mijn armen had.
  Jammer van die adviezen, ik hoop dat het je toch lukt om over je therapie te blijven schrijven.

   1. Dat is niet het soort advies wat ik bedoel hoor! Het zijn meer de adviezen hoe ik om moet/kan gaan met mijn klachten en hoe goed dat ook bedoelt is, je kan niet begrijpen hoe het is om zo angstig te dat je niet meer normaal kan functioneren. Of hoe het is om een eetstoornis te hebben/net hersteld te zijn als je die zelf nooit gehad hebt. Ik heb het schrijven over deze onderwerpen wellicht onderschat. Het uitzetten van reacties vind ik ook zo zonde eigenlijk. Ik denk dat als ik erover wil blijven schrijven ik mijn eigen houding erin moet aanpassen, zodat ik wellicht minder geraakt kan worden door bepaalde adviezen of opmerkingen. X

    1. Hi Marion,
     Ben het er niet helemaal mee eens dat je het zelf moet hebben gehad. Ik hoop voor al die psychologen en psychiaters zelf niet al die stoornissen hebben gehad. ;-). Ik begrijp wel wat je bedoelt hoor verder. Die gevoelens zijn echt vreselijk en gelukkig voor veel mensen niet voor te stellen.
     Xx

     1. Psychologen en psychiaters hebben een opleiding gehad en geleerd hoe ze ermee om moeten gaan en natuurlijk zijn er mensen die meer inlevingsvermogen hebben dan een ander, maar je kan niet weten hoe het is om depressief te zijn als je het nooit geweest bent. Hetzelfde geldt voor een eetstoornis, maar ook voor een gebroken been. Heb ik nooit gehad, dus ik weet simpelweg niet hoe het voelt. Maar het punt is dat je dat ook niet kan verwachten van anderen en dát is wat mij zo doet twijfelen of ik hier nog wel over moet blijven schrijven. Het is pure zelfbescherming. Aan de andere kant zijn er de mensen die er steun aan hebben…. Ik moet hier echt nog heel lang over nadenken vrees ik.

    2. Of het anderen nu helpt of niet is het belangrijkste voor jezelf kiezen. Sterkte met nadenken over wat de beste keuze is. Ik vind in ieder geval dat je prachtige stukken schrijft. En zeker ook de stukken die niet over je therapie gaan!

 4. Wat een mooie lichtpuntjes! Een nieuw telefoonhoesje kan je telefoon meteen een nieuwe look geven vind ik 🙂 een fijne zondag en alvast een goede, nieuwe week!

 5. Gefeliciteerd met je nichtje!
  Misschien is het een idee om bij die artikelen de reacties uit te schakelen? Dan kan je in ieder geval geen reacties krijgen die jou alleen maar richting het dal brengen, maar kan iedereen wel gewoon meelezen.
  Fijne zondag!

  1. Dank je wel! Over de reacties uitschakelen twijfel ik. Ik ga denk ik het advies van Anita opvolgen: Pas online zetten als het minder kwetsbaar voelt. Jij ook een hele fijne zondag!

 6. Gefeliciteerd met je nichtje toch best bijzonder dat je zo dichtbij de bevalling bent geweest. En dat stukje over die adviezen… herkenbaar heel erg herkenbaar. Een voordeel meis het laat je leren wat voor jou wel en niet werkt. Ik kwam er op die manier achter dat vele adviezen voor mensen misschien leuk zijn maar totaal niet toepasbaar waren voor mijzelf. Waardoor ik mijzelf weer beter leerde kennen. Maar dat is denk ik wat jij ook zegt met de quote 🙂

  1. Het is even mijn weg zoeken, maar ik kom er wel uit. Voorlopig maar even wat oppervlakkiger houden. Meer over de behandeling in het algemeen misschien ook. Dank je wel!

 7. Gefeliciteerd tante Marion!

  Jammer dat sommige reacties er zo in kunnen hakken. Ik weet niet of jij je erin moet aanpassen (zoals je zelf in een reactie zegt) want jij stelt nooit concreet de vraag: help mij of geef mij advies… Wat je in mijn beleving wel zeker doet is dit alles aandacht geven en het bespreekbaar maken.

  Jij en ik staan totaal anders in het leven en ik ben jou dankbaar dat je dit alles deelt en het ook durft te delen (heel knap van jou!!!) want ik was er (niet dat ik nu alles weet.. Absoluut niet) totaal onbekend mee.

  Mooi lijstje enne zo een zelfgemaakt pizza zou ook lekker zijn als ontbijt volgens mij 😉

  1. Nee, dat is op zich zo, maar ja, als je op een openbaar blog schrijft, dan kan je reacties en ook adviezen verwachten. Ik vind het eigenlijk ook wel fijn om het bespreekbaar te maken. Ik denk dat dit ook één van de redenen is waarom mensen zich toch maar vaak stil houden: onbegrepen en eenzaam voelen én gekwetst worden. Echter als we stil blijven, dan komen we nooit ene stap vooruit.

   Bedankt voor de feli’s! En gatverdamme…. pizza als ontbijt. Nesrin….

 8. Hey Marion, dat zou ik nu ook mee kunnen maken, de autorit bedoel ik naar je zus. Reacties die de bal misslaan zijn klote, goedbedoeld natuurlijk maar niet fijn. Neem ze voor wat ze zijn, niet zoveel dus. 😉 xx

 9. Ik vind je openheid heel bijzonder en mooi, kwetsbaar. En eerlijk gezegd ben ik niet jaloers op het aantal reactie’s op je blog…reageer zelf niet vaak op blogs, of ik moet wat te melden hebben. Merk zelf vaak in reactie’s dat mensen de onderliggende laag niet lezen en dan niet begrijpen wat de werkelijke boodschap is. Schrijf vooral voor jezelf en trek je op aan de fijne reactie’s en leg alle toch goedbedoelde adviezen naast je neer. En voor de bloglezers; voel je vooral niet verplicht om te reageren. Nog ff een standaardreactie; gefeliciteerd tante, fijne zondag.

 10. Gefeliciteerd tante! Misschien is het een idee om niet meteen over je behandeling te schrijven maar juist als je dingen meer een plek hebt kunnen geven het dan online te gooien. Zo kan je het zelf allemaal beter plaatsen en komen de reacties ook minder bij je binnen. De meditatie 21 daagse maakt mij ook blij! Geniet van je zondag! X

  1. Dat is misschien wel een hele goede. Ik heb vaak de behoefte om het vrij kort erop van me af te schrijven, maar dat wil niet zeggen dat het ook online moet! Ja, dit ga ik doen. Dank je wel, Anita! Fijn dat je geniet van het mediteren! ♥

 11. hey Marion
  Van harte met je nichtje!! Jij en je zus…zo fijn klinkt dat steeds (uh..behalve die dag 😉

  Hoe bevalt je nieuwe fiets?

  Je blog, het lijkt me geweldig om dat te kunnen en ik bewonder je openheid en kwetsbaarheid.
  Het lijkt me heel lastig om sommige reacties te lezen, hoe goed de bedoeling ook is voor jou in die situatie kan het heel zwaar en moeilijk zijn dat dat lezen.
  Hoe moeilijk ook probeer maar dicht bij jezelf te blijven het is jou proces en je doet het zo goed!

  Daarnaast zijn er nog altijd zoveel vooroordelen/en is er nog altijd veel op psychisch gebied wat heel lastig te begrijpen is voor mensen.

  Mede door mensen zoals jij hoop ik echt dat dit zal veranderen!

  Voor nu: “Have a Loving Lazy Sunday!

  XXXX

 12. Van harte gefeliciteerd met jouw nicht vandaag, een bevalling bij mogen wonen is ontzettend bijzonder, maar ik moest wel even lachen dat ze je toch de verloskamer, zo heet dat, uit bonjourde, hahaha het is goed gekomen, en ja dan vergeef je snel 😉 zo heb ik mijn eigen moeder tijdens mijn eigen bevalling eruit gegooid.

  Wat je zegt over vertellen en willen delen over psychische klachten, welke dan ook, dat is ook ontzettend moeilijk, de meeste mensen, en misschien ook ikzelf, willen dan zo graag dat jij je beter gaat voelen. Dat zit in ons, in elk van ons, en ook in jou. En ik snap jou ook, omdat ik het ook dichtbij in de familie mee maak, en soms is het heel moeilijk om er gewoon te zijn, en soms, gaan zij en ik dan ook even heftig tegen elkaar in, of krijg ik een lading over mij heen dat ik denk, hallo! Maar, altijd, komt zij terug met een sorry en uitleg, waardoor ik het ook weer beter begrijp, want ik kan mij in veel dingen inleven, de angsten of een terug val, is wat lastig als je het zelf niet hebt.

  Blijf het vooral kenbaar maken, en vind je eigen weg daarin. Want je helpt mij er ook mee, om iemand anders eventueel weer te kunnen helpen. ❤

  X

   1. Als ik ergens van overtuigd ben, dan is het dat jij en ook mijn geliefde die hetzelfde qua angsstoornissen meemaakt, allebei jullie weg vinden… En ze kent jouw blog ook, ik weet alleen niet of ze nog elke dag lurkt, maar ik gaf haar jouw site en toen zei ze, ja die lees ik al 😉 Dus je helpt echt! Weet dat!

    1. Ik kreeg net toevallig het allerliefste mailtje van een stille lezer en dat doet me dan zo vreselijk goed. Net als jouw berichtje en dat zijn de berichtjes waarom ik ook doorga met delen. Ik was blij met de tip van Anita, daar had ik zelf nog niet aan gedacht: het pas online zetten als het een plek heeft waardoor (nog steeds goedbedoelde!) adviezen me minder hard zullen raken. 🙂

 13. Precies een hele mooie tip van Anita. Dat doe ik ook, eerst mijn gedachten ordenen en bedenken hoe wil ik iets schrijven en dan pas plaatsen. Al is het dan niet zo dat ik alles plaats, als ik ergens over twijfel doe ik het niet, maar hou het voor mezelf. Fijne verjaardag voor je nichtje gewenst. Haha nou ik wilde daarom tijdens het bevallen geen moeders of andere familieleden om me heen, Ruud kon ik soms ook schieten. Weet niet hoe het bij anderen was maar ik was toen erg prikkelbaar en gefocust. Bevallen is ook niet niks en daarbij moet je erg in je zelf keren. Net als bij meditatie ;-).Fijne zondag weer meis.x

 14. Haha ja, zo’n bevalling van de zijkant mee maken is ook zwaar!
  Prachtig nummer trouwens. 🙂
  ’t is niet erg om af en toe even wat afstand te nemen van schrijven/blog/lezers/adviezen. Doe waar jij je goed bij voelt. 🙂
  Mooi lijstje verder.

 15. Gefeliciteerd met je nichtje! Ik begrijp wel dat je na het schrijven van een blog over je behandeling niet op zulke adviezen zit te wachten. Misschien aan het eind van zo’n verhaal een soort van doel erbij zetten, wat je wilt met het verhaal. Geen idee of dat zou helpen…

 16. Hahaha, dat verhaal over die bevalling. Zoiets noem je nou een verloskamer Marion. Met types zoals jij -lees: Peu-nerveuze familie leden- heb ik bijna dagelijks op mijn werk te maken. Soms zitten ze uren bij mij in de wachtkamer. En dan de blijdschap als het kindje eindelijk geboren is. Leuk hoor!
  Gefeliciteerd trouwens met de reviewsartikelen. Ik sla ze denk ik even over, maar ik vind het super voor je! X

 17. Wat een bezoekje aan de kapper al niet kan doen hé! Heerlijk gevoel 😉 Haha, en het bevallingsverhaal, geniaal. Zo zou ik er ook bijlopen gok ik. Ik heb lekker lazy sunday hier na een leuk festival gisteren. Genieten ❤

 18. Van harte gefeliciteerd dat je tante bent geworden.
  Je bent eerlijk en anderen die ook iets mankeren help je over een drempel heen te stappen.
  Heerlijk zo een fijne zondag weinig doen.

  Xoxo

 19. Gefeliciteerd met je nichtje! 🙂
  Ik hoop dat het lukt om te blijven bloggen over de dingen waar jij over wilt bloggen en je zo min mogelijk aan te trekken van alle oh zo goedbedoelde adviezen. Zoals je zelf in een andere reactie ook al zei: mensen weten niet hoe het is. De problemen van een ander zijn altijd lekker makkelijk op te lossen. 🙂
  Dikke knuffel voor jou.
  Liefs

 20. Hier nog een stille lezer. Ik ga nu toch even reageren, ik heb heel veel steun aan je blog en zou het ontzettend jammer vinden als je ‘oppervlakkiger’ ging schrijven. Ik snap het wel hoor daar niet van, maar ik wil je wel alten weten dat je echt een inspiratiebron voor me bent en veel steun uit je artikelen haal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.