Persoonlijk

Life Is A Song Tag


Getagd: , , , .

2226a

Even geleden werd ik door Anita getagd voor de Life Is A Song Tag. Ik ben een behoorlijke muziekfreak, dus vol enthousiasme begon ik met het invullen van de vragenlijst. Ondertussen zijn we al weet ik hoeveel weken verder, want iedere keer als ik ging zoeken naar bepaalde muziek of artiesten bleef ik weer op Youtube hangen en was ik zo weer uren verder. Vandaag heb ik dan eindelijk dit artikel afgerond. De tag is bedacht door ons lieve bloemenmeisje Dina. Lees en luister mee!

Wie is je favoriete artiest?
Alanis Morissette. Ik luister al naar haar muziek zo lang ik me kan herinneren. De muziek is zo divers en haar teksten zijn voor mij één brok herkenning.

Zing je onder de douche?
Ja, maar ik zing eigenlijk overal in huis. Ik word zelfs regelmatig zingend wakker. De douche is dus niet echt een uitzondering of zo.

Wat was de eerste cd in je bezit?
Mijn eerste cd was Tiffany van de gelijknamige zangeres. Haar hit I Think We’re Alone Now vind ik stiekem nog steeds leuk en ik kan mijn hoofd dan ook niet stil houden als ik het weer een keer hoor.

Als er nog geen internet bestond (geen spotify, youtube, downloaden) welke cd zou je dan kopen?
Het MTV Unplugged optreden van Alanis. Daar hoef ik geen moment over na te denken.

Welke artiest of welk nummer is een ‘guilty pleasure’ van jou?  (wel eerlijk zijn hè!)
Guilty pleasure qua muziek? Poeh… Abba vind ik niet echt in die categorie vallen. Als ik iets van Justin Bieber zou luisteren had ik dat nummer hier ab-so-luut neer moeten zetten. Dat is echter niet het geval. Ik moet even Spotify erbij pakken. Nee, ik zie zo snel niets. Geef me nog even een uurtje. … Wat is nou echt een guilty pleasure? Jan Smit? Oké, dan is het Jan Smit.

Welke artiest(en) heb je live gezien?
Wow, dat zijn er nogal wat, want ik was een Pinkpopganger vroeger. Ik ga ze niet allemaal opnoemen, maar degene die het meeste indruk hebben gemaakt zijn: Faith No More, K’s Choice, Live, The Levellers, The Prodigy, Faithless, Skunk Anansie, Rage Against The Machine, Morphine, Counting Crows, The Smashing Pumpkins, The Breeders en Heather Nova. Overigens ben ik met mijn zus ook naar Guus met de zachte G geweest en dat terwijl ik echt NIET van Nederlandse muziek hou.

Van wat voor muziek of welk nummer word je emotioneel?
Ik kan denk ik zelfs om de intro van de muppetshow huilen. Ligt er maar net aan in wat voor bui ik ben. Waar ik vooral heel rustig en kalm van word is pianomuziek. De ene keer word ik vervolgens heel erg blij en gelukkig, de andere stromen de tranen over mijn wangen.

Aan welk nummer heb je een speciale herinnering? Welke herinnering brengt dit nummer bij je naar boven als je het luistert?
Nou, deze vraag is dus de boosdoener van het feit dat ik al weken bezig ben met deze tag. Er zijn zoveel nummers waar ik herinneringen aan heb en niet alleen nummers, hele cd’s! Iedere keer blijf ik weer luisteren naar van alles en nog wat. Goed, ik heb een keuze gemaakt.

1990. Ik ben 13 jaar oud. Dit nummer heb ik ontelbare keren geluisterd. Ik vond het zo mooi. En dan met name de tekst. Zij zong precies wat ik voelde, alleen ik kon het niet onder woorden brengen omdat ik mijn gevoel niet begreep. Ik dacht dat het later allemaal vanzelf beter zou worden en dat ik het dan allemaal wel zou begrijpen. Dat brengt een enorme glimlach op mijn gezicht, want nu, 25 jaar later, begrijp ik er nog steeds geen zak van. Life is beautiful. ♥

30 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s