Life Is A Song Tag

2226a

Even geleden werd ik door Anita getagd voor de Life Is A Song Tag. Ik ben een behoorlijke muziekfreak, dus vol enthousiasme begon ik met het invullen van de vragenlijst. Ondertussen zijn we al weet ik hoeveel weken verder, want iedere keer als ik ging zoeken naar bepaalde muziek of artiesten bleef ik weer op Youtube hangen en was ik zo weer uren verder. Vandaag heb ik dan eindelijk dit artikel afgerond. De tag is bedacht door ons lieve bloemenmeisje Dina. Lees en luister mee!

Wie is je favoriete artiest?
Alanis Morissette. Ik luister al naar haar muziek zo lang ik me kan herinneren. De muziek is zo divers en haar teksten zijn voor mij één brok herkenning.

Zing je onder de douche?
Ja, maar ik zing eigenlijk overal in huis. Ik word zelfs regelmatig zingend wakker. De douche is dus niet echt een uitzondering of zo.

Wat was de eerste cd in je bezit?
Mijn eerste cd was Tiffany van de gelijknamige zangeres. Haar hit I Think We’re Alone Now vind ik stiekem nog steeds leuk en ik kan mijn hoofd dan ook niet stil houden als ik het weer een keer hoor.

Als er nog geen internet bestond (geen spotify, youtube, downloaden) welke cd zou je dan kopen?
Het MTV Unplugged optreden van Alanis. Daar hoef ik geen moment over na te denken.

Welke artiest of welk nummer is een ‘guilty pleasure’ van jou?  (wel eerlijk zijn hè!)
Guilty pleasure qua muziek? Poeh… Abba vind ik niet echt in die categorie vallen. Als ik iets van Justin Bieber zou luisteren had ik dat nummer hier ab-so-luut neer moeten zetten. Dat is echter niet het geval. Ik moet even Spotify erbij pakken. Nee, ik zie zo snel niets. Geef me nog even een uurtje. … Wat is nou echt een guilty pleasure? Jan Smit? Oké, dan is het Jan Smit.

Welke artiest(en) heb je live gezien?
Wow, dat zijn er nogal wat, want ik was een Pinkpopganger vroeger. Ik ga ze niet allemaal opnoemen, maar degene die het meeste indruk hebben gemaakt zijn: Faith No More, K’s Choice, Live, The Levellers, The Prodigy, Faithless, Skunk Anansie, Rage Against The Machine, Morphine, Counting Crows, The Smashing Pumpkins, The Breeders en Heather Nova. Overigens ben ik met mijn zus ook naar Guus met de zachte G geweest en dat terwijl ik echt NIET van Nederlandse muziek hou.

Van wat voor muziek of welk nummer word je emotioneel?
Ik kan denk ik zelfs om de intro van de muppetshow huilen. Ligt er maar net aan in wat voor bui ik ben. Waar ik vooral heel rustig en kalm van word is pianomuziek. De ene keer word ik vervolgens heel erg blij en gelukkig, de andere stromen de tranen over mijn wangen.

Aan welk nummer heb je een speciale herinnering? Welke herinnering brengt dit nummer bij je naar boven als je het luistert?
Nou, deze vraag is dus de boosdoener van het feit dat ik al weken bezig ben met deze tag. Er zijn zoveel nummers waar ik herinneringen aan heb en niet alleen nummers, hele cd’s! Iedere keer blijf ik weer luisteren naar van alles en nog wat. Goed, ik heb een keuze gemaakt.

1990. Ik ben 13 jaar oud. Dit nummer heb ik ontelbare keren geluisterd. Ik vond het zo mooi. En dan met name de tekst. Zij zong precies wat ik voelde, alleen ik kon het niet onder woorden brengen omdat ik mijn gevoel niet begreep. Ik dacht dat het later allemaal vanzelf beter zou worden en dat ik het dan allemaal wel zou begrijpen. Dat brengt een enorme glimlach op mijn gezicht, want nu, 25 jaar later, begrijp ik er nog steeds geen zak van. Life is beautiful. ♥

30 reacties Voeg uw reactie toe

 1. dansenindestorm schreef:

  Ik luister wel iets van Justin Bieber soms (herinneringen haha), maar dat valt bij mij niet onder m’n guilty pleasure. Heb ik eigenlijk niet. Misschien Kinderen voor Kinderen, haha! Dat vind ik echt nog steeds leuk.

  1. Marion schreef:

   Justin Bieber mag in jouw geval ook, maar lieverd, ik ben een 38-jarige vrouw. Ik mag echt NIET naar Justin Bieber luisteren. :-DDDD

   1. dansenindestorm schreef:

    Hahaha, ach! Mag een 20-jarige wel naar KvK luisteren of is dat een twijfelgeval?

    1. Marion schreef:

     Zwaar twijfelgeval. Heel zwaar…. 😉

 2. kim schreef:

  Alanis Morissette vind ik ook mooie muziek maken. Haha, Mi Rowsu blijft schattig! Dat nummer doet me altijd denken aan mijn nichtje. Een paar jaar geleden was mijn broer met zijn gezin naar Suriname op vakantie en daar ging ze (als baby) op de foto met Damaru!

 3. IngridMoorenBlogs schreef:

  Huilen om de intro van de muppetshow…..ik ook,wat toevallig weer. Maar wat ik me dan weer afvraag…..kan je een beetje zingen?

  1. Marion schreef:

   Ja, ik kan wel een beetje zingen. Tenminste, dat zegt Peter en die is over het algemeen wel heel eerlijk. Behalve als ik vraag of ik aangekomen ben.

 4. Morgaine schreef:

  We hebben in elk geval een totaal andere muzieksmaak, hahaha Mooi om te lezen. En dat nummer uit 1990, ik zit het te luisteren en ik vraag mij af, waarom ik dat niet ken, ik woonde al samen toen, 18 jaar oud met ex man nu dan… en hij was hobby dj, dit zou ook in zijn straatje hebben gepast, hebben we toch iets gemist samen 😉

  X

 5. debby schreef:

  Ah wat een leuke tag zeg. Och ja Tiffany hihi. En och ja MTV unplugged 🙂

 6. zomersproetje84 schreef:

  Haha ik zou deze vragenlijst ook echt niet af krijgen… Mijn muziekkeuzes wisselen zo sterk. Ik kan het ene moment naar een zoete ballad luisteren en het andere moment draai ik de radio keihard open voor een rockplaat uit de jaren 70/80. Alanis vind ik ook goed te hebben. Leuk dat je kan zingen, een beetje is al genoeg toch?;-)

 7. Godelieve schreef:

  Wat leuk een muziektag.
  Deze had ik nog niet eerder langs zien komen. Wel is muziek heel erg persoonlijk al zijn er ook nummers die bijna iedereen mooi vindt.
  Ik luister naar veel verschillende soorten muziek en kan daar dan ook intens van genieten. Zo heb ik van jongs af al belangstelling voor muziek van ‘voor mijn tijd’ maar dat wissel ik dan rustig af met Armin van Buuren 😉

 8. altijdangelique schreef:

  Ik was een echte lowlandsganger, dus al die bands heb ik ook gezien. Leuk dat je dezelfde smaak hebt.
  Dat laatste nummer is echt prachtig, vooral omdat de tegenstrijdigheid van gevoelens en wensen zo helder worden gemaakt.
  Jan Smit is wel echt slecht hoor, hahaha.

 9. Jenn schreef:

  Mooi ingevuld 🙂

 10. Amber schreef:

  Wat leuk, misschien doe ik hem ook wel een keer. 🙂 Ik mis echt zoveel muziek van vroeger, ik vind het tegenwoordig niet veel meer als ik eerlijk ben. 😛

 11. Marielle schreef:

  en wanneer komt je eerste clip online 😉

 12. Miss Sentinelli schreef:

  Hey Marion,

  Leuke tag! Je hebt hem ook leuk ingevuld :). Tiffany ken ik ook wel ja :). Ik ben zelf ook meer van de jaren 80 muziek. Maar tegenwoordig luister ik ook eigenlijk veel modernere muziek haha.

  Fijne dag!

 13. Ah dat liedje… Me by the sea… Kende hem niet, maar zo mooi!

 14. Anita | Mindjoy schreef:

  Alanis is idd ook echt goed! Tuintje in mijn hart val nog mee, andere nummers van Jan zijn erger 😉 Dat nummer ken ik helemaal niet, maar ja is was dan ook pas 7 in 1990

 15. Sabine schreef:

  Leuk! Ik houd echt enorm van jaren ’80 muziek. Ja, en dus van Jan Smit. En van heel veel andere muziek ook. Ik houd gewoon enorm van muziek. Het kan echt je dag maken 🙂

 16. Nesrin - Daily Cup of Bla Bla Bla schreef:

  Ahh ons lieve bloemenmeisje Dina 🙂

  Alanis is en blijft een topper. Ik vind haar one of a kind en blijft een mooie herinnering van toen ik op de middelbare school zat. Leuk ingevuld Marion…ehm maar toch een no thanks als het Jantje aankomt hahaha.

 17. Dat jij een Alanis-fan bent verwondert mij ten zeerste. Echt nooit gedacht, dit 😉 !

 18. Dina schreef:

  Aaah super leuk dat je ‘m hebt ingevuld, heel leuk om je antwoorden te lezen! 😀 De herinnering aan een nummer vind ik mooi zeg. Grappig dat je als kind/puber denkt dat je later alles wel zult begrijpen, maar als je er dan op terug kijkt weet je misschien nog steeds niet wat je nu eigenlijk precies had willen weten of had willen begrijpen. Het leven is zo mooi. 😀

 19. Ach, Jan Smit is toch zo erg nog niet. Wat heb je veel bands gezien. Ben nooit een echte festivalganger geweest terwijl Rock Werchter quasi mijn achtertuin is 😀 Wat heb ik vroeger veel meegezongen met You oughta know en Ironic van Alanis. Ik ben ook volop bezig met deze tag.

 20. Leuk om wat meer over jou muziek te lezen! Heb hem met veel plezier gelezen. Grappig, ik zou hem echt compleet anders hebben ingevuld, zo leuk aan tags.

 21. joorloveswriting schreef:

  Leuke muziek tag vind ik deze!!! Leuk om te lezen over jou muziek smaak ! 🙂

 22. Haha, leuke muzieksmaak heb je.
  Geinig ook dat je Counting Crows indrukwekkend hebt gevonden: die wil ik nog altijd eens live zien. Jaren geleden waren die in Nijmegen maar toen kon ik helaas geen kaartje krijgen (waren nog eens duur ook), maar gelukkig stond de wind toen zo fantastisch dat ik thuis mee kon genieten ❤

 23. simplyme_tineke schreef:

  Leuk lijstje…heerlijk wat muziek met je kan doen.

 24. Sammie schreef:

  Jan Smit? Neeeeeee, vreselijk! Hahaha, leuke tag en leuk ingevuld!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s