Shake It Off

shakeitoff

Soms zit het mee. Soms zit het tegen. Op dit moment zou je kunnen zeggen dat het tegenzit. Ik heb behoorlijk wat pijn, de papieren van mijn werk waren wéér niet in orde en er viel ook nog eens een dikke rekening van € 355,- op de deurmat. En als je dan denkt dat je alles gehad hebt…

Terwijl ik nog naar het getal 355 zit te staren hoor ik geluiden bij de voordeur. Veel herrie, stemmen, muziek, metaal op metaal. Ik loop de gang in, doe de voordeur open en kijk recht in het gezicht van een bouwvakker. Goedemorgen! Goedemorgen. Mijn kliko wordt gebruikt als tafel voor de radio en de plantjes naast de voordeur hebben het gewicht van de zes meter hoge ijzeren stellage niet overleefd. Vaag herinner ik mij een brief die ik in maart van de woningbouwvereniging heb gehad over schilderwerk in de buurt wat tot ongeveer oktober kon duren. Oké dan. Dan klinkt er een soort oergebrul van bovenaf de stellage. Ik hoor vaag iets met harder en kennelijk heeft hij het over de radio, want zijn schildermattie zet zonder pardon het volume van de radio op 10. SHAKE IT OFF! SHAKE IT OFF! Inderdaad, Taylor. Je hebt helemaal gelijk. Laat ik dat maar gewoon doen. Ik doe de voordeur weer dicht en ga thee zetten.

Het is wonderbaarlijk hoe de hersenen werken. Als er wat kleine dingen tegenzitten kan ik mij soms een hele dag kapot ergeren, maar als alles vreselijk tegenzit, dan lijk het wel of ik mij daar veel makkelijker bij neer kan leggen. Of ik die € 355,- wat nog over is van mijn eigen risico even voor 18 augustus a.s. wil betalen. Ik lach erom. Ik ben toch zeker sinterklaas niet? Er staat geen geldboom in mijn tuin. Even later bedenk ik me dat ik het net zo goed maar meteen kan betalen. Dan is het weg. Klaar. Ik heb de mazzel dat ik, in tegenstelling tot vele anderen, dat bedrag wél achter de hand heb. Ik mag niet klagen.

De papieren van mijn werk komen voor de zesde keer binnen. We hebben alles tig keer doorgenomen en nu zou het eindelijk helemaal goed moeten zijn. Ik had de eerste papieren oorspronkelijk al in september moeten hebben. Ik kreeg ze pas in maart, maar met de datum van december 2014. Die wilde ik niet tekenen. Logisch. De datum van ondertekening moet goed zijn. Ik dacht werkelijk dat ik gek werd toen ik weer december 2014 onder de papieren zag staan. Daarnaast nog een formulier wat weer terug was in de ”oude” staat. Even voelde ik de tranen opkomen, maar ik vermande me, streepte de data waar ik het niet mee eens was door, zette de datum van vandaag eronder, kopieerde de 15 vellen papier en stuurde ze weer terug. Ik ben er klaar mee.

Aan het einde van de middag kan ik niet meer zitten. Top. De hidradenitis in volle glorie. Waar in vredesnaam komen al die ontstekingen vandaan? Niet alleen mijn lies is het haasje, veel meer gebieden zijn de pineut. Ja, ik zeg altijd netjes mijn lies, maar het is natuurlijk niet alleen mijn lies. Het zijn veel meer gebieden, maar dat is nogal privé. Ik heb nog wel ergens mijn grenzen. Wel moet ik zeggen dat de schaamte omtrent dit onderwerp ook steeds minder begint te worden. Ik besef me nu hoe kortzichtig de personen zijn die in het verleden opmerkingen hebben gemaakt als ”Ieeeehw, bah! Heb jij dat?” of ”Heeft het misschien iets met hygiëne te maken?” Dombo’s. Denk na voordat je iets zegt. Ga je eerst eens verdiepen in wat deze aandoening werkelijk inhoudt.

Het lijkt soms wel dat hoe meer er tegenzit, hoe makkelijker ik ermee om kan gaan. Natuurlijk ben ik wel eens vreselijk boos en lig ik soms te huilen in bed waarom mij dit allemaal moet overkomen. Maar dat is meestal slechts een minuut of tien. Ergens komen vanzelf de positieve gedachten weer omhoog. Wat een geluk dat we dit fijne bed van mijn schoonouders hebben gekregen. Wat mooi dat er tegenwoordig wifi is, dat ik de luxe heb van een smartphone en me niet hoef te vervelen als ik op bed lig. Wat heerlijk dat ik vanuit bed de vogels in de bomen kan zien. Wat een geluk dat ik al mijn vakantiegeld op de spaarrekening heb gezet en daar nu in één keer mijn eigen risico van kan betalen. Wat een luxe dat we de supermarkt hier op de hoek hebben en ik niet ver hoef te lopen als ik wat nodig heb. Wat een geluk dat ik Peter heb die er altijd voor me is en alles voor me kan doen als ik het niet kan. Voor ik het weet ben ik me nog amper bewust van de pijn en ben ik die verrekte formulieren en acceptgiro allang vergeten. Vanuit de gang hoor ik Taylor Swift voor zoveelste keer shake it off zingen en ach ja, waarom ook niet? ♥

 

53 reacties op ‘Shake It Off’

 1. Je schrijft alles weer zo werkelijk mooi op, ik ga vanzelf ook nadenken…we hebben het zo slecht nog niet! Sterkte met alles Marion! Die akelige pijn gun ik je niet! Hou je goed!
  liefs

   1. proest, …zou geen slecht idee zijn!

    Dan gelijk maar even verder reageren, respect voor jou!! Wat een kracht straalt hier weer uit en een positiviteit!
    Nu ik zelf 24/7 pijn heb weet ik een beetje hoe het voelt en het is slopend! Afleiding zoeken helpt me wel maar soms…is het inderdaad ook fijn het even ergens op te schrijven oid.

    Maar het gaat nu over jou, wat onwijs naar die ontstekingen weer en ik vind het heel goed dat je hierover schrijft, juist omdat dit soort dingen vaak een taboe zijn!

    Heel veel sterkte (op elk gebied) en ik denk aan je!!!

    hihi, altijd als ik iets van de Minions zie denk ik aan jou 😉

    1. Oh en ps…het helpt mij ook (maar dat doe jij ook) dagelijks dingen van dankbaarheid te noemen en inderdaad stil te staan bij de schoonheid van dingen etc, eigenlijk zoals jij hier ook beschrijft.

     Nogmaals sterkte!

     1. Ik ben toevallig gisteren weer begonnen met opschrijven ervan. Ik heb een schrift op mijn nachtkastje liggen en iedere avond wil ik daar weer minimaal één ding in zetten. ♥

    2. Ik ga naar de Minionfilm over twee weken. 😀 Afleiding is soms moeilijk, zeker als je op bed moet liggen en heel weinig kan. Gelukkig heb jij nu ook een smartphone toch? Als je dan veel pijn hebt kan je wellicht ook wat afleiding vinden op die manier. Dank je wel, meis. XX

     1. oh dapper dat je naar die film gaat..haha ik ga mee allebei pijn en allebei even eruit 😉

      Geniet ervan!!!

      (ja heb een phone en nu erg veel bezig met iemand via de phone )

 2. Wat is dit fijn om te lezen, door de manier waarop je ’t af sluit. Natuurlijk helemaal niet fijn dat je zoveel moet betalen, zoveel pijn hebt en de boel niet op orde is. Helemaal niet leuk! Maar prachtig hoe je ’t opgelost hebt voor jezelf. ❤

 3. En dit is pure realiteit, zo herkenbaar, vooral van de woningbouw ja, ahum… als alles dan ook fout gaat, dan lijkt ook alles fout te gaan. En net als jij kan ik dan reageren met het verschilletje dat als ik dan even te erg ga springen, dat ik dan bewust stil ga staan in het nu en keihard roep… en nu is het genoeg! Vanaf nu, dit moment loopt alles goed en op rolletjes… of dat altijd werkt? 😉

  Meestal krijg ik dan een lachbui, shake it off en ga dan gewoon door en verder. Het is inderdaad ook ontzettend fijn als er een rekening binnen komt die je dan direct kunt betalen, bij zo’n bedrag lukt mij dat heel soms, maar dan ook heel soms, maar wat een fijn gevoel is dat!

  Sterkte lieverd, de komende tijd met de woningbouw en de schilders.

  X

 4. Ik voel de frustratie bij mezelf weer stijgen als ik dit lees. Ik heb altijd last van mijn bovenburen, altijd, ’s ochtends om 5 uur maken ze me wakker en ik kan niet slapen tot ze om een uur of 1 besluiten te gaan slapen. Dan hebben ze nu eindelijk vakantie maar natuurlijk ook familie over de vloer, die woont daar nu dus al die weken al met een kindje van 2 die van 7 uur tot 11 uur ’s avonds heen en weer rent. dB meter slaat vaak genoeg uit naar 70 of meer, maar de politie kan niks want het is ‘tijdelijk’ en een kind, tja wat doe je dan, zij moeten hem opvoeden/bezig houden, dat kan de politie niet en je kunt hem natuurlijk ook niet vastbinden. Ik zit er ondertussen dus lekker doorheen en Shake it off zal vast wel weer helpen als ze eindelijk weer terug naar huis gaan, maar tot die tijd…. Voordat dat aan de gang was waren ze hier ook de gevels aan het renoveren, en nog steeds, alleen tijdelijk met minder lawaai, het is altijd wel, alles dubbelop en dat kun je er natuurlijk helemaal niet bij hebben. Veel sterkte met de schilders e.d. Gelukkig maakt schilderen (buiten hun stemmen dan haha) niet zo heel veel lawaai normaal gesproken, dat scheelt weer iets.

 5. Gewoon respect voor jou Marion, respect. Soms is alles balen en blegh en toch weet je er iets positiefs uit te halen en het op te schrijven. Ik vind het mooi (en fijn)!

  1. Is het erg als ik zeg dat ik hoop dat anderen dat ook eens gaan doen? Ik word soms zo moe van al dat gepuf en gesteun om me heen. Nou, weet ik natuurlijk niet waar die mensen allemaal last van hebben, maar ik denk toch best vaak…. ZEURPIET!

    1. Ik merk daar weinig van. Van jouw gezeur. maar sommige mensen hebben er een handje van om altijd het negatieve de boventoon te laten voeren. Ze maken het zichzelf alleen maar moeilijk. Ik kan er zelf dan op den duur ook niets meer mee. Maar goed, binnenkort zal ik het meemaken hoog hoog jouw klaaggehalte is 🙂 ♥

 6. Je moet het doen met de situatie zoals ie is. Je wilt het niet, het levert naar je gevoel niks op en toch is het de realiteit. Het is net als poepen. Het levert je niks moois op en toch moet het, anders zit je nog meer id penarie. Roeien met de riemen die je hebt ookal zijn ze gaar. Knap dat je dat doet. Ik heb hier pas net een begin mee gemaakt.
  Shake it of!

 7. Hee, dat herken ik! Als de grote dingen zich opstapelen dan komt er een moment dat je er onverschillig onder wordt. Ach, dat kan er ook nog wel bij. Succes en shake it off!

 8. Er wordt veel geklaagd in de wereld, dat komt omdat ‘we’ de luxe hebben om ons met luxeproblemen bezig te houden.
  Jij zegt het zelf: hoe groter de problemen, hoe beter je ermee omgaat. Echt goed!
  Fijn om zo positief te zijn en om zo’n positief artikel te lezen. Daar kunnen veel mensen wat van leren.
  Veel beterschap x

 9. Die ‘eigen risico’, wat is dat voor een beest? Kennen we in België niet, toch niet onder die benaming.
  Leuk boeltje daar bij jullie, met die bouwvakkers. Bij ons is het momenteel ‘bouwverlof’, waarbij we drie weken geen last hebben van werken overal om ons heen…

  1. Ieder jaar betaal je je eerste € 375,- aan zorgkosten zelf. Dit staat los van de €100,- euro maandelijkse premie. Ik betaal dit jaar dus €1575,- aan ziektekosten. Maar ik maak veel meer kosten, dus ik heb “waar” voor mijn geld.

    1. Dat ligt eraan of de medicijnen vergoed worden. Mijn medicatie voor de HS wordt niet vergoed dus die moet ik gewoon zelf betalen. Voor sommige behandelingen of medicatie geldt nog een eigen bijdrage. Ik moet ook ergens eigen bijdrage voor betalen, maar ik snap er ondertussen geen ruk meer van dus ik betaal maar gewoon.

 10. Niemand gunt men pijn.
  Erg vervelend dat er opmerkingen werden gemaakt die naar zijn.
  Je schrijft het weer erg mooi op.
  Dan is zo een song erg leuk om naar te luisteren.
  De meesten begrijpen niets of weinig van pijn.
  Dit jaar kamp ik ook manden lang met erg veel pijn. Ja, helaas heb ik hierdoor een rot jaar.
  Maar ik ga niet meer bij de pakken neerzitten.
  Doe leuke dingen.
  De meesten denken meteen oh ze kan dit of dat dus ze heeft geen/nooit pijn.
  Het is niet waar.
  Dagelijks heb ik pijn. Maar aan het begin van een dag kan ik goed starten of slecht.
  Vaak eindigt de dag met erg veel pijn en nu ga ik ook nog mank lopen.
  Alleen ik begrijp het.
  Maar daar zit ik niet mee.
  Het gaat je goed……

  Xoxo

  1. Niet meer bij de pakken neerzitten. In het begin is dat echt zwaar, maar daarna pluk je er echt de vruchten van ja. De kunst is niet over je grenzen heen te gaan. Dat vind ik soms nog moeilijk, want vaak gaat dat onbewust. Dat zul jij ook wel kennen. Je hebt gelijk: hou het bij jezelf. Soms vind ik dat nog moeilijk. Thanks meis en sterkte. X

 11. En in het Paradijs wordt er geklaagd over het aantal stuks en een bestelling en gaan er collega’s overstuur naar huis om niks,…..ik ga deze blog uitprinten en op hun bord hangen, mensen zouden beter dankbaar zijn voor het luxeleven dat ze leiden,….en neen niet iedereen heeft het goed maar er is altijd wel iets om dankbaar om te zijn en jij doet dat PERFECT!! RESPECT!

 12. Toch fijn dat je van die dagen hebt dat je het allemaal lekker van je af kunt schudden! Ik heb er meestal wel wat meer moeite mee, vooral als álles tegen gaat zitten 😦

 13. Ja echt, shake it off! Mooi dat je gelukkig ook nog de fijne dingen ziet, hoe moeilijk het ook gaat. En dat is ook iets om ontzettend dankbaar over te zijn!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.