Dream Or Donate

dream1

De afgelopen dagen was ik (en vele van jullie met mij) getuige van iets heel erg moois. De aanleiding is vreselijk, namelijk een ongeneeslijke en chronische ziekte, maar wat er in de afgelopen dagen gebeurde was hartverwarmend. Voor diegene die nog niet weten waar het over gaat, lees vooral verder!

Marjolein is 25 jaar oud, chronisch ziek en volledig afgekeurd voor werk. Zij leeft met haar kat Diva in een appartementje waar ze moet rondkomen van een uitkering. Ze is met haar blog Typisch Marjolein gestart om haar sociale leven wat uit te breiden en haar ei kwijt te kunnen. De laatste tijd nemen haar klachten enorm toe, maar een passende behandeling is er nog steeds niet. De reden daarvan is dat haar klachten niet allemaal bij het ziektebeeld passen. Er is dus nog veel onduidelijkheid over waar de achteruitgang precies vandaan komt. Er bestaat een kans dat zij chronische Lyme heeft. De testen die nodig zijn voor de diagnose worden in Duitsland uitgevoerd en deze worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Eergisteren schreef Marjolein het volgende op haar blog:

“Een tijd lang hik ik tegen het probleem aan dat ik mijn trots opzij moet gaan zetten voor mijn gezondheid. Ik kan het niet alleen en ja ik heb hulp nodig. Financiële hulp om precies te zijn en om die hulp te vragen en te gaan accepteren vind ik behoorlijk moeilijk.”

Ze zette een crowdfunding op via Dream or Donate. Mensen kunnen daar kleine (of grote) bedragen doneren en zo hoop je het bedrag wat je nodig hebt langzaam bij elkaar te krijgen. Toen ik het las wist ik meteen wat de Share Some Happiness-bestemming van 1 augustus a.s. zou zijn. Maar wat er toen gebeurde was echt ongelooflijk. Gisteravond plaatste Marjolein het volgende bericht op haar blog.

“Ik ben de crowdfunding 22 juli in de avond gestart en dankzij jullie delen, jullie meeleven en jullie donaties kan ik met tranen in mijn ogen zeggen dat ik dankzij jullie al de 500 euro bij elkaar heb. Binnen 48 uur tijd!”

Nu ik het lees schieten de tranen weer in mijn ogen. Hoe ongelooflijk mooi is dit? Natuurlijk is de aanleiding van dit alles vreselijk naar, maar hoe mooi is het dat bekenden én onbekenden elkaar op deze manier helpen. Dat maakt de wereld toch echt een stukje mooier.

De € 500,- die nodig is voor het belangrijkste onderzoek is bij elkaar. Het geld wat overblijft na de benodigde onderzoeken gaat in een spaarpotje voor medische aanpassingen in haar appartement en voor andere medische benodigdheden die niet of niet geheel vergoed worden. Wil je nog een klein bedrag doneren of ben je gewoon benieuwd hoe Dream or Donate werkt, klik dan hier. ♥

29 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Inderdaad prachtig en zeer warm !

 2. Emily Lotus schreef:

  Onwijs mooi, dit. ❤

 3. debby schreef:

  Wauw wat mooi en warm. Ik word altijd zo blij van dat soort dingen. Ik geloof sowieso in de goedheid van de mens en dit bevestigd het maar weer.

 4. Elise schreef:

  Wauw wat mooi!

 5. Els schreef:

  Hartverwarmend!

 6. Celine schreef:

  Zo mooi, maar tegelijkertijd ook zo triest dat zorg nog steeds niet vanzelfsprekend is. Gelukkig zijn er ook nog mensen die ook om anderen geven, zoals hier in het geval van Marjolein. Erg mooi

 7. Morgaine schreef:

  Ontzettend mooi, ik ga zeker even bij haar kijken, en apart is, is dat ik hier ook aan gedacht heb, om eventueel weer mijn medisch traject op de rit te krijgen wat ik niet vergoed krijg… ik moet bijv. naar een kuuroord wat dus niet vergoed wordt en weer naar hydrotherapie, maar ik dacht, dat gaat niet werken, dus wel!

  Wie weet ga ik dit toch ook doen, al heb ik wel meer nodig voor het kuuroord alleen al…

  Way to go! Help each other!

  X

 8. eigenwijsje2014 schreef:

  Kende t verhaal niet maar wat hartverwarmend zeg!

 9. dansenindestorm schreef:

  Prachtig hè. Ik krijg nog steeds kippenvel wanneer ik er aan denk.

 10. Carlijn schreef:

  Ik kreeg ook tranen in mijn ogen. Mijn vertrouwen in de mensheid is weer een beetje hersteld. Prachtig!

 11. kim schreef:

  Oh wat prachtig dit! Ik had het nog niet mee gekregen, maar zit nu ook met tranen in mijn ogen.

 12. simplyme_tineke schreef:

  Mooi dat je hier ook op jouw manier aan bijdraagt. Topper!

 13. Sabine schreef:

  Heel mooi! Ook dat je dit deelt trouwens 🙂

 14. chucky1012 schreef:

  Geweldig en tranen lopen over mijn wangen.

 15. marielle schreef:

  wow..wat mooi!!!!

 16. altijdangelique schreef:

  Dit is op herblogd.

 17. altijdangelique schreef:

  Ik heb je bericht herblogd. Uiteraard ook gedoneerd. We moeten elkaar helpen op deze aardbol nietwaar. ❤️

  1. Marion schreef:

   Je bent een engel! ♥

 18. misssexandthecity schreef:

  Ik word er stil van, zo mooi!!

 19. Nina schreef:

  De wereld kan zo ontzettend lelijk zijn soms, maar ook zo overweldigend mooi ❤

 20. Marjolein schreef:

  Ik krijg nog steeds tranen in mijn ogen en kippenvel over mijn lijf als ik zie wat er de afgelopen dagen is gebeurd allemaal. Zo bijzonder en het blijft maar doorgaan. Ik wil ook jou heel erg bedanken Marion voor je donatie, echt je bent een prachtmens ❤ ❤

  Ook onwijs bedankt voor deze blog, zo, zó lief!!

 21. Saar schreef:

  Ik had er iets van mee gekregen, maar ik wist helemaal niet dat het zo snel gegaan was. Wat ontzettend mooi voor Marjolein!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.