Follow Your Heart #13

FYHheader

Follow your heart. Dat is wel het laatste wat ik gedaan heb de afgelopen tijd. Ik werd meegezogen door mijn zorgen en angsten over de toekomst. Ik begon weer te piekeren, zag alleen maar negatieve scenario’s en verloor zo’n beetje alle vertrouwen in een goede afloop. Ik zat volledig vast in mijn hoofd met als gevolg dat ik mijn positieve flow even helemaal kwijt was. Tijd om mezelf te herpakken.

Afgelopen maand heb ik aan den lijve ondervonden wat er gebeurt als je leeft vanuit angst. Ik slaap onrustig, kan me niet goed concentreren en werd zelfs ziek. Ik gooide de ene na de andere positieve quote op instagram. Moest ik mezelf ergens van overtuigen? Ik las de quotes, ik begreep de quotes, maar ik voelde ze niet. Ik was het goede gevoel even helemaal kwijt. Het gevoel van leven vanuit liefde en vertrouwen in plaats van leven vanuit angst. Ik irriteerde me mateloos aan al die mensen die alleen maar het negatieve aanhaalde en overal beren op de weg zagen. Schreef ik daar laatst geen artikel over? De logica achter ergernissen? Oeps! Betrapt!

De afgelopen maand heb ik geleefd vanuit mijn hoofd en heb ik geluisterd naar mijn ego. Ik was compleet de connectie met mijn innerlijke stem en mijn hart kwijt. Tot ik gisteravond deze quote las:

If you’re not excited about it, it’s not the right path.

Dat was precies wat ik nodig had. Inderdaad, waar is mijn enthousiasme gebleven? Waar is mijn vertrouwen gebleven? Waarom ben ik gestopt met luisteren naar mijn intuïtie? Waarom ben ik gestopt met het volgen van mijn hart? Ik hoefde de vragen niet eens te beantwoorden. Het gevoel kwam direct terug. Alsof ik de verwarming met één simpele beweging een paar graden hoger zette. Voilà. Gewoon de knop omzetten. Is het zo makkelijk? Ja, het is echt zo makkelijk.

Als je je hart gaat volgen lijkt alles in ene zo duidelijk te worden. Zo logisch. Zo vanzelfsprekend. Dat wil niet zeggen dat je nu in ene je baan op moet zeggen, je partner moet verlaten of alleen nog maar dingen moet doen waar je zin in hebt. Maar laat die ratio eens wat vaker varen en vertrouw op je intuïtie. Ik heb het al een hele poos gedaan en ik merk dat als ik op die manier leef ik een stuk gelukkiger ben. Door de regels, de wetten en vooral het tempo waarin deze maatschappij doordraait moeten we snel keuzes maken. Keuze maken! A of B? Wat is het makkelijkst? Wat is het snelst? Waar loop ik het minste risico mee? Oké, B dus. Neem eens de tijd. Doe eens een stapje achteruit. Haal eens even diep adem. Wat zegt je gevoel? Wat zegt je intuïtie? Wat voel je met je hart?

De afgelopen maand was ik het dus even helemaal kwijt. Ik zat volledig in de makkelijk-snel-en-veilig-modus. Ik zat in mijn hoofd en vergat mijn hart. De komende maand ga ik weer even pas op de plaats maken en back to basic. Weg uit mijn hoofd, terug naar mijn hart. Tempo omlaag. Minder denken, meer voelen en bij twijfel: If you’re not excited about it, it’s not the right path. Doe je mee? 

30 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Morgaine schreef:

  En of ik mee doe, ook al ben ik wel exited geweest over bepaalde dingen, maar ook hier lijkt het ietsje weg te glippen allemaal, alsof ik iets moet veranderen hier ergens, maar ik weet niet wat, wat weer tot nadenken leidt, dus zeer herkenbaar eigenlijk.

 2. Catharina schreef:

  Ik doe mee….

 3. chucky1012 schreef:

  Doe wat jij denkt dat goed voor je is.
  Volg jezelf.
  Alles op je eigen tempo doen.
  Ook mag je de boel de boel eens laten zoals het is.

  Xoxo

 4. Elise schreef:

  Ik krijg zo sterk het gevoel dat je eens wat meer met de maan mag gaan doen. Wel eens op gelet? Haar fases volgen, verbinding maken enz. Dan ben je namelijk constant verbinding aan het maken met je hart. Daarbij ga je dan werken met de cyclus en ga je begrijpen waarom je iedere keer weer een down momentje hebt op bepaalde dagen en juist meer energie op andere dagen. Het klink zweverig misschien, maar dat valt in de praktijk echt mee :p voor nu een beterschapsknuffel. Hoe is het nu met de pijn? Beetje te houden?
  Ps. De tarotlegging komt vandaag in de webshop ipv gister. Was een beetje beroerd gister na een slechte nacht slapen.

  1. Marion schreef:

   Ik hou de maan wel in de gaten. Heb ook een favoriete ketting met twee maanstenen erin, maar echt verdiepen heb ik me nog niet gedaan. Ik neem je advies mee. Oh fijn, die tarotlegging. Ik had stiekem gisteren al drie keer gekeken. 🙂 De pijn is houdbaar, dat is precies het juiste woord. Dank je wel. X

 5. Godelieve schreef:

  Goed idee Marion om die knop om te zetten!

 6. Jenn schreef:

  Goed dat je de knop weer omgezet hebt!

 7. debby schreef:

  en of ik mee doe. Ik laat me ook teveel leiden door angst en of zorgen.

  1. Marion schreef:

   Fijn dat je meedoet 🙂

 8. bentenge schreef:

  Interessante post, op een voor mij interessant moment. Ik laat het even bezinken ! TX.

 9. Lonneke schreef:

  Wat mooi verwoord zeg. Goed dat je nu weer het gevoel hebt gevonden want luisteren naar je hart naar jezelf is heel belangrijk.

 10. Mrs. Brubeck schreef:

  Daar ben ik het nu eens helemaal mee eens, ik moet dat ook meer doen, denk ook teveel rationeel, terwijl mijn gevoel me andere dingen zegt en andere perspectieven toont… Het helpt echt, vooruit kijken met je hart 🙂

 11. dansenindestorm schreef:

  Knap dat je het zo opmerkt! Succes komende maand. 🙂

 12. Amber schreef:

  Dat is zeker zo, ik probeer dat mezelf steeds vaker duidelijk te maken met als gevolg dat ik nu dondergoed weet wat ik wel en niet wil, alleen hetgeen wat ik wel wil gaat lang duren, maar dat geeft niet, het is het waard. 🙂 Succes!

 13. Marielle schreef:

  uhm…ik doe een poging?
  Mooi stuk Marion en het klinkt zo simpel die knop maar ik vind het knap dat je het zo kan vooral als zorgen (gezondheid/financiën / therapie etc) zo groot zijn.!!

 14. Myriam schreef:

  Super Marion!!!

 15. Madeleine schreef:

  Rustig aan lieve Marion. Doe wat goed voelt in je hart ❤ En ik doe mee! 🙂

 16. Sabine schreef:

  Mooie quote! Ik doe mee! 😀

 17. volgensroos schreef:

  Mee eens. Ik heb zelf een jaar lang gezocht naar een passende baan. Een paar maanden terug werd ik aangenomen terwijl dat voor mijn gevoel absoluut niet klopte. Mijn hoofd zei ja, mijn gevoel zei nee. Toch nee gezegd en mijn hart gevolgd. Twee maanden later vond ik mijn droombaan en werd ik ook nog aangenomen. Super excited! Blij dat ik me gevoel heb gevolgd.

  1. Marion schreef:

   Wauw, dat zijn nog eens de mooie voorbeelden van je hart volgen! Superfijn voor je! X

 18. Ik volg altijd mijn hart, ook doordat dit ingebouwd zit in mijn borstkas. Heb weinig keus, met andere woorden…

 19. Anita | Mindjoy schreef:

  Enthousiast zijn is idd een goed teken! Ik probeer het ook steeds meer maar soms blijf je ergens te lang in hangen dat het moeilijk wordt om te veranderen. Ik ga ermee aan de slag!

 20. Simplynspecial schreef:

  Ik doe zeker mee ❤ Dit is precies wat ik nodig had. Ik heb hier momenteel best moeite mee namelijk. Fijn artikel. Liefs x

 21. Eric schreef:

  Ik pluk de dag. Elke dag ☀

  1. Marion schreef:

   Dat is superfijn dat je dat kan 🙂

 22. Els schreef:

  Ik doe mee! Ik heb deze week al een belangrijke stap gemaakt :-).

 23. joorloveswriting schreef:

  wauw mooi geschreven!!! Ik doe zeker mee !!! 🙂

 24. Joyce schreef:

  Ja hier doe ik zeker aan mee, ben er achter gekomen hoe fijn het leven is op deze manier. Enkel voelen, minder denken 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s