De voor- en nadelen van vergeetachtigheid

005

Vergeetachtig zijn is niet altijd even prettig. Best lullig als je je ouders al drie keer gevraagd hebt wanneer ze op vakantie gaan en je het vervolgens nog steeds niet weet. Dat je huiswerk moet maken voor therapie en daar pas weer aan denkt als je een week later in de wachtruimte zit. Misschien moet je dingen gaan opschrijven, Marion? Ja, dat zeg ik ook altijd tegen mezelf. Helaas vergeet ik dat vervolgens ook meteen weer. Toch zitten er ook voordelen aan vergeetachtig zijn. Ik zette de voor- en nadelen op een rijtje.

Laten we beginnen met de minder leuke kant.

Wat zijn de nadelen van vergeetachtigheid?

 • Je moet vaak dingen meerdere keren vragen.
 • Je komt daardoor nogal ongeïnteresseerd over.
 • Door het hele huis liggen memoblaadjes.
 • Die je vervolgens vergeet en drie dagen later pas weer tegenkomt.
 • De natte was die urenlang in de wasmachine ligt te wachten op jou.
 • Drie keer heen en weer moeten naar de winkel, omdat je ondanks je lijstje alsnog de helft vergeet.
 • Hoe vaak je ook ergens geweest bent, je kan het nooit in één keer vinden.
 • Als je de winkel uitkomt moet je uren zoeken naar je auto.
 • Of nog erger; je bent op zoek naar je auto en komt er na een half uur achter dat je met de fiets bent.

Wat zijn de voordelen van vergeetachtigheid?

 • Je verzint de gekste dingen om iets te onthouden. Als de was in de wasmachine zit, hang je bijvoorbeeld een beha aan de koelkast.
 • Als je ’s ochtends niet weet wat je aan moet trekken zie je ineens je lievelingstrui liggen waarvan je helemaal vergeten was dat je die had.
 • Als je je irriteert aan iets of iemand kan je dat heel makkelijk ”loslaten”.
 • Je bent vergeten dat je gisteren al pannenkoeken hebt gegeten, dus eet je ze vandaag gewoon weer.
 • Je kan je van de domme houden als het je goed uitkomt, want mensen zijn er toch aan gewend dat je altijd alles vergeet.
 • Kinderlijk enthousiast zijn over ”nieuwe” dingen die je al honderd keer eerder gezien hebt.
 • Leuke series meerdere malen kijken zonder dat het gaat vervelen.
 • Vergeten hoe klote het voelt om ongesteld te zijn.
 • Ieder half uur vreselijk blij worden omdat je iedere keer vergeet dat je morgen iets leuks gaat doen.

Natuurlijk zijn er nog véél meer voor- en nadelen van vergeetachtig zijn. Zo is het bijvoorbeeld echt heel vervelend als ik vergeet om mijn medicijnen in te nemen. Voor dit soort dingen heb ik dan meestal ook wel een goede oplossing. Zo drink ik standaard iedere ochtend koffie en liggen mijn medicijnen dan ook naast het koffiezetapparaat. Dat zijn van die kleine trucjes die me helpen bij de dingen die ik echt niet mag vergeten. Verder vind ik de voordelen toch ook best wel leuk. Vooral het keer op keer blij worden van iets wat je gaat doen of gekregen hebt. Dat is toch geweldig?

Laten we ons vooral op het positieve richten en die lijst met voordelen zo lang mogelijk maken.
Wat vinden jullie een voordeel van vergeetachtig zijn? Laat het me weten in een reactie! ♥

44 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Elise schreef:

  Hahahah “Je verzint de gekste dingen om iets te onthouden. Als de was in de wasmachine zit, hang je bijvoorbeeld een beha aan de koelkast.”
  Dat is een goeie! Bij mij zit de was er soms 2 dagen in en dan kan ik het weer opnieuw wassen.
  Ik vergeet verder niet zo heel veel, dus ik zou ook niet even voordelen weten. Ik ben benieuwd welke voordelen nog meer komen 🙂

 2. debby schreef:

  Och lieve Marion wat een ontzettend leuke post zeg. Zelf ben ik door mijn nek chaotisch en dus vergeetachtig, waardoor ik soms nogal onnozel overkom. Inderdaad je wordt erg creatief in ik hang mijn was ook op de gekste plekken of föhn het droog 🙂

  1. Marion schreef:

   Of föhn het droog waahahahah!

 3. joorloveswriting schreef:

  Wat een toffe blog!!! Voordeel? Ik denk vervelende nare situaties niet meer weten. ..

 4. Kris10 schreef:

  Ik vergeet niet vaak iets maar als ik het wel eens doe is het echt goed. Een heel vervoersplan bedenken om toch maar op de repetitie te geraken en als ik er dan ben merken dat ik mijn klarinet thuis vergeten ben bijvoorbeeld.

  1. Marion schreef:

   Haaahahahah! Dat is ook ernstig 😀

 5. aroundsan schreef:

  Dat van de medicijnen naast het koffiezet apparaat is heel herkenbaar! Ik drink alleen geen koffie, maar de waterkoker staat er ook en dat is altijd het eerste wat ik aanzet ’s ochtends. Anders vergeet ik mijn medicijnen ook…

 6. Myriam schreef:

  Ik zat net op mijn stoel aan de balie van mijn vrijwilligerswerk, zat zeg ik wel, want ik ben van het lachen naast mijn stoel beland. Ik denk dat wij tweelingzussen zijn. Zo ontzettend herkenbaar!!!!

 7. Lesley schreef:

  Zo herkenbaar Marion! Ik vind het aan de ene kant heel erg vooral omdat je inderdaad heel vaak ongeïnteresseerd overkomt of dom maarja het heeft ook voordelen inderdaad. Ik vergeet ook vaak mijn medicijnen vooral in het weekend omdat ik dan mijn ritme van het werken een beetje loslaat en mijn eigen ritme volg. De gevolgen zijn dat ik vervolgens heel de maandag vreslijk hoofdpijn heb. Ik heb er nog niet echt een trucje voor gevonden helaas. Het punt wat ik zelf erg leuk vind is dat je elke keer nieuwe dingen ziet die je voor je gevoel nog nooit eerder gezien heb. Zo verbaas ik me al twee dagen over een boomstronk die staat op een plek waar ik dagelijks langs wandel. Ik kan me echt niet meer herinneren of daar nou een boom had gestaan of niet. Het moet wel want anders kan er toch geen boomstronk in de grond zitten toch haha.

 8. justfemz schreef:

  Wat een leuke voordelen weet je te vinden! Ik weet niet of je de vergeetachtigheid al had voordat je therapie kreeg, maar als dat niet zo is dan kan ik je geruststellen: In de tijd dat ik therapie ontving voelde ik mij een zeef. Ik vergat zo ontzettend veel! Waarschijnlijk omdat je hoofd dan (on)bewust met ontzettend veel andere dingen bezig is en je moeite hebt in het moment te zijn. Maar….toen ik stopte met therapie trok de vergeetachtigheid ook weer weg. Op sommige, wat slechtere, dagen na dan 😉

 9. BySilke schreef:

  Het is inderdaad hoe je het bekijkt, ik vond vergeetachtigheid eerder iets negatiefs, maar door jouw lijstje te lezen merk ik eigenlijk dat het helemaal niet zo is. Dankjewel om dit te delen!

 10. dansenindestorm schreef:

  Hahaha, heerlijke post Marion! Ik heb smakelijk gelachen om de voordelen als de bh in de koelkast en vergeten dat je pannenkoeken at en ze gewoon weer eten (mega voordeel! Moet ik ook eens gaan proberen :P) . Je bent een echt een heel leuk (en lief!) mens.

 11. Amber schreef:

  Haha ik heb nog nooit gedacht aan voordelen van vergeetachtig zijn. 😛 Al vergeet m’n moeder op het moment ook heel veel wat misschien ook totaal niet nuttig is om te onthouden, vooral i.v.m. hoe vaak ze ziek is geweest en wat er allemaal is gebeurd, dus ja ik kan me ook wel voorstellen dat het zo z’n voordelen heeft. 🙂

 12. beaunino schreef:

  Whahaha die beha aan de koelkast. Geniaal! Soms ben ik stom verbaast als iets gewoon ligt waar het hoort. Meestal zoek ik mijn portemonnee namelijk in de vriezer of zo.

 13. Morgaine schreef:

  Die bh aan de koelkast, hahahaha

  En verder, zou ik eigenlijk niet weten, ik vergeet het voordeel net zo hard, hahaha Zonder dollen, zover gaat het nog redelijk goed, ik schrijf belangrijke dingen direct op, op een vaste family planner bijv. Die in de gang hangt, dan kom ik het vanzelf weer tegen, de andere kant is, is dat mijn geheugen ook weer heel goed vast kan houden, maar waar het nuance ligt bij mij, geen idee… Het zijn eerder en meer de verhalen die ik vergeet, maar als iemand erover begint weer, hetzelfde verhaal, dan weet ik het ook weer direct vaak….

  Best jammer soms, haha

  X

 14. zomersproetje84 schreef:

  Hier ook een vergeetmuts…was blijft bij mij juist in de droger liggen…En groenten schimmelen omdat ik ze te lang in de kelder laat liggen. Laatst ben ik niet op komen dagen op een vergadering (te veel met andere dingen bezig en totaal niet meer aan gedacht).Een voordeel is dat ik te laat ‘kan’ komen omdat mensen die mij kennen wel weten dat ik slecht ben ik het vinden van nieuwe adressen :-p. Medicijnen vergeten in te nemen is inderdaad geen fijn iets aan vergeetachtigheid (gelukkig heb ik deze niet).

 15. IngridMoorenBlogs schreef:

  Ik vergeet steeds dat ik al gegeten heb….zal ik daarom zo dik zijn 😉 Leuk blog! 🙂

 16. heleen schreef:

  Briljant: bh aan koelkast hangen zodat je weet dat er een was in zit! Weet je dat ik soms wel drie keer een was opnieuw moet wassen omdat ik hem steeds vergeet?

  1. Marion schreef:

   Als je nog een beha nodig hebt. Ik heb er nog wel een paar die ik niet meer draag 😀

   1. Maar weet je ze nog liggen :p ??

 17. Simplynspecial schreef:

  Mensen kunnen lachen om mijn vergeetachtigheid hihi. Ik vind het soms wel om te huilen hihi 😉

 18. Goed dat je er ook voordelen van weet op te noemen! 🙂

 19. Xaviera schreef:

  Heel erg herkenbaar! Het valt me nog mee dat ik mijn eigen naam niet vergeet. 😉 Moest erg lachen om je bh over de koelkast stukje haha. 😀 Ik vind het vooral een voordeel dat ik boeken, serie etc. heel vaak kan herlezen of kijken. Natuurlijk weet ik wel in grote lijnen waar het over gaat maar de inspiratie en de andere gevoelens komen elke keer weer net zo hard binnen!

 20. Anita | Mindjoy schreef:

  Ik had altijd zo’n goed geheugen maar de laatste 2 jaar laat hij mij een beetje in de steek. Goed om het positief te bekijken, zoveel voordelen idd 🙂

 21. Godelieve schreef:

  Mijn geheugen laat me zo nu en dan ook in de steek en ik werk ook met geheugensteuntjes. Ik hang een klein plastic zakje aan de kelderdeur om te onthouden dat daar een pan staat af te koelen die later in de koelkast moet.
  Die BH aan de koelkast vind ik geniaal! Ik ga eens kijken of het werkt om te voorkomen dat jongste zoon de koelkast leeg snoept en ik vergeefs zoek naar iets wat ik voor een maaltijd nodig heb 😉

 22. Sabine schreef:

  Hihii leuk! Ik vergeet niet vaak iets, alleen als iets anders loop dan anders. Bijvoorbeeld als ik besluit om welke reden dan ook mijn pillen tegen hooikoorts eens ergens anders te leggen dan op de ontbijttafel, dan vergeet ik ze dus 🙂 Daarom heb ik ook overal orde en structuur in, anders wordt het een chaos denk ik haha

 23. Anne schreef:

  Ik heb het imago een onfeilbaar geheugen te hebben. Is natuurlijk niet zo. Maar ik vind het soms behoorlijk vervelend dat mensen mij altijd als hun geheugen gebruiken. Ze rekenen er gewoon op dat ik het wel onthoud en dus luisteren ze zelf niet (gebeurde op school altijd bij groepsopdrachten). Ik kan me dus best voorstellen dat vergeetachtig zijn voordelen heeft. Ik voel me heel dom als ik iets vergeten ben, juist omdat men dit niet van me verwacht.

 24. kim schreef:

  Hahaha een BH aan de koelkast hangen!
  Wat ik het leukst vind, is dat ik inderdaad series meerdere keren kan kijken en boeken meerdere keren kan lezen 🙂
  Een nadeel vind ik ook wel mijn medicijnen. Ik vergeet vaak of ik ze überhaupt heb ingenomen. En omdat het druppels zijn, heb je daar ook niet handige doosjes voor haha.

 25. Marijke I easydaikyfood. schreef:

  Ben zelf ook extreem vergeetachtig. Leuk dat je de positieve kanten opnoemt! Die vind ik meestal ver te zoeken. Vooral heel lastig dat ik dingen snel vergeet 😄

 26. Flavie schreef:

  Grappig om te lezen… en zo herkenbaar!
  Hier is Zoetie de meest vergeetachtige van ons 2… zo ergerlijk soms!! 😉

 27. Kirsty schreef:

  Haha leuk geschreven! Goed ook dat je ook aandacht besteedt aan de voordelen van vergeetachtigheid; ik heb er zelf met vlagen wel eens last van en vind het vooral irritant, dus het is wel goed om ook aan de voordelen te denken 🙂 Ik vergeet vooral vaak cruciale dingen mee te nemen als ik naar de winkel ga; dan kom ik bijvoorbeeld voor yoghurt en koop ik alles behalve dat 😛

 28. Nesrin - Daily Cup of Bla Bla Bla schreef:

  Een beha aan de koelkast oh Marion… Geweldig!

 29. Ik ben de voordelen van vergeetachtigheid vergeten 😦

  1. Marion schreef:

   Dat zou in jouw geval wel eens een enorm voordeel kunnen zijn. 😀

 30. Mrs. Brubeck schreef:

  Ik zou graag wat van je vergeetachtigheid lenen, B zegt dat ik een fotografisch geheugen heb en dat heeft niet altijd zijn voordelen, zo heb ik het moeilijker om dingen re verwerken omdat ze nog op mijn netvlies gebrand staan…

 31. Els schreef:

  Wat een leuke foto bij deze blog. Een BH aan de koelkast ahaha :-).

  Iets positiefs, als je iets vergeet is er ook ruimte voor spontaniteit :-)! En als je dingen wilt noteren kun je leuke memopapiertjes kopen :-).

 32. chucky1012 schreef:

  Dat van de was is zo herkenbaar.
  In de winter als ik was vergeet dan hang ik het op de verwarming die aan staat.
  Droogt het lekker snel.

 33. Haha zo herkenbaar! Ik vergeet ook de mafste dingen, vaak hele kleine dingetjes. Elk nadeel heeft zijn voordeel en ik kan mij helemaal in je lijstje vinden.

 34. Lies schreef:

  Ik ben ook écht vergeetachtig. Ik vind het echt niet leuk en probeer er dan ook van alles aan te doen om alles te kunnen onthouden, en tja, opschrijven, als ik me dat bedenk ben ik alweer vergeten wat ik op moest schrijven…

 35. Marielle schreef:

  hihi, die beha….ik heb echt lol hier, ook om al die reacties!

  Zelf was ik onlangs mijn autosleutel kwijt toen ik bij iemand in huis was…en guess what…hij lag in de koelkast omdat ik daar mijn boodschapjes had staan en bang was die te vergeten…

  Superleuke blog weer

 36. Lilian schreef:

  Haha, zo herkenbaar! Vergeetachtige mensen zijn gewoon hilarisch 😂

 37. Ik ben nog veel erger… Ik denk heus wel aan die was in de machine, maar ben gewoon te lui om het op te gaan hangen. Soms moet ie nog es draaien omdat alles alweer stinkt… 😀

 38. Saar schreef:

  Oh, wat heb ik hier om moeten lachen! Mijn man is ook ontzettend vergeetachtig. Hij herkende wel een paar dingen. Behalve dat van die beha en dan ongesteld zijn dan. Dat laatste mag je vervangen door: je vergeet hoe vervelend je vrouw kan doen als ze ongesteld is 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.