Stroomstoring. Of zoiets.

008

De stroom viel gisteren uit. Nee, dat is niet waar. De stroom viel helemaal niet uit. De bliksem sloeg in. Niet bij ons hoor, maar een eindje verderop. Daardoor hadden we geen tv, internet en telefoon meer. Jeetje, wat lul ik nou dan? Natuurlijk hadden we onze tv nog. En de telefoon stond ook gewoon nog op z’n plek. Dat kastje, dat horizonding, dát deed het niet meer. Nou ja zeg, ik blijf maar doorgaan. Dat kastje deed het wél. Zal ik maar gewoon over iets heel anders gaan schrijven?

Gisteren ben ik weer flink aan het ontvrienden geweest. Op facebook. Ik sloeg een beetje door totdat ik nog maar zes vrienden over had. Toen bedacht ik me dat ik dan net zo goed mijn hele profiel kon verwijderen. Ik stuurde nog snel een berichtje met mijn telefoonnummer naar een collega, ik kreeg haar telefoonnummer terug en vervolgens verwijderde ik mijn facebookprofiel. Dat gaat nog niet zo makkelijk hoor. Ik moest eerst drie keer aanklikken of ik het wel echt, echt, echt zeker wist. Daarna moest ik uit negen verschillende plaatjes alle plaatjes selecteren waar een hond op te zien was (ik was zó bang dat ik het fout zou doen). Vervolgens was het dan zover: Ik was facebookloos! Voor vijf minuten. Ik was vergeten het telefoonnummer van mijn collega te noteren. Dus de hele boel weer ongedaan maken. Vervolgens moest ik alles weer de-activeren (wéér die honden zoeken) en nu, als ik het volhoud om veertien dagen achtereen niet in te loggen, ben ik officieel facebookloos. Hieperdepiep …. hoera!

Hoe kom ik erbij om facebook te verwijderen? Ik wil dit eigenlijk al heel lang. Ik heb al een keer eerder mijn account verwijderd, maar ik maakte toen toch weer een nieuwe aan. Daar had ik binnen een paar dagen al spijt van. Nu las ik gisteren bij een medeblogger dat zij sinds kort geen facebook meer heeft. Ik voelde de enthousiaste reactie vanuit mijzelf: Dat wil ik ook! Ik wil er vanaf! Ik zag alles dubbel. De blogjes die ik graag lees zag ik zowel op bloglovin’, twitter én facebook voorbijkomen. Berichten die ik op twitter al had gelezen, zag ik vervolgens ook weer op facebook voorbij komen. Het was gewoon genoeg. Daarnaast vind ik facebook veranderd. Voorheen was het een heerlijke feelgood bezigheid. Als er mensen dingen deelde die ik niet wilde zien kon ik dat gewoon blokkeren. Sensatiezoekers en energiezuigers gooide ik er resoluut af. Tegenwoordig lijkt het een platform waar je zonder problemen respectloos mag reageren op elkaar. Ik werd er moe van. Het trok me naar beneden wat energie betreft. Toen ik vervolgens de oprechte reactie in mezelf voelde tijdens het lezen van dat ene artikel, hakte ik de knoop door. Het is genoeg. Weg ermee. Geen facebook meer.

Gisteren sloeg een paar straten verderop de bliksem in. Daardoor hadden we tijdelijk geen internet en konden we geen tv kijken. Ik lag lekker te chillen op de bank. Kop thee erbij. Beetje babbelen met Peter. Wat een rust. Maar mijn god zeg, wat was ik blij toen we na twee uur weer verder konden met ons leven; hij achter zijn tv, ik achter mijn laptop. ♥

52 reacties op ‘Stroomstoring. Of zoiets.’

 1. Ik heb ook net als jij meerdere keren FB verwijderd, nu heb ik het wel weer maar maak er weinig gebruik van. Vind Instagram veel leuker met de mede bloggers.

 2. Facebook heb ik 2 maanden geleden verwijderd. De voornaamste redenen waren dat ik er teveel op zat en toch alleen maar berichten zag waar ik of boos of verdrietig om werd. Ik wilde liever mijn focus leggen om mensen in real life. Facebook heb ik geen moment gemist.

 3. Goed besluit voor nu lijkt me!
  hihi, ik moet altijd weer lachen..die eerste allinea 😉

  ennuh …dat nr noteren…zie je eigen blog van gisteren 😉 haha

 4. Ik heb al mijn socialmedia ingedeeld. Zo is Facebook prive, bloglovin’ voor blogs en Twitter voor leuke mensen die ik niet via FB volg en nieuwtjes. Zo probeer ik dubbele berichtjes te voorkomen, want dat vind ik verspilling van mijn tijd. Knap dat je je profiel hebt verwijdert 🙂

 5. Super dat je de knoop hebt doorgehakt! En als je inderdaad maar aan 6 FB-vrienden meer uitkomt is het niet meer de moeite he 🙂 Ik denk dat ik persoonlijk eerder mijn Twitter zou verwijderen, omdat ik wel nog waardevolle contacten heb met mensen die ik anders niet meer kan bereiken! (of dat maak ik mij toch wijs 😉 )

 6. Ik wil stiekem ook al heel lang van Facebook af :’) zit inmiddels op 160 vrienden whaha, maar denk niet dat ik er ooit echt vanaf ga komen. Ik praat via Facebook met m’n vriend hahaha. Maar die stroomstoring was vast een seintje!

 7. Goed gedaan, als dingen zoveel energie gaan slurpen moet je gewoon afkappen.
  Zelf zit ik nog wel op facebook. Ik houd mijn aantal vrienden op maximaal 40 en houd het ook privé, waar ik twitter echt voor mijn blog houd. Op andere social media zit ik niet, en ik heb geen smartphone.
  Als ik zie hoe de telefoon van vriendinnen soms continue fluit en bliept en elk van de meer dan 200 facebookvrienden wel iets te melden heeft…tjonge. Ieder moet kiezen wat hij fijn vind, maar het lijkt me zo energievretend inderdaad.

 8. Facebook heb ik al 100 keer verwijderd in een boze ‘ik wil verdwijnen’ bui. Maar vind het wel leuk om mijn persoonlijke FB te houden. M’n blog FB is puur voor m’n blog en mensen die daarmee te maken hebben, en andere random mensen die ik niet op mijn persoonlijke heb, hihi. Ik kan me goe voorstellen dat je helemaal gek wordt/werd van het gespam van o.a. mij op FB/Twitter/overal.
  Ik hoop dat het zo goed bevalt als je dacht. 🙂
  Liefs

 9. hahahaha het geheim van Fb is gewoon niet in groepen gaan zitten, zeer selectief zijn met wie je toelaat, en voor ons, de familie is het nog altijd toch de weg om met elkaar te communiceren ook privé met foto’s delen binnen de familie, erg handig en wordt bij ons daarom nog echt gebruikt. Familie gathering en foto’s delen, die ik soms dan ook weer op blog terug laat komen, maar ja heb er ook heel veel oude klasgenoten op zitten verder wat wel leuk is, en verder… Wat andere vrienden, slechts een aantal die ik niet echt ken maar wel heel leuk mee om ga ook, sommigen wonen ook echt in andere landen die ik al heel lang ken, en dan blijft Fb toch wel erg handig om zo af en toe te kletsen met vooral mijn vriendin in het buitenland 😀

  X

  1. Daar ben ik het dan roerend mee eens, als je er verstandig mee omgaat en niet “Jan en Alleman” je vriend noemt is het een fijn medium… Je zal van mij dan ook niets vinden als je geen echte vriend bent 🙂 En ik hoor iedereen graag bezig, twitter en instagram wel, bloggen ook, maar FB niet? Waar ligt de grens? Hier leggen ook velen hun privé open en bloot….

   1. Dat is ook absoluut een punt, ook ik ben begonnen met van mij af te schrijven en dan bijna alles, tegenwoordig zet ik alleen de kleine dingen neer, vandaag weer werken, van de week dat het handiger is om mijn fornuis aan te zetten als ik wil wokken. Vanmorgen, dat mijn batterijen van mijn foon vervangen moesten worden en nu wel oplaad… gek genoeg krijg ik op dat soort berichtjes dan de meeste likes, ik laat de mensen lachen op zo’n moment, het overkomt iedereen, dat soort berichten. Verder dus mijn fotografie, en verder hou ik het meeste bij mijzelf. Of het gaat privé over en weer binnen de familie. X

   2. Ik had dus helemaal niet zoveel vrienden. Ik zie mensen met 200 of 300. Ik had er 51. Het vervelende met fb was dat ik te pas en te onpas vriendschapsverzoeken kreeg van mensen uit het verre verleden. Wat moet ik daarmee? Daarnaast al die filmpje over geweld en dierenleed. Als ik daar iets over wil zien zoek ik het zelf wel op. Ik had het uitgezet bij de instellingen, maar zodra een vriend het deelt krijg je het toch om de oren. Op twitter en instagram heb je daar geen last van. Tenminste, ik niet.

    1. Ik krijg ook verzoeken van mensen uit het verleden, maar neem weinig aan. Vergis je niet, ik houd hier GEEN pleidooi voor FB, heb soms mijn buik ook vol van de social media, schreef er ook een blog over, zoals je ongetwijfeld weet heb ik er ook een ontzettend negatieve ervaring mee en daar trek je lessen uit, wat ik vooral bedoel is dat mensen denken dat twitter en instagram en bloggen vrijblijvend is… maar dat is het niet. Ik denk dat jij voor jezelf de juiste keuze gemaakt hebt, mensen verliezen zich veel te snel in de virtuele wereld 😦

     1. Denk dat het bij mij ook een beetje is dat ik niet geconfronteerd wil worden met dat verleden. Dat is wat het wat moeilijker maakt. Ik heb ook verder niets tegen fb, begrijp me niet verkeerd. Ik snap dat heel veel mensen er heel veel plezier aan beleven. Ik kan er alleen moeilijk mee omgaan nu, net als met de tv en alles wat daarop voorbij komt. Daar kijk ik ook niet meer naar. Zolang het je nog meer positieve energie oplevert dan negatieve, dan zie ik niets mis met fb of welke social media dan ook. Helaas sloeg bij mij het metertje door in de min. X

   3. Ook ik ben het hier mee eens. Een aantal maanden geleden deed ik grote schoonmaak in mijn vrienden zodat de mensen die me ergerden er uit lagen en ook de pagina’s die ik leuk vind, zijn enkel nog degenen van wie ik echt iets wil zien. En dan is het best te doen.
    Twitter heb ik niet en instagram is ook heel beperkt. LinkedIn dan weer wel, maar dat is echt alleen maar voor m’n werk.

  2. Dat heb ik dus helemaal niet. Familie en vrienden spreek ik alleen IRL of op de app. Oud klasgenoten, tsja, op die 2 na heb ik ze gewoon echt niets meer te melden en met die ene collega spreek ik binnenkort gewoon af.

   1. Ik spreek ze ook irl, maar we fotograferen allemaal, dus foto’s doorsluizen gaat perfect via Fb na een feestje of gathering, vervolgens bellen we elkaar ook nog, haha En ik heb nog of weer een close contact met mijn oude klasgenoten, dus ja… dat ligt voor iedereen anders natuurlijk, als je er niets mee hebt, dan is het toch ook oke. 😀

 10. Zo’n storing ken ik, wij hebben zo nu en dan ook geen tv, internet en telefoon. Vaak komt dit omdat er iemand paaltjes in de grond stopt dwars door een kabel heen! Het kan dan heel lang duren voor het weer is opgelost. Op zulke momenten realiseer je je hoe afhankelijk we zijn geworden van deze diensten.

  Facebook heb ik niet en ik begin er ook niet meer aan! Ooit had ik het een kort poosje en als ik even niet online was ging een kennis me mailen en bellen waarom ik niet op Facebook was… Ja, hallo ik heb ook nog een leven was mijn reactie 😉 Dat Facebook account heb ik kort daarna gewist en er nooit spijt van gehad!

 11. Gefeliciteerd met het facebookloze bestaan. 😛 Ik vind het heerlijk. Het enige wat ik mis is Pillow Fort, een groep voor chronisch zieken, het was fijn om daar zo nu en dan info te vragen of te zien wat anderen met hun leven deden, het draaide er om positiviteit maar ach, de rest was prut dus ik ga niet voor 1 groep op facebook rondhangen. Hopelijk verzinnen ze er nog een keer wat anders op, een forum ofzo, dan ben ik weer van de partij. 🙂 En hier is het al even niet meer gebeurd dat we geen stroom hadden gelukkig maar het gebeurde regelmatig en dan echt een paar uur waardoor ik helemaal in paniek was omdat ik alles in m’n vriezer en koelkast al zag bederven en wat moest ik dan eten? De frietzaak om de hoek had nu ook geen stroom namelijk, haha. Ach, soms is het wel even lekker, maar liever maak ik de keuze gewoon zelf om niet achter m’n computer te zitten. 🙂

 12. Facebook, ah ja, ik word er soms ook zo moe van. Ik plaats zelf eigenlijk bijna nooit iets, ja alleen via mijn pagina voor mijn blog maar op mijn prive facebook bijna niet. Ik kijk er wel op, omdat veel van mijn familie aan de andere kant van Nederland woont en dan vind ik het wel leuk om te zien wat zij allemaal meemaken en de foto’s te bekijken. Alleen verder al die waardeloze berichten die gedeeld worden of die vreselijke reacties op elkaar…pfff, dat is inderdaad wel vermoeiend. Maar ik zal nooit facebook free zijn :). En jah die storingen, ken het inderdaad. Voor even is het fijn, maar het moet niet te lang duren haha.

 13. Bij mij blijft Facebook een eeuwig twijfelgeval… Heb ook ooit mijjn profiel verwijderd maar toch na een paar maanden weer opnieuw aangemaakt. Maar de meeste berichten die ik zie verschijnen vreten energie. Omdat er ook leuke kanten aan zitten hou ik mijn profiel voorlopig toch nog. Ik blijf via Facebook makkelijker in contact met buitenlandse vrienden en soms levert het mooie contacten op met mensen die ik al erg lang niet heb gezien. Zoals een paar dagen geleden, mijn vroegere beste vriend nam weer contact op via FB! Erg leuk om hem weer te spreken. 🙂 Goed dat jij naar je gevoel hebt geluisterd en FB hebt weggedaan meis!

 14. Ik heb dezelfde enthousiaste reactie als jij. Als ik thuis ben gooi ik Facebook zo uit het raam. Ik ben er klaar mee, die mooi doenerij. Ik moet alleen van een paar sites mijn inloggegevens aanpassen en dan gaat ie hop weg er mee. Ik word al blij als ik er aan denk!

 15. Echt wat een hylarisch verhaal! 😛 Echt een goede actie trouwens, dat Facebook verwijderen. Ik word er soms zelf ook weleens gek van moet ik eerlijk bekennen. Ben benieuwd hoe het je zal vergaan en of het al die honden zoeken waard was. Denk het wel 😀

 16. Hier was ook flink onweer! Mijn vriend vindt dat helemaal geweldig haha. Oké ik dwaal af! Soms zou ik facebook ook wel willen verwijderen, maar stiekem ben ik veel te nieuwsgierig haha.

 17. Hahaha, ik kijk heel bewust. Op de dagen dat ik zelf wat post, kijk ik vaker (door de meldingen) en als ik niets post, kan het ook zomaar zijn dat ik een hele dag niet kijk. Ik vond Facebook vroeger ook veel leuker. Tegenwoordig zie je zoveel negatieve shit voorbij komen. Daar pas ik ook voor hoor.

 18. Ik snap je helemaal! Soms Denk ik inderdaad ook, eigenlijk zou ik het helemaal niet zo erg missen.. Ik kan er wel weer uren naar kijken, eigenlijk best dom. Ik laat er eigenlijk alleen m’n fotografie op zien tegenwoordig 🙂

 19. Ik snap je helemaal. Ik vind Facebook ook veranderd, veel minder boeiend. Ik kijk er ook zelden op, maar echt verwijderen vind ik dan weer “zonde”.

 20. Ooooooh dat wil ik ook zo graag en toch doe ik het niet… Ik heb vast wel flauwe excuses maar toch… Er is een facebook-chat-groepje met mijn vrienden van de hondenschool en die toch vrij actief is. En ook omdat mijn vriend in het buitenland woont. En ook voor mijn penvrienden.
  Onlangs had ik een update van facebookmessenger dat je die ook kunt gebruiken zonder dat je facebook hebt maar dan via je gsm-nummer… Maar die geef ik niet graag aan ‘facebook’, ook al weten ze die waarschijnlijk toch al lang 😀

  Dan was je facebook-account niet definitief verwijderd? Normaal kun je kiezen tussen echt alles weg ofwel je account deactiveren zodat alles bewaard blijft tot je je account weer activeert.

  1. Ik kreeg de melding dat mijn account definitief verwijderd zou worden op 12 augustus. Mits je niet meer inlogt voor die tijd en dat heb ik natuurlijk all weer gedaan hahahaha!

 21. Iets zegt mij dat ik het beter ook maar gewoon een verwijder en toch houdt iets anders mij weer tegen… Ik ben er nog niet uit, maar elke keer als ik lees dat iemand facebook eraf gooit, wil ik het ook doen.

  Hoe gaat het er nu mee? Je had het ook al terug of vergis ik me?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.