Share Some Happiness: Augustus

ShareSomeHappiness

Iedere maand krijg ik van mijn zus zomaar € 50,-. Over het hoe en waarom lees je hier. De ene helft van het bedrag besteed ik aan mezelf, de andere helft besteed ik aan anderen. Ik hou mijn oren en ogen open om er op die manier achter te komen wie iets graag wil hebben of wie wel een opkikkertje kan gebruiken. Waar gaat het geld de komende maand naar toe?

In dit geval kan ik beter zeggen: Waar ging het geld van de komende maand naar toe? Ja, het geld is namelijk al uitgegeven. Soms komen er zulke mooie dingen voorbij, dan kán je gewoon niet wachten. Jullie zullen het je vast nog wel herinneren, want ik schreef er al een artikel over: Dream or Donate. Het geld ging naar Marjolein die haar trots opzij zette en steun durfde te vragen. En wat ben ik blij dat ze dat gedaan heeft! Niet alleen heeft ze in totaal een prachtig bedrag bij elkaar gekregen, het was vooral ook geweldig mooi om te zien hoe de handen ineen werden geslagen, mensen het bericht gingen delen en vervolgens ook gingen doneren. Binnen 48 uur was het bedrag wat ze nodig had voor de Lyme test, namelijk € 500,-, al bij elkaar. Echt geweldig om te zien en mee te maken. That’s what life is all about.

Daarnaast wilde ik nog iemand sponsoren, namelijk Lauriëtte. Bij haar werd circa vier maanden geleden diabetes type 1 vastgesteld. Vaak denken we bij diabetes aan oudere mensen of aan zwangerschapssuiker. Lauriëtte is echter een kerngezonde vrouw van 24 jaar oud. Om dan zo’n diagnose te krijgen, dat is niet niks. Je leven staat even helemaal op zijn kop. Je bent ineens ziek. Ongeneeslijk ziek.

Eind augustus gaat Lauriëtte meedoen aan de Royal Run; een sponsorloop die dit jaar voor de tweede maal georganiseerd wordt door het Diabetes Fonds en plaatsvindt in het park en de bossen van Paleis Soestdijk. Zij doet mee om de volgende twee redenen:

 • Ik wil graag bewijzen aan mijzelf dat ik dit kan, dat ik zelf bepaal hoe ik leef en dat het hebben van diabetes dat niet hoeft te belemmeren.
 • Wetenschappers komen steeds meer over diabetes te weten dankzij de resultaten van de onderzoeken waar ze hard aan werken. Misschien is diabetes in de toekomst zelfs wel te genezen! Om deze onderzoeken uit te voeren is geld nodig.

Ik vind het fijn dat ik met een kleine bijdrage aan Lauriëtte kan laten zien dat ik met haar meeleef. Ik vind het mooi dat die financiële bijdrage wordt ingezet voor onderzoek naar een betere behandeling van diabetes. Als laatste heeft dit alles voor mij nog een extra betekenis. Deze run voor diabetes vindt plaats op 30 augustus 2015, exact een jaar nadat ik mijn lieve oma verloor aan de gevolgen van deze ziekte. Wellicht kunnen de onderzoeken naar diabetes voorkomen dat er in de toekomst nog steeds mensen zullen overlijden aan deze (nu nog) ongeneeslijke ziekte.

Wil je Lauriëtte ook sponsoren of gewoon een bijdrage leveren aan de onderzoeken voor een betere behandeling van diabetes? Klik dan hier.

Daarnet belde mijn zus. Ik krijg van haar een prachtig cadeau voor mijn verjaardag. Ik vroeg haar: “Wat heb ik jou eigenlijk voor je verjaardag gegeven?” We konden er allebei niet opkomen. Waarschijnlijk heb ik haar ook helemaal niets gegeven, maar ik laat haar voorlopig nog even in de waan dat ze het gewoon vergeten is. Maar het gebeurd ons wel vaker. Dat we vergeten zijn wat we elkaar gegeven hebben. Niet omdat we ondankbare schepsels zijn, maar gewoon…. omdat we …. uh … omdat we nou eenmaal dingen vergeten. Daarom wilde ik graag een overzichtje bijhouden met alle Share Some Happiness activiteiten. Leuk om terug te zien welke mensen en projecten mijn zus en ik ondersteund hebben.

Share Some Happiness

 • Mei: Dopper voor Kim
 • Juni: Give Away ”De Circusvrouw” van Jelmer Jepsen met als gelukkige winnares Myriam
 • Juli: Een Blik Vol Geluk van de Hema voor Ingrid en Sandra
 • Augustus: Donatie Marjolein onderzoek Lyme
  Sponsoring Royal Run Lauriëtte voor het Diabetes Fonds

Ik wens jullie allemaal een heel fijn weekend en geniet van het mooie weer. ♥

38 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Marielle schreef:

  Dit maakt me happy!!
  Het is altijd fijn en mooi om te delen maar ik vind dit zo’n superinitiatief!
  Je zou ook al het geld kunnen houden nu het financieel niet makkelijk is!

  Je hebt een groot hart!!

  Lieve groetjes

 2. Ik volg Marielle. Geven kan onbeschrijfelijk veel deugd doen. Zowel materieel als bij iemand een handje toesteken…

 3. Jane schreef:

  Je hebt een goed hart!!

 4. Lies schreef:

  Weer prachtige doelen. Dat is echt een geschenk.

 5. My Little Happiness schreef:

  Topper! Vind deze post altijd zo leuk om te lezen! keep on going!

 6. Eric schreef:

  Fijn weekend!

 7. zomersproetje84 schreef:

  Mooi om te lezen zo vlak voor ik moet werken. Prachtige doelen weer ♥ Fijne dag meis.x

 8. Els schreef:

  Ik blijf het zo mooi van je vinden :-). Het is al een mooi lijstje en ik ben benieuwd wat er nog allemaal bij gaat komen :-).

 9. Jenn schreef:

  Wat mooi weer! Mag ik je een tip geven voor de volgende? Wel een beetje in dezelfde strekking, maar Simone (ik kom even niet op haar url maar ze is ook blogger) heeft chronische Lyme en is in Nederland uitbehandeld. Ze kan uitwijken naar Duitsland, maar de behandeling van 3000 per maand wordt niet vergoed. Ze kan ook alle geld gebruiken, als je wil kan ik je haar fundraising link geven.

  1. Marion schreef:

   Ik weet al wie je bedoeld, denk ik. Haar artikel staat nog in mijn bloglovinlijst. Een filmpje, geloof ik. 3000 per maand…. Dat kan toch niemand betalen? Dat ga je ook niet met fundraising halen vrees ik. Hoe kan het toch dat zorgverzekeraars dat niet vergoeden? Ik snap het niet…

 10. Myriam schreef:

  Marion lief, jij bent gewoon zo’n ontzettend fijn mens. Wat goed dat ik je heb ontmoet hier. Dikke smuffel 😉

 11. debby schreef:

  Wauw! Wat ben jij toch een prachtmens Marion.

 12. joorloveswriting schreef:

  Wauw wat ben je goed bezig!!! Topper! !!!! 🙂

 13. Morgaine schreef:

  Ik blijf het geweldig vinden dat je dit doet samen met jouw zus. Voor Lauriëtte, je kunt er zeker van genezen, ik heb het levende bewijs in de vorm van een vriendin die al heel lang diabetes had type 1 ook, zelfs moest spuiten en altijd vechten met haar drukke baan, en ze is van ALLE medicijnen AF. Ze blijft diabetes patiënt maar ze kan heel gewoon leven nu. en geloof me, ik heb haar zelf een paar keer op moeten vangen omdat ze gewoon flauw viel van de stress en dus bloedsuiker te laag/hoog.

  En nu, na een jarenlang gevecht, is ze van de pillen en de insuline verlost!

  Het kan dus!
  X

  1. Marion schreef:

   Diabetes is op dit moment echt nog ongeneeslijk. Wel is het zo dat de diabetes zo goed onder controle kan zijn dat je (tijdelijk) geen medicatie meer nodig hebt. Denk dat je dat bedoelt of niet?

   1. Morgaine schreef:

    Ja dat bedoel ik, zei ik toch ergens ook? Ze blijft diabetes patiënt, maar is van alles af! Nul medicijnen of insuline nu. 😀

 14. Godelieve schreef:

  Wat lief van jou Marion dat je dit doet!
  Zo weet je ook precies bij wie je donatie terecht komt 🙂

 15. IngridMoorenBlogs schreef:

  De wereld is mooier met jou…..

 16. Simplynspecial schreef:

  Hier word ik nou blij van 😀 Wat ben jij toch ontzettend lief voor de medemens ❤

 17. Elaintje schreef:

  Wat een mooi gebaar blijft dit toch! Hulde aan jou en je zus!

 18. dansenindestorm schreef:

  Je bent zo onwijs goed en lief voor anderen. Prachtig om te lezen vind ik dat.

 19. Anne schreef:

  Op mijn ‘school’ zijn veel jongeren met diabetes. Ik hoorde laatst van een van hen dat het niet ver weg meer lijkt dat diabetes te genezen is. 🙂 Super dat je zulke mooie doelen hebt gevonden! Fijn weekend!

 20. Wat onwijs lief en goed van je!

 21. Ah jij lief mooi mens! Je bent de allerste!

 22. BySilke schreef:

  Jij bent echt zo ongelooflijk lief voor iedereen rond je heen. Superleuk om te lezen dit, er zijn echt nog goeie mensen op deze wereld 🙂

 23. Anita | Mindjoy schreef:

  Wat ontzettend mooi dat je dit doet samen met je zus!! Je bent een schat! X

 24. Kim schreef:

  Wat ontzettend lief van je dat je dit doet! Het is zo kostbaar wat voor geluk je een ander hiermee geeft. Ik denk dat het ons als mens zoveel nederiger zou maken als we meer zouden delen 🙂

 25. aroundsan schreef:

  Wauw, wat super tof dat je dit doet! Weet je dat ik er gewoon even stil van ben? Serieus,,ik vind het echt fantastisch dat je met zo iets ‘kleins’ mensen blij maakt!

 26. Christel schreef:

  Heel mooi dat je dit doet! Met meer mensen zoals jij zou de wereld een stuk mooier zijn!

 27. puckbeineffable schreef:

  Wat een leuk initiatief!

 28. Sabine schreef:

  Wat fijn om te lezen. Heel mooie doelen heb je gesponsord!

 29. Geweldig!! Je bent een topper!

 30. Sammie schreef:

  Fijn dat je weer op zo’n mooie manier mensen hebt kunnen blij maken!

 31. Saar schreef:

  Heerlijk wat je doet, lieve Marion! Echt iets om heerlijk bij stil te staan en misschien moeten wel meer mensen jouw voorbeeld volgen?

  1. Marion schreef:

   Daar hoop ik eigenlijk op!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.