Share Some Happiness

Share Some Happiness: Augustus


Getagd: , , , .

ShareSomeHappiness

Iedere maand krijg ik van mijn zus zomaar € 50,-. Over het hoe en waarom lees je hier. De ene helft van het bedrag besteed ik aan mezelf, de andere helft besteed ik aan anderen. Ik hou mijn oren en ogen open om er op die manier achter te komen wie iets graag wil hebben of wie wel een opkikkertje kan gebruiken. Waar gaat het geld de komende maand naar toe?

In dit geval kan ik beter zeggen: Waar ging het geld van de komende maand naar toe? Ja, het geld is namelijk al uitgegeven. Soms komen er zulke mooie dingen voorbij, dan kán je gewoon niet wachten. Jullie zullen het je vast nog wel herinneren, want ik schreef er al een artikel over: Dream or Donate. Het geld ging naar Marjolein die haar trots opzij zette en steun durfde te vragen. En wat ben ik blij dat ze dat gedaan heeft! Niet alleen heeft ze in totaal een prachtig bedrag bij elkaar gekregen, het was vooral ook geweldig mooi om te zien hoe de handen ineen werden geslagen, mensen het bericht gingen delen en vervolgens ook gingen doneren. Binnen 48 uur was het bedrag wat ze nodig had voor de Lyme test, namelijk € 500,-, al bij elkaar. Echt geweldig om te zien en mee te maken. That’s what life is all about.

Daarnaast wilde ik nog iemand sponsoren, namelijk Lauriëtte. Bij haar werd circa vier maanden geleden diabetes type 1 vastgesteld. Vaak denken we bij diabetes aan oudere mensen of aan zwangerschapssuiker. Lauriëtte is echter een kerngezonde vrouw van 24 jaar oud. Om dan zo’n diagnose te krijgen, dat is niet niks. Je leven staat even helemaal op zijn kop. Je bent ineens ziek. Ongeneeslijk ziek.

Eind augustus gaat Lauriëtte meedoen aan de Royal Run; een sponsorloop die dit jaar voor de tweede maal georganiseerd wordt door het Diabetes Fonds en plaatsvindt in het park en de bossen van Paleis Soestdijk. Zij doet mee om de volgende twee redenen:

  • Ik wil graag bewijzen aan mijzelf dat ik dit kan, dat ik zelf bepaal hoe ik leef en dat het hebben van diabetes dat niet hoeft te belemmeren.
  • Wetenschappers komen steeds meer over diabetes te weten dankzij de resultaten van de onderzoeken waar ze hard aan werken. Misschien is diabetes in de toekomst zelfs wel te genezen! Om deze onderzoeken uit te voeren is geld nodig.

Ik vind het fijn dat ik met een kleine bijdrage aan Lauriëtte kan laten zien dat ik met haar meeleef. Ik vind het mooi dat die financiële bijdrage wordt ingezet voor onderzoek naar een betere behandeling van diabetes. Als laatste heeft dit alles voor mij nog een extra betekenis. Deze run voor diabetes vindt plaats op 30 augustus 2015, exact een jaar nadat ik mijn lieve oma verloor aan de gevolgen van deze ziekte. Wellicht kunnen de onderzoeken naar diabetes voorkomen dat er in de toekomst nog steeds mensen zullen overlijden aan deze (nu nog) ongeneeslijke ziekte.

Wil je Lauriëtte ook sponsoren of gewoon een bijdrage leveren aan de onderzoeken voor een betere behandeling van diabetes? Klik dan hier.

Daarnet belde mijn zus. Ik krijg van haar een prachtig cadeau voor mijn verjaardag. Ik vroeg haar: “Wat heb ik jou eigenlijk voor je verjaardag gegeven?” We konden er allebei niet opkomen. Waarschijnlijk heb ik haar ook helemaal niets gegeven, maar ik laat haar voorlopig nog even in de waan dat ze het gewoon vergeten is. Maar het gebeurd ons wel vaker. Dat we vergeten zijn wat we elkaar gegeven hebben. Niet omdat we ondankbare schepsels zijn, maar gewoon…. omdat we …. uh … omdat we nou eenmaal dingen vergeten. Daarom wilde ik graag een overzichtje bijhouden met alle Share Some Happiness activiteiten. Leuk om terug te zien welke mensen en projecten mijn zus en ik ondersteund hebben.

Share Some Happiness

  • Mei: Dopper voor Kim
  • Juni: Give Away ”De Circusvrouw” van Jelmer Jepsen met als gelukkige winnares Myriam
  • Juli: Een Blik Vol Geluk van de Hema voor Ingrid en Sandra
  • Augustus: Donatie Marjolein onderzoek Lyme
    Sponsoring Royal Run Lauriëtte voor het Diabetes Fonds

Ik wens jullie allemaal een heel fijn weekend en geniet van het mooie weer. ♥

38 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s