Vakantie

headervakantie

Wauw, Marion, ga je met vakantie? Nee, maar mijn therapeute wel en zo voelt het voor mij ook een beetje alsof ik vakantie heb. Drie weken geen therapie. Op 31 augustus staat de volgende afspraak pas weer. Ik heb wel een flinke stapel huiswerk meegekregen, dus ik hoef me niet te vervelen. Daarnaast verpest een afspraak met de bedrijfsarts een beetje mijn vakantiegevoel. Die staat op 18 augustus gepland.

Toch ga ik echt een beetje vakantie nemen. Zo ga ik morgen naar de film. Minions of course! Ik ga met een nichtje van mij. Ik zie haar niet zo vaak. Niet alleen omdat ze sinds kort in Riyadh woont, wat op zich een redelijk obstakel is om wekelijks bij elkaar op de koffie te komen, maar ook omdat ik jarenlang mijn familiebanden redelijk verwaarloosd heb en nu natuurlijk met al die angsten zit. Dat verwaarlozen is niet opzettelijk gedaan. Ik had het liever anders gezien, maar het is nu eenmaal gebeurd. Ik voel me er niet meer schuldig over. Ik heb de verantwoording ervoor genomen. Het is gebeurd. Klaar. Ik ben dankbaar dat ik nog de mogelijkheid heb om de banden enigszins te herstellen. Morgen ga ik dus met haar naar de film en hoewel ik het best spannend vind, kijk ik er ook enorm naar uit.

Ik zit met spanning te wachten op mijn verjaardagscadeau. Drie weken geleden heb ik de stenen besteld in Amerika. Het zou zo’n twee weken in beslag nemen om ze te maken en dan nog de tijd die het kost om naar Nederland te versturen. Ik hoop eigenlijk dat ik ze deze week ga ontvangen, zodat ik ermee aan de slag kan. Ik wil de stenen gebruiken voor een nieuwe header en wellicht ook nog op andere manieren in mijn blog verwerken. Ik heb al wel het één en ander in mijn hoofd, maar ik moet nog even kijken of dat allemaal uitvoerbaar is.

Nog iets waar ik mee aan de slag ga in mijn ”vakantie” is de vragenlijst die gisteren op mijn blog stond. Meer dan honderd mensen hebben de enquête ingevuld en daar ben ik echt enorm blij mee. Eén tip heb ik al direct opgevolgd. Iemand vroeg of ik de header met de mok in het gras niet weer een keer kon plaatsen. Ik was helemaal vergeten dat ik die had! Supergoeie tip. Ik heb ‘m meteen aangepast en werd er helemaal happy van. Verder kan ik alvast zeggen dat de vragenlijst geen ene zak geholpen heeft bij het wegnemen van mijn twijfels. Nee, die knopen zal ik toch echt zelf door moeten hakken en als ik heel eerlijk ben heb ik dat ook allang gedaan. Follow your heart, hè?

De komende drie weken ga ik met mijn blog aan de slag en stel ik mijzelf de vraag: Waar word ik nog echt enthousiast van? Dát zijn de onderwerpen waar ik mee doorga en de rest zal afvallen. Eén van die categorieën die zal gaan verdwijnen is Loving Lazy Sundays. Ik heb dit nu exact een jaar gedaan en ik word er niet meer blij van. Eigenlijk ook wel logisch, want toen ik begon met deze categorie was de zondag ook echt nog een dag waar ik zwaar van kon genieten, omdat ik toen nog redelijk in het werkritme zat. Het was voor mij dé dag van pure ontspanning. Dat is ondertussen verandert en daarom is het na een jaar genoeg geweest. Het is klaar. Tijd voor iets nieuws. Wat dat gaat worden? Geen idee. Daar ga ik in mijn vakantie over nadenken.

Omdat het vandaag zo’n regenachtige dag is zal ik afsluiten met een heel blij en vrolijk liedje. Hootie & The Blowfish. Als je hier niet blij van wordt, dan weet ik het ook niet meer. ♥

40 reacties op ‘Vakantie’

 1. Fijn dat je vakantie hebt 😀 Veel plezier en sterkte morgen!
  Jammer van de loving lazy sundays vond het leuk. Behalve sport dan, hahaha.

 2. Goed dat je jezelf een vakantie gunt meis! Het is maar al te makkelijk om mee te gaan met “ik werk nu niet dus ik heb altijd vakantie”. Maar zo werkt het niet, eigenlijk heb je nooit vakantie, tenzij je dat echt met jezelf af spreekt. Dat vind ik mooi van je. 🙂 Hele fijne vakantie, geniet ervan.

 3. Goed dat je je niet schuldig (meer) voelt over hoe het gegaan is met de familiebanden.
  Mijn zus heeft sinds acht jaar weer toenadering gezocht naar ons. We belden wel hoor en zagen elkaar bij de verjaardag van onze moeder.
  Nu is ze een paar keer op bezoek geweest en toont ze belangstelling voor de kinderen.
  Heel fijn, ware het niet dat ze minstens elke week een kerr zegt dat ze zich schuldig voelt over de gemiste jaren… Tsja. Voor mij hoeft het niet, gebeurd is gebeurd.
  Jij veel plezier bij de film met je nichtje!

 4. Wauw, wat fijn dat je zoveel respons hebt gehad op je vragenlijst! Super gezellig dat jullie naar de film gaan, ben nu al benieuwd hoe jij als echte minion lover, de film vind 🙂

 5. Dat is ook best even lekker zeg, even een paar weken geen therapie! Goed dat je dan ook echt even lekker de tijd neemt voor jezelf en lekker in de vakantie flow gaat. 😀

 6. Familiebanden hebben erg veel rek, het verbaasd me altijd hoe vertrouwd en vanzelfsprekend het voelt wanneer ik weer eens familie bezoek die ik soms jaren niet meer echt gesproken heb. Kan me ook gelukkig prijzen met een hele warme en openhartige familie.

  Je weblog is van jou, dus ook een weerspiegeling van hoe je bent en dus logisch dat je zaken laat meelopen met je huidige leven, dus een keer goed snoeien in de vaste stramienen die niet meer reflecteren op je leven is een goede keus, voor je blog maar vooral voor jezelf!

 7. Lekker dat je even therapie vrij bent. En gezellig dat je met je nichtje naar de Minions die film wil ik ook graag zien met mijn dochtertje. Ik ben benieuwd naar je stenen uit Amerika en wat je er precies mee gaat doen.

 8. Fijne vakantie, heel goed om dit echt zo te plannen/ervaren!! Juist omdat je niet werkt kan het heel lastig zijn dit zo te zeggen/doen!

  M.b.t. je blog, succes met de aanpassingen..meer dan 100 reacties…je blog blijft groeien!! Ik heb het gevoel dat hier nog veel uit voort zal komen.

  Veel plezier bij de film en ook succes (omdat het ook spannend is)

 9. HIhi daar was ik al ‘bang’ voor van die enquete. Jij bent degene die keuzes maakt en het is jouw blog, zoals ik al in de vragenlijst zei… En als je verandering wil dan kan alleen jij dat doen. Super tof dat je morgen naar de film gaat met je nichtje en wel die van jouw favoriete gele mannetjes :-D!!! Goed om toch een soort van vakantie ‘op te nemen’. Geniet ervan!!

 10. Hey Marion.

  Fijn dat je nu ook vakantie hebt :). Geniet ervan! Mooi dat zoveel mensen hebben meegedaan met de enquete en goeie tip heb je gekregen, de header is inderdaad mooi! Ik ben benieuwd naar jouw stenen :). Veel plezier morgen bij de film :)! Geniet ervan!

  Liefs!

 11. Geniet ontzettend van je vakantie, van de minions, van het herstellen van familiebanden en het werken aan je blog. Ik ben heel benieuwd wat het vernieuwde concept zal zijn. Je hebt alvast heel veel input gekregen hoor 😉

 12. Zo helemaal jou dat meer dan honderd mensen je vragenlijst hebben ingevuld en dat je dan toch je eigen hart volgt!
  Ik wens je toe dat je het vakantiegevoel kunt vast houden en veel plezier bij de Minions Marion 🙂

 13. Fijne vakantie Marion geniet er lekker van. Ik ben heel benieuwd wat je van de film gaat vinden hoor zoveel verschillende verhalen hierover.

  Enne meer dan 100 mensen WOW!

 14. Lekker vakantie! 😀 Fijn te horen dat er van alles op de planning staat waar je gewoon zin in hebt (behalve de bedrijfsarts misschien). IK kijk enorm uit naar je nieuwe ideeën voor je blog! Inspirerend zal het sowieso zijn, zoals altijd, dus ben benieuwd!

 15. Even pauze kan geen kwaad. Geniet ervan, en flink je huiswerk maken, hé !!
  Morgen ga ik naar de dokter, want er is iets mis met mij. Ik werd niet vrolijk van dat liedje… Zal aan mijn barslechte smaak liggen…

 16. Ooh, spijtig van de Lazy Sundays! Maar alsnog lees ik je blog heel graag hoor en ik blijf uiteraard 😀 Superleuk dat zoveel mensen je enquete hebben ingevuld! Veel plezier met je vakantie & geniet van de film, je mag best trots zijn op jezelf hoor dat je zelf die stap hebt gezet. Liefs 🙂

 17. Wat vond ik het leuk om te lezen dat je er naar uit kijkt om naar de film te gaan. Je gaat goed vooruit, nog een beetje en je komt er. Maar stap voor stap natuurlijk. Ik ben benieuwd wat je drie komende weken gaat bloggen.

 18. Ah, je blogmaatjes je knopen laten doorhakken. Foei foei. 😉 Ik denk dat de blogs die je schrijft met plzier, passie of wat voor energie dan ook, toch vaak het leukst zijn om te lezen. Als je met tegenzin schrijft is dat uiteindelijk ook te lezen. Al had ik het nog niet gemerkt.. al snapt ik de de ‘lazy zondagen’ niet echt, tot je laatst ergens een keer teruglinkte naar je eerste ‘lazy sunday’, toen snapte ik het. Dus ik snap wel dat het nu anders is. Na een jaar is het goed om dingen te veranderen, want er is ook veel veranderd. Ik ben benieuwd naar de dingen die je ook gaat toevoegen in deze fase, je ‘ik’ van nu. 😉

  En heel veel plezier bij de film! Ga je ook even vakantie nemen van je angsten?

 19. Stiekem moet ik gniffelen omdat ik natuurlijk weet dat je geen zak aan mij hebt gehad voor jouw twijfels, maar die lazy sunday denk ik van, oh jammer, tot ik las hoe dat ontstaan is, en ja dan snap ik het ook helemaal. Kortom, het is jouw blog, jouw invulling, daar heb je ons helemaal niet bij nodig! 😀

  Go for it! En geniet van je vakantie ❤

 20. Ik hoop voor je dat de stenen snel komen. Het is fijn als je iets besteld en het komt snel. Ik ben benieuwd wat je er van gaat maken :-).

  Geniet van je vakantie :-). En veel plezier bij de film.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.