Blogperikelen

on

Nieuwheader960

Maandag had ik therapie. Dinsdag ging ik naar mijn ouders. Woensdag naar de film. Donderdagochtend stapte ik op de fiets en liep ik sinds tijden weer even door de stad. ’s Middags deed ik een poging de layout van mijn blog aan te passen en ineens was daar de achterstand. Ik zag een bomvolle mailbox en een lange lijst met ongelezen artikel op bloglovin’. Tijd om prioriteiten te stellen. 

Het afgelopen jaar ben ik eraan gewend geraakt om om de dag een rustdag in te plannen. Heb ik op maandag therapie, dan hou ik de dinsdag vrij. Ga ik op woensdag naar mijn ouders, dan zorg ik dat ik donderdag geen verplichtingen heb. Dat liep even anders deze week. De bijna-paniekaanval van woensdagavond had dan ook niet alleen te maken met het feit dat ik naar de film was geweest, maar ook met het feit dat ik sinds een jaar ineens drie dagen achtereen een activiteit had ondernomen. Ik was zowel geestelijk als lichamelijk helemaal op. Toch ging het allemaal voor mijn gevoel best goed. Ik kijk in ieder geval met een tevreden gevoel terug op deze week. Ik liep alleen wel tegen een flinke leesachterstand aan. Ik kwam ook een hele dag niet op het eetstoornisforum. Dat geeft verder niet, ik hoef niet iedere dag aanwezig te zijn, maar ik wil het wel graag. Ook  al is het maar een half uurtje. Even kijken wat er speelt. Ik hoef niet eens te reageren. Lezen is al genoeg.

Verder staat mijn mailbox vol. Iets wat ik niet prettig vind. Mijn streven is om binnen 48 uur alle mail te beantwoorden. Dat is deze week niet gelukt. Bij sommige mailtjes is dat ook helemaal niet erg, maar er zitten een paar persoonlijke mailtjes tussen waar ik gewoon even tijd voor had moeten maken. Daarnaast ben ik er amper aan toegekomen om te reageren op de reacties op mijn eigen blog. Ik lees ze allemaal en ik hoef ook echt niet op alles te reageren, maar helemaal niet reageren past gewoon niet bij mij.

Zoals jullie wellicht kunnen zien aan de kleuren op mijn blog ben ik ook bezig met het aanpassen van mijn layout. De kleur die ik zie is niet de kleur die jullie zien. Daar kwam ik gisteren achter. Ik krijg het maar niet voor mekaar. Verder ben ik nog op zoek naar het juiste lettertype en hoop ik één dezer dagen een nieuwe header te kunnen maken. Schrik dus niet als je allerlei gekke dingen voorbij ziet komen op mijn blog. Ik ben lekker aan het knutselen en dat zal nog wel een paar dagen duren.

De vragenlijst die afgelopen maandag op mijn blog stond is meer dan honderd keer ingevuld. Ik ga dit weekend met de resultaten aan de gang. Er zaten echt een paar hele fijne tips bij heb. Mocht je de enquête nog willen invullen, klik dan hier. Het zijn maar acht vragen, dus je bent er in twee minuutjes mee klaar. Vandaag ga ik als eerste mijn mailachterstand wegwerken, dan nog een poging doen om de kleur op mijn blog in orde te krijgen en vanmiddag ga ik eens even rustig de lijst op bloglovin’ doornemen. Ik zal niet alles kunnen lezen, maar ik zie wel hoever ik kom.

Fijne dag allemaal. ♥

51 reacties Voeg uw reactie toe

 1. debby schreef:

  zo vervelend als iets niet lukt met een site. Zelf word ik daar zo kriegel van dat ik het opgelost moet hebben 🙂 Jij ook een hele fijne dag meid.

 2. chucky1012 schreef:

  Zo jij had een erg drukke week gehad.
  Mooie veranderingen aan je blog.
  Probeer het soms iets rustige aan te doen en loop jezelf niet voorbij.

  Xoxo

  1. Marion schreef:

   Doe ik. Ik heb soms nog steeds het idee dat het doel is om terug te keren naar mijn oude ritme, maar dat is nou net wat ik NIET moet doen. Dank je wel. X

 3. twinkelbella schreef:

  Herkenbaar dat het allemaal zoveel energie kost. En wat balen dat de kleuren niet lukken!

 4. memyselfandwe schreef:

  Dat werkt aanstekelijk, nadenken over de bloglayout? 🙂 Succes ermee! Komt helemaal goed!

 5. christine schreef:

  fijne dag en succes met alles Marion!!

 6. eigenwijsje2014 schreef:

  Doe rustig aan meis.. Je hoeft niet bij ons langs te komen he.. Mij lukt dat ook lang niet altijd!

  1. Marion schreef:

   Daar heb je gelijk in. X

 7. Marloes schreef:

  Hai!
  Dat klinkt als een heel druk programma inderdaad! Vooral doen wat goed voelt… (zo’n lekkere dooddoener tip.. want I know das makkelijker gezegd dan gedaan) 🙂
  En ik begrijp dat het kleurprobleem nog niet is verholpen? Mocht je er hulp bij willen… Let me know.. misschien kan ik je helpen ;).

  1. Marion schreef:

   Thanks! Volgens mij is het nu gelukt, maar anders geef ik een gil. ♥

 8. Myriam schreef:

  Veel lees en blogpruts plezier Marion 🙂

 9. Darling Doormat schreef:

  Knap werk. Je blog ziet er al helemaal pro uit 🙂

 10. Sammie schreef:

  Fijn dat je toch met een goed gevoel terug kijkt op deze wat drukkere week!
  Oh en Ik zie een soort van roze/donker roze, en een donker grijzige boven rand/header.

  1. Marion schreef:

   Donker roze??????? Mijn god….

 11. levelieze schreef:

  Probeer gewoon al eens het woord ‘moeten’ uit je zinnen te schrappen, maar vervang het door iets anders. Je MOET geen tijd maken voor die persoonlijke mailtjes, maar WIL tijd maken voor die mailtjes, bijvoorbeeld. Het gevoel dat er bij hoort wordt toch een beetje anders en er is minder stress. Tip van mijn coach en hoe moeilijk het soms is, het werkt vaak wel.

 12. Dina schreef:

  Lekker rustig aandoen hoor Marion. Ik herken het heel erg van het ineens te veel doen en te veel willen doen. Leuk dat je zo aan het knutselen met de layout van je blog. Ben benieuwd naar de header die je gaat maken. 🙂

 13. Marielle schreef:

  hey Marion
  Veel succes met je blog, het lijkt me echt heel leuk en ook mooi om te doen maar wel veel werk inderdaad!! Het ziet er nu al zo professioneel uit!!

  Veel activiteiten inderdaad, het feit dat je dit nu gedaan hebt zegt ook wel veel over je vooruitgang denk ik!

  Rust lekker uit het weekend!

  ps gaat het ook de goede kant op met je ontsteking(en)?? Ik hoop het!

  1. Marion schreef:

   Dank je! En het gaat beter met de ontstekingen, maar dat had ik je al geschreven 😉

 14. Falderie schreef:

  haast je langzaam. wat vandaag niet kan gebeuren, kan altijd morgen nog 😉

 15. Sytse schreef:

  Weet je, Marion. Alles op z’n tijd. Een extra rustdagje nemen is ook niet erg. Dan kun je lekker verdwalen in een boek.

 16. Yvonne schreef:

  Oei. Ik snap je frustratie. Ik kwam er alleen wél veel te laat achter dat de mooie kleuren die ik op mijn scherm zag een totaal ander leven hadden op de iets geavanceerdere computers. Ik schaamde me rot. Ze brandde zowaar je ogen uit! 😛

  Veel plezier met knutselen! Ik hoop dat het je lukt dat te creëren wat je voor ogen hebt!

 17. Rithika schreef:

  Rustig aan doen Marion. Doen waar jij je goed bij voelt!

 18. Jenn schreef:

  Leuk je nieuwe lay-out! Gisteren zag ik heel licht (pastel) geel met een paarse header, nu zie ik wit met een grijze header. De kleurencombinatie van gisteren vond ik superleuk, zie je niet veel. Maar deze vind ik ook mooi hoor.

  1. Marion schreef:

   Oh nee, zie jij nu wit? Net zag er al iemand roze. En op mijn computer is het lila. Hilarisch dit!

   1. Jenn schreef:

    Echt, een witte achtergrond met grijze header. Ben nu wel heel nieuwsgierig wat we eigenlijk zouden moeten zien hoor…

 19. Els schreef:

  Werken aan de lay out van je blog… daar gaat zoveel tijd inzitten. Vaak denk ik doe ik even, maar dat valt flink tegen vaak :-). Ik zie nu een grijze header en een lichte achtergrond.

 20. Anita | Mindjoy schreef:

  Niks moet, niksen mag! Doe het rustig aan Marion, bezoekjes aan andere blogs zijn geen must! Artikelen blijven gewoon staan als je eraan toe bent om het te lezen. Oh en ik zie ook een lichte lila tint nu!

  1. Anita | Mindjoy schreef:

   En nu mijn reactie geplaatst is weer roze, huh!

 21. Elise schreef:

  Niet teveel focussen op anderen, je eigen ding doen is soms goed genoeg. Als je volgende week de blogs weers leest is dat ook goed. Je eigen ontwikkeling is het allerbelangrijkste! Liefs x

 22. Xaviera schreef:

  Doe het lekker rustig aan meis, zoveel drukke dagen achter elkaar is heel intensief! Ik denk dat iedereen er begrip voor heeft als je eventjes geen blogs leest of andere online activiteiten doet. Ik zie nu trouwens een roze achtergrond en een grijze header. Heel vervelend dat het op elke pc/laptop weer anders is, dat probleem heb ik vroeger ook vaak gehad. Veel succes met je layout! X

 23. dansenindestorm schreef:

  Haha, veel succes met het werken aan je layout.. Wat een gedoe is dat altijd. Het heeft geen haast hè? Al snap ik dat je het graag af wilt hebben..
  Ik hoop dat je een fijne vrijdag hebt.
  Liefs

 24. Lilian schreef:

  Netjes hoor, binnen 48 uur je mail beantwoorden!

  Je was afgelopen week wel op mijn blog, dus nu voel ik me héél speciaal 😉

 25. Madeleine schreef:

  Rustig aan lieve Marion. Wat een feest he aan je blog knutselen? succes ermee en neem je tijd 🙂 Fijn weekend. X

 26. Nesrin - Daily Cup of Bla Bla Bla schreef:

  Heerlijk om te knutselen aan je blog, iets wat ik niet kan en durf 😉

  Altijd reageren hoeft ook niet maar een ‘I was here’ knop zou ik wel ideaal vinden dan laat je toch zien dat je bent geweest 😉

 27. Sabine schreef:

  Alle blogs bijhouden kost ook hartstikke veel tijd. Ook voor mij, al doe ik het omdat ik het gewoon superleuk vind om alles te lezen. Maar soms sla ik ook even een dagje over en lees ik daarna wel weer bij.

 28. Godelieve schreef:

  Die kleuren in je layout en de discussie op twitter erover hebben mij geleerd dat iedereen je kleuren anders kan zien. Daar heb ik nog niet bij stil gestaan. Nu ben ik benieuwd of dat bij mijn blog ook zo is.

  Doe maar lekker rustig aan hoor Marion. Niemand neemt je iets kwalijk en je MOET ook niet alles te doen. Misschien een goed idee om het woordje moeten te veranderen in iets anders zodat het plezierig voor je blijft 😉

  Je weet me te vinden als je wilt weten hoe je kleurtje eruit ziet 😉
  Ik wens je een heel fijn weekend 🙂

 29. Fijn dat je zoveel ondernomen hebt en er een goed gevoel aan overhoudt. Remember that! Ik had zo graag je vragenlijst ingevuld maar krijg hem met mijn gsm niet geopend en ben pas zondag terug thuis.

 30. puckbeineffable schreef:

  Je hoeft jezelf die druk toch niet op te leggen om alles te lezen? Ja reacties op je site wel, maar je hoeft heus niet overal op te reageren. En al die bloglovin en al die mails. Ben maar gewoon een beetje liever voor jezelf. Volgens mij kan je dat wel gebruiken…

 31. Carolien schreef:

  Volgens mij heb je een erg drukke week gehad, fijn dat je je er zo goed doorheen hebt weten te slaan. Dit weekend maar een extra rustdag inplannen dan?! 😉 Succes met je layout, heel irritant als dat niet meewerkt.

 32. Ik heb nog even op de valreep je enquête ingevuld. 🙂

 33. Isolde schreef:

  Soms sluipt het er ineens in he, zo’n drukke week, en dan achteraf de gevolgen…Ergens is het toch ook wel goed, denk ik, want ook al lukt het misschien nog niet, dat zoiets in je planning sluipt zegt toch wel wat.
  Terug naar je oude ritme hoeft zeker niet, en je moet jezelf niet voorbij lopen, maar als er heel heel heel langzaam een stapje bij kan, dat is altijd lekker 🙂

 34. Het verhaal van de vork en het hooi. Je door niks op niemand (ook niet door jezelf) laten opjagen !!

 35. Simplynspecial schreef:

  Knutselen met layout kan zo frustrerend zijn grrr hihi. Of ik spreek ik nu voor mezelf omdat ik er gewoon de ballen verstand van heb, dat kan ook! Doe lekker rustig aan Marion, alles op z’n tijd. Ik ga je lijst invullen. x

 36. Sam schreef:

  Ben benieuwd naar je lay-out. Zie via mn mobiel niet veel, zal na t weekend thuis kijken.

  En ben blij voor je dat je je ondanks dat je je grens verlegt hebt, je je er goed over voelt. Ga nou niet stressen om het andere, je kunt niet alles.. dit was ook goed. Geniet daar ook even van.

 37. Eric schreef:

  Wel opvallend. Druk geweest met analoge zaken, niet toegekomen aan de digitale wereld. Goed zo. Irl gaat voor virtueel.

 38. Morgaine schreef:

  Wederom lijken we zo ongeveer in hetzelfde vaarwater zitten, waar jij aanval neer hebt gezet, vul daar bij mij pijn in 😉 Ik doe namelijk hetzelfde, probeer te verdelen en als ik iets heb gedaan, dan probeer ik ook een dag niets in te plannen. Nu had ik vrij weinig de afgelopen week, maar dan kom ik op de blogs lezen, ik loop dus vreselijk achter, ben mijn mailbox aan het schoon maken qua nieuwe blogs zoals deze, hahahaha Om dan ook nog bloglovin’ te hebben inderdaad, waar ik een aantal mensen heb die ik niet per mail kan volgen 😉

  Doe wat je moet doen, al herken ik het wel, echter probeer ik het een beetje los te laten, ik geniet even van andere momentjes ook ❤

  X

 39. joorloveswriting schreef:

  Oops beetje late reactie.. maar hopelijk heb je de dingen gelezen wat je wil lezen !!! 🙂

 40. Amber schreef:

  Ook al zo’n drukke week! Ik ben nog steeds niet de oude en net een beetje aan het proberen weer te bloggen, is nog best lastig als je zo moe bent en er alleen voor staat, maar komt goed. 🙂

 41. Ja herkenbaar… En tegelijkertijd voel ik me dan zo stom. Dat ik me door dat soort dingen laat opjagen… Vooral inderdaad als ineens mijn agenda voller begint te stromen dan ik gewild had, ook al gaat dat alleen maar om leuke dingen. Nee zeggen is soms zo lastig. Het valt vies tegen om af en toe lekker alleen even aan jezelf te denken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s