Blogperikelen

Nieuwheader960

Maandag had ik therapie. Dinsdag ging ik naar mijn ouders. Woensdag naar de film. Donderdagochtend stapte ik op de fiets en liep ik sinds tijden weer even door de stad. ’s Middags deed ik een poging de layout van mijn blog aan te passen en ineens was daar de achterstand. Ik zag een bomvolle mailbox en een lange lijst met ongelezen artikel op bloglovin’. Tijd om prioriteiten te stellen. 

Het afgelopen jaar ben ik eraan gewend geraakt om om de dag een rustdag in te plannen. Heb ik op maandag therapie, dan hou ik de dinsdag vrij. Ga ik op woensdag naar mijn ouders, dan zorg ik dat ik donderdag geen verplichtingen heb. Dat liep even anders deze week. De bijna-paniekaanval van woensdagavond had dan ook niet alleen te maken met het feit dat ik naar de film was geweest, maar ook met het feit dat ik sinds een jaar ineens drie dagen achtereen een activiteit had ondernomen. Ik was zowel geestelijk als lichamelijk helemaal op. Toch ging het allemaal voor mijn gevoel best goed. Ik kijk in ieder geval met een tevreden gevoel terug op deze week. Ik liep alleen wel tegen een flinke leesachterstand aan. Ik kwam ook een hele dag niet op het eetstoornisforum. Dat geeft verder niet, ik hoef niet iedere dag aanwezig te zijn, maar ik wil het wel graag. Ook  al is het maar een half uurtje. Even kijken wat er speelt. Ik hoef niet eens te reageren. Lezen is al genoeg.

Verder staat mijn mailbox vol. Iets wat ik niet prettig vind. Mijn streven is om binnen 48 uur alle mail te beantwoorden. Dat is deze week niet gelukt. Bij sommige mailtjes is dat ook helemaal niet erg, maar er zitten een paar persoonlijke mailtjes tussen waar ik gewoon even tijd voor had moeten maken. Daarnaast ben ik er amper aan toegekomen om te reageren op de reacties op mijn eigen blog. Ik lees ze allemaal en ik hoef ook echt niet op alles te reageren, maar helemaal niet reageren past gewoon niet bij mij.

Zoals jullie wellicht kunnen zien aan de kleuren op mijn blog ben ik ook bezig met het aanpassen van mijn layout. De kleur die ik zie is niet de kleur die jullie zien. Daar kwam ik gisteren achter. Ik krijg het maar niet voor mekaar. Verder ben ik nog op zoek naar het juiste lettertype en hoop ik één dezer dagen een nieuwe header te kunnen maken. Schrik dus niet als je allerlei gekke dingen voorbij ziet komen op mijn blog. Ik ben lekker aan het knutselen en dat zal nog wel een paar dagen duren.

De vragenlijst die afgelopen maandag op mijn blog stond is meer dan honderd keer ingevuld. Ik ga dit weekend met de resultaten aan de gang. Er zaten echt een paar hele fijne tips bij heb. Mocht je de enquête nog willen invullen, klik dan hier. Het zijn maar acht vragen, dus je bent er in twee minuutjes mee klaar. Vandaag ga ik als eerste mijn mailachterstand wegwerken, dan nog een poging doen om de kleur op mijn blog in orde te krijgen en vanmiddag ga ik eens even rustig de lijst op bloglovin’ doornemen. Ik zal niet alles kunnen lezen, maar ik zie wel hoever ik kom.

Fijne dag allemaal. ♥

51 gedachten over “Blogperikelen

 1. Hai!
  Dat klinkt als een heel druk programma inderdaad! Vooral doen wat goed voelt… (zo’n lekkere dooddoener tip.. want I know das makkelijker gezegd dan gedaan) 🙂
  En ik begrijp dat het kleurprobleem nog niet is verholpen? Mocht je er hulp bij willen… Let me know.. misschien kan ik je helpen ;).

 2. Probeer gewoon al eens het woord ‘moeten’ uit je zinnen te schrappen, maar vervang het door iets anders. Je MOET geen tijd maken voor die persoonlijke mailtjes, maar WIL tijd maken voor die mailtjes, bijvoorbeeld. Het gevoel dat er bij hoort wordt toch een beetje anders en er is minder stress. Tip van mijn coach en hoe moeilijk het soms is, het werkt vaak wel.

 3. Lekker rustig aandoen hoor Marion. Ik herken het heel erg van het ineens te veel doen en te veel willen doen. Leuk dat je zo aan het knutselen met de layout van je blog. Ben benieuwd naar de header die je gaat maken. 🙂

 4. hey Marion
  Veel succes met je blog, het lijkt me echt heel leuk en ook mooi om te doen maar wel veel werk inderdaad!! Het ziet er nu al zo professioneel uit!!

  Veel activiteiten inderdaad, het feit dat je dit nu gedaan hebt zegt ook wel veel over je vooruitgang denk ik!

  Rust lekker uit het weekend!

  ps gaat het ook de goede kant op met je ontsteking(en)?? Ik hoop het!

 5. Oei. Ik snap je frustratie. Ik kwam er alleen wél veel te laat achter dat de mooie kleuren die ik op mijn scherm zag een totaal ander leven hadden op de iets geavanceerdere computers. Ik schaamde me rot. Ze brandde zowaar je ogen uit! 😛

  Veel plezier met knutselen! Ik hoop dat het je lukt dat te creëren wat je voor ogen hebt!

 6. Leuk je nieuwe lay-out! Gisteren zag ik heel licht (pastel) geel met een paarse header, nu zie ik wit met een grijze header. De kleurencombinatie van gisteren vond ik superleuk, zie je niet veel. Maar deze vind ik ook mooi hoor.

 7. Werken aan de lay out van je blog… daar gaat zoveel tijd inzitten. Vaak denk ik doe ik even, maar dat valt flink tegen vaak :-). Ik zie nu een grijze header en een lichte achtergrond.

 8. Niks moet, niksen mag! Doe het rustig aan Marion, bezoekjes aan andere blogs zijn geen must! Artikelen blijven gewoon staan als je eraan toe bent om het te lezen. Oh en ik zie ook een lichte lila tint nu!

 9. Niet teveel focussen op anderen, je eigen ding doen is soms goed genoeg. Als je volgende week de blogs weers leest is dat ook goed. Je eigen ontwikkeling is het allerbelangrijkste! Liefs x

 10. Doe het lekker rustig aan meis, zoveel drukke dagen achter elkaar is heel intensief! Ik denk dat iedereen er begrip voor heeft als je eventjes geen blogs leest of andere online activiteiten doet. Ik zie nu trouwens een roze achtergrond en een grijze header. Heel vervelend dat het op elke pc/laptop weer anders is, dat probleem heb ik vroeger ook vaak gehad. Veel succes met je layout! X

 11. Heerlijk om te knutselen aan je blog, iets wat ik niet kan en durf 😉

  Altijd reageren hoeft ook niet maar een ‘I was here’ knop zou ik wel ideaal vinden dan laat je toch zien dat je bent geweest 😉

 12. Alle blogs bijhouden kost ook hartstikke veel tijd. Ook voor mij, al doe ik het omdat ik het gewoon superleuk vind om alles te lezen. Maar soms sla ik ook even een dagje over en lees ik daarna wel weer bij.

 13. Die kleuren in je layout en de discussie op twitter erover hebben mij geleerd dat iedereen je kleuren anders kan zien. Daar heb ik nog niet bij stil gestaan. Nu ben ik benieuwd of dat bij mijn blog ook zo is.

  Doe maar lekker rustig aan hoor Marion. Niemand neemt je iets kwalijk en je MOET ook niet alles te doen. Misschien een goed idee om het woordje moeten te veranderen in iets anders zodat het plezierig voor je blijft 😉

  Je weet me te vinden als je wilt weten hoe je kleurtje eruit ziet 😉
  Ik wens je een heel fijn weekend 🙂

 14. Je hoeft jezelf die druk toch niet op te leggen om alles te lezen? Ja reacties op je site wel, maar je hoeft heus niet overal op te reageren. En al die bloglovin en al die mails. Ben maar gewoon een beetje liever voor jezelf. Volgens mij kan je dat wel gebruiken…

 15. Volgens mij heb je een erg drukke week gehad, fijn dat je je er zo goed doorheen hebt weten te slaan. Dit weekend maar een extra rustdag inplannen dan?! 😉 Succes met je layout, heel irritant als dat niet meewerkt.

 16. Soms sluipt het er ineens in he, zo’n drukke week, en dan achteraf de gevolgen…Ergens is het toch ook wel goed, denk ik, want ook al lukt het misschien nog niet, dat zoiets in je planning sluipt zegt toch wel wat.
  Terug naar je oude ritme hoeft zeker niet, en je moet jezelf niet voorbij lopen, maar als er heel heel heel langzaam een stapje bij kan, dat is altijd lekker 🙂

 17. Knutselen met layout kan zo frustrerend zijn grrr hihi. Of ik spreek ik nu voor mezelf omdat ik er gewoon de ballen verstand van heb, dat kan ook! Doe lekker rustig aan Marion, alles op z’n tijd. Ik ga je lijst invullen. x

 18. Ben benieuwd naar je lay-out. Zie via mn mobiel niet veel, zal na t weekend thuis kijken.

  En ben blij voor je dat je je ondanks dat je je grens verlegt hebt, je je er goed over voelt. Ga nou niet stressen om het andere, je kunt niet alles.. dit was ook goed. Geniet daar ook even van.

 19. Wederom lijken we zo ongeveer in hetzelfde vaarwater zitten, waar jij aanval neer hebt gezet, vul daar bij mij pijn in 😉 Ik doe namelijk hetzelfde, probeer te verdelen en als ik iets heb gedaan, dan probeer ik ook een dag niets in te plannen. Nu had ik vrij weinig de afgelopen week, maar dan kom ik op de blogs lezen, ik loop dus vreselijk achter, ben mijn mailbox aan het schoon maken qua nieuwe blogs zoals deze, hahahaha Om dan ook nog bloglovin’ te hebben inderdaad, waar ik een aantal mensen heb die ik niet per mail kan volgen 😉

  Doe wat je moet doen, al herken ik het wel, echter probeer ik het een beetje los te laten, ik geniet even van andere momentjes ook ❤

  X

 20. Ook al zo’n drukke week! Ik ben nog steeds niet de oude en net een beetje aan het proberen weer te bloggen, is nog best lastig als je zo moe bent en er alleen voor staat, maar komt goed. 🙂

 21. Ja herkenbaar… En tegelijkertijd voel ik me dan zo stom. Dat ik me door dat soort dingen laat opjagen… Vooral inderdaad als ineens mijn agenda voller begint te stromen dan ik gewild had, ook al gaat dat alleen maar om leuke dingen. Nee zeggen is soms zo lastig. Het valt vies tegen om af en toe lekker alleen even aan jezelf te denken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.