Uitleg orakelkaarten en readings

013s

Spiritualiteit. Readings. Orakelkaarten. Niet het meest populaire onderwerp op mijn blog, maar wel een onderwerp waar ik dagelijks mee bezig ben. Daarom wil ik er vanaf nu ook vaker over gaan schrijven. Vandaag vertel ik jullie waarom ik engelen- en orakelkaarten gebruik, hoe ik ze gebruik en wat dit voor mij betekent. Daarnaast wil ik een reading die ik enkele dagen geleden voor mijzelf deed met jullie delen, zodat jullie ook een duidelijk idee krijgen hoe het in zijn werk gaat.

Dagelijks mediteren, het liefst buiten in de natuur, contact maken met mijn hoger bewustzijn en het gebruik maken van engelen- en orakelkaarten is ondertussen een manier van leven geworden voor mij. Iedere week doe ik een reading voor mijzelf. Regelmatig trek ik een dagkaart. Soms vragen mensen mij of het een soort toekomst voorspellen is. Nee, dat is het zeker niet. Zie het een als een handleiding. Een betrouwbare bron die ik kan gebruiken om beter mijn weg te vinden. Een gids die mij leert om naar mezelf te luisteren. Die mij helpt om op mijn intuïtie te vertrouwen. Ik geloof in de wet van de aantrekkingskracht. Daarom geloof ik ook dat je tijdens een reading of het trekken van een kaart altijd de juiste kaart of kaarten krijgt. Deze kaarten geven mij aanwijzingen, zodat ik zelf met de antwoorden kan komen. Op die manier komen antwoorden nooit op een moment dat jij er nog niet klaar voor bent.

Laatst was ik bij mijn ouders en daar zag ik in de kast een stapel engelenkaarten liggen. Ik mocht ze lenen van mijn moeder. Thuis las ik het bijbehorende boek door en ik had al direct een goed gevoel bij de kaarten. Ik besloot meteen een reading te doen en koos voor de Leeroefening. De Leeroefening bestaat uit zeven vragen. Ik zal de vragen benoemen en vervolgens de antwoorden geven die ik kreeg. Ik kies er bewust voor om de kaarten die ik kreeg niet te benoemen. Engelenkaarten hebben voor iedereen een andere betekenis. In de handleiding staat de uitleg die bij de kaarten horen, maar daarnaast is het vooral belangrijk om te kijken welke gevoelens er omhoog komen en welke gedachten er in je opkomen. De combinatie van al die dingen bij elkaar geeft mij een heldere richtlijn over hoe ik mijn leven wil leiden.

Hieronder zie je de zeven vragen met daarachter de antwoorden die ik kreeg. Tijdens het schudden van de kaarten concentreer ik mij op de vraag. De kaart die ik nodig heb valt vaak uit de stapel of steekt dusdanig uit dat deze mijn aandacht trekt.

1. Wat heb ik geleerd? Oprechtheid.
Ik heb geleerd om vrijuit te spreken. Dit is misschien wel het belangrijkste wat ik geleerd heb het afgelopen jaar. Voor mijn mening uit durven komen. Durven zijn wie ik ben. Durven zeggen wat ik wil. Lange tijd heb ik mijzelf stil gehouden. Daar is eigenlijk pas verandering in gekomen toen ik met mijn blog startte. Eén van de beste beslissingen ooit in mijn leven.

2. Waar kan ik op vertrouwen? Aartsengel Michael.
Daar had ik nog een hele uitleg aan kunnen geven, maar het werd me direct duidelijk dat dat niet de bedoeling was. Aartsengel Michael staat voor mij voor sterke en krachtige energie. Deze kaart herinnert mij eraan dat ik de moed moet hebben in mijn eigen kracht te staan en niet zoveel moet twijfelen of onzeker moet zijn. Door hier iedere keer bij stil te staan kan ik mij daar telkens weer toe aanzetten.

3. Welke ambities maken mijn sterk? Volharding.
Ik moet voorbereid zijn op een lang pad. Die boodschap had ik ondertussen al begrepen. Geeft niet. Ik vind het niet erg om een eindje om te lopen en ik kijk uit naar alles wat ik kan leren op dat lange pad.

Dan de vraag waar ik het meest benieuwd naar was. Het was zo spannend om die kaart te zien te krijgen en het antwoord was er één die ik nooit, maar dan ook nooit had verwacht.

4. Welke angsten moet ik onder ogen zien? Onvoorwaardelijke liefde.
Onvoorwaardelijke liefde is de grootste angst die ik onder ogen moet komen. Ik was helemaal verbluft toen ik deze kaart kreeg. Is dit mijn grootste angst? Ja, dit is inderdaad mijn grootste angst. Mijn grootste angst én mijn grootste verlangen. Dit is precies wat ik bedoel met dat een antwoord pas komt als je er aan toe bent. Ik had hier een jaar geleden nog niets mee gekund. Nu wel.

5. Wat zijn mijn hindernissen? Controle.
Dit is iets waar ik al mijn hele leven mee worstel. Vooral de eetstoornis waar ik jarenlang mee in gevecht ben geweest was een ultieme poging om controle te krijgen in mijn leven. Nog steeds voel ik dagelijks de drang naar controle. Dat moet echt stoppen. Ik kan simpelweg meegaan in het moment. Laat de controle los. Laat alle twijfel varen. Je hebt nergens controle over, hoe graag je dat ook wilt.

Het antwoord op de volgende vraag was er ook één waar ik enorm naar uitkeek. Weer was de verbazing daar in het enorm duidelijke, pure en eigenlijk ook hele logische antwoord.

6. Waar vind ik steun? Innerlijke harmonie.
Zo’n duidelijke boodschap kreeg ik nog niet vaak. De steun die ik zoek kan ik enkel en alleen vinden in mijzelf. Innerlijke harmonie, dat is waar het om draait. Ik voelde ook meteen hoe dat zou moeten voelen.

7. Hoe kan ik benadrukken wat ik wil? Barmhartigheid.
Een antwoord waar ik stil van werd. Hulp bieden. Donaties doen. Cadeautjes geven. Barmhartigheid. Dat zijn de manieren waarop ik kan benadrukken wat ik wil in mijn leven. Share Some Happiness kwam direct in me op. Prachtig dat ik hier al zo mee bezig ben de laatste maanden en dat dit ook daadwerkelijk de manier is om te laten zien aan de buitenwereld wat ik zo graag wil: Meer naastenliefde. Er zijn voor elkaar. Elkaar helpen waar nodig is. Weg met die muren om ons heen. Laten we weer samen in de maatschappij gaan staan, niet enkel als individu.

Deze vragen en antwoorden schrijf ik in mijn dagboek en hier ga ik de komende tijd mee aan de slag. Ik ga dieper in op de vragen door erover na te denken of erover te mediteren. Regelmatig pak ik mijn dagboek erbij op de momenten dat ik mij onzeker of kwetsbaar voel. Ik lees de antwoorden terug en weet direct weer wat ik kan doen om me sterker te voelen. Ik heb moeite met de huidige maatschappij. Het tempo waarin we leven. De manier waarop we verplicht worden ons leven in te delen, omdat de economie belangrijker is geworden dan het welzijn van het individu. Ik heb de keuze gemaakt om daar niet meer in mee te gaan. Ik kies ervoor een andere weg te bewandelen en dat voelt verdomd goed. ♥

44 reacties op ‘Uitleg orakelkaarten en readings’

 1. Het is des mensen om iets spiritueels achter de hand te houden om een antwoord te vinden op levensvragen. Vroeger was er ‘het geloof’, waarin bij alles een antwoord gevonden werd in de bijbel, of de interpretatie ervan door de Kerk. Vandaag zijn er nog zeer weinig pilaarbijters, en wordt elders gezocht naar aanknopingspunten. Eén daarvan kan het gebruik zijn van die kaarten die je hier noemt. Goed dat jij er steun aan hebt, maar zelf kan ik in zoiets niet geloven. Ik heb bepaalde basisprincipes in het leven, standaardwaarden als respect, liefde en dankbaarheid en van daaruit probeer ik mijn leven zin te geven. Meditatie: graag en zeer veel. Echt, iedereen moest eens vaker stilstaan bij bepaalde zaken om een nuchterder beeld van zichzelf en de wereld te krijgen.
  Ook ik heb moeite met het huidige levenstempo. Hoe ouder ik word, hoe meer. Helaas echter moeten we die mallemolen meedraaien (of moeten de meesten onder ons dat doen) om alles draaiende te houden. Als we niet werken, dan hebben we geen (of onvoldoende) inkomen om rond te komen. Als we niet werken draait morgen de economie niet meer, worden geen woningen meer gebouwd, geen auto’s meer geproduceerd, is er geen gezondheidszorg meer, enzovoort. We kunnen inderdaad (en zouden moeten) denken aan een herverdeling. Meer mensen aan het werk krijgen met als gevolg minder werklozen en langdurig zieken door minder uren te kloppen en meer energie te steken in gepast werk vinden volgens de fysische en psychische mogelijkheden van het individu. Een financiële herverdeling ook. Ik las eergisteren in de krant dat Mark Zuckerberg een vermogen heeft van 56 Miljard Dollar. Je leest het goed, en dat maakt hem nog niet eens de rijkste mens ter wereld. Zoiets is degoutant, en roept naar een herverdeling van de financiële middelen. Maar niet zomaar herverdelen zonder er iets voor te moeten doen.
  Zei ik dus ‘mediteren’? Ja, dat zei ik. Die hersenpan van mij staat niet vaak stil, en gelukkig maar…

  1. Wauw, wat een mooie reactie 🙂 Zelf heb ik het punt bereikt dat het me geen bal meer interesseert of er nog auto’s geproduceerd worden of woningen gebouwd worden, maar dat komt omdat ik echt de onderkant gezien heb. Dan maakt dat allemaal niet meer uit. Zolang we allemaal blijven meedraaien, en dat doen we, zal er niets veranderen. En begrijp me niet verkeerd, ik snap het ook als je mee blijft draaien. Ik kies er alleen voor om dat niet meer te doen. Dat kan wel eens helemaal verkeerd gaan uitpakken, maar het kan ook de beste beslissing in mijn leven worden. We gaan het zien. Kan jij overigens niet de politiek ingaan? Dat plan van minder uren maken met meer mensen is toch een heel prima oplossing? Iedereen blij! Ik teken ervoor.

 2. Wauw mooi om te lezen Marion. Ik geloof hier ook zeker in. Zelf kan ik helaas nog geen kaarten lezen. Als de tijd hiervoor rijp is wil ik het zeker doen. Geef je ook readings? Mocht je ooit iemand zoeken om mee te oefenen? Ik sta ervoor open… Ik ben weleens naar kaarten lezeres geweest ik vind dat zo fijn. Je hebt weer ingangen waarmee je verder kan! Nou Marion, wat een finn artikel. Geniet van je weekend! 😘

 3. Of het nou aan het geslacht ligt weet ik niet, maar eens met Thomas 😉 De fase van herverdeling uren hebben we al eens gehad. Gaat niet meer komen. Je schreef “Ik kies er bewust voor om de kaarten die ik kreeg niet te benoemen.” Benieuwd naar de reden 😊

 4. Interessant artikel. Ik ga zelf zoiets benoemen in mijn blog vandaag. Ik weet zeker dat ik er veel te sceptisch voor ben (sorry).. maar in ieder geval heel mooi dat jij er veel aan hebt!

 5. Wat een mooie uitleg van hoe je gebruik maakt van de kaarten en hoe je contact maakt met je intuïtie om jouw weg te vinden, dankjewel daarvoor! Contact maken met mijn intuïtie is nog steeds iets wat ik lastig vind. Hoewel ik er waarschijnlijk meer voeling mee heb dan ik me realiseer. Sterke verlangens en ergens mee resoneren vallen hier ook onder denk ik. Zoals ik nu resoneer met een aantal van jouw antwoorden. Ook al zijn ze voor jou bedoeld, een aantal ervan zijn voor mij ook kloppend en geven me weer wat bemoediging.
  Ik ben een vrij nieuwe lezer van je blog en vind het ontzettend moedig van je hoe je je reis met ons deelt. Het maakt in ieder geval dat ik me wat minder alleen voel op een pad vol onzekerheden wat soms behoorlijk wat angst en stress met zich meebrengt. En je humor relativeert lekker op zijn tijd;-)
  Mag ik nog vragen welke engelen-deck je gebruikt hebt? Ik vind de afbeelding van de kaart op de foto erg mooi. Ik trek nu nog dagelijks een kaart via internet, maar zelf een kaartenset hebben staat nog steeds op mijn wensenlijstje. Ik blijf je zeker nog even volgen, fijn weekend!

  Warme groet,
  Alice

  1. Hele fijne reactie, Alice. Dank je wel. Gewoon de sprong maken en contact maken met je gevoel. In het begin voelt het wat gek, maar op den duur vraag je je af je het nooit eerder gedaan hebt. We zijn zo gewend om alles met ons hoofd te beredeneren. Laat je hart en je gevoel maar wat vaker spreken. Zal je echt een goed gevoel geven.
   De kaarten die ik voor deze legging heb gebruikt zijn dus van mijn moeder en het zijn de engelenkaarten van Pia Schneider & Ruth Kendell (het zijn paarse kaarten en het boek is groen). De kaart die op de foto staat is van het Earth Magic Oracle Card Deck van Steven D. Farmer. De eerste kaarten die ik kocht waren Engelenkaarten van Doreen Virtue, nog steeds mijn favoriete kaarten. Een setje is echt de moeite waard om in huis te hebben. Dank je wel voor je reactie. Fijn weekend. X

   1. Dankjewel Marion voor je aanmoediging en de namen van de kaarten. Met Doreen Virtue ben ik inderdaad bekend via internet, de andere die je noemt ken ik nog niet. Ik ga ze opzoeken, ben benieuwd. Jij ook een nog een heel fijn vervolg van het weekend!

    Groetjes,
    Alice

 6. Lieve Marion,

  Kaarten zijn niet mijn ding MAAR ik vind het enorm leuk om te lezen hoe leuk jij het vind en zo ‘open minded’ ik ben zal ik de toekomstige posts ook lezen want eerlijk ik weet er niet veel van af… Aan jou de eer Marion 😉

 7. Heel erg mooi geschreven! ♥♥♥ Ik ben blij dat je hier ook over schrijft op je blog en het is prachtig om te lezen wat de kaarten en spiritualiteit voor jou betekenen. Mooi dat je er dagelijks mee bezig bent! Je weet inmiddels wel dat dit soort dingen ook helemaal in mijn straatje passen. 😉 X

 8. Hoewel ik hier zelf niet veel mee heb (angst voor het onbekende wellicht?) vind ik het wel heel mooi en bijzonder om te lezen dat het jou houvast en richting geeft, en je leert om naar jezelf te luisteren. De antwoorden die de kaarten je gaven, zijn heel bijzonder zeg, mooi om te zien dat de antwoorden pas komen op het moment dat jij er klaar voor bent. Ik ben heel benieuwd wat de antwoorden je verder brengen, als je ermee aan de slag gaat.

 9. Zoals inmiddels al meer mensen hebben aangegeven heb ik hier verder niet veel mee en ik moet ook bekennen dat ik er niet veel van weet. Neemt niet weg dat ik het mooi vind om te lezen hoe spiritualiteit wel een rol speelt in jouw leven. Ben benieuwd naar wat je er in de toekomst nog meer over gaat vertellen!

 10. En mijn reactie was nog niet ten einde :-), ik denk dat wij onszelf de druk opleggen, ik lees hier al mee van het eerste uur denk ik 🙂 en jij bent ook een perfectioniste ook al schreeuw je van de daken dat je het niet bent :-). De druk komt uit onszelf, ook bij mij, maar het verschil is hoe je ermee omgaat en de keuzes die je maakt,….wat de kaarten betreft, in mijn onzekere periode deed ik er ook aan omdat je inderdaad denkt dat het je een leidraad geeft,…..en wat heb ik geleerd, dat je alles wat je nodig hebt in jezelf vindt ook de onvoorwaardelijke liefde, want die bestaat alleen voor je kind en voor jezelf,….maar dat ontdek je nog wel 😉

  1. Dat kan dat jij het zo bekijkt. Voor mijzelf weet ik dat de druk op het werk, het moeten doorgaan terwijl ik chronisch ziek ben, de druppel is geweest die mij aan de rand van de afgrond heeft gebracht. Er is op mijn werk geprobeerd mij een uitspraak te laten doen dat ik mijn eigen ziekte veroorzaak, zodat zij de schuld van mijn ziek zijn bij mij neer konden leggen. Dat is de maatschappij (mijn werk) die een druk op mij heeft uitgeoefend die niet menselijk is. Ik mag een perfectionist zijn, maar een dusdanige druk zou ik mijzelf nooit opleggen. Maar goed, dat is in mijn specifieke geval. Het is zeker hoe je ermee omgaat en dat is voor iedereen verschillend en dat is prima. We hoeven niet allemaal op dezelfde lijn te zitten.

      1. Naar mijn mening zie je dat dan te zwart wit. Een eetstoornis is zo complex. Daarnaast spelen er ook erfelijke en biologische factoren mee waarbij druk helemaal niet aan de orden is.

       Maar goed, wat de maatschappij betreft, ik weet het niet. De toename van het aantal mensen die met een burn out of depressie thuis zitten vind ik verdacht en of dat dat aan onszelf of aan de maatschappij ligt… Ik denk inderdaad dat niet alleen jij maar ook ik het te zwart wit zie. Het zal een combi zijn van beide afhankelijk ook weer van de gezinssituatie, werkomstandigheden en persoonlijkheid die je bent. X

 11. Wat een mooi stuk heb je geschreven! Ik ben lange tijd heel erg bezig geweest met spiritualiteit, pendelen, het leggen van tarotkaarten etc. Sinds ik in de ziektewet zit ivm mijn depressie, heb ik er niks meer mee gedaan. Jouw stuk inspireert mij.. Misschien moet ik het toch weer eens gaan oppakken. Kijken of ik de weg weer kan vinden, of ik weer kan luisteren naar de antwoorden van binnen…

  1. Tijdens mijn depressie een jaar geleden heb ik het ook wel een beetje verwaarloosd. Kan me dat best voorstellen. Je gemoedstoestand is zo anders en voor mijn gevoel niet echt open. Ik ben nu weer veel actiever. Maar geef het inderdaad een kans. Wie weet wat het je gaat opleveren. Sterkte met alles.

  1. Een kaart heeft wel een betekenis. Er zit altijd een handleiding bij. Helaas… Nee, niet helaas… Er zijn ook op het gebied van orakel/engelen/tarot veel verschillende ideeën. Als ik heel eerlijk ben heb ik gewoon geen zin in dat mensen gaan morrelen aan de uitleg die ik er op dat moment aan geef, als je begrijpt wat ik bedoel. Dat is me in het verleden al gebeurt en dat is niet fijn. Daar ligt ook een beetje mijn terughoudendheid wat betreft dit onderwerp. 🙂

   1. Mja, dat begrijp ik wel… Eigenlijk zou je daar lak aan moeten hebben. Iedereen vindt overal wel iets van. Dat heeft dan niks met jou te maken, of met de situatie, maar alleen met zijn of haar mening daarover. Zo jammer dat we ons daardoor laten beïnvloeden, maar ik doe het zelf ook… ’t Is zo simpel gezegd hè…

 12. Je hebt er een heel mooi en persoonlijk stuk van gemaakt, lieve Marion. Ik weet hoe het is om antwoorden te krijgen van kaarten. Echt zo’n aha-erlebnis. Zo’n moment waarvan je zegt: dat ik dit niet eerder heb gezien. Maar inderdaad, je krijgt de antwoorden op het moment dat je ze nodig hebt. Met engelenkaarten heb ik nog niet gewerkt. Ik vraag me ook af of dit bij mij zou passen. Ik heb niet echt iets met engelen, meer met gidsen (al kan je dat wel een beetje als hetzelfde zien). Laat ik zeggen dat ik blij ben met mijn orakel van de boodschappers van Gaia.

  Heel herkenbaar deze post. Mooi dat je hem hebt durven schrijven, ondanks dat het niet zo populair is!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.