Vragenlijst: De Resultaten

Screenshot_2015-08-09-16-41-58

Vorig week vroeg ik jullie een vragenlijst in te vullen voor Mijn Kladblog. Dat hebben velen van jullie gedaan, waarvoor mijn dank. Vandaag deel ik met jullie de resultaten.

Leeftijd
Mijn blog trekt een breed publiek. 7% van mijn lezers is 20 jaar of jonger en 14% is 50 jaar of ouder. De grootste groep, namelijk 34%, valt in de leeftijdscategorie 26-30 jaar oud. Feitelijk doet dit er natuurlijk helemaal niet toe, maar het is wel leuk om te weten.

Social Media
Ja, dit was niet zo handig gedaan van mij. Er ontbraken nogal wat opties, zoals email en WordPress. Ook was er geen optie voor diegene die mij niet volgen via soical media. Kortom, één grote chaos. Uiteindelijk maakte het niets uit, want alle kanalen lagen rond de 30%. Om het even dus.

Categorie
Dat was voor mij een interessante om te lezen. Ik had al een paar knopen doorgehakt, maar er waren ook nog wat twijfelgevallen. Heeft het me uiteindelijk geholpen? Ja en nee. Wat het voordeel is van het lezen van andermans mening, is dat het je eigen gevoel versterkt. Op het moment dat iemand zei dat ik absoluut door moest gaan met Loving Lazy Sundays riep dat bij mij weerstand op. Het omgekeerde was ook het geval. Share Some Happiness werd een paar keer aangegeven als een artikel dat minder graag gelezen wordt. Ook daar voelde ik weerstand, omdat dat juist één van mijn favoriete artikelen is. Hoe dan ook, het bevestigde enkel mijn eigen gevoelens en dat was precies het advies wat jullie mij bijna allemaal gaven: Doe vooral wat voor jou goed voelt.

Torenhoge favoriet zijn mijn persoonlijke artikelen. 97% heeft deze aangevinkt als artikel dat graag gelezen wordt. Op de tweede en derde plek staan de plogs en de bladieblablogs. De categorie die het minst graag gelezen wordt is de categorie Eetstoornis – Herstel.

Opmerkingen en adviezen
Laat ik beginnen met de complimenten. Jullie waarderen mijn open- en eerlijkheid. Daarnaast vinden jullie mijn schrijfstijl prettig en houden jullie ervan dat ik de zwaardere onderwerpen afwissel met luchtigere onderwerpen. Dat is inderdaad wat ik in de gaten probeer te houden en ik ben blij dat lukt.

Dan de tips en adviezen. Een aantal van jullie adviseerden mij om mijn blognaam in de header te verwerken. Dat vind ik een goed advies, ik weet alleen niet of dat gaat lukken. Op de stenen die ik ga gebruiken voor mijn nieuwe header staan ook al teksten. Ik ben bang dat het dan te druk wordt. Ik ga het bekijken. Daarnaast vinden een aantal van jullie mijn layout saai.

Ik kreeg meerdere malen het verzoek of ik op twitter niet alleen aan het begin, maar ook aan het einde van de dag een aankondiging voor een nieuw artikel wil plaatsen. Ga ik doen. Al zal ik het vast nog wel een paar keer vergeten. Een ander verzoek was om een home-button te plaatsen in de menubalk. Dat heb ik ondertussen gedaan. Je kan nu zowel op de naam van mijn blog als op de home-button klikken om terug te gaan naar de startpagina.

Dan even een speciaal bedankje voor mijn stille lezers en lezeressen. Zij reageren liever niet op mijn blog, omdat dit door iedereen gelezen kan worden en men bang is dat er een reactie op hun reactie komt. Velen van jullie hebben van de mogelijkheid gebruik gemaakt om bij de laatste vraag een opmerking te plaatsen en mij te vertellen hoeveel steun en herkenning jullie vinden in mijn artikelen. Dat heeft me echt zo ontzettend goed gedaan en maakt me enorm blij. Dank jullie wel.

Wat gaat er nu veranderen op mijn blog? Nou, zet je schrap: Ik heb geen flauw idee. Ergens voel ik weer de behoefte om meer structuur op mijn blog aan te brengen, meer terugkerende onderwerpen, maar heb ik dat niet eerder geprobeerd? Ik kapte er volgens mij na twee dagen al mee. Loving Lazy Sundays verdwijnt. Zou verdwijnen. Nee, verdwijnt. U begrijpt, ik twijfel. En dat mag. Ik heb nog de hele maand augustus om erover na te denken.

De vragenlijst is uiteindelijk door 156 mensen ingevuld. Ontzettend bedankt voor jullie tijd en moeite. ♥

37 gedachten over “Vragenlijst: De Resultaten

 1. Wat een mooie uitslag en fijn om te lezen dat je veel mensen herkenning en steun biedt: dat is echt een ongelooflijk prachtig goed ❤ Ik blijf in ieder geval graag op je blog komen: hoe dan ook, gewoon omdat jij jij bent 😉 X

 2. Als je niet wilt vergeten om aan het einde van de dag wat op Twitter te zetten kan je ook Houtsuite gebruiken Marion. Dat doe ik ook. Dan kan je op het moment dat je artikel gepubliceerd is, al een post plannen voor Twitter om in de avond te verschijnen. Inloggen kan je gewoon met je Twitter-account. Zo vergeet je geen updates op social media meer te doen 🙂

  Leuk dat je zoveel fijne feedback hebt gekregen via de enquête!

 3. Dat is een geweldig aantal mensen wat heeft gereageerd in elk geval en de knopen doorhakken, in the end, moet je dat toch zelf doen! En ja alles wat anderen hebben geschreven zo zie ik het ook, juist omdat je afwisselt van luchtig en ook wat zwaardere persoonlijke blogs, blijf je lezen, ik wel in elk geval.

  En wat fijn dat jouw stille lezers nu ook eens toch hebben kunnen reageren, en ik blijf het verder zeggen, doe wat je hart je ingeeft, follow your heart 😉

  X

 4. Wat fijn dat zoveel mensen je hebben geholpen door het invullen van de vragenlijst! Uiteindelijk moet je zelf doen wat je prettig vind maar altijd handig om hierdoor wat richtlijnen te kunnen krijgen. Wat fijn dat er nu een home button is!

 5. In de enquête moest ik perse ergens een onderwerp aangeven wat ik minder graag las. Anders kon je niet verder met de vragenlijst. Als dat niet zo was gegaan had ik daar niets ingevuld. Misschien is dit herkenbaar voor meer lezers?

  Zoveel mensen die de vragenlijst hebben ingevuld fantastisch! Uiteindelijk bepaal je zelf wat er op je blog komt Marion. Ik lees het graag 🙂

 6. hey Marion
  Wat leuk dat je de uitkomsten ook in een blog verwerkt hebt!

  De opmerking van Godelieve, liep ik ook tegenaan, natuurlijk spreekt het een me meer aan dan het ander maar ik lees het allemaal.

  Super dat je blog zo goed gelezen wordt en Marion, niet om te lijmen maar je hebt echt talent om te schrijven, een blog hebben is een maar elke dag weer iets online zetten is een tweede!

  De home knop is handig!! Ik heb hem al een keer gebruikt.

  Heel veel succes met de aanpassingen, ik ben heel benieuwd!

 7. Snapte je wat ik bedoelde met een ander thema nemen?Als ik op Lees meer klik kom ik nooit op het goede punt uit.Je vorige thema kwam wel precies goed uit.Nu ik met die medicatie bezig ben heb ik niet altijd zin om te lezen,maar bij jou lees ik iedere dag….zegt genoeg toch.Lekker zo doorgaan…..

 8. Grappig om te lezen dat het bij jou ook zo werkt. Soms denk ik dat ik nog niet weet hoe ik ergens in sta, maar leidt een reactie ertoe dat ik weerstand of bijval voel. Veel succes nog met knopen doorhakken. Ik blijf lezen natuurlijk.

 9. Mooi om eens te lezen, maar zelf zou ik mij er geen zier van aantrekken. Als morgen 67% van de mensen vindt dat je moet koteletten eten met appelmoes, zul je dit dan ook doen ?? Ben heel blij nog eens te mogen vaststellen dat je weblog zo’n succes is 🙂 !!!

 10. Hihihi, dit is de leukste enquete-uitslag die ik ooit las, vooral de één na laatste alinea moest ik hardop om lachen. Gelukkig is het nog lang geen eind augustus, en bepaal ook in september alleen jij hoe je je blog wilt invullen. Succes met de twijfels!

 11. Wauw dat zoveel mensen hem hebben ingevuld ook. Ik ben bang dat als ik zoiets doe er wellicht 4 mensen reageren 😛
  Joh en dan zet je die lazy sundays aan de kant.. en als je dan opeens weer die categorie terug wilt doe je dat gewoon.. jouw plekkie hier! Wij zijn slechts te gast..

 12. Zoo, wat fijn dat er zoveel mensen hebben gereageerd. Bij mij zouden dat er misschien 3,5 zijn haha. Ben benieuwd wat je nog gaat veranderen, succes alvast 🙂

 13. Ik heb deze vragenlijst precies een beetje gemist. Wat leuk dat er zoveel dit in gevuld hebben. Ik vind die lazy sundays net zo leuk en als je er over twijfelt, kan je misschien de positieve en negatieve kanten er eens van opschrijven. Dat helpt mij vaak om een beslissing te nemen.

 14. Wowie, superveel mensen die de enquete invulden, dat zegt echt wel iets over de hoeveelheid mensen die jij met je schrijven bereikt en dat vind ik echt leuk voor je 🙂 Jij maakt heel veel onderwerpen beschrijfbaar, en wat je ook doet met je blog, ik blijf lezen hoor 🙂

 15. Wat mooi dat zo veel mensen de tijd hebben genomen voor de vragen :-). Doe waar je jezelf het beste bij voelt :-). Ik blijf je blog graag lezen doordat jij het schrijft, open en eerlijk :-).

 16. Wow, wat cool dat zoveel mensen je lijst hebben ingevuld!

  Ik las de Loving Lazy Sundays gisteren voor het eerst (ik lees op zondags niet zo vaak blogs) en ik vond hem eigenlijk heel leuk! Eindelijk eens voetbal en muziek in een blog 🙂 Maar goed, dat kun je natuurlijk ook gewoon in een nieuwe rubriek stoppen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.