Breathe

fitz960

Nu had ik gedacht dat ik de maand augustus lekker vakantie zou hebben. Even geen therapie. Dat was een misvatting. Ik moet deze drie weken keihard knokken. Alleen. De resterende negenenveertig weken van het jaar doe ik dat samen met iemand. Na mijn hele korte artikel van vanochtend kwam ik tot de conclusie dat zelfs dat artikel niet kort genoeg was. I need a break.

Even snel over mijn artikel van vanochtend. Die korte artikelen, die gedachten, die spinsels, dat zijn voor mijzelf de meest waardevolle stukjes. Niet omdat ze literair gezien zo fantastisch in elkaar zitten, maar omdat ze voor mij de volledige lading dekken. Lange tijd heb ik ze voor mijzelf gehouden, op een enkele uitspatting na, om de doodsimpele reden dat niemand exact zal begrijpen waar het over gaat en wat ik bedoel. Is dat erg? Op zich niet, maar het weerhield me er tot nu toe wel vaak van om ze op mijn blog te plaatsen. Toch ga ik ze vanaf nu plaatsen, want voor mijn gevoel is iets pas af als ik het aan de buitenwereld meegegeven heb.

Terug naar mijn break. Het is allemaal wat veel op het moment. De somberheid, dat met name, maar ook het vele lezen. Het schrijven is nog niet zozeer wat me vermoeid. Het is echt het vele lezen, het reageren, het nadenken, het niet los kunnen laten. Ik weet het niet. Ik zie het wel. Ik pak maar gewoon wat ik nodig heb qua rust en stilte.

2 AM and I’m still awake, writing a song
If I get it all down on paper, it’s no longer inside of me
Threatening the life it belongs to
And I feel like I’m naked in front of the crowd
Cause these words are my diary, screaming out loud
And I know that you’ll use them, however you want to

~ Anna Nalick

32 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Godelieve schreef:

  Neem op tijd je rust Marion! Je moet vooral om jezelf denken 😉

 2. tommie345 schreef:

  Herkenbaar! En ik vind het erg knap wat je allemaal deelt. Ik zelf ben aan het nadenken over hoe het allemaal verder moet, moet ik de ziektewet in, stoppen / doorgaan met therapie en antidepressiva, waar ik nog zo weinig van merk. Steeds meer avonden alleen, omdat ik sociale afspraken te zwaar vind. Ging ik er toch 1 aan van de week, kreeg mijn vriend waarmee ik afsprak opeens super heftig nieuws, dus was ik er ook nog eens voor hem.

  Maar godverdomme, dit moet ik helemaal niet tegen je delen. Je hebt het al zo zwaar! Ik hoop dat je volhoud en blijf vooral delen wat er speelt! Het is mooi en zeer knap!! En heel veel sterkte verder! Breathe & try to stay calm <3.

 3. Natasja schreef:

  Goed op jezelf passen, desnoods reageer je gewoon even niet op de reacties. Dat zal vast niemand je kwalijk nemen. Dikke knuffel!

 4. Roos schreef:

  Probeer even alles los te laten en ga ergens naartoe waar jij tot rust komt. Al zit je de hele dag in het bos… Probeer je dag een lange meditatiesessie te maken met als doel het vinden van rust. Uiteindelijk draait het om jou, niet om wie dan ook om je heen. Aan jezelf denken is echt niet altijd egoïstisch, dus als jij die break nodig hebt, neem hem dan! Sterkte Marion, and stay zen. 😉 X

 5. Doe vooral wat goed voelt, en verontschuldig je vooral nergens voor. Iedereen begrijpt het… En zo niet, dan maar lekker niet!
  Wat een mooie songtekst… Acda en de Munnik heeft ook zo´n mooie zin (één van de hele vele): ‘Wat ik schreeuw lijkt niet slecht, maar wat ik schrijf ben ik echt…’

  M’n vader zou gezegd hebben: ‘Heanig an meak’n’
  Maar ik zeg maar gewoon: Rustig aan meissie’
  X

 6. Doe waar jij je goed bij voelt meis… X

 7. Anita | Mindjoy schreef:

  Blijf doen wat goed voelt en luister naar jezelf. Reageren is geen must, artikelen schrijven ook niet! Neem je rust meis! X

 8. Eric schreef:

  Zorg goed voor jezelf. Neem je tijd.

  1. Marion schreef:

   Doe ik. Dank je, Eric.

 9. kim schreef:

  Pijnlijk herkenbaar helaas. Ook ik ben momenteel op zoek naar rust.
  Zoals de voorgaande reacties al zeggen: goed op jezelf passen! Er is geen ‘moeten’ wat bloggen betreft!

  1. Marion schreef:

   Dat is ook zo. Bloggen moet en alles wat erbij hoort moet nooit een moetje worden. Jij ook rustig aan. X

 10. Taallent schreef:

  Posten wat jij wilt! Succes/sterkte

 11. Angelique schreef:

  Je hebt groot gelijk! Alhoewel ik je artikelen heel leuk vind om te lezen.

  X

 12. dansenindestorm schreef:

  Haha, Marion… Dit liedje wilde ik zondag ook delen op m’n blog. Toevallig..
  Even terug naar waar het blogje verder over gaat..
  Neem de tijd die je nodig hebt. Dat klinkt lekker ‘gemakkelijk’ natuurlijk, maar echt.. Je bent niemand verplicht waar dan ook te reageren en wat dan ook te lezen. Als jij alleen blogt is dat prima. Als je niet blogt omdat je even niet wilt schrijven is dat ook prima. Weet je wat ik zo mooi vind trouwens aan de blogje die niet helemaal ‘duidelijk’ zijn? Dat ik er zelf mijn draai aan mag geven. Dat het voor mij altijd weer herkenbaar of passend is. Bij mijn situatie. Dat is niet die van jou, voor jou heeft het wellicht een hele andere betekenis allemaal. En dat is niet erg.
  Hele dikke knuffel. Sterkte en pas op jezelf..

  1. Marion schreef:

   Wat een fijne reactie en wat mooi! Inderdaad, je kan er je eigen draai aan geven! 🙂 Thanks, meis. X

 13. We weten door welke moeilijke periode je jezelf worstelt. Veel moed daarbij!

 14. eigenwijsje2014 schreef:

  Geen verontschuldigingen meid. Doen…

 15. Rianne schreef:

  Hoe graag ik je ook lees, als het nu voor jou niet werkt… vooral niet schrijven. Wij wachten wel…

 16. Morgaine schreef:

  Zet jezelf altijd op nummer 1, en iedereen zegt verder al wat ik ook wil zeggen. Neem je tijd en geniet van je break waar je kunt, schrijf en doe, lekker voor jezelf. ❤

 17. debby schreef:

  Doe wat jij wilt lieve Marion. Het gaat om jezelf… x

 18. Nikita schreef:

  Neem de tijd die je nodig hebt om te herstellen, na zelf een maand te ‘herstellen’ kan ik zeggen dat het wel dergelijk goed doet. Pas dus goed op jezelf!

 19. Alice schreef:

  Ik dacht dat je een grapje maakte gisteren met ‘dan wordt het hier nog rustig’:-). Al zou je je kiplekker voelen dan is het nog heel veel. Als het enkel het schrijven van je stukje zou zijn, maar je krijgt veel reacties waardoor je weer aan het denken wordt gezet, waarop je wilt reageren. Het neemt toch een aardig deel van je tijd en je hoofd in beslag en dan zit je ook nog op het eetstoornisforum. Online communicatie vreet veel energie.
  Aan de andere kant is het voor jouw ook een lijntje met de buitenwereld misschien nu real life contacten moeilijk gaan. Misschien moet je er een balans in zoeken en het wat meer begrenzen op bepaalde manieren.
  Het hier een beetje loslaten en op jezelf zijn met hoe je nu voelt is denk ik ook best wel eng. Ik kan me denk ik bij lange na geen voorstelling maken van hoe jij je nu voelt en ken jouw situatie en achtergrond niet genoeg, maar zou het toch net als met alle andere gemoedstoestanden niet zo zijn dat als je er niet tegen vecht en het er mag zijn als dat het jou iets duidelijk wil maken het anders zou zijn (zegt de kampioen in vluchtgedrag). Ik kwam gisteren deze quote tegen: ‘Angst, depressie en dwang zijn geen teken van zwakte, maar een teken dat iemand te lang sterk heeft moeten zijn’.
  En net nu ik zoals je ziet toch weer reageer ga jij stoppen;-) Als ik rondloop met een vraag of als er iets is waar ik niet helemaal uitkom of als ik niet goed bezig ben krijg ik in de dagen erna een hele reeks aanwijzingen waarin het antwoord besloten ligt of in welke richting ik verder kan zoeken. Ik herkende het gevoel van reageren, maar me er achteraf niet prettig bij voelen. Het is me inmiddels weer helder waar het echt mee te maken heeft, vandaar dat ik vandaag nog even op je stukje wil reageren.
  Ik wens je toe dat jij doet waar jij je goed bij voelt, het gaat nu alleen om jou, thuiskomen, de verbinding met jouw ziel.
  Veel sterkte!
  Alice

 20. sofie schreef:

  Neem de tijd lieve Marion! Het is je gegund<3

 21. simplyme_tineke schreef:

  Let goed op jezelf. Knuf.

 22. Myriam schreef:

  Neem je tijd lieve Marion, ik vergeet je niet hoor, zelfs niet als ik je wat langere tijd niet hoor xxx

 23. Marielle schreef:

  Sterkte Marion
  Dit artikel had ik even gemist.

  Doe rustig aan en leg de lat (lezen en reageren) niet te hoog voor jezelf!!

  Sterkte en kracht

 24. Els schreef:

  Neem de rust die je nodig hebt, x

  1. Els schreef:

   Oh ja, hele mooi nieuwe header :-)!

 25. Vooral even aan jezelf denken dus take your time. Mij heeft het alvast goed gedaan om even afstand te nemen van alles maar het was wel afkicken in het begin.

 26. Lies schreef:

  Gewoon lekker de rust en tijd nemen die je nodig hebt! Dat moeten we sowieso allemaal, niet teveel van jezelf willen, want dat ik niet goed knuffel ❤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.