Hakken & Hardlopen

hakken1

Kennen jullie het nog? Hakken? DJ Paul Elstak? Daar gaat dit artikel niet over, hoor. Ik herinnerde me alleen ineens dat ik een keer naar een optreden van hem ben geweest. In 1996, het bouwjaar van onderstaande clip, was ik op vakantie in Spanje. Wie trad daar tot onze verbazing op in de discotheek naast ons hotel? Juist, DJ Paul Elstak. Het was niet echt mijn ding, maar natuurlijk gingen we er wel heen. Ik wilde daar alleen wel even héél duidelijk maken dat ik géén gabber was en dus ging ik in mijn tuinbroek naar de discotheek. Say what??? Ja, ik ben in een tuinbroek naar een Spaanse discotheek gegaan en daar heb ik staan hakken op deze muziek. Zie je het voor je?

Tot zover waar dit artikel niet over gaat. Waar het wel over gaat is knopen doorhakken. Ik heb besloten te stoppen met zwemmen. Daar baal ik van, maar ik moet verstandig zijn. Het zwemmen is ontzettend goed voor mijn hoofd, maar lichamelijk levert het gewoon teveel pijn op. Daarnaast ben ik de helft van de tijd ziek en zo’n abonnement is duur. Zonde van het geld dus. Oké, ik ga stoppen met zwemmen. Wat ga ik dan nu doen? Luister en huiver.

hakken2

Wees niet ongerust; ik ga niet hardlopen. Wat ik wel ga doen is wandelen. Dat doe ik natuurlijk al regelmatig, maar ik wil het serieuzer gaan aanpakken. Ik heb een app aangeschaft om mezelf een beetje te motiveren. Deze app houdt precies bij waar, wanneer, hoe lang, hoe ver en hoe snel je hebt gelopen. Na ieder kwartier krijg je door hoe lang je hebt gelopen, welke afstand je hebt afgelegd en in welk tempo je dat hebt gedaan. Na de wandeling krijg je alle informatie netjes in een overzichtje te zien en die kan je vervolgens opslaan en bewaren. Er zitten nog wat leuke extraatjes bij. Zo kan je een smiley toevoegen over hoe je je voelde tijdens de wandeling en je kan een foto toevoegen die je tijdens de wandeling hebt gemaakt. Ik wil beginnen met drie keer in de week tussen de 30 en 45 minuten wandelen. Mijn conditie is nu nog redelijk goed, maar zal achteruit gaan als ik niet meer ga zwemmen. Voor nu wil ik eerst eens kijken wat mijn lichaam aankan zonder ziek te worden.

hakken4

De app waar ik het over heb heet Runtastic Pro en kost € 4,99. Naast wandelen en hardlopen zijn er nog tientallen anderen activiteiten die je kan selecteren. Op de foto hierboven zie je een paar voorbeelden. Ook staan er gratis intervaltrainingen op. De echte opbouwschema’s voor een flink aantal kilometers kosten echter extra. Hou daar rekening mee als je overweegt om deze app aan te schaffen. Als je alle mogelijkheden die deze app biedt wilt benutten dan kost je dat € 6,99 per maand of € 54,00 per jaar. Zelf vind ik dat niet nodig, want ik ben niet van plan om ook maar één stap sneller te gaan dan de schildpad die je hieronder ziet.

hakken3

Dat ik die laatste 13 minuten in dit geval wel wat sneller gingen was omdat het steeds harder begon te regenen. Ik wilde gewoon zo schnell wie möglich naar huis.

Nu hoor ik jullie denken: “Is er nou echt een bedrijf dat aan Marion gevraagd heeft on hun Running App te promoten?” Haahahahaha! Nee joh, dat zou hilarisch zijn. Ik vind het gewoon een supertoffe app. Bovendien is dit de eerste app die ik zonder problemen gebruikt heb tijdens het wandelen in het bos. Hij hapert niet, valt ook niet uit. Kortom, geen reclamepraatje. Ik ben gewoon heel erg enthousiast. Nou, ik ga er lekker mee aan de slag en ik hou jullie op de hoogte van mijn vorderingen. Go, turtle, go! ♥

40 reacties op ‘Hakken & Hardlopen’

 1. Doe ik al jàààren, tot mijn voldoening. Daarmee bedoel ik niet die app, maar het wandelen. Het DOORwandelen, want ik heb van die onnozele principes die mij exta motiveren. Zoals het feit dat niemand mij voorbij wandelt, of ik schiet hen ter plaatse neer met een elastiekje 🙂

 2. Jammer dat je stopt met zwemmen, maar ik begrijp het wel. En het wandelen: die app ken ik en heb ik. Alleen de gratis versie (Runtastic Free), door jou artikel zal ik het nog eens overwegen om de betaalde versie aan te schaffen (;

 3. Wat jammer dat je stopt met zwemmen, vast geen makkelijke keuze. Maar wandelen kan ook zoo heerlijk zijn. Lekker om je hoofd leeg te maken en te genieten van de bloemetjes en bijtjes om je heen. Heb je een beetje mooie gebieden om te wandelen bij jou in de buurt?

  1. Was zeker niet makkelijk. Ik woon gelukkig in een hele mooie omgeving. Veel bos in de buurt, maar ook een mooi park én als ik met de auto ga dan ben ik in 5 minuten bij de Rijn en een heel mooi natuurgebied. Dus ik mag niet klagen. X

 4. Wat jammer dat je stopt met zwemmen, dat zal vast geen makkelijke keuze zijn geweest. Maar wandelen kan ook zoo heerlijk zijn. Je hoofd leegmaken en fijn genieten van de bloemetjes en bijtjes om je heen. Heb je een beetje mooie gebieden om te wandelen bij jou in de buurt?

  1. Grrr, sorry voor de spam! Mijn ipad gaf steeds de reactie niet weer, dus heb ik het verhaal maar opnieuw geplaatst en nu staat het er dus wel. Enorm Irritant (met hoofdletter). Voel je vrij om mn gespam te verwijderen 😉

   1. Dat lag niet aan jou! Als je vanaf een bepaald adres voor het eerst reageert, dan moet ik de reactie goedkeuren. Vandaar dat het even duurde voor hij zichtbaar was. Komt goed! 🙂

 5. Wat jammer van het zwemmen 😦 wie weet gewoon een keer baantjes trekken 🙂 wandelen is heerlijk en wat een goede app heb je gevonden! Je kon de promotor er gewoon van zijn 😉 doe lekker rustig aan met opbouwen komt allemaal goed! Heerlijk ook in het bos… Lijkt mij heerlijk!

 6. Woeeeh wat cool dat je daar toen naartoe bent geweest in je tuinbroek. Ik zie het echt al helemaal voor me hoe je daar staat te hakken (ja, ik kan echt heel goed in plaatjes denken). Jammer dat je stopt met zwemmen Marion, het was vast geen makkelijke keuze. Wandelen doe ik ook echt heel erg graag trouwens. Vaak vergeet ik het, maar ik vind het heel fijn om met een app bij te houden hoe ver ik heb gelopen en waar ik allemaal ben geweest.

 7. Ik hoop dat het wandelen je dezelfde rust in je hoofd geeft als zwemmen. Zelf vind ik het een van de meest rustgevende dingen, de eerste 10 minuten ben ik nog druk met van alles, maar langzaam loop je alle stress er uit.

 8. Jammer zeg van het zwemmen iets opgeven wat je graag doet is echt zwaar!

  Wel heerlijk dat je nog kan wandelen en leuk hoe je dit aanpakt!!

  Geniet ervan!

 9. Hahaha, go turtle go, moest ik even om lachen.. Die schildpad zou ook op mij van toepassing zijn! Ik hoop dat je het zwemmen niet te erg gaat missen en die rust die je met zwemmen vind ook uit het wandelen kan halen.

 10. hahahaha turtelen, die houden we erin! heerlijk, en ik denk ook dat dit juist de kracht is van een betaalde app? Dat ie het gewoon blijft doen en nul reclames? 😀

  Go for it!

  X

 11. Jammer dat je moet stoppen met zwemmen, maar wandelen is ook heerlijk. Wie weet zit zwemmen er in de toekomst wel weer in 🙂 Dapper besluit! Zelf gebruik ik Runkeeper om zulke dingen bij te houden, is ongeveer hetzelfde geloof ik.

 12. Heerlijk als je kan wandelen hoor. Wel jammer van het zwemmen, maar ik hoop dat je je toch nog rijk voelt dat je kunt wandelen ( ookal zijn het kleine stukjes) 🙂

 13. Oh ja DJ Paul, goede oude tijd 😉 Fijn dat je een goede app gevonden hebt, ik ben blij met mijn fitbit nu. Maar deze heeft nog meer goede functies zeg! Jammer dat het zwemmen lichamelijk te zwaar is, hopelijk kan je het ooit weer eens oppakken!

 14. Jammer dat je moet stoppen met zwemmen, maar wandelen is ook fijn! Ik doe ’t zelfs regelmatig wanneer ’t (een beetje) regent. :p Lekker stil.

 15. Jammer maar verstandig dat je stopt met zwemmen.

  Zo een app is reteleuk! Ik vind het gaaf dat je de resultaten ziet. Zelf loop ik hard met Nike+ en zou zelfs niet meer zonder lopen.

 16. Oh en zo leuk in je tuinbroek naar Elstak 😉 ik zat toen ik de hakperiode in de brugklas en had niks met gabbers maar vond sommige liedjes best oke (ook die van de Party Animals) en liep zelf ook tuinbroeken én big ass sweaters met Tupac erop hahahaha

 17. Jammer dat je het zwemmen moet opgeven maarr: wandelen is wat je zegt ook heerlijk! Ik zelf hou ook heel erg van alle statistieken (rond het hardlopen bij mijzelf), toch leuk om te zien hoe je het doet 🙂

 18. Bij mij ben je aan het juiste adres met je nieuwe hobby: ik ben ook een wandelaar én ik gebruik ook de Runtastic app. Ik heb de stappenteller, de fietsapp en de hardloopapp. De stappenteller en de fietsapp heb ik gratis gescoord via ‘App van de dag’. Ken je dat al?
  Veel plezier met wandelen – zo’n heerlijke bezigheid en je ziet ontzettend veel onderweg.

 19. Ik ‘doe’ alles met Evy. Hardlopen, wandelen, ect en ik moet zeggen: Iemand die met enige regelmaat verteld hoe ver je al bent, hoe goed het gaat en zo , da’s toch wel heel prettig.

 20. Wat breng je ons toch weer op een dwaalspoor met DJ Paul Elstak. Djeezes, nu krijg ik dat beeld niet meer uit mijn hoofd. Wist trouwens eerst niet wat je met hakken bedoelde want hier in België gebruiken we dat niet but now i know 😀 Vind het spijtig van het zwemmen maar wandelen lijkt me een goed alternatief. Nu maar hopen dat het niet te veel regent.

 21. Ik werd even op het verkeerde been gezet door de kop boven je artikel. Het leek namelijk even of je zou schrijven over hardlopen op hakken 😉
  Wandelen is heerlijk en ik probeer op mijn goede dagen dan ook altijd een stukje te gaan wandelen. Zo’n app zou mij waarschijnlijk uitlachen dus ik doe het voorlopig nog wel zonder 😉

 22. Haha ja dat hakken in tuinbroek zie ik wel even voor me… 😛 Wat goed trouwens dat je gaat wandelen! Is echt een heerlijke bezigheid en je kunt het eigenlijk overal doen waar je wilt. Het schijnt dat wandelen wordt onderschat als echt actieve bezigheid, dus een mooie oplossing lijkt me!

 23. Oooh, wandelen is echt super fijn (vind ik persoonlijk). Geniet lekker van de natuur en alles om je heen. Veel plezier die uurtjes in de week! (van het geld wat je overhoud door niet meer te zwemmen, kun je een welverdiend voetencremepje kopen. 🙂 dubbel plezier )

 24. Lekker aan de wandel dus! Ik vind het ook lekker om te wandelen, alleen wil vriendlief nooit mee, en tsjah, alleen is ook maar alleen, daar houd ik dan weer niet van, en blijf ik al snel weer thuis. Ik zeg, goed bezig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.