De Ultieme Terrastest

terrastest

Aanstaande dinsdag heb ik een blogdate met Myriam van Bubbliciously Me. Deze lieve dame komt helemaal vanuit het land der landen, België dus, naar ons koude en saaie kikkerlandje toe om samen met mij over een natuurbegraafplaats te banjeren. Echt waar? Ja, echt waar. Maar we gaan natuurlijk ook even lunchen. Ik kan deze Zuiderbuurvrouw niet zomaar meenemen naar de eerste de beste schaftkeet. Ik moet een weloverwogen keuze maken wat betreft ons lunchadres. Na wekenlang beraad bleven er drie kandidaten over. Vandaag onderwierp ik ze aan De Ultieme Terrastest.

IMG_20150820_103710

Terras A
Deze sjieke tent stinkt naar stront. Dat klinkt niet best, maar wat wil je als er op tien meter afstand koeien, wilde paarden en ander briesend volk rondloopt. Dit terras bevind zich direct aan de rand van een beschermd natuurgebied.

IMG_20150820_104032

Het uitzicht recht naar voren stelt misschien niet zo heel veel voor, maar als ik naar links kijk zie ik dit. Prachtig. Het is op dit moment 10:30 uur en ik zit helemaal alleen op het terras. Ik hoor geen auto’s, geen blèrende kinderen, pure rust. Zie ik daar nou hertjes in de verte? Ja, dat zijn hertjes en als je mazzel hebt lopen ze straks deze kant op en kan je ze bijna aanraken.

IMG_20150820_104055

De stoelen vallen wat tegen, maar hè, wat kan het schelen in deze oase van rust. De koffie was heerlijk. De bediening echter…. Ik weet niet zeker of ik het goed gehoord heb, maar volgens mij noemde de meneer met het dienblad mij net mevrouwtje. Zwaar minpunt. Voor nu zullen we hem het voordeel van de twijfel geven.

IMG_20150820_105912

Vanaf Terras A is het drie keer rollen en je ligt met je bakkes op deze pont. Voor € 0,60 mag je mee.

IMG_20150820_110042

Terras B
Het terras waar ik ga zitten is een welbekende …. Oké, nu loop ik even vast op deze spelling. Nevermind. Dit terras is een stuk drukker dan het terras waar ik net zat. Veel fietsers maken hier een pitstop (ja duhuh, mij maak je de pis niet lauw) om even bij te tanken. Niet alleen dat, er worden zelfs al tafels gedekt en op die tafels worden bordjes ”Gereserveerd” neergezet. Dat vind ik knap voor op de donderdagochtend. Zal het hier straks zó druk gaan worden met de lunch?

IMG_20150820_111930

Het stikt hier van de wespen. Nu ben ik echt een schijtluis wat wespen betreft. Helaas kan ik nu geen kant meer op. Ik heb namelijk net een beetje hard gelachen om een mevrouw die wegrende voor een wesp en vervolgens over haar stoel struikelde en half in de plantenbak belandde. Ik kan nu zelf natuurlijk niet als een dwaas over het terras gaan rennen met vier wespen achter me aan. De vrouw houdt mij nauwlettend in de gaten en ze kijkt niet vriendelijk kan ik je vertellen. Als wesp nummer 1 op mijn theeglas gaat zitten verandert haar blik. Ze zit me duidelijk uit te dagen. Zo nonchalant mogelijk pak ik mijn zonnebril uit de tas en zet deze op zodat ze de angst in mijn ogen niet kan zien wanneer wesp nummer 2 op mijn been gaat zitten. Wesp nummer 3 cirkelt om mijn hoofd en vanuit mijn ooghoeken zie ik wesp nummer 4 in mijn tas verdwijnen. Ik geef geen krimp. Dit schaaltje met citroen en kruidnagel helpt dus ook geen flikker, maar het was tof geprobeerd van de ietwat gestreste bediening.

IMG_20150820_111827

Check hoe cool dit ouderwetse servies eruit ziet. Pluspunt. Al ogen de tafels wel een beetje schmuzig. Het blikje wat je hier op tafel ziet (en eveneens op de vorige foto) is geen koekjestrommel, maar een theeblik. Ook heel cool. De thee was lekker en de stoelen zitten ietsje beter dan op Terras A. Het uitzicht hier is werkelijk geweldig. Je kijkt de hele rivier over! Fantastisch! Toen ik wegging zat het terras inderdaad bomvol voor de lunch. Lijkt me een goed teken.

IMG_20150820_105735

Terug naar de overkant op weg naar terras C.

IMG_20150820_121207

Terras C
Dit terras ken ik goed. Ik kom er regelmatig. Het is hier geen oase van rust, maar het terras is vele malen ruimer en het uitzicht is adembenemend. Na de stoelen van terras A en B zitten deze stoelen als gegoten.

IMG_20150820_122242

Van al dat terrashoppen heb ik honger gekregen. Ik bestel iets wat ik hier nog niet eerder heb gegeten: een tosti. Check deze bombertosti eens! Zie je dat heerlijke dikke brood en die lading kaas die eruit loopt? Nee? Zie je de kaas niet?

IMG_20150820_122336

Hoppakee, om je oren! Kijk dan!!! Man man man, wat was dit lekker zeg. De bediening varieert hier enorm. Van uitermate chill tot hyperactieve stresskip. Ik heb de pech dat het nationale ballencomité na tien minuten achter mij plaatsneemt. Ik weet niet hoe snel ik deze tosti naar binnen moet proppen en de bossen in moet vluchten.

IMG_20150820_131022

Ik reken af, rol weer een stukje van de berg af en beland op dit bankje waar ik geniet van een heerlijk uitzicht.

IMG_20150820_131353

Als ik lang genoeg van het uitzicht heb genoten, ga ik op mijn rug op het bankje liggen, staar naar de bomen en denk na.

Wordt het terras A, B of C? ♥

35 reacties op ‘De Ultieme Terrastest’

  1. Wat lijkt me dat een heerlijke bezigheid zo’n terrastest op zo’n mooie dag.
    Ik heb het idee dat jij de voorkeur geeft aan terras 3. Die foto van die tosti laat mijn eetlust weer terugkeren. Goed teken toch? 🙂

  2. Hahahahaha, Marion, dat belooft, ik lig nu al plat van het lachen. Ik heb een idee, we doen ze gewoon alle drie 🙂 Ik verlaat me volledig op jou voor de keuze. Het lijken me alle drie mooie plekjes waarbij ik even vermeld dat ik niét hou van wespen, dat had ik willen zien daar trouwens en ook niet van grote drukte. Ben zóó benieuwd 🙂

  3. Wat zat er in die kaas, Marion? Man man, wat heb ik heerlijk gelachen bij het lezen van je logje. Myriam doet echt moeite om bloggers te leren kennen, wat haar siert. Misschien best de weg voor haar uitstippelen, want ze durft al eens verkeerd rijden :). Doe haar de groeten van een Chinees uit Brugge!

  4. Ik stem op B denk ik. Maar eigenlijk hebben ze allemaam wel iets he? Cool dat je zo’n terrastest doet. Momenteel ‘kan’ ik niet op het terras zitten. Al 2 jaar niet. Maar ik hoop over een tijd ook zo’n tet te gaan doen. Dan zijn we allebei helemaal lekker in ons vel en gaan we thee drinken. Haha!

  5. Wat een ontzettend leuk logje! Humoristisch, eerlijk, niet te serieus en tegelijkertijd toch onderzoekend. Like it! Ook leuk dat je Myriam op bezoek krijgt. 🙂 Alle drie de terrasjes zien er trouwens leuk uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.