Niet zomaar een vragenlijst

Tot mijn grote verbazing werd ik daarnet door Taallent genomineerd voor de Liebster Award. Als eerste natuurlijk mijn oprechte dank daarvoor. Helaas werd mij vrij snel daarna medegedeeld dat ik uitgesloten ben van deelname, omdat ik meer dan 200 volgers heb. Dat betekent dat ik de Award niet in ontvangst mag nemen en dat ik eveneens geen anderen bloggers mag nomineren. Dit weerhoudt mij er echter niet van om onderstaande vragenlijst in te vullen. So, here we go!

1. Wat vind je er van dat je genomineerd bent?
Mijn dank is groot. Ik vind het altijd weer tof als mijn blog de moeite waard bevonden wordt voor een nominatie. Al moet ik heel eerlijk toegeven dat ik het niet erg vind dat ik uitgesloten ben van deelname. Dat nomineren vind ik altijd zo’n gedoe.

2. Welke vraag zou je jezelf willen stellen?
Waarom moet je overal altijd zo lang over nadenken?

3. Wil je die vraag ook even beantwoorden?
Omdat ik bang ben om fouten te maken.

4. Waarom volg je mijn blog?
Dit is echt beschamend. Ik volg jouw blog niet. Uno momento…..

5. Waarom blog je zelf?
Ten eerste omdat ik enorm veel van schrijven hou. Zelfs typen vind ik leuk. Ik zat vroeger uren op zolder om songteksten uit een boekje over te typen op de computer van mijn vader. Vond ik helemaal geweldig. Tijdens het behalen van mijn typediploma typte ik zo snel dat het maximaal aantal aanslagen per minuut niet geregistreerd kon worden. Ik kreeg dus automatisch het maximale aantal APM toegewezen. Ik weet nog dat ik daar vreselijk de pest over in had. Ik was nog jong, hè? Vergeef me. Maar de belangrijkste reden voor mij om te bloggen is expressie. Het is voor mij dé manier om me te uiten en het helpt me mijn weg te vinden in de chaos die ik ervaar in het leven.

6. Wat is je favoriete manier van vakantie houden?
De laatste keer dat ik op vakantie ben geweest was 20 jaar geleden. Ik was net geslaagd voor mijn HAVO diploma en ging met een vriendin naar Spanje. Vakantie houden…. Ik weet al niet eens meer hoe dat moet. Nu moet ik ook bekennen dat ik een enorme huismus ben. Ik heb een pesthekel aan het onbekende, het onzekere, het niet weten waar ik aan toe ben. Doe mij maar een dagje wellness, dat is voor mij vakantie genoeg.

7. Heb je boeken geschreven of pogingen daartoe gedaan?
Ooit ben ik begonnen aan een boek. Na 891 woorden heb ik het bijltje erbij neergegooid. Niet mijn ding.

8. Schrijf je zoals ik dagelijks?
Ja en ik zou niet anders meer willen.

9. Hoe hou je het vol in dit leven?
Nou, dat heb ik me de afgelopen twee jaar serieus regelmatig afgevraagd. Gelukkig slik ik sinds een jaar antidepressiva en dat haalt voor mij de scherpe randjes er vanaf. Maar als ik die stap naar hulp niet gezet had vorig jaar, dan weet ik serieus niet of ik het volgehouden had. Dat zijn van die dingen die mensen liever niet horen, maar ik vind het belangrijk dat mensen het weten, het horen, het lezen. Ik ben namelijk niet de enige. Er zijn heel veel mensen die in het dagelijks leven worstelen met de vraag hoe ze het in vredesnaam nog vol moeten houden. Niemand zou die last alleen moeten dragen en dat hoeft ook niet. Daarom ben ik er ook zo open over.

10. Ben je vaker positief dan negatief, of juist andersom?
Weet je wat het gekke is? Ik ben in heel mijn leven nog nooit zo positief geweest als het afgelopen jaar. Of misschien is dat juist wel helemaal niet gek. Ik heb echt het dieptepunt meegemaakt een jaar geleden. Ik dacht serieus, laat maar. Als het zo moet, dan hoeft dit verrekte leven voor mij niet meer. Ik heb echter voor eens en voor altijd de keus gemaakt om het nooit meer zover te laten komen. Vanaf dat moment kon het eigenlijk alleen maar weer beter worden. En dat gebeurde ook. Iedere dag is een nieuwe dag. Een mooie dag met altijd weer mooie momenten en die mooie momenten, dát is waar het om draait in het leven. Niet om geld, macht en aanzien, nee, gewoon leven. Samen. Genieten. De ander in zijn waarde laten. De natuur in haar waarde laten. Er is zoveel meer dan waar we op dit moment met z’n allen mee bezig zijn.

11. Wat is het meest leuke, onnozele, mooie zinnetje of verhaal dat je ooit gelezen hebt? Who let the dogs out?

21 reacties Voeg uw reactie toe

 1. ilove2be schreef:

  Heel leuk om op deze manier weer wat over jou te leren. Leuk hoe je iets dat vervelend kan zijn weer ombuigt naar iets positiefs! 🙂

 2. Dat snel typen hebben we dan gemeen. Ik had vroeger een dactylo-leraar die stekeblind was. Op het eindexamen dicteerde hij een tekst, we moesten die noteren in steno (waar is de tijd – jij hebt daar allicht nog nooit over gehoord – steno = kortschrift), uittikken en afgeven als we klaar waren. Er waren van die medeleerlingen die er maar niet in slaagden om deftig te typen – dat eindexamen heb ik voor nog drie anderen gedaan 🙂 – de leraar merkte niks.

 3. Myriam schreef:

  Héérlijk om te lezen, en Taallent is echt wel de max om te volgen hoor;)

 4. Godelieve schreef:

  Wat leuk heb jij het ingevuld Marion. Zo mooi om te lezen dat je juist het afgelopen jaar zo positief bent geworden!
  Ik heb afgelopen week ook deze mooie award gekregen en die zal ik dan binnenkort ook publiceren. Zo snel als jij dit hebt gedaan lukt mij niet hoor 😉

 5. Sabine schreef:

  Hahaha nr. 11 🙂

 6. Taallent schreef:

  Zo, jij bent snel.
  Maar oei, ik schaam me wel een beetje. Je moet je niet verplicht gaan voelen om mij te volgen hoor. Ik had gewoon wat mensen genomineerd waarvan ik wel benieuwd was hoe ze in elkaar steken… Dus voel je niet verplicht.
  Wel enorm leuk/goed om je verhaal te lezen. En ik hoop en wens je een goed herstel toe.

  1. Marion schreef:

   Als ik Myriam moet geloven, en dat doe ik, ben jij de max om te volgen. Ik ga dat de komende dagen eens rustig ontdekken 🙂

   1. Taallent schreef:

    *bloos* Ik hoop dat ik de hoge lat van Myriam kan waarmaken.

 7. chucky1012 schreef:

  Fijn om je zo beter te leren kennen!
  Heerlijke song 😉

 8. bentenge schreef:

  Who who… who who… let the dogs out ? Inderdaad hilarisch !

 9. Dina schreef:

  WHO LET THE DOGS OUT. Oooooh wat vond ik dat altijd een geweldig nummer, ik was het alweer helemaal vergeten. Dankjewel dat je me daar weer aan hebt herinnert. 🙂

 10. Nikita schreef:

  Dat liedje was ik uit het oog verloren hoe grappig het eigenlijk was. Bedankt om me er terug aan te laten herinneren, haha!

 11. Heerlijk om te lezen alweer, en er is toch niets mis met huismussen. Nou wat spijtig dat je met je boek gestopt ben. Wat heb je vraag 10 ontzettend mooi beantwoord. Zoooo waar!

 12. Lies schreef:

  Heel leuk ingevuld! Zo leer je iemand toch weer beter kennen 🙂

 13. Madeleine schreef:

  Heerlijk om te lezen:)

 14. Katrien schreef:

  Je antwoord op vraag 10 is zo mooi, het raakte me enorm

 15. Emily Lotus schreef:

  Leuk!
  Ik vind je antwoord op vraa 9 en 10 heel mooi om te lezen.

 16. marielle schreef:

  wat leuk weer om te lezen en mooi inderdaad die antwoorden.

  oh..en ik zag serieus een jong meisje voor me dat echt megasnel aan het typen is 😉

 17. Morgaine schreef:

  Toch leuk dat je hem aangenomen hebt om alleen de vragen te beantwoorden, leer ik weer iets meer over jou? Ja, het typen dus, dat had ik dus ook en heb hier dus ook mijn typediploma nog in de kast liggen. hahaha grappig, en ook de APM waren bij mij destijds hoger dan nodig was, maar niet dat het niet geregistreerd kon worden.

  X

 18. Estrella schreef:

  Leuk om te lezen hoe je de vragen hebt beantwoord!

 19. Jenn schreef:

  Leuk om je antwoorden te lezen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.