Loving Lazy Sundays #54

LLSHeader

Het gaat weer beter met me. Om daar maar eens mee te beginnen op deze zondag. Het ging mis op vijf augustus, het duurde een week of twee en sinds gisteren kan ik eindelijk zeggen dat de dip voorbij is. Het is altijd weer afwachten hoe lang het duurt. Gelukkig viel het deze keer meer. De dalen worden niet minder diep, misschien zelfs wel weer een stukje dieper, maar ze duren minder lang en daar ben ik heel erg blij om. 

Ondanks de zware gemoedstoestand ben ik blijven wandelen en fietsen, heb ik veel gemediteerd en ben ik regelmatig de natuur ingetrokken om tot rust te komen en alleen te zijn. Dat heeft me ontzettend goed gedaan. Daarnaast heb ik wat minder gelezen op social media en ben ik meer muziek gaan luisteren. Nu ben ik er weer. Zo voelt het. Ik ben weer opgeladen. Ik kijk zelfs af en toe weer wat nieuwsberichten en het lukt me redelijk om er niet volledig in meegesleurd te worden.

Het wordt echt tijd dat Europa iets gaat doen. Dit kan zo niet langer. Kinderen aan de ene kant van de grens en de ouders aan de andere kant. Waar zijn we mee bezig? Er was een filmpje, ik kan het nu niet meer vinden, waar je een Macedonische agent bij de grens zag. Hij stond met een knuppel in zijn hand klaar om de mensen die het prikkeldraad overkwamen terug te slaan. Hij sloeg één keer en toen liet hij zijn knuppel vallen. Je zag de blik in zijn ogen. Waar ben ik mee bezig? Die mannen krijgen een opdracht mee. Zie je het voor je? “Sla ze maar terug.” Mannen. Vrouwen. Kinderen. Hij kon het niet. Nee, natuurlijk niet. Het filmpje is nergens meer te vinden. Jammer, want in dat filmpje zag je pas echt de realiteit.

Hoe bizar is dan de overstap naar Formule 1? Vreselijk bizar. Anderhalf uur rondjes rijden; 22 auto’s met coureurs daarin die miljoenen verdienen. Gekkenhuis, maar zo zit de wereld wel in elkaar. Ik blijf het vreselijk moeilijk vinden, deze contrasten. Ik blijf worstelen met de vraag: Waarom zij daar en wij hier? Waarom wij wel en zij niet? Er zijn geen antwoorden. Ik weet het.

Sunday Sports
Formule 1 dus. Gelieve nu allemaal op te staan, vooral mijn Belgische lezers, en te beginnen met de regendans. Graag volhouden tot het einde van de race óf tot het moment waarop het begint te regenen. Mijn dank is groot. Max heeft weer straf. Ach ja, het is en blijft een puber. Dan om 16:45 uur de topper van de dag: Feyenoord – Vitesse. Ik ga een heerlijke sportmiddag tegemoet.

Quote Of The Week

kind

Happy Stuff
Boswandeling in de regen ♥ Pizza ♥ Soulcandy ♥ Minionkoekjes ♥ Dankbaarheid vinden op zware dagen ♥ Waterlelies ♥ Met paarden knuffelen ♥ Aan het water zitten ♥ De Ultieme Terrastest doen ♥ Me de hele week verheugen op dinsdag als ik Myriam ga ontmoeten ♥ Buddhadoodles ♥ Mediteren ♥ Fietsen ♥ Appen met mijn familie die op vakantie is in Amerika ♥ Mumu Cow ♥ Yankee Candle ♥ Een prachtige ontmoeting met lotgenoten ♥ Vroeg naar bed gaan zonder schuldgevoelens ♥ Post krijgen ♥ Post versturen ♥ Een overheerlijke tosti met megaveel kaas eten ♥

Runtastic
Vorige week schreef ik over de Runtastic App. Die heb ik aangeschaft om mezelf te motiveren om in beweging te blijven nu ik gestopt ben met zwemmen. Zo’n app is leuk, maar niemand die weet of ik dat ding gebruik. Daarom vanaf vandaag iedere week even een update over hoe het zit met mijn beweging. Nu ga ik al meteen tegen het eerste probleem aanlopen. Ik vergeet natuurlijk negen van de tien keer die app aan te zetten. Zo heb ik woensdag gewandeld en ben ik vrijdag nog gaan fietsen, maar zonder app. Vanaf nu even de app aanzetten dus. Onthouden, moppie.

16-08-15: Wandelen. 2,57 km. 0:37:53.
18-08-15: Fietsten. 16,85 km. 1:09:11.
19-08-15: Wandelen. Onbekend.
21-08-15: Fietsen. Onbekend.

Music Maestro
Now your eyes turn inwards, countenance turns blank
And I’m floating away on a barrel of pain
It looks like nothing but the sea and sky remain

Fijne zondag. ♥

46 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Ik merk de laatste dagen inderdaad dat het beter met je gaat. Je logje over die terrasjestest bijvoorbeeld was werkelijk hilarisch. Altijd een sterkhouder te weten dat na een tijdelijk putje het toch weer goed komt.

 2. tommie345 schreef:

  En je vergeet het wk atletiek. Heldin Dafne. Verder ben ik blij dat je door bent gegaan met de lazy sundays en heel mooi en knap dat je langzaam uit je dip bent gekropen op eigen kracht!

  1. Marion schreef:

   Atletiek staat nu op. Net Martina zien rennen. Helaas niet hard genoeg. 😦

 3. Elise schreef:

  Jaa formule 1 ❤ Regendans wordt hier gedaan!

 4. BySilke schreef:

  Een heerlijk lijstje happy stuff. Ik ben blij dat je er weer doorkomt en ik doe lekker de regendans voor je! 🙂

 5. kim schreef:

  Wat fijn dat het weer beter gaat en een dip steeds minder lang duurt 🙂
  Ik kan ook zo verdrietig worden van het nieuws.. al die arme mensen die allemaal nare dingen ondergaan, omdat hun leven daarvoor nóg slechter was.

  Een fijne zondag, Marion!

  1. Marion schreef:

   Ja, daar zeg je het precies goed: omdat hun leven daar nóg slechter was. Vreselijk toch…

 6. Er wordt hier in Belgie flink regen voorspeld voor deze middag. Wie weet komen de buien op tijd voor onze Max…
  Fijne dag vandaag!

  1. Marion schreef:

   Dansen jij!!!! 😉

 7. Carlijn schreef:

  Fijne zondag en wat fijn om te horen dat je je weer wat beter vorkt

 8. Elaintje schreef:

  Fijn dat het weer wat beter gaat. Altijd goed om te weten dat soms minder gaat, maar het op andere momenten ook beter gaat. Die stenen zijn wel echt mooi!

  1. Marion schreef:

   Oh ik ben zo blij met die stenen ♥

 9. Alice schreef:

  Wat fijn dat je je weer beter voelt en wat een mooie geluksmomentjes deze week!
  Je hebt mooie quotes op je instagram staan, heb er een aantal overgeschreven.
  Geniet lekker van je dag!

  Warme groetjes,
  Alice

 10. Myriam schreef:

  Als ik lees wat je schrijft over die vluchtelingen die teruggedreven worden, ik krijg weer de tranen in mijn ogen. Ik zit alle dagen bleitend naar het nieuws te kijken, maar daar zijn die mensen natuurlijk niets mee geholpen. Ik wil zo graag iets doen, mensen wakker schudden, tot actie overgaan. Voor hetzelfde geld zijn wij het mensen die daar aan de andere kant staan!!! Ik kijk ook ontzettend uit naar dinsdag. xxx

 11. Annelies schreef:

  Die quote!! Die hou ik er in.

 12. De natuur kan zo helend zijn hé. Haha, zo’n app is toch echt handig als je hem niet vergeet 😀 Buddhadoodles??? Nu maak je me wel héél nieuwsgierig.

  1. Marion schreef:

   Jaaaa buddhadoodles! Ze zit ook op intstagram. Echt heel erg tof!

 13. altijdangelique schreef:

  Gelukkig houdt de oproerpolitie vluchtelingen nu niet meer tegen. Ik kijk ook al jaren geen nieuws meer. Ik wist hier dus niks van. Dat is eigenlijk ook wel ernstig, maar ook een soort zelfbescherming.

  Fijn dat het weer lekker gaat met je! Veel plezier met sport 😀

 14. Godelieve schreef:

  Wat fijn om te lezen dat het weer beter met je gaat Marion. De zekerheid dat je er elke keer weer bovenop komt zal je hopelijk tot steun zijn in je mindere periodes.
  Ik wens je een hele fijne zondag 🙂

  1. Marion schreef:

   Dat zeg je precies goed. In het begin was ik zo bang dat het niet meer over zou gaan. Nu weet ik dat dat wel zo is en dan is het een stuk beter te doen! X

 15. ah wat fijn om te lezen dat het weer beter met je gaat. en ook dat je slechte periodes steeds ‘beter’ worden. het gaat de goede kant op…

 16. Nesrin - Daily Cup of Bla Bla Bla schreef:

  Fijn dat het weer beter gaat en het minder lang duurt dan voorheen.

  (Ben nog steeds blij dat LLS er is!)

 17. debby schreef:

  Wat goed om te lezen dat het beter met je gaat, doet mij goed. Mijn vriend is toevallig vandaag naar F1 dus het staat hier vandaag niet aan 🙂

  1. Marion schreef:

   Dank je wel, Debby. Oeh, daar ben ik dan wel lichtelijk jaloers op! Op jouw vriend dus… 😀

 18. Madeleine schreef:

  Fijn dat het weer wat beter gaat 🙂 fijne zondag!

 19. Sabine schreef:

  Wat fijn dat het weer beter gaat! Komt ook duidelijk naar voren in de manier van schrijven 🙂 Het is vreselijk wat er nu in Europa gebeurt. Ik durf er bijna niet aan te denken hoe dit gaat aflopen..

 20. hetiszoalshetis schreef:

  Fijn dat het beter gaat met je.
  En Max heeft het goed gedaan ondanks de straf 🙂

  1. Marion schreef:

   Zeg dat wel! 🙂

 21. IngridMoorenBlogs schreef:

  Vreselijk,een wereld vol huizen,water en voeding…….en dan draait alles weer om macht en geld.De wereld is blijkbaar niet van iedereen…..kotsmisselijk word je ervan.

 22. Puck schreef:

  Er zal altijd een huge gap blijven tussen arm en rijk. Dat zal en kan nooit veranderen, als je daar over na gaat denken wordt je werkelijk depressief. Proberen te genieten van wat je hebt en het te waarderen is het enige wat je kunt doen.

 23. stephanievdrunen schreef:

  Fijn dat het beter gaat met je :). Goed bezig wat bewegen betreft, ik moet ook maar weer eens van mijn stoel afkomen..

  En ik snap jouw standpunt wat betreft de contrasten, vreselijk moeilijk om te zien vind ik ..

 24. misssexandthecity schreef:

  Lazy Sunday?? Ik vind jou behoorlijk actief,…..:-). Leuk om te lezen dat je weer beter bent.

 25. christine schreef:

  liefs!!

 26. Sanne schreef:

  Jij bent goed actief seg op zondag. Ik heb dan wel het huis samen gepoetst met mijn vriend. Nu lig ik lekker even in de zetel en genieten. Ja die app is best handig, die heb ik vorig jaar veel gebruikt. Ik zou het terug moeten gebruiken, alleen ben ik geen grote sporter.

 27. chucky1012 schreef:

  Je bent goed bezig…..
  Top en ga zo door met goed bewegen.
  Super sportief.
  Van de voetbalwedstrijd was het gejuich hier te horen.
  Er werd in een paar min. diverse keren gescoord.
  Mooie song is het laatste liedje.

  Fijne avond en geniet ze Xoxo

 28. Anita | Mindjoy schreef:

  Wat fijn om te lezen dat de dippen minder diep worden en je je nu weer beter voelt! Hopelijk heb je genoten van je zondag? Ik moest werken en daarna wel genoten van de hernieuwde serre!

 29. marielle schreef:

  WAt fijn dat het weer wat beter gaat!!

  Ik vind je header zo mooi!!! Die stenen…prachtig.

 30. Ik ben blij dat het weer wat beter gaat met je. Hopelijk heb je een heerlijke zondag gehad. X

 31. ireneuitdebocht schreef:

  Wat mooi zeg om dit te lezen. Het is zo herkenbaar dat ik het bijna niet geloof.

 32. Sammie schreef:

  Geweldige quote 🙂 Super dat je dip voorbij is! Ik heb trouwens helemaal niks met stenen maar moet eerlijk zeggen dat ik deze wel erg mooi vind! Zou wel erg mooi staan in je header 😉 Ik weet het, je huidige header is ook mooi maar vind de stenen echt mooi, en net wat meer passen bij jou dan de vlinders 🙂 Niet verkeerd of als kritiek bedoeld! Heeeeeleeeemaaal niet, maar ik weet niet, die stenen passen gewoon helemaal bij jou en je blog en de teksten die er op staan ook maar ik associeer jou blog niet met vlinders. Nou dat was weer mijn eerlijke gebrabbel dus.. ; )

  1. Marion schreef:

   Hahaha, I know. De stenen gaan ook zeker in de header komen. Ik ben bezig met een heel nieuwe lay out, maar ik heb nog niet precies het thema wat ik wil! Pietje precies, hè! Ja, die quote is super.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s